Welkomsttekst


Welkom op mijn weblog (mb_knuffel) Groetjes Yolanda
Nieuws van Marco
We zijn begonnen met de voorjaars Clubtour 'Thuis'! Ga ik jou ook zien tijdens de tour? Groetjes, Marco
Weblog van de maand
Laatste Reacties
Hoi Sara, leuk iets van... 08:52
fout bij verwerken smilies 08:51
Ik zag je reactie bij de... 05:44
Hoi Martine, ik heb t... 14:56
Hallo Yolanda Mag ik jou... 14:24
Dank je wel Lisanne....en... 08:09
Wat leuk!! Helemaal... 22:55
Gefeliciteeerdd! Geniet... 09:57
Dank jullie wel Anja,... 09:08
Proficiat. Maria 07:16
Proficiat!!Geniet van je... 07:14
gefeliciteerd super mooie... 22:11
Wat een heerlijk cadeau... 21:48
Ga Ik zeker doen Jolanda.... 21:24
Wat ontzettend super... 20:56
Dank je wel Martine ! 20:08
Wow Jolanda wat leuk voor... 19:41
Dank je wel voor je stem... 09:31
Ik heb ook gestemd op je... 09:06
Super Jenny ! Alvast... 08:23
mooi foto ik ga zo... 00:23
Wat een mooi compliment... 17:24
Gedaan hoor! Met mobiel... 17:11
lieve fan voor jou ook de... 14:13
Namens ons hele team... 08:49
Dank je Jolanda 20:12
Voor jou ook een heel... 20:09
Wat een leuk logje heb je... 19:25
Hij heeft t verdiend Imke . 21:05
Wat een mooie foto,... 20:16
Jij ook gefeliciteerd met... 19:20
wal lief van je echt mooi... 11:25
Leuk stokje heb je ervan... 23:01
Leuk stokje heb je ervan... 22:50
Hey Yolanda, leuk logje... 22:35
Leuk stokje heb je ervan... 22:10
uw wa vind echt mooi en... 11:33
Dank je Jolanda voor het... 21:38
Hoi Yolanda, aangezien je... 23:36
Wat een mooie vakantie... 18:55
Yolanda, via deze weg wil... 16:12
Dank je Gerda. Leuk als... 19:16
wat gaaf dat je weblog vd... 18:26
Lieve Anja, toen ik je... 10:55
Wat een mooie en... 10:15
Wat een fijne vakantie is... 14:33
Zo te zien heb je een... 19:08
Wat gaaf zeg, ik wil er... 18:08
Leuk dat jullie ook... 23:53
Hoi Yolanda Wat leuk dat... 22:32
 
Laatste 100
Kalender
Mei 2018
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Profiel
Naam: Yolanda Reintjes
Leeftijd: 53 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Mijn laatste reacties
Gefeliciteerd lieve...
09:14, 21 dec 2017
Hoi Sara, leuk iets van...
08:52, 1 dec 2017
fout bij verwerken smilies
08:51, 1 dec 2017
Welverdiend!...
00:05, 1 dec 2017
Hoi Martine, ik heb t...
14:56, 16 apr 2017
Dank je wel Lisanne....en...
08:09, 3 feb 2017
Gefeliciteerd met je...
10:34, 2 feb 2017
Dank jullie wel Anja,...
09:08, 2 feb 2017
Ga Ik zeker doen Jolanda....
21:24, 1 feb 2017
Dank je wel Martine !
20:08, 1 feb 2017
Prijs gewonnen met de fotowedstrijd
In de laatste log had ik om jullie stem gevraagd voor een fotowedstrijd waar ik aan mee deed. Inmiddels kan ik jullie vertellen dat ik de 3e prijs heb gewonnen! Dat is een reischeque van 100 euro die ik weer mag besteden aan een volgend reisje. Daar ben ik natuurlijk superblij mee! Voor iedereen die mee gestemd heeft nog harstikke bedankt voor jullie stem! 

