Marco's Choice
Welkomsttekst
Welkom op mijn weblog!

Kijk gezellig even rond,
Plaats een reactie,
of zet even wat in m'n gastenboek,
alles mag!xxxx Teuntje

Teuntje Photography
It's me!
 
 
Gastenboek
Gastenboek
Family

Kenia
6 maanden
genieten
straatkinderen
geweldige ervaring

 
 
 

Zuid-Afrika
 4,5 maand
september 2012 - januari -2013
stage lopen
GENIETEN

 
 

Bij Marco op het podium!
Ik zal je nooit vergeten..
Rust zacht lieve Guus..
filmpje bungee Frankrijk
Foto album
Profiel
Naam: Teuntje
Leeftijd: 27 jaar
Uitgebreid profiel
Volleybal

eeuwige liefde
filmpjes
Marco Borsato - Dochters


Marco Borsato - Omdat je bij me blijft   (let niet op het filmpje maar op het prachtige lied!!)


Marco Borsato - Vogelvrij


Marco Borsato - Dat ben jij
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 bezoekers ;
en 3 gast bezoekers .
E-mail alert
Time flies when you're having fun
En weer een nieuw reisverslag! Sommige dingen heb ik hier al geplaatst, maar ik weet dat er een aantal mensen zijn die het leuk vinden om mijn verslagen te lezen, hier is er dus weer een .

Maandag 26 november

En alweer een week voorbij! Het is echt niet normaal hoe snel de tijd hier gaat..
Vorige week maandag een fotoshoot gehouden van Suzanne en Claire, weer richting dezelfde stranden gegaan, weer super leuke foto’s gemaakt, en weer ben ik er heel blij mee! Zij trouwens ook ;-).Na de fotoshoot was het sushi time! Bij een restaurant hier is het elke maandag Sushi voor 1/3e van de prijs, dus lekker sushi gegeten voor heel weinig, i like! Aangezien Suus en Claire woensdag weggingen, eerst nog een weekje naar Kaapstad om daarna alweer naar NL te vliegen (:(), gingen we dinsdag weer uiteten! En oooh ik heb echt de lekkerste biefstuk ooit op, mmmm. Nog een crème brulee als toetje en Teuntje was helemaal gelukkig. Bedenk me nu trouwens dat ik jullie volgens mij nog nooit heb verteld over die o zo leuke parkeermannetjes en vrouwtjes. Bij ongeveer elke parkeerplaats staan hier mannetjes en vrouwtjes met een heel hip hesje aan. Ze letten op je auto en zorgen dat er niks mee gebeurt. Ten minste, dat is het idee. Dat er bij een van mijn huisgenoten al een kentekenbord is gestolen terwijl zij op een ‘beveiligde’ parkeerplaats stonden zullen we dan maar even achterwegen laten. Heel leuk en aardig dat ze op mijn auto willen passen, maar daar willen ze natuurlijk ook geld voor. Maar wat ze ook doen, ze helpen je om weg te komen van de parkeerplaats. Als je achteruit van je plek af wil gaan dan staat er elke keer weer zo’n mannetje of vrouwtje heel druk te gebaren dat je achteruit kan en dat terwijl ze ongeveer een meter van je auto af staan. Uhm ja, dat kan ik zelf ook wel zien hoor meneertje dat ik achteruit kan, maar als jij nou eens weg gaat dan hoef ik ten minste niet meer bang te zijn dat ik je om ver rij.. En natuurlijk, niets is voor niets, hier willen ze geld voor! Want we zijn in Afrika, het continent met de meeste zelfverzonnen banen, volgens mijn eigen onderzoek dan ;-). En dan durven ze nog te zeggen dat ze niet innovatief zijn hier, in NL heb ik anders nog nergens parkeermannetjes of vrouwtjes gezien hoor ;-).

Maar oké, ik had het over het eten, dat was dus lekker.

