Marco's Choice
Welkomsttekst
Welkom op mijn weblog!

Kijk gezellig even rond,
Plaats een reactie,
of zet even wat in m'n gastenboek,
alles mag!xxxx Teuntje

Teuntje Photography
It's me!
 
 
Gastenboek
Gastenboek
Family

Kenia
6 maanden
genieten
straatkinderen
geweldige ervaring

 
 
 

Zuid-Afrika
 4,5 maand
september 2012 - januari -2013
stage lopen
GENIETEN

 
 

Bij Marco op het podium!
Ik zal je nooit vergeten..
Rust zacht lieve Guus..
filmpje bungee Frankrijk
Foto album
Profiel
Naam: Teuntje
Leeftijd: 27 jaar
Uitgebreid profiel
Volleybal

eeuwige liefde
filmpjes
Marco Borsato - Dochters


Marco Borsato - Omdat je bij me blijft   (let niet op het filmpje maar op het prachtige lied!!)


Marco Borsato - Vogelvrij


Marco Borsato - Dat ben jij
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
E-mail alert
love south africa
Wat doe je in de trein als je eigenlijk voor school wetenschappelijke artikelen moet lezen maar in eens een geniaal idee krijgt. Natuurlijk, dan pak je je laptop erbij en ga je lekker photoshoppen, die artikelen komen later wel ;-). Hierbij dus het resultaat!

Zuid-Afrika, een reis, die ik nooit meer zal vergeten, afgebeeld in 1 foto:


Fantastisch Zuid-Afrika!
Sinds september full time stage lopen, af en toe een dagje vrij, soms een weekendje weg of een dagje uit. Veel lol, veel plezier, maar ook veel stage lopen. Al heel lang keek ik uit naar 25 december, de dag dat mijn zus zou komen en we samen twee fantastische weken zouden gaan hebben. En.. dat hebben we gehad! Aangezien foto´s 100 keer meer zeggen dan woorden staan hieronder de collages van de dingen die we hebben gedaan hier in Zuid-Afrika. Het was een fantastische vakantie:D. Gister is ze weer naar huis gevlogen, en vannacht vertrek ik voor 4 dagen naar Lesotho. Volgende week zaterdag is het dan zo ver en vlieg ik ook alweer naar het koude kikkerlandje terug. Het lijkt me heerlijk om iedereen weer te zien, om te volleyballen, om weer kroketten, frikandellen, drop enz. te eten. Maar om die zon, leuke mensen, relax modus enz. hier gedag te zeggen.. Nee, ik heb er geen zin in...

Bayworld


Addo Elephant Park. waar we geen olifanten hebben gezien..


Birds of Eden


Monkeyland


Hike op de robbenberg


Riversdale


Hop on hop off bus in Kaapstad


Townshiptour in Kaapstad


NYE!


Aquarium 


Robbeneiland (met de cel van Nelson Mandela)


De tafelberg beklimmen!


Ostrich farm


Seaview Lion Park


Seaview Lion Park


Kwantu


Bibliotheek in Port Elizabeth


Time flies when you're having fun
En weer een nieuw reisverslag! Sommige dingen heb ik hier al geplaatst, maar ik weet dat er een aantal mensen zijn die het leuk vinden om mijn verslagen te lezen, hier is er dus weer een .

Maandag 26 november

En alweer een week voorbij! Het is echt niet normaal hoe snel de tijd hier gaat..
Vorige week maandag een fotoshoot gehouden van Suzanne en Claire, weer richting dezelfde stranden gegaan, weer super leuke foto’s gemaakt, en weer ben ik er heel blij mee! Zij trouwens ook ;-).Na de fotoshoot was het sushi time! Bij een restaurant hier is het elke maandag Sushi voor 1/3e van de prijs, dus lekker sushi gegeten voor heel weinig, i like! Aangezien Suus en Claire woensdag weggingen, eerst nog een weekje naar Kaapstad om daarna alweer naar NL te vliegen (:(), gingen we dinsdag weer uiteten! En oooh ik heb echt de lekkerste biefstuk ooit op, mmmm. Nog een crème brulee als toetje en Teuntje was helemaal gelukkig. Bedenk me nu trouwens dat ik jullie volgens mij nog nooit heb verteld over die o zo leuke parkeermannetjes en vrouwtjes. Bij ongeveer elke parkeerplaats staan hier mannetjes en vrouwtjes met een heel hip hesje aan. Ze letten op je auto en zorgen dat er niks mee gebeurt. Ten minste, dat is het idee. Dat er bij een van mijn huisgenoten al een kentekenbord is gestolen terwijl zij op een ‘beveiligde’ parkeerplaats stonden zullen we dan maar even achterwegen laten. Heel leuk en aardig dat ze op mijn auto willen passen, maar daar willen ze natuurlijk ook geld voor. Maar wat ze ook doen, ze helpen je om weg te komen van de parkeerplaats. Als je achteruit van je plek af wil gaan dan staat er elke keer weer zo’n mannetje of vrouwtje heel druk te gebaren dat je achteruit kan en dat terwijl ze ongeveer een meter van je auto af staan. Uhm ja, dat kan ik zelf ook wel zien hoor meneertje dat ik achteruit kan, maar als jij nou eens weg gaat dan hoef ik ten minste niet meer bang te zijn dat ik je om ver rij.. En natuurlijk, niets is voor niets, hier willen ze geld voor! Want we zijn in Afrika, het continent met de meeste zelfverzonnen banen, volgens mijn eigen onderzoek dan ;-). En dan durven ze nog te zeggen dat ze niet innovatief zijn hier, in NL heb ik anders nog nergens parkeermannetjes of vrouwtjes gezien hoor ;-).

Maar oké, ik had het over het eten, dat was dus lekker.

Verder de hele week stage gelopen, en genoten van het mooie weer want de zomer is eindelijk aangebroken! Vrijdag weer uit gaan eten, weer naar hetzelfde restaurant, en weer steak.. eentonig, maar oooo zo lekker, haha. Twee zinnen geleden zei ik nog dat de zomer is aangebroken, en dat was de afgelopen twee weken ook, maar zaterdag was het toch heel erg bewolkt en waaide het toch heel erg hard. Daarom maar even naar Greenacres gaan shoppen, nooit verkeerd . Ook maar even m’n was gedaan en buiten gehangen, want die zou vast zo droog zijn met die harde wind. Klopt, was het ook. Helaas had meneertje Jan de Wind zin om verstoppertje met mijn was te spelen, alles lag op de grond alleen mijn dekbedovertrek is wel heel goed verstopt, hij is namelijk kwijt, foetsie, verdwenen! Vind het nog steeds jammer dat ik niet heb gezien hoe dat ding is weggeblazen ;-). Heb overal gezocht, maar hij is echt nergens te vinden. Grote kans dat ie op straat is beland en dat er nu een zwerver een warm dekentje heeft voor de nacht, ook prima.
Aangezien het geld toch op m’n rug groeit (ahuuum ahuuum), zaterdag weer uit gaan eten! Tja ik moet toch troostvoer hebben als iedereen op cheetah weekend is (met cheeta’s jagen, aaien, enz enz.) en ik niet mee kon omdat ik moest werken. Maar oké, uiteten dus, voor R59 (dat is nog geen 6 euro) 20 grote garnalen, mmmm, i like! Daarna lekker met Femke boer zoekt vrouw gekeken, i like also! En op tijd naar bed want zondag ging mijn wekkertje al om 5 uur, aaaargh. Oké, om 5 uur ging mijn wekker dus, tijd om te werken. Verstand op 0, branding op zetten, nieuwe deelnemers invoeren in de computer, resultaten checken, alles weer opruimen en om 11:30 waren we klaar en gingen we weer lekker ontbijten bij het news café! Deze evenementen zijn wel leuk, alleen het feit dat we om 6uur al moeten beginnen is niet zo leuk.. De rest van de dag lekker lui op de bank gehangen en twilight marathon gehouden waarbij ik natuurlijk weer eens in slaap viel, na 2 films deze keer. Beetje jammer dat ik juist deel 3 en 4 graag wilde zien ;-).