Fotowedstrijd - Krijg ik jullie stem ?
Mijn laatste log ging over Italie. Een reis waar ik erg van heb genoten! 
Bij elk afsluiting van het jaar mogen de reizigers hun foto's insturen bij reisorganisatie Bolderman, waarvan er een aantal worden genomineerd en kans kunnen maken op een paar reischeques. Natuurlijk heb ik er ook eentje opgestuurd. Je weet maar nooit dacht ik. Gisteren kreeg ik het blije bericht dat 1 van mijn foto's is is genomineerd waaronder met nog 83 andere foto's die mensen hadden ingezonden. Dat was dus al heel leuk nieuws, maar ik ben er nog niet. De foto met de meeste stemmen zal kans maken op de hoofdprijs en dat is een reischeque van 500 euro. 

Daarom de vraag aan jullie: Zouden jullie op mijn foto willen stemmen? Je mag per mobiel of per computer 1 stem uitbrengen, dus mochten jullie nog meer gezinsleden of andere mensen weten die dit willen doen dan graag :)

Het gaat om de volgende foto: Het is de foto van het St Marcoplein in Venetie geworden, waarvan de gebouwen weerspiegelen in het water. 

Wil je stemmen op deze foto dan werkt het als volgt:

- Ga naar www.bolderman.nl
- Klik dan op de foto met de man met de camera (op zijn hoofd staat FOTOWEDSTRIJD, deze foto is de link naar de pagina waar alle foto's staan die genomineerd zijn.
- Mijn foto is de 4 na laatste foto. Deze vink je aan
- Nog even je naam en Emailadres invullen en op STEM klikken

De site is veilig (een veelkomende vraag) dus er wordt niks geks met je gegevens gedaan. Ik hoop op jullie stem(men). Alvast bedankt.

Groetjes Yolanda

 
Gelukkig Nieuwjaar!
Voor alle Marco Fans, een heel gelukkig en liefdevol nieuwjaar. Dat alle dromen geen bedrog meer hoeven te zijn maar ook echt mogen uitkomen. Heb een goed jaar! 

Liefs Yolanda

Gefeliciteerd Marco
MB Eindejaarsstokje 2016
MB Eindejaarsstokje 2016

Bedankt Jolanda voor het doorgeven van het eindejaarsstokje 2016! 
Ik hoop dat ik alle vragen kan beantwoorden. Ik ga mijn best doen.
Komen ze: 

Afgelopen zomer was Marco te bewonderen tijdens vele zomerfestivals. Ben jij erbij geweest en zo ja welke festivals heb jij bezocht en natuurlijk hoe gaaf was het ?!

Als het aan mij lag was ik naar meerdere zomerfestivals gegaan maar helaas was dat niet mogelijk. Maar desalniettemin heb ik erg genoten van zijn laatste concert dit jaar in Scheveningen! Ik was in mijn eentje gegaan en stond voor het eerst dichtbij het podium zodat ik extra van Marco's concert kon genieten. Na afloop ben ik nog 2 fans tegengekomen, Gerda en Thea. Was een hele leuke kennismaking en wie weet gaan we elkaar weer zien tijdens een volgend concert van Marco. Zou leuk zijn! 
Ook in het nieuwe jaar gaat Marco wat festivals verblijden met een spetterend optreden, dit keer is hij te zien in onder andere Valkenburg, Hoorn en Dordrecht. Heb jij plannen om ook dit jaar te gaan en zo ja welk festival wil jij dan niet missen? 

Ik denk dat ik dan naar Valkenburg ga. Dat ligt het dichtsbijzijnd bij Eindhoven! Lijkt me leuk. Nog even kijken wie ik mee kan nemen.

Marco heeft ons ingefluisterd dat er een nieuw album aan zit te komen. Op wat voor soort album hoop jij? Meer ballads of meer duetten of hou je meer van een swing nummer?

Maakt mij niet uit! Ik heb sowieso een heel veelzijdige smaak als het om muziek gaat. Ik vind zowel de tekst als de muziek belangrijk. Zolang het me raakt is het altijd mooi, maakt niet uit in wat voor stijl! En betreft Marco, maak ik me daar geen zorgen over, dat is zijn specialiteit! 

