Welkomsttekst
Lieve allemaal,

Welkom op mijn weblogje.
Wil jullie hier dingen laten zien en
lezen van en over mijn leven.
Lees gezellig mee en kijk
rond op mijn weblogje.
Hoop dat jullie een berichtje achter laten.
Profiel
Naam: Marlies Pruyssers
Leeftijd: 59 jaar
Uitgebreid profiel
Weblog van de week !!!
Weblog van de maand
Klokje
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Nieuws van MarLies
Probeer de vrijheid te ervaren die als basis wortelt in jezelf.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 Zonnebloemen ;
en 2 gast Zonnebloemen .
Mijn laatste reacties
Wat vreemd, je ziet ook...
12:35, 25 okt 2018
Geniet ervan, dat kan je...
15:36, 30 sep 2018
Heftig Maud voor Vincent...
15:31, 30 sep 2018
Tjeetje Maud hebben...
15:17, 9 sep 2018
Mooi en liefdevol 
21:05, 4 jul 2018
Wat heb je je liefde voor...
19:31, 30 jun 2018
Wat een rot uitslag...
20:50, 15 mei 2018
Wat fijn dat je zo...
20:47, 15 mei 2018
Ja Bastiaan het is een...
20:45, 15 mei 2018
Ja Miekske, het kost heel...
20:43, 15 mei 2018
Zoeken
E-mail alert
Volg me op Twitter
Bijpraten over 2017
Begin van dit jaar beloofde ik mezelf om iedere maand wat op mijn weblog te schrijven. Is niet echt veel van terecht gekomen. Niet verder dan de aankondiging dat we opa en oma zouden worden. Het is in alle opzichten een crazy jaar geweest. Heb er zelfs over nagedacht om mijn lidmaatschap en mijn weblog op te zeggen maar mijn grote liefde heeft dat tegengehouden... En misschien maar goed ook.
Ook al is het door omstandigheden een Marco loos jaar geworden is er toch veel gebeurd.

Het allermooiste geschenk wat je op deze aarde kan krijgen hebben we gehad op 18 juli 2017. Een pracht van een kleinzoon met de mooie naam Sem.
Wat kan je je nog meer willen wensen dan dit. Gezond en wel en ondertussen 5 maanden oud. Dit is echt genieten.Ons prachtige wonder.... Dit is zoiets speciaals We zijn een trotse opa en oma.

In juni is Ruud 60 jaar geworden. (ja ik weet het hoort hier eigenlijk voor, maar Sem is toch wel het allermooiste en belangrijkste gebeurtenis van dit jaar)
Maar manlief wilde het niet vieren, was maar niets 60 jaar worden. Pech hebben gevierd zou het worden. Thuis met een intiem groepje familie en vrienden gevierd.
Maar op op het 'werk', de plek waar we uren doorbrengen van de week als dagbesteding en waar we genieten die hadden het niet ongemerkt voorbij laten gaan. ( de taartjes met 60 waren van het feestje thuis)

De brandweerhelm hebben we gemaakt bij keramiek. Was nog een hele toer. Normaal komt hij nooit bij de keramiek binnen (Ruud zit zelf bij de houtbewerking) en nu iedere keer.  Grrrrr..... Maar gelukkig had hij niets in de gaten gehad.
Even door op de dagbesteding. Het is een heerlijk afleiding als je anders alle dagen alleen maar tussen vier muren zit en je nu nuttig kan maken voor andere.

Vanaf maart/april ben ik bezig geweest met het afwerken en schilderen van kerstgroepen. (eerlijk gezegd ben ik het na zoveel maanden zat om dat te doen. Gelukkig is kerst voorbij en hebben we er verschillende kunnen verkopen) Tussendoor heb ik onder andere deze schaal gemaakt, was een hele uitdaging om die te krijgen zoals ik wilde, maar het is me gelukt. Ook een geboortebord voor Sem heb ik nog gemaakt.
Nu gaan we kijken naar de dingen voor het voorjaar en pasen... :p

Begin september gaan we met het koor waar we allebei in zingen altijd naar Beauraing. Daar is dan een vierdaagse bedevaart aan de gang. Wij gaan daar dan met een groep van het koor naar toe om de viering en het lof te zingen en de mensen die daar aanwezig zijn vanuit ons bisdom een extra te geven op deze dag.