Zaterdag 1 december,

Zaterdag 1 december, nu ik het typ word ik me toch wel heel bewust van de tijd, want wat gaat het snel! Ik zit gewoon al in mijn laatste stage maand hier. Op 25 december komt Kiki, en op 26 december heb ik mijn laatste stage dag, dat is gewoon over 3,5 week al! Dus.. komende 3,5e week nog flink genieten, maar ook heel erg uitkijken naar de tijd dat Kiki hier is. Twee weken lekker genieten en veel van het land gaan zien. Nadat Kiki weg is ga ik nog 4 daagjes naar Lesotho toe en dan is het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Zoals ik al zei, time flies.

Maar even weer wat ik allemaal heb gedaan. Maandag zijn we met een aantal naar de nieuwe twilight geweest in de bios, was leuk! Dinsdag was het weer tijd om.. uit eten te gaan! Of course, want ik doe bijna niet anders ;-) haha. Samen met de onderbuurtjes en Lisanne zijn we naar de haven gegaan om lekker vis te gaan eten. En lekker was het, mmmm. Hierna doorgegaan naar Barney’s om een avondje lekker mee te blèren met de karaoke, genieten! Stappen doe ik hier weinig, hou niet van al dat gedans, ofja., ik bak daar gewoon niks van;-), om dan als een malloot mee te blèren met muziek, geen probleem, helemaal mijn ding:D haha.Woensdagmorgen was net een soap verhaal. Ik ga het niet uitgebreid uitleggen, maar de conclusie: 1. Molly (Amerikaanse stagiaire) opgehaald. 2. Molly naar huis gebracht. 3. Stond stil met de auto op een brug omdat er geen benzine meer in zat (had een auto van huisgenootjes mee omdat Jaap mijn auto ergens mee naar toe had). 4.Huisgenootje gebeld, hij kwam er aan. 5. Collega gebeld om te zeggen dat ik later kwam, hij zei dat Molly wel moest komen. 6. Huisgenootje weer gebeld dat hij Molly op moest halen. 7. Naar ongeveer 20 mensen mijn duim opgestoken om te zeggen dat het goed ging en dat hulp onderweg was. 8. Vijf auto’s waren gestopt om me hulp te bieden. 9. Na 20 min was mijn huisgenootje er dan. 10. Mijn Keniaanse skills gebruikt om benzine in de auto te gooien. 11. Tijd om weg te rijden, dachten we dan.. 12. Huisgenootje zat in mijn auto, en… hij reed niet meer. 13. Een aardige man was gestopt om ons te helpen. 14. Na 10 minuten kreeg hij de auto gestart. 15. Om 10:15 uur was ik dan eindelijk op stage, terwijl ik er normaal om 9:00 uur al ben….

Woensdagavond, bijna het vaste ritueel, weer uit eten gegaan! Maar nu omdat het het laatste avondje was van de onderbuurtjes:(. Niet leuk. Het is eigenlijk heel bijzonder hoe je in zo’n korte tijd zo’n goede band op kan bouwen  met de mensen om je heen. Vond het dus ook echt niet leuk dat het hun laatste avond was. Maar het was wel een gezellig avondje!

 
Donderdag ging mijn wekker al om 4:45, ja dat lees je goed, om KWART VOOR VIJF. Onmenselijk, wie verzint zoiets, uhm ja ik dus.. Want het was weer tijd om te gaan duiken! Het eerste wat ik deed was naar buiten kijken en.. het waaide niet, yes, eindelijk kon de duik door gaan! Het zicht was best slecht, heel slecht eigenlijk, 2,5 meter maar. Ach, het geeft niets, ik vind het al heerlijk om lekker onder water te zijn, een beetje rondzwemmen, genieten van de visjes om me heen en het mooie koraal, fantastisch was het weer! Eenmaal terug bij de duikschool snel alles opgeruimd en terug naar huis. Hier waren de onderbuurtjes hun auto in aan het laden, want nu gingen ze echt weg. Na een paar dikke knuffels was het tijd om gedag te zeggen en ze gingen echt weg. Stom. Maar geen tijd om het stom te vinden want het was al vrij laat en we moesten gewoon naar stage. Als een gek onder de douche gesprongen en in de auto, nog twee andere naar stage gebracht en om 10 uur was ik er ook eindelijk. 

Vrijdag heb ik de eerste dag op stage gehad waar ik gewoon van 9:00 uur tot 16:00 uur aan een stuk heb doorgewerkt, en zo goed als niet op facebook of twitter heb gekeken, wow, haha! Tja, de hele dag gephotoshopt om posters en banners te maken:). Mike had  namelijk iets gemaakt, maar dat had net zo goed door een 10 jarig kind met word gemaakt kunnen worden. Toen ik mijn nieuwe posters liet zien viel ie dan ook bijna van z’n stoel van verbazing, nou mooi, weer puntjes voor Teuntje binnen!

Zaterdag, tijd om leuke dingen te gaan doen! Nou ja, dat stond op de planning dan. Als de zon ten minste had geschenen.. Er is hier zo veel te doen in de buurt:
Surfen, zwemmen, strand, zee, duiken, sandboarden, wildparken enz enz. Allemaal super tof, maar wel als de zon schijnt, en niet als het waait en regent. ’s Morgens nog wel even een stukje gaan fietsen, er zat ondertussen stof op m’n zadel dus dat laat wel even de harde werkelijk zien over mijn lichamelijke activiteit de laatste weken.. compleet waardeloos dus, of helemaal weg ;-).

Zondag 9 december
Tja, en toen was het in eens alweer 9 december, zoals ik al eerder zei, time flies when you´re having fun!
Uhm ja, even in die hersenen van mij graven wat ik vorig weekend ook al weer heb gedaan. Wat ik vooral nog weet is dat het weer (&%$%# was, beetje jammer aangezien ik allerlei leuke plannen had. Wat ik ook nog weet is dat deze plannen allemaal niet door gingen. Een van deze plannen was.. duiken! Maar ja, het bleef zoals gewoonlijk weer eens bij een plan. Gelukkig belde Femke (die loopt daar stage) al op toen ik in bed lag dat het niet door ging, dus kon ik nog even blijven slapen. Samen met Lisanne en Sabine ben ik nog lekker gaan ontbijten ergens, mmm. Om daarna door te gaan naar de markt en nog wat leuke armbandjes te kopen . Verder ben ik zondag met Lisanne en Femke  door PE gaan crossen omdat Femke voordat ze weg ging nog overal foto’s van wilde hebben. No problemo, ik ga wel gezellig mee!En toen was het in eens alweer maandag, mijn laatste normale vrije weekend zat er op en ik mocht weer aan de slag. ’s Avonds nog een fotoshoot gehouden van Femke en Lisanne bij Sardinia Bay, ik was er nog nooit geweest maar waaauw wat was het daar mooi! En ook weer heel blij met de foto’s .

 


Dinsdag ben ik met Femke meegegaan naar.. de bunjee! Femke kon de vorige keer niet mee, dus ben ik als steunpaal, maar vooral als stuiterbal meegegaan. Toen ik daar op die brug stond had ik alleen maar zin om zelf nog een keer te springen, maar vond het toch een beetje duur, en had een lange jurk aan, laten we dat nou maar even niet doen als je van 216m hoog naar beneden springt, op de kop.. niet echt een heel strak plan ;-). Na de bunjee zijn we naar Jeffrey’s bay gegaan om lekker op het strand van het zonnetje genieten! Ten minste, dat was ons plan, als die zon er dan was geweest.. Tja, en als er geen zon is, wat doe je dan? Eten natuurlijk, haha. Om 15:30 zaten wij al aan ons avondeten, maar mmm het was heerlijk. Nog even wat winkeltjes langs gegaan, om uiteindelijk via een of andere toeristische naar huis te gaan. Het was niet helemaal de bedoeling, maar het was wel heel mooi en heel gaaf. Ook bij de snelweg een paar afslagen eerder gepakt om via nog een super mooie toeristische route te rijden, was tof! Een leeeeuuuke dag was het !En toen was het woensdag, tijd voor stage, jahoee.. Moet zeggen dat ik er wel klaar mee ben, heb het nu zo druk met m´n sponsorplan wat ik aan het schrijven ben, en Mike heeft ontdekt dat ik kan photoshoppen dus ik mag voortaan alle posters en banners ontwerpen, wat dan wel weer heel leuk is, en veel weekenden werken, vind het wel genoeg geweest, maar nog even flink door bikkelen! Donderdag weer een dagje stage en.. ik ben daarna gaan fitnessen! Donderdag en vrijdag, en deze week waarschijnlijk ook elke dag. En het is echt nodig ook, de kilo´s zijn er sinds Frankrijk iets te hard aangevlogen…… Vrijdag de hele dag niet op kantoor geweest, want we moesten drank uitdelen bij een golfevenement, best leuk, maar een beetje jammer dat ik daardoor niet aan m’n sponsorplan kon werken aangezien ik nog zooo veel moet doen, en internet thuis heel waardeloos is op dit moment (en anders vaak ook trouwens..).Zaterdag was het dan zo ver, weer een evenement, jahoeeee, om 5:45uur werden we al opgehaald om te werken, en om 16:30u waren we weer thuis, pfoee lange dag. Het was een zwemevenement in Jeffrey’s bay, maar ik vind deze altijd saai, blij dat voor mij deze series voorbij zijn! En omdat Lisanne vandaag is vertrokken uit PE zijn we gister lekker uit gaan eten, genieten! Om de avond goed af te sluiten zijn we naar de kermis gegaan die sinds een paar dagen open is en hier staat voor het zomerseizoen. Ik heb genoten, en me vooral ook kapot lachen, was net een klein kind!