Het fanclubweekend in Egmond aan Zee was natuurlijk helemaal geweldig! Ben jij erbij geweest en zo ja wat was jouw mooiste fanclubdag moment? 

Ik was erbij (voor de eerste keer) en heb mijn zusje meegenomen als introducee. Samen gaan we al jaren naar concerten van Marco, dus ook zij was heel blij dat ze er bij kon zijn. 
Het mooiste was toch wel dat toen we terug kwamen uit het restaurant van ons ontbijt dat we ineen keer Marco, in zijn eentje, door de gangen zagen lopen. Dat vonden we allebei toch wel heel speciaal. En natuurlijk hebben we gevraagd of we even met hem op de foto mochten wat hij ook deed :). Een heel leuk moment Stel je voor, je wint een diner voor twee met Marco, wat zou je dan met hem willen eten en vooral wat zou je willen vragen en wat zou je aan doen?!


Dat zou ik heel bijzonder vinden als ik dat zou winnen! 
Ik zou het liefst met hem naar een sfeervol italiaans restaurant gaan eten. 
Omdat we beiden veel dezelfde hobbies delen zou ik graag iets willen vragen over zijn onstaan van zijn muzikale carriere (nog voordat hij beroemd was). Hoe ging dat ? Ik hoor een paar muziekvrienden van mij zeggen die weten dat ik fan van hem ben dat ze hem nog kennen van voor die tijd dat hij bekend werd. Wie weet kent hij er nog een paar. Verder misschien ook nog wat vragen over fotografie maar vooral ook gewoon een gesprek van mens tot mens. 

Oh ja, wat zou ik aantrekken. Dat vraag ik me elke dag al af bij het opstaan haha. Ik heb geen flauw idee, zolang het maar gemakkelijk zit zodat ik me volledig op Marco kan concentreren, maar het moet natuurlijk ook heel mooi bij me staan! Ik denk dat ik me zou laten adviseren in de winkel door een verkoopster.

Heb jij al meegedaan aan de Photohunt via de vernieuwde app? Hoe vind je die?

Dit is de eerste keer dat ik er van hoor, dus nee ik had er nog niet van gehoord. Als ik volgend jaar een andere mobiel krijg (met meer geheugen) dan ga ik zeker eens kijken. 

Marco wordt dit jaar 50 jaar en we willen hem een mooi cadeau geven met z'n allen, heb jij een leuk idee welk cadeau je zou willen geven (als geld geen rol zou spelen)?

Ik denk dat ik hem een reis zou willen aanbieden samen met zijn gezin naar het mooie Bali, waar je ook hele mooie riffen hebt om te duiken. Omdat ik er zelf ben geweest weet ik hoe mooi het daar is. Denk wel dat het hun daar ook zou bevallen.

Hoop jij ook op een theater tour in 2017 en ik welke woonplaats zou jij Marco graag eens zien optreden?

Dat hoop ik zeker en dan natuurlijk het liefst in ons eigen theater in Eindhoven. Lekker dichtbij. 

Welk nummer draai jij toch wel het meest van Marco, welke cd is je favoriet?

Ik vind het nummer "Iemand zoals jij" toch wel een van de mooiste nummers. Verder alle albums hebben wel mooie nummers maar ik denk dat "Evenwicht" mij het meeste aanspreekt omdat toen ik de DVD hoorde voor het eerst er heel veel nummers op mijn situatie sloeg op dat moment en daarom ook een grote steun voor mij is geweest in een voor mij niet gemakkelijke periode. Hij werd hier elke dag beluisterd ! 

Heb jij een vast maatje om naar de concerten van Marco te gaan? Zo ja, met wie ga je meestal zitten of sta je het liefst vooraan?