Verder de hele week stage gelopen, en genoten van het mooie weer want de zomer is eindelijk aangebroken! Vrijdag weer uit gaan eten, weer naar hetzelfde restaurant, en weer steak.. eentonig, maar oooo zo lekker, haha. Twee zinnen geleden zei ik nog dat de zomer is aangebroken, en dat was de afgelopen twee weken ook, maar zaterdag was het toch heel erg bewolkt en waaide het toch heel erg hard. Daarom maar even naar Greenacres gaan shoppen, nooit verkeerd . Ook maar even m’n was gedaan en buiten gehangen, want die zou vast zo droog zijn met die harde wind. Klopt, was het ook. Helaas had meneertje Jan de Wind zin om verstoppertje met mijn was te spelen, alles lag op de grond alleen mijn dekbedovertrek is wel heel goed verstopt, hij is namelijk kwijt, foetsie, verdwenen! Vind het nog steeds jammer dat ik niet heb gezien hoe dat ding is weggeblazen ;-). Heb overal gezocht, maar hij is echt nergens te vinden. Grote kans dat ie op straat is beland en dat er nu een zwerver een warm dekentje heeft voor de nacht, ook prima.
Aangezien het geld toch op m’n rug groeit (ahuuum ahuuum), zaterdag weer uit gaan eten! Tja ik moet toch troostvoer hebben als iedereen op cheetah weekend is (met cheeta’s jagen, aaien, enz enz.) en ik niet mee kon omdat ik moest werken. Maar oké, uiteten dus, voor R59 (dat is nog geen 6 euro) 20 grote garnalen, mmmm, i like! Daarna lekker met Femke boer zoekt vrouw gekeken, i like also! En op tijd naar bed want zondag ging mijn wekkertje al om 5 uur, aaaargh. Oké, om 5 uur ging mijn wekker dus, tijd om te werken. Verstand op 0, branding op zetten, nieuwe deelnemers invoeren in de computer, resultaten checken, alles weer opruimen en om 11:30 waren we klaar en gingen we weer lekker ontbijten bij het news café! Deze evenementen zijn wel leuk, alleen het feit dat we om 6uur al moeten beginnen is niet zo leuk.. De rest van de dag lekker lui op de bank gehangen en twilight marathon gehouden waarbij ik natuurlijk weer eens in slaap viel, na 2 films deze keer. Beetje jammer dat ik juist deel 3 en 4 graag wilde zien ;-).

Zaterdag 1 december,

Zaterdag 1 december, nu ik het typ word ik me toch wel heel bewust van de tijd, want wat gaat het snel! Ik zit gewoon al in mijn laatste stage maand hier. Op 25 december komt Kiki, en op 26 december heb ik mijn laatste stage dag, dat is gewoon over 3,5 week al! Dus.. komende 3,5e week nog flink genieten, maar ook heel erg uitkijken naar de tijd dat Kiki hier is. Twee weken lekker genieten en veel van het land gaan zien. Nadat Kiki weg is ga ik nog 4 daagjes naar Lesotho toe en dan is het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Zoals ik al zei, time flies.

Maar even weer wat ik allemaal heb gedaan. Maandag zijn we met een aantal naar de nieuwe twilight geweest in de bios, was leuk! Dinsdag was het weer tijd om.. uit eten te gaan! Of course, want ik doe bijna niet anders ;-) haha. Samen met de onderbuurtjes en Lisanne zijn we naar de haven gegaan om lekker vis te gaan eten. En lekker was het, mmmm. Hierna doorgegaan naar Barney’s om een avondje lekker mee te blèren met de karaoke, genieten! Stappen doe ik hier weinig, hou niet van al dat gedans, ofja., ik bak daar gewoon niks van;-), om dan als een malloot mee te blèren met muziek, geen probleem, helemaal mijn ding:D haha.Woensdagmorgen was net een soap verhaal. Ik ga het niet uitgebreid uitleggen, maar de conclusie: 1. Molly (Amerikaanse stagiaire) opgehaald. 2. Molly naar huis gebracht. 3. Stond stil met de auto op een brug omdat er geen benzine meer in zat (had een auto van huisgenootjes mee omdat Jaap mijn auto ergens mee naar toe had). 4.Huisgenootje gebeld, hij kwam er aan. 5. Collega gebeld om te zeggen dat ik later kwam, hij zei dat Molly wel moest komen. 6. Huisgenootje weer gebeld dat hij Molly op moest halen. 7. Naar ongeveer 20 mensen mijn duim opgestoken om te zeggen dat het goed ging en dat hulp onderweg was. 8. Vijf auto’s waren gestopt om me hulp te bieden. 9. Na 20 min was mijn huisgenootje er dan. 10. Mijn Keniaanse skills gebruikt om benzine in de auto te gooien. 11. Tijd om weg te rijden, dachten we dan.. 12. Huisgenootje zat in mijn auto, en… hij reed niet meer. 13. Een aardige man was gestopt om ons te helpen. 14. Na 10 minuten kreeg hij de auto gestart. 15. Om 10:15 uur was ik dan eindelijk op stage, terwijl ik er normaal om 9:00 uur al ben….

Woensdagavond, bijna het vaste ritueel, weer uit eten gegaan! Maar nu omdat het het laatste avondje was van de onderbuurtjes:(. Niet leuk. Het is eigenlijk heel bijzonder hoe je in zo’n korte tijd zo’n goede band op kan bouwen  met de mensen om je heen. Vond het dus ook echt niet leuk dat het hun laatste avond was. Maar het was wel een gezellig avondje!

 
Donderdag ging mijn wekker al om 4:45, ja dat lees je goed, om KWART VOOR VIJF. Onmenselijk, wie verzint zoiets, uhm ja ik dus.. Want het was weer tijd om te gaan duiken! Het eerste wat ik deed was naar buiten kijken en.. het waaide niet, yes, eindelijk kon de duik door gaan! Het zicht was best slecht, heel slecht eigenlijk, 2,5 meter maar. Ach, het geeft niets, ik vind het al heerlijk om lekker onder water te zijn, een beetje rondzwemmen, genieten van de visjes om me heen en het mooie koraal, fantastisch was het weer! Eenmaal terug bij de duikschool snel alles opgeruimd en terug naar huis. Hier waren de onderbuurtjes hun auto in aan het laden, want nu gingen ze echt weg. Na een paar dikke knuffels was het tijd om gedag te zeggen en ze gingen echt weg. Stom. Maar geen tijd om het stom te vinden want het was al vrij laat en we moesten gewoon naar stage. Als een gek onder de douche gesprongen en in de auto, nog twee andere naar stage gebracht en om 10 uur was ik er ook eindelijk. 