 

En, alsof het nog niet genoeg was, vandaag mocht ik weeeeer om 6:00u werken, blegh. The Ocean Racing Series, gelukkig gewoon in PE, wel een heel leuk evenement, maar gewoon zo vrooeeeg.Na het evenement snel naar huis en onder de douche! O nee, er was geen stroom, niet onder de douche dus maar het zand even afspoelen in het zwembad, ook niet verkeerd. En daarna snel door naar het grote stadion voor de rugby 7’s, een heel groot evenement hier. Lekker een paar uurtjes gekeken hoe mensen elkaar zo lomp en hard mogelijk neer haalden, eigenlijk is die sport ook wel wat voor mij, lekker lomp doen, haha:P.Na een paar uurtjes ben ik alweer gegaan om Lisanne uit te zwaaien, stom, vind het helemaal niet leuk dat ze weg ging . Ze vertrekt vandaag naar Johannesburg, om woensdag door te vliegen naar India, hier gaat ze nog 6 weken rondreizen en daarna pas naar huis. In totaal heeft ze 10 maanden hier gezeten, best gek dus om weg te gaan. En toen was ook alweer dit dagje om.. of eigenlijk nog niet, maar ik heb besloten van wel want ik ben kapoetski en lig om 21:00 u al lekker in mn bedje, heerlijk!


Het is een lang verhaal, ik weet het, maar ik was weer eens te lui om het verslag eerder te plaatsen.. i’m sorry!

Tot de volgende keer, wanneer de time waarschijnlijk alweer flies!
Dagje genieten!
Gister een dagje vrij genomen, mocht wel van mezelf want t/m volgende week vrijdag moet ik elke dag werken...
Femke wilde nog graag de bunjeejump doen dus zijn we samen daar naar toe gegaan. Heerlijke om al die zenuwachtige en enthousiaste mensen daar te zien die gingen springen. Het was gaaf! Nadat Femke een heerlijke adrenalineboost had gekregen zijn we op weg gegaan naar Jeffreys bay, ons plan: lekker de hele dag een beetje genieten in de zon, lekker eten en lekker drankje erbij. Helaas, de zon heeft zich de hele dag niet laten zien.. Dus begonnen we maar gewoon met lekker eten, haha. In een leuk portugees restaurant gezeten en hier lekker gegeten en gezellig gekletst. Nog even langs wat winkeltjes gegaan om toen terug naar huis te gaan. Per ongeluk zaten we in eens op een of ander klein raar weggetje, maar aangezien we toch alle tijd van de wereld hadden zijn we die blijven volgen. Tussen de bergen, over een minibrug, en vooral met heel veel mooi uitzicht vonden we dit niet heel erg! Op een gegeven moment moesten we toch weer de snelweg op, maar ook hier zijn we eerder vanaf gegaan om nog een andere toeristische route te volgen. Een heerlijke dag met veel adrenaline, gezelligheid, lekker eten, mooi uitzicht, veel wolken, geen zon... en vooral lekker de toerist uithangen, heerlijk! Nu helaas weer flink aan de bak op stage... beetje jammer. Maar.. nog 3 weken doorbikkelen en dan is m'n zus er :D

I did it! 216 meters bungee!
De hoogste bungee jump brug ter wereld, 216 meter hoog, en...... IK HEB HET GEWOON GEDAAN!

Zenuwachtig, nee eigenlijk niet. Ik had er vooral heel, heel veel zin in. Zelfs toen ik vast werd gemaakt waren er geen zenuwen, pas toen ik op het randje stond begonnen ze te komen maar het viel nog mee. Ik vond het vooral heeel, heeeeel erg gaaf!
zie hieronder, de eerste mens ter wereld die in de lucht kan staan, haha!

het ultieme bewijs:
Kamperen tussen de bavianen!
Aangezien ik gewoon lui ben, schrijf ik ongeveer n keer in de drie weken mijn reisverslag op waarbenjij.nu. Dit reisverslag plaats ik dan ook meteen op mijn borsatoweblog. Maar ja, drie weken in Zuid-Afrika, betekent drie weken heel veel leuke dingen doen en dat allemaal op een paar a4-tjes proberen te proppen. En een paar, dat lukt me nooit, dus het is nog al veel tekst. Om jullie te besparen zal ik op deze weblog wat vaker korte verhaaltjes zetten zodat jullie niet in n keer mijn lappen tekst hoeven te lezen:).

Want, na een week heb ik alweer genoeg te vertellen! Afgelopen weekend naar de baviaanskloof geweest. Een kloof, met veel bavianen dus, haha. Maar wel een heeeul grote kloof van 270 000 hectare groot. Het begin kan je gewoon in maar hoe verder je komt hoe ruiger het gebied, en daar mag je ook alleen komen met een 4x4 auto, en met twee tegelijk. Als de ene pech heeft of als er iets gebeurt dat de andere deze kan helpen. Daar zitten ook meer wilde beesten zoals luipaarden en buffels. Maar, zo ver zijn wij niet gegaan. In het begin van de kloof hebben we met een groep van 18 geloof ik onze tentjes op gezet op een mini-camping aan de rivier. Er was een wc, dus ik was al lang blij, haha.Verder, was het gewoon een fantastisch weekend. Wat hebben we gedaan, nou ja, vooral heel veel chillen, haha. Natuurlijk ook nog braaien (het zuid-afrikaanse bbq?en), kampvuur maken, marshmallows eten, bavianen spotten, slapen en wakker worden van het gebrul van bavianen.
en 4,5 uur lang hiken door de bush bush. Ok, dit verdient even wat uitleg. We hadden de eerste dag bavianen gezien, aan de overkant van de rivier op een hoge rots. De dag erna gingen we hiken, na een stuk lopen besloten we dat we best wel eens naar die bavianenrots konden lopen. Na eerst in de brandende zon een heel lang pad omhoog te lopen kwam ik meer dood dan levend aan op de berg, deel 1 van de hike zat er op.Maar toen begon het echte avontuur, over rotsen, door struiken, hangend aan lianen de berg(en) over, om op de plek aan te komen waar we de bavianen hadden gezien!
Tja, en dan zie je de camping en denk je dat je er bijna bent, maar dan moet je dus nog naar beneden.. Glijdend, hangend, springend en ik weet niet hoe, zijn we naar beneden geklommen. En nee, sinds dat we boven aan de berg aan zijn gekomen hebben we nergens meer een pad gezien. Mijn benen zien er nu ook uit alsof ze een oorlog hebben meegemaakt vol met schrammen. Maar na een paar uur klimmen, klauteren, de weg zoeken, genieten van het uitzicht waren we beneden!Nog maar n obstakel te gaan, de rivier. Geen probleem, iedereen had het zo heet dus naar de overkant zwemmen/lopen was geen straf. Ik was kapot, maar het was wel heel gaaf!