Tot nu toe ben ik nog het meest met mijn zusje geweest maar soms ook alleen dus. Meestal zaten wij omdat we niet de hele rit kunnen staan vanwege onze rug maar zou ook wel eens mooi zijn om helemaal vooraan te kunnen staan, zodat we alles goed kunnen zien van dichtbij. Wie weet gaat dat nog eens gebeuren. 

Dit waren al mijn antwoorden op de vragen van het eindejaarsstokje. 
Jolanda nog bedankt voor het doorgeven. 

Bij deze wil ik het stokje aan Gerda Hartog doorgeven. Heel veel succes met het beantwoorden van de vragen!

Liefs Yolanda  
Vakantie Italie (oktober 2016)
Een week voor de fanclubdag ben ik terug gekomen van een heerlijk weekje Italie. Ik had voor een georganiseerde bustrip gekozen, vooral ook omdat ik alleen ging en ik het wel leuk vond om dit met een groep te doen. Ik heb dit in het verleden al wel vaker gedaan en dat was altijd leuk. Ik moest al om 6 uur bij de oppikplaats in Eindhoven zijn. Dat was wel erg vroeg en ik was bang dat ik me zou verslapen maar gelukkig ging dat allemaal goed en was ik zelfs nog voor de tijd aanwezig. Als je eenmaal in de bus stapt voel je al gelijk dat je vakantie is begonnen. Op de verzamelplaats in Beek (Gelderland) verzamelde alle bussen en werden we naar onze bus geleidt die ons naar onze bestemming zou brengen. We hadden een jonge en grappige chauffeur dus de stemming zat er zo in. In de bus had ik ook al meteen contact met de mensen naast mij dus de reis is best snel verlopen. Eerst hadden we een stop in Duitsland waar we 1 nacht zouden overnachten voordat we naar Italie gingen. Aan tafel maakte ik al gelijk contact met 2 zussen (Wanda en Jose) die aan onze tafel zaten en we hadden meteen een hele goede klik. Gedurende de vakantie hebben we dus ook veel dingen samen gedaan, dus dat was wel heel leuk. De volgende dag door naar Italie via Zwitserland. Een mooie tocht.

Onze eerste dag in Italie konden we even bijkomen van de reis en ben ik met Jose naar het Gardameer gelopen. Dat lag maar 15 minuten van ons hotel af (te voet). Ik was er nog nooit geweest. Echt mooi daar! Vooral de gekleurde huisjes en de echte italiaanse restaurantjes langs het water en het grote Gardameer zelf. Omdat we denk ik in het naseizoen zijn gegaan was het niet zo druk. Dat vond ik niet zo erg. De tweede dag zijn we met de bus naar Malcesine geweest. Een heel mooi dorpje wat ook aan het Gardameer ligt. De straten zien er heel sfeervol uit.


MalcesineBij het haventje hebben we wat gelunched en daarna gingen we met de boot naar de overkant, naar Limone (bekend om de limoncello). Aan boord mochten we al wat proeven. Aangezien ik geen alcoholdrinker ben was ik wel benieuwd hoe het smaakte dus ik deed gewoon mee. En ik moet zeggen dat het best wel lekker was. Volgens mij werd ik er zelfs nog vrolijker van (zeiden sommige). Krijg je, als je geen alcohol gewend bentIn Limone keek ik echt mijn ogen uit. Leuke winkeltjes, kleurrijke gebouwen, mooie kleurrijke bloemen ook overal. Veel te zien dus. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten zaten we na een paar uurtjes alweer in de boot....terug naar de bus. 


