Weblog v/d maand november 2011
klik op de award om het logje te lezen
E-mail alert
nieuwsflits
wij trouwde op Aruba,kijk eens op onze trouwsite.www.peterensimone.borsatoweblog.nl/
mijn filmpje van marco
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 Bezoekertjes ;
en 2 gast Bezoekertjes .
29 april 2009 Aruba

follow my twitterop de foto met...


help de dieren
HELP DE STIEREN!!
HELP DE DIEREN !!


EN KLIK OP DE PLAATJES OM
NAAR HUN WEBSITE TE GAAN...
EEN KLEINE WAARSCHUWING IS
OP ZIJN PLAATS...
AKELIGE BEELDEN ZIJN ER TE ZIEN
Mijn laatste reacties
Wat een mooi log, en fijn...
16:07, 31 mei 2018
Het was leuk je zondag te...
16:23, 10 mei 2018
Ik ga dan misschien ook...
16:18, 5 apr 2018
Dank je wel !
20:46, 4 nov 2017
Ik was eigenlijk gewoon...
18:07, 4 sep 2017
Wat balen van je...
17:35, 4 sep 2017
Ik heb betere foto's...
17:34, 4 sep 2017
Het is ook lastig zien,...
17:33, 4 sep 2017
euh goed kijken ?
12:00, 3 sep 2017
dank jullie wel voor de...
21:33, 25 sep 2016
een lang verhaal...
en het gaat over de diagnose van Maikel...

Begin april kwam er een voorlopige diagnose uit de onderzoeken van oa. Auris.
Ik kon er nog niet over schrijven,ik wist zelf te weinig,ik wist niet precies wat het inhield,wat de gevolgen zouden zijn en hoe Maikels toekomst beeld er uit zou zien?.
inmiddels weet ik meer
Daarna viel heel veel op de juiste plek !

Maikel heeft een Dysfatische onwikkeling.

Het is een neurologische aandoening in de hersenen. En is niet te genezen,oorzaak is nog heel onbekend omdat de hersenen heel complex zijn en een behandeling is er dus ook niet voor,

Ik zal proberen een uit te leggen wat het inhoud, het is veel om te lezen,en ik probeer ook wat voorbeeldjes aan te doen,zodat ik het goed kan uitleggen. (dit gaat over Maikel, bij andere kinderen met een Dysfatische ontwikkeling kan het anders zijn.)
Het is voor mij ook meteen een moment om alles van me af te schrijven, het is namelijk nogal wat. dus neem een bak koffie,een koekje en de tijd.
Tja Dysfatische ontwikkeling dus, en Dysfatie is heel veel..

* het ontbreken van de innerlijke spraak.

De Innerlijke spraak is het vermogen om in jezelf te praten,het is de taal,die je voor jezelf gebruikt tijdens denken en doen.
Doordat de innerlijke taal onvoldoende aanwezig is hebben kinderen/ Maikel moeite met o.a.
-Het overwinnen van angst,,b.v moeite de woorden van hun moeder te herhalen toen ze zei dat je niet bang hoefde te zijn voor onweer,dysfatische kinderen zeggen bijv. niet tegen zichzelf : ik durf dat wel te vragen.
Gevolgen zijn bijv.
-Zichzelf gerust kunnen stellen bij veranderingen.(maikel is erg gevoelig van veranderingen)
-Ze kunnen zichzelf niet gerust stellen met de gedachten ,mama komt zo.
-Het leren van vaardigheden: Als je bijv. veters leert strikken helpt het zeggen wat je moet doen de vaardigheid onder de knie te krijgen,eerst een lusje,dan nog een lusje je kunt jezelf herhalen wat de juf ook alweer gezegd heeft tijdens het leren van iets moeilijks zoals bijv.op de lijntjes prikken.
-Plannen, ik moet een werkje maken maar hoe begin ik,wat doe ik daarna en hoe eindig ik dat
-Iets met zichzelf te overleggen
-Omgang met emoties.
-Het inleven van iemands anders gedachten gang.