Nu weer even verder met m?n rijtje opsommingen, uh.. wat hebben we gedaan, uh.. nog meer chillen , zonnen, kletsen, bootje varen, zwemmen, potjie eten (een echt zuid-afrikaanse manier van koken) en vooral heel heel erg veel genieten.Het was een fantastisch weekend, met een geweldige afsluiting: gratis en voor niks een slang onder mijn handdoek, haha! Hij was maar klein, ook al ziet ie er op de foto nog redelijk groot uit en nee, hij was niet giftig.Dus, ik krijg het toch voor elkaar, ik schrijf een verhaal over alleen dit weekend en nog steeds is het een lap tekst geworden. I?m sorry mensen, ik doe het niet expres .


Baie lekker in Zuid-Afrika!
Baie lekker!

Woensdag 17 oktober 2012,

Eigenlijk hoor ik nu hard te werken, en bezig te zijn voor school of stage. Maar ja, dat wordt een beetje lastig als ik voor school dingen moet veranderen welke mijn docent me heeft gemaild, en ik voor stage nieuwe ideen op moet doen voor evenementen, als internet het de hele dag al niet doet! Holladieeeee welkom in Afrika! Ik kan wel de hele dag een beetje gaan brainstormen over nieuwe evenementen, maar ja, mijn brein is gewend aan internet welke me normaal gesproken fantastische ideen en tips brengt, maar helaas, geen internet deze keer. Dan maar mijn tijd goed opvullen door vast een gedeelte van mijn blog te schrijven!

Ok, even terug graven wat ik allemaal heb gedaan want ik weet het nu al niet meer (ik word oud.. :P). Volgens mij is er doordeweeks vrij weinig interessants gebeurd, zo wel, dan ben ik het vergeten. Maar.. het weekend was des te leuker! Vrijdag, eindelijk weekend en de zon scheen! Na het werk heerlijk buiten op het balkon gezeten met een lekker glaasje amarula, mmm. Maar na een uur bleek de buurman hier niet heel blij mee te zijn, er was pizza besteld en binnen zat iedereen die even op te eten maar onze spullen stonden nog buiten. Hij begon te schreeuwen en te schelden en alle stoelen aan de kant te smijten, naja niet alleen aan de kant, n stoel vloog lekker tegen het raam aan, raam kaduuk! Heel leuk, want nu zit er dus een gat in ons raam wat een week later nog steeds niet is gemaakt. Hij is niet van plan om het te betalen, of iig niet het hele raam, maar ja een half raam hebben we ook weinig aan h;-), en wij zijn ook echt niet van plan om het te betalen, een gezellige burenruzie dus!

Zaterdag was ook weer een heerlijk dagje met lekker veel zon, i like! ?s Morgens even naar het winkelcentrum geweest om leuke cadeautjes te scoren aangezien we ?s avonds een feestje hadden omdat glenn een week geleden jarig was en sabine over een week. ?s Middags was het dan eindelijk zo ver, eindelijk ging ik dat mooie stadion van binnen bekijken! Mijn stage ligt een paar honderd meter van het stadion af, aan het meer wat je altijd op foto?s ziet, ga maar eens googlen op het stadion dan zie je het meer ook wel. Maar oke, wat ik dus wilde zeggen is dat ik elke dag langs het stadion kom en wel heel benieuwd was hoe het er van binnen uit zag, en.. het leek me ook wel leuk om een naar een rugbywedstrijd te gaan, rugby is echt het voetbal van Zuid-Afrika. Michael had ons uitgenodigd om mee te gaan naar de finale. De EP Kings waren nog ongeslagen en dat bleef ook zo! Na een wedstrijd met uh.. vooral veel op elkaar liggen, aan elkaar trekken, af en toe tegen de bal aan schoppen en hooguit twee meter achter elkaar rennen en dan weer op de grond liggen hadden ze gewonnen, joehoee de EP Kings zijn kampioen! Het was leuk, ik heb genoten, en ik had het koud, brr ze hadden een plek in de schaduw uitgekozen.. waarom, i don?t know..


?s Avonds hadden we dus het feestje van Glenn en Sabine, in het begin was het nog rustig dus dan maar krantenmeppertje doen, ik heb me kapot gelachen met Glenn die even niet wist dat groen en paars geen namen waren, hahaha. Maar ok, dit was dus weer een gezellig avondje maar Teuntje lag al vroeg in d?r nest want zondag was het eindelijk zo ver, ik ging de zee in! En nee, niet voetje voor voetje er in lopen, dat heb ik al vaak gedaan, maar met de boot, en met een wetsuit aan en een duikuitrusting, en koprollend want ik ging voor het eerst in m?n leven in de zee duiken! Wauwwauwwauw wat was dat gaaf! Toen we op de boot zaten nog dolfijnen en walvissen gezien, hoe tof! En onderwater vooral heel veel rif (heet dat zo in het Nederlands:P?) en vissen met hele grote ogen, het was fantastisch! Toen we boven waren bleek dat de dolfijnen gewoon over ons heen zijn gezwommen, aaah waarom heb ik nou niet gewoon even omhoog gekeken?! Deze duik was al om 8 uur, en ja dat is vroeg, om 11 uur zouden we er nog een duik achteraan doen. Terug bij de duikschool dus heel snel een nieuwe cilinder pakken en alles weer klaarmaken, het busje in, snel op de boot voor de volgende duik. Nou ja, dat was dus de bedoeling. Het waaide, het waaide best hard, en van wind krijg je golven, en met veel golven is het voor de schipper niet mogelijk om de boei te zien die de duikers bij zich hebben dus dat betekent dat er niet gedoken werd, aaah balen! Na een leuk boottochtje dus weer terug, maar lang waren we niet getreurd want elk nadeel heb z?n voordeel, we kregen de geniale ingeving om lekker uit te gaan lunchen, nooit verkeerd. Even snel een douche gepakt, en met nog wat huisgenoten lekker gaan lunchen, i like, i like!
Een dag later stond de maandag al weer voor de deur, balen! Weer naar stage toe dus.. Gelukkig duren deze dagen nooit zo heel lang en ?s avonds gingen we lekker sushi eten voor 1/3e van de prijs! Ook helemaaal niet verkeerd. Het eten is hier trouwens in de supermarkt ongeveer even duur als in NL, maar uiteten is zo goedkoop, ideaal! Verder is er deze week niet heel veel gebeurd hier op stage.

Dinsdag 23 oktober,

En.. we zijn alweer bijna een week verder! Ik wist dat de tijd snel kon gaan, vooral als je het druk hebt, maar dat de tijd zo hard kan vliegen terwijl je ook best wel heul veul niks doet kom ik nu achter ;-). Vrijdag was het weer zeg maar %*#^$, anders gezegd, geen internet op stage, haha. Zaterdag was een evenement wat opgebouwd moest worden, oftewel hard werken! Naja, voor John, Lawton, Jaap en Mike dan?. Ik bleef op kantoor een beetje aan school werken en telefoniste spelen als iedereen weg was. Waarom? Omdat het regende, dat moest ik maar binnen blijven, haha. Dus af en toe de telefoon opgenomen maar vooral blij geweest dat ik niet naar buiten hoefde want het was KOUD, niet normaal. Als het regent is het sowieso al koud, maar als het regent en je bevindt je in de ?Windy City?, zoals PE ook wel wordt genoemd, dan bevries je. Dus, even geen problemen mee dat ik lekker binnen mocht blijven ;-). Helaas werd ik zaterdag niet gespaard en mocht ik leuk om 6:00 uur al op het evenemententerrein staan, en dat durven ze dan weekend te noemen. Maar ok, dozen sjouwen, alles klaar zetten, de registratie doen en goodie bags afgeven, foto?s maken, en weer dozen, zandzakken en hekken sjouwen, en dan allemaal in de stromende, koude regen. BAH. Laten we het netjes zeggen, dit was niet mijn favoriete evenement. Gelukkig rond 1 uur alweer klaar en heerlijk een douche kunnen nemen.

Verder had ik zeg maar nergens zin in dus behalve nog een ritje naar de supermarkt heb ik niks gedaan. Ojawel, liedjes downloaden! Want ?s avonds gingen we als echte Nederlanders even laten zien waar we goed in zijn, foute feestjes bouwen! Haha. Iedereen had zich fantastisch verkleed, we hadden prachtige muziek van onder andere de spicegirls en aqua, en verder hadden we vooral de grootste lol. Het was fantastisch en geweldig. Ik heb genoten!