Limone
De volgende dag was het stralend weer en dat kwam goed uit want we zouden vandaag naar Venetie gaan. Hier was ik erg benieuwd naar. Onze stadsgids die we onderweg hadden opgepikt met de bus was een nederlandse vrouw van komaf maar zij woonde al jaren in Italie en sprak de taal vloeiend. Ze wist erg veel te vertellen over het ontstaan van Venetie. Volgens mij was ik een van de weinige in de bus die het heel boeiend vond want ik zag veel mensen in de bus in slaap vallen haha. Kan ook de ouderdom wezen. De gemiddelde leeftijd van ons reisgezelschap was toch tussen de 60 en 78 jaar. Aangekomen in Venetie kregen we dus eerst een rondleiding door de mooie wijken van Venetie. We gingen door hele smalle steegjes, misschien niet zo de route waar de meeste toeristen naar toe gaan. Onderweg stopte we nog even om een kopje koffie te drinken en waar ze ook heerlijke chocolaatjes verkochten. Aangezien de fanclubdag bijna in zicht was besloot ik om een doos chocolaatjes mee te nemen om deze op de Fcd aan Marco te geven. Toen ik later de gondels door de mooie grachten zag varen (en er zelf ook nog in heb gezeten), dacht ik nog, wat moet dat een geweldige dag zijn geweest voor Marco en Leontien om hier te trouwen. Ik heb er ook van genoten. Het St Marco plein hebben we ook nog gezien. Het plein stond 's morgens nog wel onder water maar 's middags was dat helemaal weggetrokken. Dat gaf wel een mooie foto.

Ook deze dag was omgevlogen. Op de afgesproken tijd stonden we weer bij de boot om weer terug te gaan naar ons hotel. Dat ging niet helemaal zonder problemen want 2 mensen waren er niet. We hebben nog even gewacht maar de chauffeur zei dat we alvast moesten vertrekken naar de overkant. Hij zou de 2 vermiste dames, die allebei al in de 80 waren, gaan zoeken. Dus wij vertrokken met de gids waar we nog 1,5 uur hebben gewacht totdat zij het verlossende telefoontje kreeg van onze chauffeur. Ze waren gevonden! We waren allemaal opgelucht toen we het goede nieuws hoorde......De dag dus positief afgesloten.


Venetie
De volgende dagen waren helaas regenachtig maar dat kon de pret niet drukken. Dezelfde stadsgids heeft ons nog Verona laten zien. Prachtige gebouwen en we hebben ook het balkon van Romeo en Juliette bezocht. We eindigden bij de Arena van Verona waar zomers mooie operaconcerten gehouden worden. Helaas was er nu niks te doen daar.

Verona

Op de terugweg hebben we nog even een stop gemaakt bij Sirmione waar we eigenlijk een boottochtje nog zouden hebben maar door het slechte weer zijn we maar een verwarmd terras gaan opzoeken en hebben we iets warms gedronken om even bij te komen.


Sirmione

Op de laatste dag nog naar de markt geweest in Bardolino (wat maar 10 minuten van ons hotel af lag) en dat was de afsluiter van ons weekje Italie. Ik kijk er met een heel blij gevoel op terug. Mooie dingen gezien en foto's gemaakt maar ook 2 nieuwe waardevolle vriendschappen erbij gekregen met Wanda en Jose (zij woont in Amerika). We blijven contact houden met elkaar  en Jose heeft me al uitgenodigd om een keer bij haar op vakantie te komen, dus wie weet, gaat mijn volgend reisje naar Amerika. In ieder geval, een heel geslaagd weekje dus! 
https://youtu.be/kKPHXncdd2Y (nog een kort filmpje gemaakt van onze reis)
Mijn eerste Bingo en Fanclubdag
Wat een superleuk weekend hebben mijn zusje en ik gehad bij de FCD. Voor ons dus allebei de eerste keer dus we wisten niet wat we konden verwachten. 
We waren al vrij op tijd aangekomen in Egmond aan Zee zodat we nog even wat konden rondlopen, langs het strand te lopen en een hapje te eten. Wat was het heerlijk weer hè. Het leek wel zomer. 


Daarna weer terug naar het hotel om ons voor te bereiden op de bingo avond. 
Toen we daar aankwamen stond er al een hele rij mensen. Een paar gezichten herkende ik al van de weblogjes. Leuk om jullie nu ook eens live gezien te hebben.


Toch wel bijzonder vond ik dat Marco ons allemaal persoonlijk welkom heette bij de ingang. Ik geef toe dat ik het ook een beetje spannend vond maar omdat hij zo zichzelf was zakte dat gevoel ook weer heel snel weg gelukkig.