Beauraing is de bedevaartplaats waar Maria met het gouden hart is verschenen aan 7 kinderen. We laten na deze dag altijd weer hele gelukkige mensen achter die hebben genoten en dankbaar zijn dat we er waren.

Na 10 jaar geen vakantie te hebben gehad hebben we dit jaar besloten om toch maar eens in eigen land op vakantie te gaan. Eind september/begin oktober zijn we twee weken naar het mooie Drenthe geweest. Helaas was het weer wat minder, maar we hebben de dingen kunnen doen die we wilde en waren er even uit wat heel erg hard nodig was.

Zelfs onze Bo hebben we meegenomen en die heeft de vakantie van zijn leven gehad, heeft 2 weken bij ons op bed geslapen wat hij thuis niet kan en mag.......

Een avondje efteling.
Omdat Ruud is aangesloten bij het Rode kruis kregen we een uitnodiging om een avond, na sluitingstijd, naar de efteling te komen en daar met vele mensen te genieten van al het moois wat er is. We waren er al lang niet meer geweest, dus we zijn gegaan. Helaas vond Onze lieve Heer het noodzakelijk heel wat regen naar beneden te laten komen. Maar dat maakte het plezier er niet minder om.


Heb niet zoveel foto's gemaakt. Heb genoten en dat was even heel belangrijk.

Verder is het een jaar geweest van leven en overleven.
Begin mei werdt er bij mij een Burn-out geconstateerd. Niet zomaar eentje maar een flinke. Veel vrijwilligerswerk wat ik deed heb ik moeten stoppen omdat het echt niet meer ging. De energie was op en had alle tijd nodig om mezelf op de been te houden. Tot nu toe aardig gelukt met zijn ups en downs en de nodige hulp. Nu is het zover dat ik door de medische mallemolen ga omdat waarschijnlijk alle stress, depressie en angst gezorgd hebben voor lichamelijke klachten. Nog een paar onderzoeken en dan hopen we meer te weten. De psych gaat er vanuit dat waarschijnljk de werking van mijn bijnierschors is verstoord die zorgt voor de aanmaak van voldoende hormonen. 8 januari 2018 het laatste onderzoek en een week later alle uitslagen. Gelukkig weet ik er al een paar en die waren goed op de bijnierschors na die was laag dus gaan ze nog een extra onderzoek doen.

Eind augustus is mijn lieverd begonnen met clusterhoofdpijn en deze periode heeft heel erg lang geduurd. Helaas ook in onze vakantie had hij zijn aanvallen hiervan. Het zijn helse en slapeloze nachten geweest de afgelopen maanden. Gelukkig is de periode net voorbij en zijn we aan het proberen bij te komen. Maar het een is nog niet over of het ander komt. Nu heeft hij Ischias. Pijnlijk en kan langdurig aanhouden.

Dit zijn maar twee dingen uit het rijtje ellende van het afgelopen jaar.
We hebben het gered samen, met hulp van lieve mensen bij en om ons heen. Die steun hebben we hard nodig gehad om niet op te geven. (gelukkig staat het woord opgeven niet in ons woordenboek)

We bikkelen zo door het nieuwe jaar in.
En gaan voor een beter en mooier jaar dan wat 2017 voor ons is geweest.
Een lange log en niet eens alles omschreven........