Zondag was het dan eindelijk zo ver, ik kon uitslapen! Wow, dat gevoel had ik al lang niet meer gekend maar wat was dat heerlijk:D haha. Daarna met Myrthe even naar het winkelcentrum Greenacres geweest om daarna door te gaan om een andere supermarkt te ontdekken. Maar eerst even heeeeerlijk daar geluncht. Maar die supermarkt, dat is ook een leuk verhaal. Bij ongeveer elk product dat we zagen ging het zo: ?Oooooh lekker! Maar wel duur?? haha. Conclusie, super veel lekkere dingen gezien, me redelijk in kunnen houden en niet super veel lekkere dingen gekocht ;-). Toen we in het winkelcentrum waren stormde het, maar plots scheen de zon weer, jaa! Eenmaal thuis me snel omgekleed en op m?n fietsie gesprongen om weer lekker te gaan fietsen. Nou ja lekker, een best lange heuvel op fietsen met wind tegen is vooral heel zwaar.. ?s Avonds pizza gehaald (lui..) en filmpje gekeken, oftewel.. niks gedaan dus:P. En na m?n ene dagje weekend was het weer tijd voor stage. Stage zonder internet, en dat is heeel vervelend als je allerlei dingen moet opzoeken. Aan school werken was dus ook geen groot succes. ?s Middags was internet dan eindelijk gemaakt, dus na 2 dagen kon ik weer even op internet was thuis doet ie het ook al een paar dagen niet.. En vandaag doet internet het gewoon meteen, het is een wonder! Gister trouwens bij de indiaan, indier, indianees of hoe het ook heet geweest om een heerlijke take-away curry met naanbrood te halen, mmmmm. En nu, nu is het weer stage tijd, party! Volgende week weer meer, en waarschijnlijk vinden jullie dit verhaal dan te lang want het is nu al 2 A4?tjes lang en dan waarschijnlijk 3, maar dan moet je het maar gewoon in 2 keer lezen:P. Ik ben namelijk te lui om nu foto?s uit te zoeken en dit verslag al te plaatsen. I?m sorry:D.

Zondag 28 oktober 2012, 20:53
Oh oh.. zoals ik al zei, sorry, nu nog meer sorry, want dit weekend was gewoon t leuk, dat kan ik niet kort gaan beschrijven ;-).
Over stage, tja, niet veel te vertellen, behalve dat ik vrijdag mee ben geweest ,met Mike. Hij vroeg of ik zin had in een ride, of course had ik daar zin in! We gingen naar het radiostation omdat hij een interview zou geven over de ocean racing series. En ik zat er maar een beetje bij leuk te kijken, haha. Maar, het was leuk. Verder was het moment om 4 uur nog veel leuker, weeeeeeeeekend! Zaterdag lekker uitslapen, heerlijk. Maar nog belangrijker, eindelijk ging ik diertjes kijken! En geen koeien, konijnen of schapen, maar buffels, cheeta?s en giraffen. Als een klein kind zat ik stuiterend in de auto, en gewoon maar een kwartiertje rijden en dan zitten we vanuit de stad in eens in een wild park. Het was door de regen die afgelopen weken was gevallen nog een behoorlijke modderpoel dus met je eigen auto er door heen was geen optie. In een 4x4 open bakkie crossten we door het park heen. Het was vrij klein, maar ooh wat blijft het gaaf om al die wilde beesten daar te zien. Cheeta?s van 1,5e meter afstand, neushoorns, giraffen, zebra?s, buffels, springbokken, enz. enz. Het blijft echt zo gaaf zijn om die beesten van zo dichtbij te zien. Ik zat gewoon 1,5e meter van een cheeta af, anderhalve meter, dat is echt ooh zo cool! En ze zien er zo schattig en lief uit, maar ja, knuffelen zullen we maar niet doen h ;-). En.. de giraffen niet te vergeten! Ik word zo blij van die beesten, want ja, dikkertje dap heeft me voor altijd een lievelingsdier gegeven . Maar na een uurtje gingen we helaas alweer terug, en 15 min. later zaten we in onze woonkamer alweer expeditie robinson te kijken.
Raar. Btw, heb ik zeker nog niet verteld, in een ander huis hebben ze expeditie robinson, jaaa zo gaaf! Daar zijn we dus nu compleet verslaafd aan. Een vader van een van die meiden daar download het en zet het dan op dropbox. Weet iemand van jullie hoe je programma?s van uitzending gemist van RTL XL op slaat? Want we willen best nog meer leuke programma?s hebben ??. Gisteravond zouden we, netzoals vrijdag avond naar een oktoberfest gaan hier, maar we gingen gisteravond, net zoals vrijdag avond, een stelletje lamme takken zijn, en heerlijk niks doen, drankje drinken, gezellig kletsen, expeditie robinson kijken en verder gewoon uh.. niks doen .

Omdat we gister al zo veel wilde beesten hadden gezien, gingen we vandaag gewoon, weer wilde beesten kijken! Naja niet alleen kijken, maar er ook op zitten, want samen met Sabine en Joyce ging ik olifant rijden! En WAUW wat was dat gaaf! Het duurde niet zo lang, maar ooohh zo tof. Een beetje wiebelen op de rug van zo?n gigantisch beest, en allemaal zebra?s, springbokken en andere beesten om je heen die gewoon niet wegrennen omdat je op een olifant zit en ze daar aan gewend zijn. TOF! Daarna ze nog een hele emmer met brokjes gegeven. Of in de slurf, die gewoon echt een stofzuiger is, je hoort ze ook echt zuigen. Of in de mond, al moet ik zeggen dat ik toch wel best wel heel snel elke keer mn arm terug trok want op het moment dat je de brokjes er in doet gaat die mond dicht. En het stond dan weer niet op m?n bucketlist om ooit vast te zitten met mn hand in de mond van een olifant.

En nu, tja, ra ra, weer expeditie robinson gekeken, hoe kan het ook anders ;-). En nu, hoe kan het ook anders, weer een film aan het kijken, haha. Life is good .

29 oktober 16:14
Jaaaaaaaaaaaaaarig! Wakker gemaakt worden met ontbijt op bed, uit ontbijten, lekker rondrijden door PE en dan skypen. Nou ja, poging doen tot. Thuis, in het caf en in het internet caf was het niet veel soeps.. maar ach. Nu maar even een poging doen om dit verslag online te zetten en dan vanavond met alle huisgenoten + 2 andere huizen uiteten, gezellig :D!

Zoals jullie lezen, ik vermaak me wel :D

xxxx
Mooooooi!
Wow, ik ben gooeeed. Gewoon alweer een logje! En ook m'n menubalk heb ik vernieuwd, het moet niet gekker worden

Om m'n conditie een beetje op te krikken, en omdat ik het gewoon leuk vind heb ik een fiets gekocht:D! Vandaag voor het eerst gaan fietsen, en geloof het of niet, maar in deze stad waar ik in 1 maand tijd geen n fiets heb gezien zijn er gewoon een aantal fietspaden! Niet overal dus ik heb ook lekker over een 80 KM/u weg gefietst, haha. Het lukte me helaas niet om de auto's bij te houden:p. Ik heb lekker langs het strand op gefietst en meteen wat fotootjes gemaakt want het was zooo mooi!Living the good life!
Maandag 8 oktober 2012,

Aaaah de tijd gaat veel te snel!
Ik zit hier nu al een maand, gewoon alweer een maand! Het lijkt net gister dat ik op het vliegtuig stapte om hier naar toe te gaan. En een maand is opzich niet zo heel lang, maar wel als je je bedenkt dat ik in totaal maar 4,5e maand hier zit, over 3,5e maand zit ik dus gewoon alweer thuis.. Maar dit doet me er weer aan herinneren dat ik gewoon moet genieten van elk moment hier, en vooral heel veel leuke dingen moet gaan doen! Maar dat is niet zo heel moeilijk in dit land ;-). Beetje jammer alleen dat ook in de tuin hier geen geldboom staat, helaas en Zuid-Afrika toch best wel duur is, dus alles doen wat ik wil zal ?m niet worden (sowieso geen tijd voor) maar veel leuke dingen doen zal vast gaan gebeuren!