Vrijdag heb ik de eerste dag op stage gehad waar ik gewoon van 9:00 uur tot 16:00 uur aan een stuk heb doorgewerkt, en zo goed als niet op facebook of twitter heb gekeken, wow, haha! Tja, de hele dag gephotoshopt om posters en banners te maken:). Mike had  namelijk iets gemaakt, maar dat had net zo goed door een 10 jarig kind met word gemaakt kunnen worden. Toen ik mijn nieuwe posters liet zien viel ie dan ook bijna van z’n stoel van verbazing, nou mooi, weer puntjes voor Teuntje binnen!

Zaterdag, tijd om leuke dingen te gaan doen! Nou ja, dat stond op de planning dan. Als de zon ten minste had geschenen.. Er is hier zo veel te doen in de buurt:
Surfen, zwemmen, strand, zee, duiken, sandboarden, wildparken enz enz. Allemaal super tof, maar wel als de zon schijnt, en niet als het waait en regent. ’s Morgens nog wel even een stukje gaan fietsen, er zat ondertussen stof op m’n zadel dus dat laat wel even de harde werkelijk zien over mijn lichamelijke activiteit de laatste weken.. compleet waardeloos dus, of helemaal weg ;-).

Zondag 9 december
Tja, en toen was het in eens alweer 9 december, zoals ik al eerder zei, time flies when you´re having fun!
Uhm ja, even in die hersenen van mij graven wat ik vorig weekend ook al weer heb gedaan. Wat ik vooral nog weet is dat het weer (&%$%# was, beetje jammer aangezien ik allerlei leuke plannen had. Wat ik ook nog weet is dat deze plannen allemaal niet door gingen. Een van deze plannen was.. duiken! Maar ja, het bleef zoals gewoonlijk weer eens bij een plan. Gelukkig belde Femke (die loopt daar stage) al op toen ik in bed lag dat het niet door ging, dus kon ik nog even blijven slapen. Samen met Lisanne en Sabine ben ik nog lekker gaan ontbijten ergens, mmm. Om daarna door te gaan naar de markt en nog wat leuke armbandjes te kopen . Verder ben ik zondag met Lisanne en Femke  door PE gaan crossen omdat Femke voordat ze weg ging nog overal foto’s van wilde hebben. No problemo, ik ga wel gezellig mee!En toen was het in eens alweer maandag, mijn laatste normale vrije weekend zat er op en ik mocht weer aan de slag. ’s Avonds nog een fotoshoot gehouden van Femke en Lisanne bij Sardinia Bay, ik was er nog nooit geweest maar waaauw wat was het daar mooi! En ook weer heel blij met de foto’s .

 


Dinsdag ben ik met Femke meegegaan naar.. de bunjee! Femke kon de vorige keer niet mee, dus ben ik als steunpaal, maar vooral als stuiterbal meegegaan. Toen ik daar op die brug stond had ik alleen maar zin om zelf nog een keer te springen, maar vond het toch een beetje duur, en had een lange jurk aan, laten we dat nou maar even niet doen als je van 216m hoog naar beneden springt, op de kop.. niet echt een heel strak plan ;-). Na de bunjee zijn we naar Jeffrey’s bay gegaan om lekker op het strand van het zonnetje genieten! Ten minste, dat was ons plan, als die zon er dan was geweest.. Tja, en als er geen zon is, wat doe je dan? Eten natuurlijk, haha. Om 15:30 zaten wij al aan ons avondeten, maar mmm het was heerlijk. Nog even wat winkeltjes langs gegaan, om uiteindelijk via een of andere toeristische naar huis te gaan. Het was niet helemaal de bedoeling, maar het was wel heel mooi en heel gaaf. Ook bij de snelweg een paar afslagen eerder gepakt om via nog een super mooie toeristische route te rijden, was tof! Een leeeeuuuke dag was het !En toen was het woensdag, tijd voor stage, jahoee.. Moet zeggen dat ik er wel klaar mee ben, heb het nu zo druk met m´n sponsorplan wat ik aan het schrijven ben, en Mike heeft ontdekt dat ik kan photoshoppen dus ik mag voortaan alle posters en banners ontwerpen, wat dan wel weer heel leuk is, en veel weekenden werken, vind het wel genoeg geweest, maar nog even flink door bikkelen! Donderdag weer een dagje stage en.. ik ben daarna gaan fitnessen! Donderdag en vrijdag, en deze week waarschijnlijk ook elke dag. En het is echt nodig ook, de kilo´s zijn er sinds Frankrijk iets te hard aangevlogen…… Vrijdag de hele dag niet op kantoor geweest, want we moesten drank uitdelen bij een golfevenement, best leuk, maar een beetje jammer dat ik daardoor niet aan m’n sponsorplan kon werken aangezien ik nog zooo veel moet doen, en internet thuis heel waardeloos is op dit moment (en anders vaak ook trouwens..).Zaterdag was het dan zo ver, weer een evenement, jahoeeee, om 5:45uur werden we al opgehaald om te werken, en om 16:30u waren we weer thuis, pfoee lange dag. Het was een zwemevenement in Jeffrey’s bay, maar ik vind deze altijd saai, blij dat voor mij deze series voorbij zijn! En omdat Lisanne vandaag is vertrokken uit PE zijn we gister lekker uit gaan eten, genieten! Om de avond goed af te sluiten zijn we naar de kermis gegaan die sinds een paar dagen open is en hier staat voor het zomerseizoen. Ik heb genoten, en me vooral ook kapot lachen, was net een klein kind!