De bingo avond was heel leuk. We zaten bij mensen aan tafel die uit Den Haag en Rotterdam kwamen. Dat klikte gelijk, ook na de bingo zijn we nog even samen wat gaan drinken in de bar en de volgende dag bij de FCD stonden we ook nog een hele tijd bij elkaar.
Mijn wens ging die avond in vervulling en dat was samen met Marco op de foto. Hoop dus binnenkort hier mijn eerste foto te kunnen
plaatsen. Heel fijn dat hij met iedereen op de foto wilde en dat waren er toch zo ongeveer 500 mensen die hij weer blij gemaakt heeft. De volgende dag dan de FCD. Het scheelde dat we een uur langer konden blijven slapen, dus we werden vrij uitgerust wakker. Na het ontbijt, toen we terugliepen naar onze kamer, zagen we Marco ineens door de gang lopen. Hadden wij even geluk. Hij had weinig tijd maar nam toch nog even de moeite om samen op de foto te gaan met mij en mijn zus, waar we allebei heel blij mee waren natuurlijk . Van de FCD hebben we genoten. Toch nog even ook mijn complimenten aan diegene die dit alles in elkaar hebben gezet. Echt toppie. Met Nathalie heb ik erg moeten lachen om haar spontane uitspraken. Vond dat ze het heel goed deed en dat voor de eerste keer.
Heel mooi ook om te zien hoe fans in het zonnetje werden gezet door Marco. Die moeten de dag van hun leven hebben gehad.  Ook de muzikale invulling was van hoog niveau. Het vioolspel van Kim vond ik wel echt prachtig. Wat een talent hebben ze allemaal en dat al op zo'n jonge leeftijd. Daar kan Marco zeker trots op zijn. Zo rond de sluiting zijn we wel een beetje moe maar voldaan terug naar huis gereden. Voor ons voor herhaling vatbaar! Hebben jullie ook zo genoten ? Voor wie het samenvattingsfilmpje (ongeveer 17 minuten) nog wil zien kun je op deze link klikken:  https://youtu.be/3ZAJGFQNqHU

 
Wandelen in Valkenburg aan de Geul
Gisteren naar het mooie Valkenburg aan de Geul geweest in Zuid-Limburg. 
Eerst 's morgens Marion opgepikt, die samen met mij op pad zou gaan. 
Na bijna 1,5 uur rijden kwamen we aan bij Kasteel Schaloen waar we eerst appelgebak met chocomel zijn gaan drinken, vandaar uit kregen we een wandelroute mee van 10 km. Het weer zag er niet al te best uit op het moment van vertrek maar dat trok gelukkig wel snel bij. 

Mijn camera en videocamera kon natuurlijk niet ontbreken tijdens zo'n mooie wandeltrip. Maar ja, de wandeling duurt dan wel 2 x zo lang omdat je vaak stilstaat om al dat moois vast te leggen. Marion is gelukkig een geduldig type en bleef telkens wachten als ik weer eens iets tegenkwam. Dat heb je ook niet met iedereen dus dat was wel fijn. Af en toe hielp ze mee met filmen, want dat is lastig als ik EN moet fotograferen EN filmen tegelijk. Ik wil namelijk graag een nieuw promofilmpje gaan maken voor mijn website en heb dus verschillende shots nodig waarin ik mijn foto activiteiten wil vastleggen.

Het is altijd weer verrassend wat je tegen gaat komen gedurende zo'n wandeltrip. Wat dat betreft merkte ik tijdens de wandeling dat we allebei wel detailgericht waren dus dat maakte het voor haar ook leuk en 4 ogen zien meer dan 2. 