Maar we gaan even terug, waar was ik gebleven? Aaah ja, bij tsitsikamma en knysna, dat geweldige weekend! Naja, dat was dus leuk:D. Die week weer lekker stage lopen, party! Haha. Was niet echt fantastisch aangezien ik de afgelopen twee weken veel bezig ben geweest met schoolopdrachten. Denk je naar Zuid-Afrika te vluchten en dan komen die doelstellingen, persoonlijke leerdoelen en allerlei rare methodes en theorien je nog steeds achterna, blegh! Maar, die week stond voornamelijk in het teken van iets nieuws, want iets wat ik altijd al wilde ging ik nu ook echt doen, ik ging leren duiken! Altijd gedacht dat je een grote buis op je rug moest doen, zo?n blaasding in je mond, het water in rollen, ademen en naar mooie visjes kijken, en dat was het.. Naja, dat dacht ik dus. Mooi niet, eerst een hele uitleg over duiken, dieptes, ademen, blablabla. Daarna mezelf in zo?n wetsuit zien te wurmen, als die droog was dan was het vast gemakkelijk gegaan, maar natuurlijk was mijn wetsuit weer nat. Na een heel gevecht zat ik er eindelijk in en dan konden we het water in! Nou nee, alweer niet.. want nu kwam er weer een hele uitleg over hoe dat apparaat aangesloten moest worden en hoe je m om moest doen. En toen? jaa toen mochten we eindelijk het water in! Ondertussen heb ik al 4 zwembadduiken gehad en 2 theorielessen en ik vind het geweldig! Ben ondertussen wel helemaal klaar met dat zwembad en wil de zee in. Maar omdat Sabine de vorige keer verkouden was en last kreeg van dr oren toen ze dieper ging moeten we donderdag opnieuw nog een zwembadles, maar daarna kunnen we dus eindelijk de zee in! Ik ben benieuwd, die grote gevaarlijke zee met haaien (ja, witte haaien of andere gevaarlijke zijn er ook, maar de kans is heeeeeeel klein dat je die tegen komt en ze hebben daar sowieso apparatuur voor geloof ik), grote kwallen maar vooral mooie vissen en koraal, ik ben benieuwd! We hebben de duikles trouwens in een klein groepjes, twee jongens, Sabine en ik. Een van die jongens daar vraag ik me vanaf of hij niet al een prof is want alles gaat gewoon meteen goed bij ?m, en bij die andere vraag ik me echt af wat daarmee aan de hand is, hij wil alles weten, vraagt alleen maar continu dingen over haaien, en als ie onder water is lijkt het alsof z?n ogen uit z?n hoofd springen, en verder vind ik ?m vooral gewoon echt heel irritant, haha. Vorige week woensdag hebben we na de theorieles een braai gehad bij de duikschool, super leuk, met singstar, jaaa! Haha.


Maar eerst even terug naar het weekend daarvoor, een druk maar leuk weekend! Op vrijdag gingen we met alle Nederlanders een townshiptour doen, georganiseerd door Khaya. Ik was erg benieuwd, in Kenia ben ik al ooit in een township geweest, maar dat was er dan ook meteen n met 1 miljoen inwoners, de een na grootste van Afrika. Verder vind ik Zuid-Afrika heel westers en luxe, dus ik was ook erg benieuwd hoe de township er uit zag. De township laat echter wel een heel duidelijk beeld van Zuid-Afrika zien. Tijdens de rondleiding begonnen we in het gedeelte dat na 1994 is gebouwd (na de afschaffing van de apartheid dus), stenen huizen, sommige zelfs met een hek, geasfalteerde weg, (fatsoenlijke) auto?s en eigenlijk gewoon een heel normale Afrikaanse wijk, niet rijk, maar ook niet heel arm. Na een stukje lopen kwamen we in het oude gedeelte van de township, en dit was meer hoe ik een township gewend was. Geen stromend water, geen wc?s en elektriciteit wordt afgetapt van het goede gedeelte. De mensen waren echter super vrolijk, gezellig en open. Verder viel de armoede en viezigheid nog erg mee tegenover de township die ik in Kenia heb gezien, maar dat zegt denk ik meer over de township in Kenia dan over deze.. Na de rondleiding gingen we naar de lokale kroeg van de township, maar wat een gezelligheid! Ik heb de avond van m?n leven gehad met een aantal Zuid-Afrikanen, dansen, lachen, kletsen en.. de polonaise lopen, haha! We hebben ze daar eens mooi laten zien wat Nederlands dansen is :P. We moesten helaas na een tijdje alweer gaan omdat we verder moesten. Deze keer naar een youth centre waar we verwelkomd werden met een zuid-afrikaanse dans uitgevoerd door kinderen, zo gaaf! Er werd iemand uit het publiek geplukt om even mee te dansen, en 1 keer raden wie de sjaak was, juist ik.. aaaah en ik kan al niet dansen, laat staan tegenover die kinderen! Maar ok, na 10 sec. mocht ik dan ook weer gaan zitten, haha. Na deze dansvoorstelling kregen we een echte Zuid-Afrikaanse maaltijd. Hierna was de fantastische avond helaas alweer afgelopen.


De volgende dag hadden we weer wat leuks op het programma, Project Marshall! Haha. We hadden veel mensen uitgenodigd om gezellig bij ons te komen braaien, maar in plaats van dat het een uitgelopen feest werd zoals je verwacht bij Project Marshall (je weet wel, Project X..) was het bij ons andersom. Niet echt heel veel respons, en zelfs niet alle studenten van 4exchange en khaya waren er, afhakers:P. Maar, dan nog, met een man of 25/30 hebben we er nog een mooi feestje van gemaakt! Zondag stond in het teken van? NIKS doen! Mijn favoriete bezigheid dus. Het zonnetje scheen, de lucht is blauw, en.. teuntje kom maar gauw! Uhm ja, ik ging dus naar het strand ;-). Heerlijk liggen bakken, boekje lezen, beetje slapen, zo kom ik m?n dag wel door, no problemo!


Helaas was deze dag alweer snel voorbij en maandag mochten we weer leuk stage lopen, jeeej! Een week van.. ja hoor, weer veel aan school werken! Nou ja, niet de hele week dan. Dinsdag vroeg Michael of we mee wilden want hij ging een cheque uitdelen aan Door of Hope, een van de charities waar tijdens de Urban Run geld voor op is gehaald. Na heel lang twijfelen want ja, aan school werken is zo leuk, ok laat maar, dat geloven jullie toch niet, binnen 1 sec was m?n laptop afgesloten en zat ik in de auto om mee te gaan:D. Mike had nog eerst een andere meeting dus hebben Jaap en ik een beetje rondgelopen en bij verschillende winkeltjes gekeken. Het overhandigen was meer een formaliteit dan dat het ook echt iets nuttigs was maar met de gratis lunch die we kregen vond ik het helemaal prima! Haha. We zaten trouwens bij het News Caf, dat is het caf van Mike?s vrouw, daarom ook een gratis lunch ;-).


Ook donderdag was nou niet de meest zware dag hier. We kwamen om 9uur hier aan, en Mike zei dat hij een meeting had in Port Alfred, of we mee wilde? No problemo! De hele dag weggeweest voor een meeting van 45 min, heerlijk lang in de auto gezeten en genoten van het uitzicht, bij verschillende plekken gaan kijken voor het evenement en toen was het in eens 4 uur toen we terug waren in PE, oftewel, tasje weer gepakt en we konden weer naar huis! Vrijdag moest ik helemaal alleen naar stage omdat Jaap (en ongeveer het hele huis) naar Kaapstad was voor een festival. Stage was niet heel bijzonder, maar het verhaal met de auto des te meer. We hebben een auto, een huurauto, en dat ding is oud. Na 500 keer weet ik eindelijk hoe ik dat ding gestart moest krijgen, ten minste, dat dacht ik. Soms is het handig om de choke te gebruiken met starten, en toen dat ding weer eens moeilijk deed had ik die ook gebruikt, alleen niet meer terug gedaan. Elke keer als ik stil stond sloeg de auto weer af en mocht ik ?m opnieuw starten, tot dat ene feestelijke moment bij het stoplicht, toen ik ?m echt niet meer gestart kreeg.. Met een rood hoofd maar m?n alarmlichten aangezet, en ik heb die stoplichten wel 5 keer groen en weer rood zien worden, en die auto wel 20 keer opnieuw proberen te starten. Alle moed en geduld verzameld voor nog n laatste keer en deze keer zonder choke, en jaaaaaa hij deed het, pfjoeeew. Maar het mag duidelijk zijn, die auto en ik zijn geen vrienden. Na het werk nog even naar Joe (de klusjesman) gegaan want ik heb bij hem een fiets gekocht! Kan ik eens gaan proberen om die conditie van mij een beetje op te krikken, want ik gok er op dat ie vrij waardeloos is op dit moment ;-). In Frankrijk vond ik het heerlijk om een beetje heuveltje op, heuveltje af te fietsen, en laten ze hier nou ook heuveltjes hebben, dus ik ben benieuwd!