 

En, alsof het nog niet genoeg was, vandaag mocht ik weeeeer om 6:00u werken, blegh. The Ocean Racing Series, gelukkig gewoon in PE, wel een heel leuk evenement, maar gewoon zo vrooeeeg.Na het evenement snel naar huis en onder de douche! O nee, er was geen stroom, niet onder de douche dus maar het zand even afspoelen in het zwembad, ook niet verkeerd. En daarna snel door naar het grote stadion voor de rugby 7’s, een heel groot evenement hier. Lekker een paar uurtjes gekeken hoe mensen elkaar zo lomp en hard mogelijk neer haalden, eigenlijk is die sport ook wel wat voor mij, lekker lomp doen, haha:P.Na een paar uurtjes ben ik alweer gegaan om Lisanne uit te zwaaien, stom, vind het helemaal niet leuk dat ze weg ging . Ze vertrekt vandaag naar Johannesburg, om woensdag door te vliegen naar India, hier gaat ze nog 6 weken rondreizen en daarna pas naar huis. In totaal heeft ze 10 maanden hier gezeten, best gek dus om weg te gaan. En toen was ook alweer dit dagje om.. of eigenlijk nog niet, maar ik heb besloten van wel want ik ben kapoetski en lig om 21:00 u al lekker in mn bedje, heerlijk!


Het is een lang verhaal, ik weet het, maar ik was weer eens te lui om het verslag eerder te plaatsen.. i’m sorry!

Tot de volgende keer, wanneer de time waarschijnlijk alweer flies!
Hij is online, mijn eigen website!
 Al jaren hou ik van fotografen, al jaren vind ik dat iets bijzonders, met één klik op de knop een plaatje maken. Van een mooi landschap, beest, object tot een persoon, het maakt me niet zo veel uit, ik vind alles fantastisch. In Nederland heb ik al wel eens een fotoshoot gehouden, en hier in Zuid-Afrika ook. Hier heb ik dan ook de beslissing gemaakt, ik ga nog vaker op dat knopje klikken en plaatjes maken! Als ik terug ben in Nederland wil ik meer fotoshoots gaan doen, en om dit aan de hele wereld duidelijk te maken, en te laten zien wat ik kan, heb ik mijn eigen website opgezet! Ben best wel een beetje trots .

www.teuntjesmits.nlWeer een fotoshoot in ZA :)
Het gaat goed hier, iedereen in enthousiast over mijn foto's, dus.. ik heb weer een fotoshoot gehouden ! Deze keer van twee huisgenootjes. Ben er weer blij mee!

 
 
 
 
 
 
 
 


Dagje genieten!
Gister een dagje vrij genomen, mocht wel van mezelf want t/m volgende week vrijdag moet ik elke dag werken...
Femke wilde nog graag de bunjeejump doen dus zijn we samen daar naar toe gegaan. Heerlijke om al die zenuwachtige en enthousiaste mensen daar te zien die gingen springen. Het was gaaf! Nadat Femke een heerlijke adrenalineboost had gekregen zijn we op weg gegaan naar Jeffreys bay, ons plan: lekker de hele dag een beetje genieten in de zon, lekker eten en lekker drankje erbij. Helaas, de zon heeft zich de hele dag niet laten zien.. Dus begonnen we maar gewoon met lekker eten, haha. In een leuk portugees restaurant gezeten en hier lekker gegeten en gezellig gekletst. Nog even langs wat winkeltjes gegaan om toen terug naar huis te gaan. Per ongeluk zaten we in eens op een of ander klein raar weggetje, maar aangezien we toch alle tijd van de wereld hadden zijn we die blijven volgen. Tussen de bergen, over een minibrug, en vooral met heel veel mooi uitzicht vonden we dit niet heel erg! Op een gegeven moment moesten we toch weer de snelweg op, maar ook hier zijn we eerder vanaf gegaan om nog een andere toeristische route te volgen. Een heerlijke dag met veel adrenaline, gezelligheid, lekker eten, mooi uitzicht, veel wolken, geen zon... en vooral lekker de toerist uithangen, heerlijk! Nu helaas weer flink aan de bak op stage... beetje jammer. Maar.. nog 3 weken doorbikkelen en dan is m'n zus er :D

Favorietje!
Het is al wel eens vaker gebeurd,
maar het blijft leuk om Marco's favorietje te zijn!