met MarionAlles verliep boven verwachting. Zo liepen we tussen de glooiende heuvels, groene uitgestrekte grasvelden en dan zomaar ineens lag er een veld voor je vol met gekleurde bloemen. Kon het nog mooier dachten we nog, totdat mijn oog viel op een oranje pauwvlinder, die stil op een blad zat. Normaal vliegen vlinders snel weg als je in de buurt komt maar deze bleef gewoon zitten, zelfs toen ik mijn cameraatje op hem richtte. Ik zat denk ik 10cm boven de vlinder te filmen. Vond ik toch wel bijzonder dat hij niet wegvloog, maar op een of andere manier heb ik deze week iets met vlinders lijkt wel. Het was wel precies het materiaal wat ik zocht voor mijn filmpje dus mijn dag kon al niet meer stuk.  We moesten eigenlijk uiterlijk om half 5 terug zijn bij het kasteel waar we zouden dineren. Dat werd alleen 20 minuten later. Op het einde hebben we nog flink moeten doorstappen ondanks mijn blaren die ik wel een beetje begon te voelen. De bazin keek ons heel verbaasd toen we aankwamen. Waren jullie verdwaald vroeg ze? Tja, zo gaat dat met fotograferen. Gelukkig kregen we nog eten en konden we even bijkomen want stiekem was het best nog wel een pittige wandeling geworden met heuvels op en af met camera, maar dat was het absoluut waard ! Was een leuke dag......
 
Vlinder
Weet niet of iemand hier in "tekens" gelooft van het universum maar vandaag kreeg ik er een voor mijn gevoel. Best wel bizar eigenlijk en ik ben er nog van onder de indruk. Ik was bij een vriendin de badkamer aan het schoonmaken. Wilde haar even meehelpen. Het was prachtig weer vandaag dus ik deed de deur open die naar het balkon leidde vanuit de badkamer. Hoor ik dat haar  buurvrouw de muziek van Marco heeft op staan. Ik denk dat is leuk en ik ga verder met mijn werk. Nu zat ik, vanaf dat ik op ben gestaan vanochtend, al met een beetje onrustig gevoel in mijn lijf. Dat heb ik soms als de dingen niet snel genoeg gaan als ik wil. 

Ik ga de stofzuiger pakken die bij de ingang van de badkamer en draai me om en zie ineens een prachtige (oranje-zwarte) vlinder naar binnen vliegen. Hij vliegt een rondje door de badkamer en verlaat deze ook weer via de deur waar hij door naar binnen is gekomen. Ik stond eigenlijk alleen maar ademloos te kijken bij de ingang want het meest bizarre was dat het nummer "Vlinder" van Marco te horen was buiten. Misschien was het toeval maar ik dacht gelijk aan een teken van hierboven met een boodschap......Misschien moet ik nog eventjes geduld hebben met mezelf voordat ik  mijn vleugels kan gaan uitslaan en gebeuren de dingen vanzelf als je er klaar voor bent...... maar wat mooi was dit moment, bijna onwerkelijk. Hebben jullie ook wel eens zoiets meegemaakt dat iets op de perfecte timing zich aandient vraag ik me af?


 
Weekendje Scheveningen - optreden Marco
Zaterdag was het dan zover! Het concert van Marco in Scheveningen :)
Ondanks ik het heel leuk vond om er bij te zijn moest ik toch eerst nog iets in mezelf overwinnen om alleen op pad te gaan. Na een lange relatie die vorig jaar is verbroken, ben ik sinds een paar maanden geleden weer uit mijn schulp aan het kruipen. Als je dan dingen in je eentje gaat ondernemen dan komt er toch, ondanks dat het wel heel leuk is, ook weer een beetje verdriet en leegte omhoog, dat je dit niet meer samen kan doen. Het was een beetje een dubbel gevoel wat het hele weekend wel voelbaar is geweest, maar ik wilde me niet meer laten weerhouden hierdoor om dan maar niet te gaan. Marco zijn liedjes hebben me heel erg gesteund tijdens mijn verwerkingsproces, de woorden van sommige nummers waren op mijn lijf geschreven en zo heeft iedereen wel iets met Marco's liedjes denk ik. 