1. Door: TMOP op 25-12-2017 17:44:53
Dag lieverd, Ik weet dat dit jaar een zwaar jaar was voor je. Helaas hebben we beide een tegenvaller als jaar, omdat ik ook met burn out thuis zit. En hoewel het bij mij misschien iets minder heftig is dan bij jou is de stress bij mij er niet minder om, omdat ik met grenswerk tegen tig nieuwe problemen loop. Groot probleem voor mij nu is om juiste hulp te krijgen, want ik word heen en weer gestuurd. Na 2 jaar te veel werk heeft het niet luisteren van mijn baas nu zijn tol gest. Wonderlijk eigenlijk dat ik het zo lang heb kunnen volhouden voor het kaarsje echt uit ging. Waar jij weet net als ik dat je meteen niet alleen geen energie meer hebt, maar ook in een emotionele rollercoaster terecht komt. Paniekaanvalken waren daar ook een onderdeel van. Gelukkig heb jij als kersverse oma (en je liefde) een heel mooi lichtpuntje om nog mee op het jaar terug te kijken. Ik hoop dat we in het nieuwe jaar beide de energie kunnen vinden om weer eens lekker wat samen af te spreken en mandala's te kleuren (wat helaas begin dit jaar niet door kon gaan). liefs Sylvia
2. Door: Marlies Pruyssers op 25-12-2017 22:46:19
Lieve Sylvia, het is voor beide een jaar met tegenvallers geweest. Ieder ervaart zijn burn-out  zals die is. En daarmee maakt het niet uit of het wel of niet minder heftig is. pfff de Paniekaanvallen zijn het verschrikkelijkste om te doorstaan. En toch willen doorgaan. En dat niet kunnen. Inderdaad heb ik kleine Sem waar ik af en toe dan weer energie vandaan haal en Ruud die er altijd voor me is. Maar ook hij heeft het de laatste maanden niet makkelijk gehad.
Wel waardeloos voor jou het zoeken van hulp. Ik heb afgelopen zomer de keuze gemaakt om over te stappen van hulpverlener omdat ik bij de ene niet verder kwam en hij me beter kon laten uiten en me op de een of andere manier ook dieper laat gaan. Hij is de afgelopen periode goud waard geweest voor me en nog. Soms zag ik het echt niet meer zitten. Iedere dag weer die paniekaanvallen.
Je zal het best wel herkennen. Denk je enigszins goed in je vel te zitten hoeft er maar iets heel kleins te gebeuren en het gaat weer helemaal fout. Laten we voor ons allebei uitspreken dat we komend jaar die emotionele rollercoaster een plek kunnen geven en weer energie op kunnen bouwen en dat we weer een lekker samen kunnen afspreken zonder te moeten zeggen "het lukt niet ik ben op.

Liefs
MarLies
3. Door: Ness op 26-12-2017 12:08:19
Lieve Marlies wat een wervelend jaar hebben jullie achter de rug. 
En wat een mooie mannetje is Sem. Haal er maar veel positieve energie uit  
ik hoop dat 2018 een mooi jaar gaat worden zonder teveel tegenslagen, en dat de uitslag goed is half januari. Zal voor je duimen. 
Een Fijne tweede kerstdag en alvast een gelukkig 2018 toegewenst! 
Veel liefs Ness 
3.1. Door: Marlies Pruyssers op 27-12-2017 07:13:11
Lieve Ness,
Het is inderdaad een wervelend jaar geweest en nog steeds.
We hopen allebei dat 2018 beter gaat worden.
Gisteren gezellig gekroeld met kleine Sem. Daar halen we energie uit. Wat een heerlijk mannetje is het.
Vandaag een endoscopie (blehhhh) en dan 8 januari nog het onderzoek voor mijn bijnierschors. En dan hopen dat ze hebben gevonden wat er aan de hand is.
Het zal waarschijnlijk met de hormonen te maken hebben die totaal van de wereld af zijn door alles maar dat is met medicatie te verhelpen. De endoscopie is om te kijken of alles goed is met mijn maag (dit in verband met de maagverkleining die ik al 5 jaar heb ).
We gaan er maar voor en zien hoe het zal verlopen.

liefs en jij ook alvast alle goeds en een gelukkig 2018 toegewenst
MarLies
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Zo ver weg van mijn handen
Maar met mijn ogen raak ik je aan"