Zoals ik al eerder zei was zo ongeveer het hele huis weg naar Kaapstad. Ik vind festivals wel leuk, maar ga liever een andere keer van dat geld reizen hier in ZA dus ik bleef thuis. Samen met Thijs en Tessa, de enige twee die er ook nog waren zijn we vrijdag naar het newscaf gegaan, want er was een heropening. Ongeveer een uurtje daar gezeten en een heerlijke cocktail gedronken.


Met de taxi zijn we er naar toe gegaan, maar de terugweg gingen we lekker lopen want dat is gezond, ok ik lieg, dat was niet de reden, want dan konden we nog even langs de Mc Donald?s, die is namelijk 24/7 open, haha. Komen we daar, kunnen we alleen nog maar Mc driven, dus wij naar die praatpaal, komt er een mannetje aan, nee je moet naar raam 1, wij naar raam 1, niemand te bekennen, dan maar door naar raam 2, waar ze ons weer terug stuurden naar raam 1, (niet van het kastje naar de muur maar van het raampje naar het raampje dus ), hier werden we door iedereen heel stom aangekeken en verder vooral genegeerd. Eindelijk kwam er iemand aan, of we 15 min. wilde wachten want het systeem werkte even niet? Uh nee, dat willen we niet en verder geloofde ik er eigenlijk niet zo veel van. Maar h, die chagrijnige mevrouw heeft me wel bespaard dat ik 6 ongezonde kipnuggets ging eten :P. Zaterdag samen met Tessa nog even naar een winkelcentrum geweest en toen ?s middags was het eindelijk zo ver, jaaa ik mocht in het weekend aan school werken! Wauw, het leven hier begint wel op het leven in NL te laten.. don?t like, maar ok, wat moet dat moet. ?s Avonds nog gezellig met pap, mam en oma geskyped, super leuk! Helaas deed mijn webcam het niet, maar ik heb het gefixt dus de volgdende keer kan het met beeld . Na deze leuke skypesessie ben ik met Tessa uit gaan eten, hier kan ik denk ik wel 5 pagina?s over vol schrijven maar dat zal ik jullie besparen. Ik had dit restaurantje de eerste dag dat ik hier was al gezien en wilde er graag naar toe, waarom ik het dus pas na een maand doe weet ik niet want oooooh het eten was LEKKER! Vanaf het moment dat we het bord voor onze neus kregen totdat we thuis waren hebben we geen ander gespreksonderwerp meer gehad dan het eten.. Het mag duidelijk zijn dat ik hier vaker naar toe ga!


Deze avond moest ik vroeg m?n bedje in, want zondag ging om 5uur, ja 5 UUR ?s MORGENS, helemaal gek, maar ok, ik moest dus gaan werken. In Jeffrey?s Bay (bekende surfplaats) hadden we een zwemevenement. Het was heel klein, verder was het heel koud, en waaide het heel hard, en bevroor ik als ik mensen in het water zag, heb ik heel veel foto?s gemaakt want ik had mezelf tot fotograaf gebombardeerd en was de jas van Lawton heel warm en winddicht, en was de Mc Donald?s ook erg lekker!

Om half 5 (ja, nu ?s middags:P) waren we weer thuis, na een lekker warme douche op de bank geploft om.. aan school te werken! Wat is mijn leven toch leuk. Maar na eventjes door werken had ik het af en was de qualitytime aan de beurt, lekker een filmpje kijken en vooral niks doen. Vandaag weer een dagje stage, en omdat ik in het weekend al veel aan school heb gedaan heb ik het mezelf toegestaan om hier mijn waarbenjij te schrijven, mag best wel h ;-). Vrijdag gaan we met alle medewerkers, Mike, Lawton, John, Jaap, Molly en ik naar een rugbywedstrijd hier in het stadion, super gaaf! Moet je maar eens opzoeken, stadion Port-Elizabeth. Het stadion is gebouwd voor het WK voetbal, en ligt 1 min. van mijn stage af. Van buiten is het super mooi, ben benieuwd hoe het er van binnen uit ziet.

Maar, nu even iets belangrijks, heel belangrijk zelfs. Ik heb het hier super leuk, maar ik heb nog iets heel leuks, namelijk een adres, hier kan je kaartjes naar sturen, bijvoorbeeld voor mijn verjaardag op 29 oktober (ja dat is bijna:P), want dat zou ik heel leuk vinden:D haha. Ik kan wel heel subtiel mijn adres hier neer zetten in de hoop dat iemand zo lief is om een kaartje te sturen, maar nu vraag ik gewoon heel brutaal of degene die daar zin in hebben dat willen doen, haha! Vind ik namelijk leuk .

Het adres:
Marshall Road 27
6001 Humewood
Port-Elizabeth
South Africa

Als je daar geen zin in hebt, een mailtje, of een facebook berichtje, of een skype gesprek vind ik ook heel leuk hoor! En ik vind het ook heel leuk om op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen en roddels in NL, dus kom maar op! Als je wilt skypen dan moet je gewoon even teuntje smits zoeken en vind je me vanzelf (denk ik ten minste..).

Nou mensen, leuk dat jullie mijn verhaaltje (die deze keer best lang is..) weer hebben willen lezen, en bedankt voor alle reacties op mn vorige verhaaltje, tot de volgende keer!

Xxxxx Teuntje
Urban Run, Tsitsikamma, Knysna, GENIETEN!
Door een laptop die er geen zin in had plaats ik dit verslag 2 dagen later dan het eigenlijk getypt is.

Hee allemaal!

Hier ben ik weer . Ondertussen alweer bijna 2 weken in dit fantastische Zuid-Afrika.
Vorige week vrijdag begon het harde werken dan, het evenement moest worden opgebouwd. Perfect werk voor de stagaires om mee te helpen dus.. Een dag lang van 9 tot 5 werken, hekken sjouwen, 1000 goodiebags maken, niet eten, en vooral geen zin meer hebben, GEWELDIG, ahum??. Maar oke, die dag was gelukkig ook snel weer voorbij en zaterdag zou het evenement dan plaats gaan nemen dus dat zou vast leuker worden. Klopt, het werd iets leuker, maar erg vrolijk werd ik nou ook niet om steeds gaatjes te maken in sponsorformulieren en deze in de juiste mappen te stoppen, maar ja, als 1000 deelnemers zich komen aanmelden dan moet er toch gewerkt worden. En zondag zou het dan echt leuker moeten worden, want dan was ook daadwerkelijk de Urban Run. Even een korte uitleg over de Urban Run: de deelnemers moesten 10,5 km rennen door de stad met allemaal obstakels zoals een trein waar ze doorheen moesten, een parkeergarage, een tribune, een vrachtwagen, een muur, een rivier, een slip and slide enz. Om 7 uur mochten we zondag al beginnen, woehoeew en ik ben al zo goed in opstaan. Maar oke, om 7 uur stonden we dus bij het evenemententerrein. Vanalles gedaan deze dag, maar nu was het gewoon echt leuk omdat de deelnemers er daadwerkelijk waren, de race echt ging beginnen, mensen super enthousiast weer binnen kwamen en het gewoon een top dag was. Ik heb genoten van alle mensen, de sfeer, het enthousiasme en gewoon de geweldige dag.