Ik ga er lekker de hele week van genieten:)
Dankjewel!


Nog een fotoshoot in ZA!
Fotoshoots zijn aanstekelijk! Afgelopen maandag weer een fotoshoot gehouden van twee meiden hier. En weer ben ik heel blij met het resultaat .

Wat vinden jullie er van?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotoshoot in Zuid-Afrika!
Al een aantal jaar in mijn spiegelreflexcamera een van mijn favoriete speeltjes. Ook mijn compactcamera wordt vaak gebruikt en de camera van mijn Iphone wordt meer dan vaak gebruikt. Foto's en Teuntje, dat is gewoon liefde .

Ook hier in Zuid-Afrika is dat mensen opgevallen dus werd ik gevraagd om een fotoshoot te houden van onze leuke onderbuurtjes. Maar natuurlijk wilde ik dat! Op een zondag middag toen de zon al ging zakken hebben we foto's gemaakt. En ik kan jullie zeggen, ik ben best wel heel erg tevreden :).

Zie, en oordeel!


 
 
 
 
 
   


I did it! 216 meters bungee!
De hoogste bungee jump brug ter wereld, 216 meter hoog, en...... IK HEB HET GEWOON GEDAAN!

Zenuwachtig, nee eigenlijk niet. Ik had er vooral heel, heel veel zin in. Zelfs toen ik vast werd gemaakt waren er geen zenuwen, pas toen ik op het randje stond begonnen ze te komen maar het viel nog mee. Ik vond het vooral heeel, heeeeel erg gaaf!
zie hieronder, de eerste mens ter wereld die in de lucht kan staan, haha!

het ultieme bewijs:
Kamperen tussen de bavianen!
Aangezien ik gewoon lui ben, schrijf ik ongeveer n keer in de drie weken mijn reisverslag op waarbenjij.nu. Dit reisverslag plaats ik dan ook meteen op mijn borsatoweblog. Maar ja, drie weken in Zuid-Afrika, betekent drie weken heel veel leuke dingen doen en dat allemaal op een paar a4-tjes proberen te proppen. En een paar, dat lukt me nooit, dus het is nog al veel tekst. Om jullie te besparen zal ik op deze weblog wat vaker korte verhaaltjes zetten zodat jullie niet in n keer mijn lappen tekst hoeven te lezen:).

Want, na een week heb ik alweer genoeg te vertellen! Afgelopen weekend naar de baviaanskloof geweest. Een kloof, met veel bavianen dus, haha. Maar wel een heeeul grote kloof van 270 000 hectare groot. Het begin kan je gewoon in maar hoe verder je komt hoe ruiger het gebied, en daar mag je ook alleen komen met een 4x4 auto, en met twee tegelijk. Als de ene pech heeft of als er iets gebeurt dat de andere deze kan helpen. Daar zitten ook meer wilde beesten zoals luipaarden en buffels. Maar, zo ver zijn wij niet gegaan. In het begin van de kloof hebben we met een groep van 18 geloof ik onze tentjes op gezet op een mini-camping aan de rivier. Er was een wc, dus ik was al lang blij, haha.Verder, was het gewoon een fantastisch weekend. Wat hebben we gedaan, nou ja, vooral heel veel chillen, haha. Natuurlijk ook nog braaien (het zuid-afrikaanse bbq?en), kampvuur maken, marshmallows eten, bavianen spotten, slapen en wakker worden van het gebrul van bavianen.
en 4,5 uur lang hiken door de bush bush. Ok, dit verdient even wat uitleg. We hadden de eerste dag bavianen gezien, aan de overkant van de rivier op een hoge rots. De dag erna gingen we hiken, na een stuk lopen besloten we dat we best wel eens naar die bavianenrots konden lopen. Na eerst in de brandende zon een heel lang pad omhoog te lopen kwam ik meer dood dan levend aan op de berg, deel 1 van de hike zat er op.Maar toen begon het echte avontuur, over rotsen, door struiken, hangend aan lianen de berg(en) over, om op de plek aan te komen waar we de bavianen hadden gezien!
Tja, en dan zie je de camping en denk je dat je er bijna bent, maar dan moet je dus nog naar beneden.. Glijdend, hangend, springend en ik weet niet hoe, zijn we naar beneden geklommen. En nee, sinds dat we boven aan de berg aan zijn gekomen hebben we nergens meer een pad gezien. Mijn benen zien er nu ook uit alsof ze een oorlog hebben meegemaakt vol met schrammen. Maar na een paar uur klimmen, klauteren, de weg zoeken, genieten van het uitzicht waren we beneden!Nog maar n obstakel te gaan, de rivier. Geen probleem, iedereen had het zo heet dus naar de overkant zwemmen/lopen was geen straf. Ik was kapot, maar het was wel heel gaaf!

Nu weer even verder met m?n rijtje opsommingen, uh.. wat hebben we gedaan, uh.. nog meer chillen , zonnen, kletsen, bootje varen, zwemmen, potjie eten (een echt zuid-afrikaanse manier van koken) en vooral heel heel erg veel genieten.Het was een fantastisch weekend, met een geweldige afsluiting: gratis en voor niks een slang onder mijn handdoek, haha! Hij was maar klein, ook al ziet ie er op de foto nog redelijk groot uit en nee, hij was niet giftig.Dus, ik krijg het toch voor elkaar, ik schrijf een verhaal over alleen dit weekend en nog steeds is het een lap tekst geworden. I?m sorry mensen, ik doe het niet expres .


Baie lekker in Zuid-Afrika!
Baie lekker!

Woensdag 17 oktober 2012,

Eigenlijk hoor ik nu hard te werken, en bezig te zijn voor school of stage. Maar ja, dat wordt een beetje lastig als ik voor school dingen moet veranderen welke mijn docent me heeft gemaild, en ik voor stage nieuwe ideen op moet doen voor evenementen, als internet het de hele dag al niet doet! Holladieeeee welkom in Afrika! Ik kan wel de hele dag een beetje gaan brainstormen over nieuwe evenementen, maar ja, mijn brein is gewend aan internet welke me normaal gesproken fantastische ideen en tips brengt, maar helaas, geen internet deze keer. Dan maar mijn tijd goed opvullen door vast een gedeelte van mijn blog te schrijven!

Ok, even terug graven wat ik allemaal heb gedaan want ik weet het nu al niet meer (ik word oud.. :P). Volgens mij is er doordeweeks vrij weinig interessants gebeurd, zo wel, dan ben ik het vergeten. Maar.. het weekend was des te leuker! Vrijdag, eindelijk weekend en de zon scheen! Na het werk heerlijk buiten op het balkon gezeten met een lekker glaasje amarula, mmm. Maar na een uur bleek de buurman hier niet heel blij mee te zijn, er was pizza besteld en binnen zat iedereen die even op te eten maar onze spullen stonden nog buiten. Hij begon te schreeuwen en te schelden en alle stoelen aan de kant te smijten, naja niet alleen aan de kant, n stoel vloog lekker tegen het raam aan, raam kaduuk! Heel leuk, want nu zit er dus een gat in ons raam wat een week later nog steeds niet is gemaakt. Hij is niet van plan om het te betalen, of iig niet het hele raam, maar ja een half raam hebben we ook weinig aan h;-), en wij zijn ook echt niet van plan om het te betalen, een gezellige burenruzie dus!

Zaterdag was ook weer een heerlijk dagje met lekker veel zon, i like! ?s Morgens even naar het winkelcentrum geweest om leuke cadeautjes te scoren aangezien we ?s avonds een feestje hadden omdat glenn een week geleden jarig was en sabine over een week. ?s Middags was het dan eindelijk zo ver, eindelijk ging ik dat mooie stadion van binnen bekijken! Mijn stage ligt een paar honderd meter van het stadion af, aan het meer wat je altijd op foto?s ziet, ga maar eens googlen op het stadion dan zie je het meer ook wel. Maar oke, wat ik dus wilde zeggen is dat ik elke dag langs het stadion kom en wel heel benieuwd was hoe het er van binnen uit zag, en.. het leek me ook wel leuk om een naar een rugbywedstrijd te gaan, rugby is echt het voetbal van Zuid-Afrika. Michael had ons uitgenodigd om mee te gaan naar de finale. De EP Kings waren nog ongeslagen en dat bleef ook zo! Na een wedstrijd met uh.. vooral veel op elkaar liggen, aan elkaar trekken, af en toe tegen de bal aan schoppen en hooguit twee meter achter elkaar rennen en dan weer op de grond liggen hadden ze gewonnen, joehoee de EP Kings zijn kampioen! Het was leuk, ik heb genoten, en ik had het koud, brr ze hadden een plek in de schaduw uitgekozen.. waarom, i don?t know..


?s Avonds hadden we dus het feestje van Glenn en Sabine, in het begin was het nog rustig dus dan maar krantenmeppertje doen, ik heb me kapot gelachen met Glenn die even niet wist dat groen en paars geen namen waren, hahaha. Maar ok, dit was dus weer een gezellig avondje maar Teuntje lag al vroeg in d?r nest want zondag was het eindelijk zo ver, ik ging de zee in! En nee, niet voetje voor voetje er in lopen, dat heb ik al vaak gedaan, maar met de boot, en met een wetsuit aan en een duikuitrusting, en koprollend want ik ging voor het eerst in m?n leven in de zee duiken! Wauwwauwwauw wat was dat gaaf! Toen we op de boot zaten nog dolfijnen en walvissen gezien, hoe tof! En onderwater vooral heel veel rif (heet dat zo in het Nederlands:P?) en vissen met hele grote ogen, het was fantastisch! Toen we boven waren bleek dat de dolfijnen gewoon over ons heen zijn gezwommen, aaah waarom heb ik nou niet gewoon even omhoog gekeken?! Deze duik was al om 8 uur, en ja dat is vroeg, om 11 uur zouden we er nog een duik achteraan doen. Terug bij de duikschool dus heel snel een nieuwe cilinder pakken en alles weer klaarmaken, het busje in, snel op de boot voor de volgende duik. Nou ja, dat was dus de bedoeling. Het waaide, het waaide best hard, en van wind krijg je golven, en met veel golven is het voor de schipper niet mogelijk om de boei te zien die de duikers bij zich hebben dus dat betekent dat er niet gedoken werd, aaah balen! Na een leuk boottochtje dus weer terug, maar lang waren we niet getreurd want elk nadeel heb z?n voordeel, we kregen de geniale ingeving om lekker uit te gaan lunchen, nooit verkeerd. Even snel een douche gepakt, en met nog wat huisgenoten lekker gaan lunchen, i like, i like!
Een dag later stond de maandag al weer voor de deur, balen! Weer naar stage toe dus.. Gelukkig duren deze dagen nooit zo heel lang en ?s avonds gingen we lekker sushi eten voor 1/3e van de prijs! Ook helemaaal niet verkeerd. Het eten is hier trouwens in de supermarkt ongeveer even duur als in NL, maar uiteten is zo goedkoop, ideaal! Verder is er deze week niet heel veel gebeurd hier op stage.

Dinsdag 23 oktober,

En.. we zijn alweer bijna een week verder! Ik wist dat de tijd snel kon gaan, vooral als je het druk hebt, maar dat de tijd zo hard kan vliegen terwijl je ook best wel heul veul niks doet kom ik nu achter ;-). Vrijdag was het weer zeg maar %*#^$, anders gezegd, geen internet op stage, haha. Zaterdag was een evenement wat opgebouwd moest worden, oftewel hard werken! Naja, voor John, Lawton, Jaap en Mike dan?. Ik bleef op kantoor een beetje aan school werken en telefoniste spelen als iedereen weg was. Waarom? Omdat het regende, dat moest ik maar binnen blijven, haha. Dus af en toe de telefoon opgenomen maar vooral blij geweest dat ik niet naar buiten hoefde want het was KOUD, niet normaal. Als het regent is het sowieso al koud, maar als het regent en je bevindt je in de ?Windy City?, zoals PE ook wel wordt genoemd, dan bevries je. Dus, even geen problemen mee dat ik lekker binnen mocht blijven ;-). Helaas werd ik zaterdag niet gespaard en mocht ik leuk om 6:00 uur al op het evenemententerrein staan, en dat durven ze dan weekend te noemen. Maar ok, dozen sjouwen, alles klaar zetten, de registratie doen en goodie bags afgeven, foto?s maken, en weer dozen, zandzakken en hekken sjouwen, en dan allemaal in de stromende, koude regen. BAH. Laten we het netjes zeggen, dit was niet mijn favoriete evenement. Gelukkig rond 1 uur alweer klaar en heerlijk een douche kunnen nemen.

Verder had ik zeg maar nergens zin in dus behalve nog een ritje naar de supermarkt heb ik niks gedaan. Ojawel, liedjes downloaden! Want ?s avonds gingen we als echte Nederlanders even laten zien waar we goed in zijn, foute feestjes bouwen! Haha. Iedereen had zich fantastisch verkleed, we hadden prachtige muziek van onder andere de spicegirls en aqua, en verder hadden we vooral de grootste lol. Het was fantastisch en geweldig. Ik heb genoten!


Zondag was het dan eindelijk zo ver, ik kon uitslapen! Wow, dat gevoel had ik al lang niet meer gekend maar wat was dat heerlijk:D haha. Daarna met Myrthe even naar het winkelcentrum Greenacres geweest om daarna door te gaan om een andere supermarkt te ontdekken. Maar eerst even heeeeerlijk daar geluncht. Maar die supermarkt, dat is ook een leuk verhaal. Bij ongeveer elk product dat we zagen ging het zo: ?Oooooh lekker! Maar wel duur?? haha. Conclusie, super veel lekkere dingen gezien, me redelijk in kunnen houden en niet super veel lekkere dingen gekocht ;-). Toen we in het winkelcentrum waren stormde het, maar plots scheen de zon weer, jaa! Eenmaal thuis me snel omgekleed en op m?n fietsie gesprongen om weer lekker te gaan fietsen. Nou ja lekker, een best lange heuvel op fietsen met wind tegen is vooral heel zwaar.. ?s Avonds pizza gehaald (lui..) en filmpje gekeken, oftewel.. niks gedaan dus:P. En na m?n ene dagje weekend was het weer tijd voor stage. Stage zonder internet, en dat is heeel vervelend als je allerlei dingen moet opzoeken. Aan school werken was dus ook geen groot succes. ?s Middags was internet dan eindelijk gemaakt, dus na 2 dagen kon ik weer even op internet was thuis doet ie het ook al een paar dagen niet.. En vandaag doet internet het gewoon meteen, het is een wonder! Gister trouwens bij de indiaan, indier, indianees of hoe het ook heet geweest om een heerlijke take-away curry met naanbrood te halen, mmmmm. En nu, nu is het weer stage tijd, party! Volgende week weer meer, en waarschijnlijk vinden jullie dit verhaal dan te lang want het is nu al 2 A4?tjes lang en dan waarschijnlijk 3, maar dan moet je het maar gewoon in 2 keer lezen:P. Ik ben namelijk te lui om nu foto?s uit te zoeken en dit verslag al te plaatsen. I?m sorry:D.

Zondag 28 oktober 2012, 20:53
Oh oh.. zoals ik al zei, sorry, nu nog meer sorry, want dit weekend was gewoon t leuk, dat kan ik niet kort gaan beschrijven ;-).
Over stage, tja, niet veel te vertellen, behalve dat ik vrijdag mee ben geweest ,met Mike. Hij vroeg of ik zin had in een ride, of course had ik daar zin in! We gingen naar het radiostation omdat hij een interview zou geven over de ocean racing series. En ik zat er maar een beetje bij leuk te kijken, haha. Maar, het was leuk. Verder was het moment om 4 uur nog veel leuker, weeeeeeeeekend! Zaterdag lekker uitslapen, heerlijk. Maar nog belangrijker, eindelijk ging ik diertjes kijken! En geen koeien, konijnen of schapen, maar buffels, cheeta?s en giraffen. Als een klein kind zat ik stuiterend in de auto, en gewoon maar een kwartiertje rijden en dan zitten we vanuit de stad in eens in een wild park. Het was door de regen die afgelopen weken was gevallen nog een behoorlijke modderpoel dus met je eigen auto er door heen was geen optie. In een 4x4 open bakkie crossten we door het park heen. Het was vrij klein, maar ooh wat blijft het gaaf om al die wilde beesten daar te zien. Cheeta?s van 1,5e meter afstand, neushoorns, giraffen, zebra?s, buffels, springbokken, enz. enz. Het blijft echt zo gaaf zijn om die beesten van zo dichtbij te zien. Ik zat gewoon 1,5e meter van een cheeta af, anderhalve meter, dat is echt ooh zo cool! En ze zien er zo schattig en lief uit, maar ja, knuffelen zullen we maar niet doen h ;-). En.. de giraffen niet te vergeten! Ik word zo blij van die beesten, want ja, dikkertje dap heeft me voor altijd een lievelingsdier gegeven . Maar na een uurtje gingen we helaas alweer terug, en 15 min. later zaten we in onze woonkamer alweer expeditie robinson te kijken.
Raar. Btw, heb ik zeker nog niet verteld, in een ander huis hebben ze expeditie robinson, jaaa zo gaaf! Daar zijn we dus nu compleet verslaafd aan. Een vader van een van die meiden daar download het en zet het dan op dropbox. Weet iemand van jullie hoe je programma?s van uitzending gemist van RTL XL op slaat? Want we willen best nog meer leuke programma?s hebben ??. Gisteravond zouden we, netzoals vrijdag avond naar een oktoberfest gaan hier, maar we gingen gisteravond, net zoals vrijdag avond, een stelletje lamme takken zijn, en heerlijk niks doen, drankje drinken, gezellig kletsen, expeditie robinson kijken en verder gewoon uh.. niks doen .

Omdat we gister al zo veel wilde beesten hadden gezien, gingen we vandaag gewoon, weer wilde beesten kijken! Naja niet alleen kijken, maar er ook op zitten, want samen met Sabine en Joyce ging ik olifant rijden! En WAUW wat was dat gaaf! Het duurde niet zo lang, maar ooohh zo tof. Een beetje wiebelen op de rug van zo?n gigantisch beest, en allemaal zebra?s, springbokken en andere beesten om je heen die gewoon niet wegrennen omdat je op een olifant zit en ze daar aan gewend zijn. TOF! Daarna ze nog een hele emmer met brokjes gegeven. Of in de slurf, die gewoon echt een stofzuiger is, je hoort ze ook echt zuigen. Of in de mond, al moet ik zeggen dat ik toch wel best wel heel snel elke keer mn arm terug trok want op het moment dat je de brokjes er in doet gaat die mond dicht. En het stond dan weer niet op m?n bucketlist om ooit vast te zitten met mn hand in de mond van een olifant.

En nu, tja, ra ra, weer expeditie robinson gekeken, hoe kan het ook anders ;-). En nu, hoe kan het ook anders, weer een film aan het kijken, haha. Life is good .

29 oktober 16:14
Jaaaaaaaaaaaaaarig! Wakker gemaakt worden met ontbijt op bed, uit ontbijten, lekker rondrijden door PE en dan skypen. Nou ja, poging doen tot. Thuis, in het caf en in het internet caf was het niet veel soeps.. maar ach. Nu maar even een poging doen om dit verslag online te zetten en dan vanavond met alle huisgenoten + 2 andere huizen uiteten, gezellig :D!

Zoals jullie lezen, ik vermaak me wel :D

xxxx
"Wild als het water
En mooi als de heldere maan"