Ik had alles goed voorbereid dus de reis is vlot verlopen. Vantevoren had ik een hotelletje geboekt omdat ik dacht dat het t waarschijnlijk te laat zou worden om na het concert nog terug naar huis te rijden. Achteraf ben ik daar ook wel blij om dat ik dat had gedaan. Ik was al op tijd daar dus ik had nog tijd om eerst nog even naar het strand te gaan en wat te eten voordat ik naar het concert zou gaan. Daarna terug naar het hotel om wat op te frissen en toen op weg naar het concert. Toen ik op de boulevard liep zag ik ineen keer een bekend gezicht. Het was Everon Jackson, de acteur die Bing in Goede tijden, slechte tijden speelt. Ik heb de stoute schoenen maar aangetrokken en hem op de schouder getikt en gevraagd of hij met me op de foto wilde. Natuurlijk, zei hij. Nooit geweten dat hij zo klein was. In de serie lijkt het zo'n hele stoere vent, maar in het echt is hij heel aardig. De foto meteen gedeeld met mijn facebookvrienden, en kreeg gelijk hele leuke reacties, dus voelde me daarna al een stuk beter.Opgewekt liep ik verder naar het einde van het strand waar het concert gehouden werd. In de verte zag ik het podium al. Het werd steeds drukker naarmate ik dichtbij kwam. Toch heb ik gelukkig niet lang in de rij hoeven te wachten. Het ging allemaal vrij snel. Kenny B. was al bezig toen ik arriveerde. Het was al aardig druk. Tijdens de korte pauze daarna kon ik me gelukkig naar voren verplaatsen, dichter bij het podium. Na het optreden van Diggy Dex, werd Marco aangekondigd en werd het publiek helemaal enthousiast. Hij zette het toepasselijke nummer "branden aan de zon" in. Zoals altijd zong iedereen mee en zat de sfeer er meteen in. Het 2e nummer zong hij speciaal voor iemand in het publiek die nogal heftige dingen had meegemaakt, waar hij speciaal een nummer voor ging zingen. Dat vind ik wel het mooie aan Marco, dat hij een riem onder iemands hart kan steken voor de mensen die met moeilijke dingen worstelen. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo dicht bij het podium stond dus ik heb het van dichtbij mogen bekijken wat toch een hele andere ervaring is als dat je heel hoog op de tribune zit en met een verrekijker naar het podium moet kijken. Helaas toen nog geen bekenden gezien van de weblogs hier, maar ik werd zo afgeleid door Marco's performance, dat ik daar op een gegeven moment ook niet meer mee bezig was. Vanaf het moment dat hij opkwam was het alleen maar genieten. 

De tijd vloog om, en voor ik het wist zong hij alweer zijn laatste nummer......
Voor hem alweer zijn laatste openlucht concert. 
Nadat de band en Marco afscheid had genomen van het publiek liep iedereen richting uitgang. Zelfs dat ging ook vrij snel vond ik. Ik ben even gaan zitten op een bankje om het zand uit mijn schoenen te kloppen. Er zaten nog 2 vrouwen ook op het bankje die ik herkende van het concert omdat ze achter mij stonden, dus ik sprak ze aan. Blijkt dat hun ook bij de fanclub zitten dus we hadden zo een gesprek. Omdat we dezelfde richting in moesten zijn we samen terug gelopen (hun naar de auto en ik naar mijn hotel) Dat was wel heel leuk dames . Eenmaal terug in mijn hotel was ik moe maar voldaan en ben al  snel in slaap gevallen.

Samen met Anja en Gerda na het concert.

De volgende dag nog even naar het strand gelopen en bij een strandcafeetje een theetje gedronken. Kon ik even lekker rustig wakker worden .


Omdat ik toch vlakbij het Omniversum was heb ik mijn weekend Scheveningen afgesloten met 2 mooie natuurfilms. Ik kijk terug op een geslaagd weekendje! 

https://youtu.be/kof3M6il5Ds  (stukjes film die ik opgenomen heb gedurende het concert worden weergegeven via deze youtube link) Enjoy!
"Steek de handen in elkaar, want dan staan we sterk
Nee, we kijken niet, we gaan aan het werk"