Wat dan wel weer een beetje jammer was dat we maandag weer gewoon om 9uur op kantoor mochten verschijnen. Nadat ik eerst een uur met Michael foto?s heb gekeken van de run ben ik samen met hem nog verschillende dingen terug gaan brengen en een beetje door de stad gaan rijden of alles was opgeruimd en ook nog even terug naar het evenementen terrein. We zaten een beetje te kletsen in de auto toen ik hem vroeg wat hij van zwarte mensen vond, hij is zelf namelijk een blanke Zuid-Afrikaan. Ten eerste vond hij het een gemene vraag, want hij is opgegroeid met het idee dat zwarten slecht zijn, hij is gewoon opgegroeid in de tijd van de apartheid. Daarnaast zei hij dat hij minder moeite heeft met de nieuwe generatie dan met de oudere maar nog steeds vind hij het lastig en vindt hij ze useless, nutteloos dus. Ik vind het erg lastig wat ik er allemaal van moet vinden, want het is ook erg vreemd. De donkere mensen zijn gewoon echt Afrikanen zoals je ze in de rest van Afrika ook tegen komt en de blanken zijn net zoals de westerlingen, twee totaal verschillende culturen dus, niet heel gek dat dit niet goed samen gaat. En dat hij ze useless vindt kan ik in sommige opzichten ook wel begrijpen. Ze staan hier zoals ik eerder ook zei langs de kant van de weg te werken, nou ja, 1 is aan het werk en 5 kijken er toe. Ja, dat is inderdaad niet bepaald efficint. Waar ik in ieder geval achter ben is dat het een heel lastige situatie is waarvan het nog jaren en jaren en jaren gaat duren voordat dit allemaal goed zal gaan. Ik heb niks tegen de blanke mensen, en ik heb niks tegen de zwarte mensen, en ik begrijp ze beiden, maar ik begrijp ook dat het erg lastig is om samen te leven. Zuid-Afrika is niet alleen van de zwarten, en ook niet alleen van de blanken, maar ze moeten wel samen leven en samen er hun land van maken. Maar dat even over het stukje apartheid, nu weer terug naar stage. De rest van de week ben ik voornamelijk bezig geweest met het uitzoeken van zo?n 5000 foto?s als het er niet meer waren, het op orde brengen van de sponsorformulieren en afspreken over wat ik nou precies ga doen. Wat ik in ieder geval wel weet is dat ik echt heel erg blij ben met mijn stage. Als ik hier hoor hoe het er bij sommigen aan toe gaat, dan mag ik echt in mijn handjes knijpen. Michael is gewoon heel chill, doet niet moeilijk, laat ons erg vrij maar helpt ook waar nodig. John en Lawton (eindelijk weet ik z?n naam) zijn ook gewoon erg leuk en gezellig. Ik ben blij! Maar nog blijer was ik vrijdag want eindelijk hadden we weekend en eindelijk ging ik weg uit PE om meer van Zuid-Afrika te zien. In een volgepropte auto waar we met z?n zessen in zaten vertrokken we voor een reis van 2 uur naar Tsitsikamma want he, we zijn Nederlanders en als we geld kunnen besparen door met z?n allen in een auto te gaan dan doen we dat natuurlijk. Eenmaal in Tsitsikamma zijn we naar het backpackers hostel gereden, en dat was in 1 woord, fantastisch! Leuke mensen, geweldige sfeer, hottub op het dak, driedubbele stapelbedden en zo kan ik nog wel even door gaan.


Na een aantal uurtjes wachten totdat de hottub warm was hebben we even ons ultieme geniet momentje genomen. In de buitenlucht, op een soort balkon, in een hottub met super veel schuim, lekker drankje erbij, heeeeerlijk. Na de nodige foto?s, geklets, gelach en gezelligheid toch maar er uit en even beneden nog zitten om daarna in het driedubbelestapelbed (leuk scrabble woord) te klimmen en lekker te gaan slapen.


De volgende dag genoten van een lekker ontbijtje en toen werd het toch echt tijd om iets actiefs te gaan doen. We gingen tuben! Een soort van canyoningen maar dan met een band. Natuurlijk kon dit niet zonder de altijd charmante wetsuits waar je alleen al claustrofobisch van wordt als je er naar kijkt. Maar oke, die moesten we dus aan, met een mooi zwemvest en een helm zagen we er prachtig uit. Achter op het bakkie (wat hou ik toch van die Afrikaanse taal) over een hobbelweg naar de rivier toe, dit was alleen al leuk. Na een instructie mochten we dan het water in, maak er maar ijswater van trouwens, het was KOUD, aaaah. Maar oke om er goed in te komen eerst nog even van wat rotsen van 7 meter afspringen om daarna met de banden van de rivier af te gaan. Heerlijk dobberen en een beetje peddelen in de pools, en bij de rotsen kwam ik, hoe kan het ook anders, continu vast te zitten, heeel fijn. Maar oke, leuk was het wel. Na 2 uur tuben in het bakkie weer terug, deze keer was het bakkie met de natte wetsuits best wel heel erg koud.


Onderweg me nog kapot gelachen om leuke Afrikaanse uitspraken van Sev (iemand van het hostel die ook mee was), ik blijf het echt een fantastische taal vinden. Met dingen zoals brompony (scooter) en gaan kak in die mielies, te leuk.


Na een lekkere douche en overheerlijke lunch zijn we weer in de auto gestapt, naja gepropt en naar Knysna gereden, een leuk havenstadje. Beetje rondgelopen om toen in een restaurantje te gaan zitten en lekker wat te drinken. Na een tijdje ook maar eten besteld en ooooh wat was dat lekker! Heerlijke garnalen gehad en daarna nog chocolademousse, mmmmm. Het was toen toch helaas weer tijd om naar huis te gaan, Jaap en Sabine hebben we bij een hostel afgezet want zij blijven nog tot maandag en wij zijn terug naar PE gereden.Het was een heerlijk, fantastisch, geweldig mini weekendje weg waarin ik eindelijk eens wat meer van Zuid-Afrika heb kunnen zien.

Vandaag stond er 1 ding op de planning: UITSLAPEN. Ik kan je zeggen, dat was lekker, haha. Vanmiddag nog even naar een marktje gelopen, en daar 2 leuke kussenslopen gekocht. Nog even boodschapjes gedaan en tapas klaargemaakt want we gaan vanavond tapas eten. De PABO-mensen (4 PABO-studenten die in een huisje zitten welke voor ons huis staat) hebben ons uitgenodigd voor een tapas avond waarbij iedereen zelf wat mee moest nemen. Lekker avondje eten straks dus!

Maar dit is dus wat ik ongeveer allemaal heb gedaan afgelopen week, trouwens we zijn ook nog gaan stappen, dinsdag naar barney?s gegaan en karaoke gezongen (spice girls!), woensdag een vergadering van de volleybalclub (2 teams in totaal..) van de universiteit bijgewoond die een uur te laat begon, alleen maar ging over dingen die voor mij totaal niet interessant waren om er daarna achter te komen dat het seizoen zo goed als afgelopen is hier, ook erg fijn dus, leuke invulling van mijn avond, en verder vooral genoten van het feit dat ik gewoon in Zuid-Afrika zit!

Oh wacht, nog een ding, volgens mij ben ik alleen helemaal vergeten te vertellen over onze fantastische huur-auto die net zo rijdt als de groene auto van de camping, een koppeling die geen zin heeft om soepel omhoog te komen, maar gewoon vast blijft zitten en in eens omhoog schiet, erg handig dus. Ik heb ?m laatst ook 10 keer (en nee, dat is niet overdreven) af laten slaan toen ik midden op de weg aan het draaien was, wat bleek, de handrem zat er nog op, haha. Verder gaat het rijden eigenlijk best wel goed, niet verwacht aangezien ik nog nooit in m?n leven links had gereden.. Ik ben er al aan gewend dat ik met links moet schakelen en sla niet meer met m?n hand tegen de deur aan om te schakelen, en pak m?n gordel voortaan ook rechts in plaats van dat ik links in de lucht grijp.. Verder gaat het op de weg rijden eigenlijk ook gewoon goed en vind het vooral leuk.

Oke, en nu ga ik dus echt stoppen met mijn verhaaltje, als in meer leuke dingen te vertellen heb horen jullie weer van mij :D ik ga gewoon nog even verder met genieten ;-)

Xxxxx Teuntje
"Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn"