Support voor jou!
Hier kun je allerlei tips en informatie vinden om jouw weblog zo mooi mogelijk te maken.

We bieden graag hulp als je ergens niet uitkomt en hebben zelfs een header-service dienst!
 
Snuffel lekker rond op onze weblog, er is van alles te vinden.
 
Prikbord
Vragen over Borsatoweblog? Stel ze op het prikbord.
Gastenboek

  
Eerste Hulp Bij Layouts Maken
Klik op het plaatje om direct naar
de log EHBLM te gaan.
Wat doen wij?
Header
Klik hier om een header te bestellen:
Mailen
Klik hier om ons een vraag te stellen:
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Profiel
Naam: Support
Leeftijd: 2 jaar
Uitgebreid profiel
Archief
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Foto album
Mijn laatste reacties
Zoeken
Hoe maak ik een gastenboek
Hoe plaats ik een gastenboek in mijn linker of rechter menu?

Deze vraag krijgen wij geregeld via de weblog of via de mail binnen.
Om te beginnen moet je een gastenboek aanmaken in de vorm van een log.
Je plaatst hier een leuke tekst en/of foto en vraagt mensen hier een leuk berichtje achter te laten wanneer ze je weblog bezoeken bijvoorbeeld. 
Vervolgens publiceer je deze log. 

Nu zou je graag een clickable gastenboek willen in je menu.
Om dit te maken ga je naar je beheer en open je onder vormgeving 'menu instellen'.
Als je op deze link klikt kom je op de pagina van al je menu items.
Eerst zie je het overzicht met de standaard menuitems.
Ze staan in de volgorde zoals ze zichtbaar zijn 
op je weblog. Dit wil zeggen de items die je hebt aangevinkt.
Haal je het vinkje weg is dat onderdeel niet meer zichtbaar.Als je helemaal naar beneden scrolt kom je bij de optie 'Custom menuitems'
Als je klikt op 'Menutem toevoegen' krijg je een blanco pagina net zoals een log als het ware.Het leukste is nu om een leuke afbeelding te kiezen of te maken en hier je gastenboek aan te verbinden.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?
Je upload, net zoals in een log, de afbeelding die je graag wil gebruiken. Het mooiste formaat om te gebruiken is 200 x 200. Iets langer kan gerust maar breder niet, want dan valt er een stuk van je afbeelding weg. 
Je upload de afbeelding en als het goed is wordt deze zichtbaar op je blanco pagina.Nu ga je je gastenboek aan deze afbeelding koppelen.
Je klikt op de afbeelding zodat deze lichtblauw kleurt.Ga nu boven het tekstveld naar je taakbalk en kies voor het wereldbolletje met het verbindingslinkje. (tweede rij, tweede van rechts).
Klik hier op en je krijgt de optie om een URL toe te voegen.
Nu is het de bedoeling dat je de URL van je gastenboek kopieert.
Open in een ander tablad je Gastenboek, dit kun je doen door bijvoorbeeld op reacties te klikken. Kopieer nu boven in de adresbalk van je webbrowser de URL en plak deze vervolgens in het andere tabblad het adresbalkje dat bij het wereldbolletje staat. Bovenin zie je ook doelvenster staan. Hier kun je een keuze maken hoe je graag wil dat je gastenboek opent. Op deze pagina of bijvoorbeeld in een nieuw tablad. Dit laatste werkt vaak het fijnste.Je kiest dan voor nieuw venster. Je klikt nu op OK en je URL is aan je afbeelding gekoppeld.
Vergeet niet bovenin je menuitem de naam 'Gastenboek' te geven en klik vervolgens op OK. Zo kun je het ook altijd makkelijk terugvinden.Je hebt nu een eigen menuitem aagemaakt en dit verschijnt nu in de rij met bestaande items.


                                                        
Je kunt nu met de blauwe pijltjes kiezen op welke positie in je menu je gastenboek mag staan. Vink vervolgens het vakje zichtbaar aan want anders is het niet te zien op je weblog.
Als je nu naar beneden scrolt zie je onder de menuitems de optie 'Sla op'. Klik hierop en klaar is je link naar je gastenboek.
* Vergeet dit laatste niet anders worden je wijzigingen niet aangepast op de weblog. 

Hopelijk hebben we het zo een beetje duidelijker voor jullie gemaakt.
Heel veel plezier met het maken van je eigen 'Clickable' gastenboek en mocht er iets niet duidelijk zijn dan horen wij dat natuurlijk graag!

Team Tifosi

 
Foto's netjes naast en/of onder elkaar in je log
Je kent dat vast wel. Heb je een ontzettend leuke log geschreven en wil je er een paar foto's aan toevoegen, krijg je ze niet netjes naast of onder elkaar. Geen paniek! Wij hebben daar een hele handige tip voor en deze willen we graag met jullie delen. 

Als eerste upload je de foto's in je bestandsbeheer via dit icoontje . Wanneer je de foto's naast elkaar wilt zetten moet je ervoor zorgen dat ze in ieder geval dezelfde hoogte hebben en wil je ze onder elkaar, dan moeten ze dezelfde breedte hebben. Het werkt het handigst wanneer ze dezelfde breedte en hoogte hebben. Hebben je foto's niet dezelfde grootte dan kan je de foto's het beste van te voren bewerken met een daar voor geschikt programma. Een handig programmaatje hiervoor is bijvoorbeeld PixResizer, via deze link leggen wij uit hoe dit programma werkt. Ook Photoscape leent zich hier uitstekend voor en via deze link wordt haarfijn uitgelegd hoe je dit programma kunt gebruiken. 

Om je foto's netjes naast of onder elkaar te plaatsen maak je gebruik van een tabel. Je klikt hiervoor op het tabelicoontje in de werkbalk. Zie rode pijltje in afbeelding hieronder. Er opent een nieuw schermpje waar je de instellingen voor je tabel kan invoeren. Er staat standaard 3 bij Rijen en 2 bij Kolommen als dit scherm opent, dus dit kan je aanpassen.
Stel je wilt twee foto's van 250 breed, naast elkaar op je log zetten. Bij Rijen vul je dan een 1 in en bij Kolommen een 2. Bij breedte vul je 500 in, want de weblog is 500 breed en je wilt twee foto's van 250 breed naast elkaar zetten. 
Bij Koppen laat je 'geen' staan en bij Randdikte zet je een 0, want je wilt geen rand zien. 
 

Wanneer je dan op Ok klikt staat de tabel in je log en kun je je foto's toe gaan voegen. Zie hieronder hoe de tabel in je log komt te staan. 
 
   

Om je foto's in de tabel te uploaden ga je met je muisknop in het eerste vakje van de tabel staan en klikt op dit icoontje , daarna kies je in het nieuwe venster (zie afbeelding hieronder) voor Bladeren op server, om de net geuploade foto die je wilt gebruiken, in je bestanden op te zoeken. Je klikt de foto aan en deze verschijnt in het venster. Bij twee foto's naast elkaar staat of vul je bij breedte 250 in en wil je een randje om je foto, dan zet je bij rand een 2. Dat is de meest gangbare dikte voor een randje. Wanneer je alles naar wens hebt ingevuld klik je op Ok en verschijnt je foto in de tabel.

 

Daarna ga je in het tweede vakje staan van de tabel en herhaalt de handelingen voor de tweede foto. Het tweede vakje is nu opgeschoven en een smal vakje geworden door het plaatsen van de eerste foto. Zie rode pijl in afbeelding hieronder.
Zodra je de tweede foto erin plaatst schuift alles netjes op zijn plaats.
Wil je vier foto's onder elkaar, dan vul je bij zowel Rijen als Kolommen 2 in. 
Waar je op moet letten is dat je de tabel nooit breder maakt dan 500, omdat de weblog 500 breed is en dat de breedte van de foto's die je wilt plaatsen bij elkaar opgeteld 500 is. Plaats je bijvoorbeeld twee foto's van 200 breed dan stel je de tabel op 400 in. Wil je drie foto's naast elkaar op maximale breedte, dan moeten de foto's maximaal 166 breed zijn. 
 
Wil je juist twee foto's onder elkaar rechts naast je tekst. Dan zet je bij Rijen een 2 en bij Kolommen een 1 en kies je bij Uitlijning voor links of rechts, afhankelijk van op welke plek je de tabel naast je tekst wilt. De tabel verschijnt dan links of rechts van je tekst en kun je de foto's toevoegen. In het voorbeeld hier rechts is bij Breedte gekozen voor 100 en de afbeeldingen zijn ook 100.

Wij hopen dat jullie zo een beetje uit de voeten kunnen met het plaatsen van foto's in een tabel op je log en zijn heel benieuwd naar jullie fotologjes. 
Heel veel succes!

Groetjes,
Team Tifosi 
Tips & Tricks
Vanaf het moment dat de Borsatoweblogjes, dit jaar al weer tien jaar geleden, zijn gestart, schoten de weblogjes als paddestoelen uit de grond. Zo ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was en wat iedereen er van maakte. Ook vandaag de dag worden er nog steeds weblogjes aangemaakt en logjes geschreven. Omdat we merkten dat er veel vraag was naar hoe je nou een mooie layout kunt maken en niet iedereen even handig is met het maken van een creatieve layout, hadden we daar een oplossing voor gevonden. Er werd een werkgroep weblog in het leven geroepen, toen nog moderators genaamd, die ondersteuning bieden bij alles wat er bij een logje komt kijken. Sinds 2011 is dit  dus ons eigen plekje op de weblog, waar we al heel wat tips & tricks, voor het verfraaien van je weblog of hoe je een geschreven logje kunt opleuken, met jullie hebben gedeeld. En zo leuk om te zien hoe jullie dit oppakken en er mee aan de slag gaan. Natuurlijk zijn deze tips allemaal op onze weblog Support terug te vinden, maar het leek ons handig om een aantal van deze handige tips nog eens te noemen en te bundelen in dit logje.

Wanneer je een logje start begin je met een basis layout, in je menu kan je verschillende thema’s kiezen voor deze basis layout, maar je wil eigenijk wel heel graag die leuke foto met Marco als header, of een foto van jezelf, want je header is toch een beetje het visitekaartje van je log. Deze header kan je natuurlijk zelf maken als je handig bent met een bewerkingsprogramma, maar mocht je (nog) niet zo thuis zijn in het bewerken van foto’s en het maken van een header dan kan je gebruik maken van onze headerservice. In ons menu vind je de button headerservice en wanneer je daar op klikt kom je in je mailprogramma. Je stuurt ons dan een mailtje met je wensen en de afbeelding(en) die je graag in de header verwerkt wilt hebben. Wij gaan hiermee voor je aan de slag om een mooie header te maken.
* Om een mooi resultaat te krijgen is het van belang dat je foto's niet te klein van formaat zijn. We moeten ze dan vaak uitrekken en dit geeft een minder mooi eindresulaat. 

Bij zo'n mooie header wil je natuurlijk ook een bijpassende layout. Maar hoe doe je dat? Een duidelijke handleiding vind je terug in deze uitgebreide log, waar we je eerste hulp bij het maken van een nieuwe layout bieden. Ook de button EHBO is terug te vinden in het menu op onze log. Wanneer je layout helemaal naar je zin is kan je ook je menu nog aan passen. Je wilt er bijvoorbeeld een welkomsttekst in plaatsen of misschien wel je archief op een andere plek in het menu. Dat kan je allemaal aanpassen naar hoe jij het het mooist vindt, hoe je dat doet lees je in deze log.  Behalve een mooi uitziende weblog wil je natuurlijk ook heel graag alles wat je beleeft met ons delen. Bijvoorbeeld een leuk uitstapje met je gezin, partner of vrienden of misschien wel de eerste keer dat je Marco ontmoette. Maar hoe maak je een leuke log en hoe kan je hier illustrerende foto's aan toevoegen. Ook dit willen we je heel graag stap voor stap uitleggen. Het schrijven van een log neemt soms best wel tijd in beslag en dan is het verstandig om je log tussentijds op te slaan, want stel je voor dat je je hele verhaal opeens kwijt bent? Dat wil je echt niet! Klik hier en dan leggen wij je haarfijn uit hoe je dit kunt voorkomen. Wat ook heel leuk is om te gebruiken in je verhaal of om toe te voegen in je menu is een link naar een website of een eerder geschreven log waar je in je verhaal naar wilt verwijzen. Klik op link maken en link invoegen in je log om te lezen hoe je dat doet.  

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor programma's waar je heel makkelijk je foto's mee kunt bewerken of verkleinen. Omdat er ontzettend veel programma's voor worden aangeboden en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we er een paar uitgelicht, namelijk Pic Monkey, PixIr, Photoscape en PixResizer. Wil je meer weten over deze programma's en hoe het werkt, klik dan op de naam en je vindt een duidelijke uitleg. 

Wij hopen dat we julllie weer een stukje verder op weg hebben kunnen helpen met het creëeren van je eigen unieke plekje hier op de weblog en zijn heel benieuwd naar je belevenissen.
Wij wensen jullie uiteraard ook heel veel logplezier!

Groetjes 
Team Tifosi


 
Naamswijziging Moderators
Misschien is het jullie al wel opgevallen dat de weblog van de Moderators sinds afgelopen donderdag de nieuwe naam Support draagt.
Nu horen we jullie denken: "Huh? Waarom?"
Dat willen we graag even in het kort aan jullie uitleggen.

Vorig jaar bijvoorbeeld bestond de fanclub nog uit verschillende teams, zo was er het Dagelijks Bestuur (ook wel: de fanclub), het team Helpende Handjes en Team Moderators. Al deze vrijwilligers hebben een andere achtergrond van opleiding en werk en hebben allemaal verschillende talenten en kwaliteiten welke voor de fanclub ook heel bruikbaar kunnen zijn. Na dit alles eens goed tegen het licht te hebben gehouden is er dan ook de keuze gemaakt de verschillende teams op te heffen en samen te voegen tot één groot fanclubteam. Maar één groot team is ook niet handig want wil je al die talenten en kwaliteiten goed kunnen benutten dan mag een gedegen plan en goede structuur hierin niet ontbreken. Vandaar dat er bij de samenvoeging kleine werkgroepen zijn gevormd. Zo hebben we bij voorbeeld de werkgroep: Social media, Mail, Fanclubdag, Dagelijks Bestuur enzovoort. Werkgroep Weblog is daar ook eentje van. Waarschijnlijk hebben jullie van deze interne verandering op de weblog niets gemerkt, dat is tenminste wat wij hopen  maar nu na bijna een jaar is het toch ook echt wel tijd om de verandering binnen de weblog van de Moderators voor iedereen zichtbaar te maken door de weblog een nieuwe naam te geven!  Voortaan heet deze weblog dus SUPPORT!
Verandert dat iets voor jullie? Nee, jullie kunnen nog steeds met al jullie vragen en problemen rondom de weblog bij ons terecht. Wil je graag een nieuwe header of lay-out, geen enkel probleem, ook daarin verandert niets, we helpen jullie graag. En zijn er handige tips of leuke weetjes omtrent het gebruik omtrent je weblog dan vind je deze uiteraard hier! Er is dus niets veranderd, alleen de naam 
In het A-Z overzicht zijn wij voortaan dan ook te vinden onder de S!
Iedere fanclubmedewerker heeft ook een fanclub mailadres. Daar kun je ons op bereiken. Heb je een algemene vraag, mail dan naar info@borsato-fanclub.nl, deze komt bij ons allemaal. Heb je een specifieke vraag voor een van onze medewerkers, dan kun je ook direct mailen. 
Bianca heeft als adres biancadh@borsato-fanclub.nl, de andere medewerkers hebben hun voornaam en dan @borsato-fanclub.nl.
Heel makkelijk dus!

We hopen er ook in het komende jaar weer voor jullie te kunnen zijn!
Team Tifosi
Eindejaarsstokje 2016
De laatste weken van het jaar 2016 zijn weer aangebroken. We zijn benieuwd hoe jullie jaar is geweest en dan bedoelen we vooral de Marco momenten van jullie jaar! Vind je het leuk om mee te doen aan ons Eindejaarsstokje van 2016 vul dan gezellig de vragen in en geef het stokje daarna door aan iemand van de weblog. Zo krijgen we een beter kijkje in jullie ervaringen het afgelopen jaar!

Zet in je logje de naam van diegene waar je het stokje naar toe gooit en zet het ook hier onder onze log zodat wij kunnen bijhouden of de stokjes goed aankomen.
 
Dit jaar willen we de eerste stokjes graag gooien naar: 
Anja en Jolanda
Wij zijn heel benieuwd naar al jullie stokjes!
Veel plezier met het maken ervan!Afgelopen zomer was Marco te bewonderen tijdens vele zomer festivals. Ben jij erbij geweest en zo ja welke festivals heb jij bezocht en natuurlijk hoe gaaf was het?!

Ook in het nieuwe jaar gaat Marco wat festivals verblijden met een spetterend optreden, dit keer is hij te zien in onder andere Valkenburg, Hoorn en Dordrecht. Heb jij plannen om ook dit jaar te gaan en zo ja welk festival wil jij dan niet missen?

Marco heeft ons ingefluisterd dat er een nieuw album aan zit te komen. Op wat voor soort album hoop jij? Meer ballads of meer duetten of hou je meer van een swing nummer?

Het fanclubweekend in Egmond aan Zee was natuurlijk helemaal geweldig! Ben jij erbij geweest en zo ja wat was jouw mooiste fanclubdag moment?

Stel je voor, je wint een diner voor twee met Marco, wat zou je dan met hem willen eten en vooral wat zou je willen vragen en wat zou je aan doen?!  

Heb jij al meegedaan aan de Photohunt via de vernieuwde app? Hoe vind je die?

Marco wordt dit jaar 50 jaar en we willen hem een mooi cadeau geven met z’n allen, heb jij een leuk idee welk cadeau je zou willen geven (als geld geen rol zou spelen)?

Hoop jij ook op een theater tour in 2017 en in welke woonplaats zou jij Marco graag eens zien optreden?

Welk nummer draai jij toch wel het meest van Marco, welke cd is je favoriet?

Heb jij een vast maatje om naar de concerten van Marco te gaan? Zo ja met wie en ga je meestal zitten of sta je het liefst vooraan?


Groetjes Yaiza, Marja, Corine en Imke
Team Moderators


 
"Ik lijk gek te worden
En de reden dat ben jij"