*Dysfatische kinderen/Maikel hebben moeite datgene wat ze zien,voelen,denken of beleven over te zetten naar het gesproken woord. als ze het voor zich zien kunnen ze het wel goed onthouden,(of met een liedje,een gedichtje,een plaatje een foto)
Maikel ziet dan ook in zijn hoofd veel met plaatjes. Bijv. de letter B, die kent hij niet, een boom wel,de B is van Boom, de de B word aan een plaatje van een boom gekoppeld,zo weet hij dat de letter B dezelfde is als de begin letter van Boom,nog een voorbeeldje,als hij naar de wc moet, voel je dat en denk je ,ik moet plassen, Maikel denkt dat niet(innerlijke spraak) maar koppelt dat gevoel aan een plaatje van een wc en begrijpt dan pas, ik moet plassen. Daarom duurde zindelijk woorden bij hem juist zo ontzettend lang.hij kon het gevoel niet koppelen aan een woord.

En dat is met veel dingen zo, zoals bijvoorbeel met simpele dingen zoals zijn naam opschrijven.met een voorbeeld lukt het hem goed zijn naam te na te schrijven, maar uit zijn hoofd zonder voorbeeld kan hij het echt niet !

*Het kind begrijpt meer dan het kan uiten.

"het zit er wel in maar komt er niet uit 

Ik zei altijd dat Maikel praat als een buitenlander.
Maikel heeft bijvoorbeeld de spraak van een ca. 4jarige,maar een woordbegrip van ca een 7 jarige.(Maikel is absoluut niet dom,
hij had een nonverbale IQ test van 106,de verbale konden we (nog) niet afnemen)

*Het moeite hebben met zinnen formuleren,er komen veel fouten in voor. woorden ontbreken. dus moeite hebben met de woorden in een zin in de juiste volgorde te zetten en geen kleine woordjes gebruiken zoals,een, de,er,van, op,en zinnen zijn te eenvoudig in vergelijking met de leeftijd van het kind.

*Ze weten het woord wel maar kunnen er niet op komen. of zeggen iets wat ze niet bedoelde, bijvoorbeeld pindakaas als ze hagelslag bedoelen. of rood word groen, zeven word negen enz. Maikel legt zelf uit dat de woorden vanuit zijn voeten komen,langzaam omhoog gaan en vlak voor het zijn hoofd bereikt weer naar zijn voeten terug gaat. Hij zegt ook dat hij dan een knopje uitzet en daarna weer aan,dan lukt het soms wel om de woorden te zeggen.

*Het vertellen van een verhaal is moeilijk, hij springt van de hak op de tak en verhaal is moeilijk te volgen. *Met Rechtstreeks/directe vragen stellen hebben Dysfatische kinderen moeite,terwijl de spontane spraak juist veel beter is,wie Maikel kent,weet dan ook dat hij vreselijk kan kletsen !de oren van je hoofd hahaha maar ga je hem dingen rechtstreeks vragen ,klapt hij dicht dat word vaak gezien als verlegen en onzeker.

Al deze dingen heeft grote invloed op Maikel,hij heeft bijv. een sociaal/emotionele achterstand,en was altijd ontzettend onzeker en verlegen.en dingen leren,zoals fietsen,zwemmen enz. is voor hem ontzettend moeilijk.

*ook vertoont Maikel licht Autistische trekjes zoals helemaal zitten in een rollenspel en er niet meer uitkomen(soms echt heel ernstig,als een zogenaamd draak hem bijt,heeft maik echt erg verdriet),door je heen kijken, extreem lief,of je juist echt niet aardig vinden,niet horen dat je roept,lang op 1 ding gericht zijn,veranderingen,snel geprikkeld met lawaai,enz. Het is geen Autisme,maar hoort bij Dysfatie,sommige Autistische kindjes krijgen wel eens de diagnose autistische te zijn maar hebben dan dysfatie. Wel heel bijzonder want ik heb ook heel erg lang gedacht dat Maikel licht autistische was.

Maikels toekomst is op dit moment erg onzeker. Maikel is een waanzinnig lief,vrolijk en altijd blij mannetje en lijdt nog niet echt onder de Dysfatie,al begint het wel te komen. Hij word boos als het even niet lukt met op een woord komen.en heel soms heeft hij onverklaarbare intense verdrietige huilbuien. Ik huil dan gewoon met hem mee !

School is iets waarvan we nu nog niet kunnen zien hoe het gaat aflopen. We hebben een goed contact met de juffen,logopedist en IB-er en we hebben besloten tot de laatste dag voor de zomervakantie te beslissen wat we gaan doen. Voorlopig ziet het er naar uit dat Maikel groep 2 nog een keertje mag doen. Als dat idd zo is, gaan ze op school proberen of het dan mogelijk is om Maikel uitstapjes naar groep 3 te laten doen tijdens de taal en spellingslessen. Of dat mogelijk is hangt van veel factoren af,maar Maikels vertrouwen om die uitstapjes te kunnen maken is de allergrootste factor.

We hebben een rugtasaanvraag gedaan en wachten nu op de bevestiging/afwijzing. Met dat geld kunnen we iets meer hulpdingen voor Maikel aanschaffen voor bijvoorbeeld een kleurenwekker( die de juf zelfs al gekocht heeft !) We hopen dat hij met dat jaar extra en het kleine beetje hulp van de rugtas en de waanzinnig geweldige hulp van de lieve juffen Maikel genoeg omhoog trekt om toch deze school naar groep 3 te kunnen,en wie weet zelfs deze school tot een goed einde te brengen.

Red hij het niet dit jaar zullen we de beslissing moeten nemen hem naar een Cluster 2 school te moeten laten gaan. Voorlopig gaat Maikel qua gedrag er een heel eind op vooruit, de taal/spraak niet, hij groeit wel wat,maar er zit geen inhaal in.

Thuis gaat het heel goed met hem. Zolang ik me aan bepaalde dingen houdt,zoals goed het planbord bijhouden, altijd 5 minuutjes van te voren zeggen dat deze activiteit over 5 minuutjes voorbij is,voordat er iets anders gaat gebeuren,dus van buiten spelen naar eten,van tv kijken naar bedtijd enz. van bijna weg gaan tot het weg gaan,enz,enz.

Ook zijn dingen zoals sint,kerst en uitstapjes voor Maik erg spannend,elk uitje, elke feestdag elk bijzonder iets telt hij af of het zijn eigen verjaardag is?of Maik kruipt in een rol als bijv. zwarte piet en veranderd ook echt in zwarte piet,geen spel meer maar voor hem werkelijkheid,ik moet dat zien te voorkomen, of zien te stoppen.

-Ook moet ik Maik erg helpen met woorden,als hij niet op een woord kan komen mag ik hem helpen,mits ik zeker weet dat het dat woord is, zo niet moet ik zeggen,je bent je woordje even kwijt,weet je wat,probeer het strakjes nog maar een keer?
-En gewoon praten ! dus geen baby/kindertaal.
Maikel begrijpt echt alles heel goed van wat je zegt.
Wel kan je moeilijke woorden aanpassen.wij hebben het nooit gedaan,maar ik heb wel gemerkt dat vreemde mensen gauw dat doen..
-Niet denken dat Maikel ons niet begrijpt als hij iets niet doet wat we vragen,hij begrijpt je wel maar kan niet laten zien in spreken en/of handelen.
-Korte duidelijke opdrachtjes geven, dus niet ga je kamer opruimen,want dat kan hij niet,ik help en moet dan zeggen,zo eerst de blokken in de doos,dan de auto in de kast en daarna de puzzel op zijn plek,zo de blokken zijn opgeruimd, nu zouden we de auto in de kast gaan zetten enz.enz.
-We moeten een gesprek met Maik zoveel mogelijk spontaan zien te houden,dus zo min mogelijk vraag en antwoord. Voorbeeld niet vragen, wat heb je gedaan vandaag maar ? maar ik zie verf aan je vingers, je heb vast en zeker geverft? dan komt een spontane vertelling wel. Niet aan Maik vragen,. wat wil je op je brood ? maar,je wilt zeker pindakaas op je brood?dan geeft het kind een spontane reactie terug, ja of nee ik wil hagelslag.
-We moeten zijn gedachten verwoorden?zoals bij puzzelen bijvoorbeel,hij zoekt een puzzelstukje,ik verwoord dan , zoeken zoeken,puzzelstukje waar lig je, ja daar is hij, het past ! ?

Je ziet het, het is nog al wat,er komt heel veel op ons af, en we komen er wel en zeker Maikel want Maikel is echt een topper ! hij blijft gelukkig nog steeds een ontzettend leuk en lief mannetje,al begint hij bij vriendjes wel steeds meer een eigen stem te krijgen ! ik ben zo ontzettend trots op dit mannetje,en zoals ik al zei, al is het met een grote omweg en gaat het met ups en downs, Maikel komt er wel !!!
1. Door: Carola op 27-04-2012 12:40:13
Fijn dat jullie nu weten wat er met jullie lieve Maik aan de hand is. Ik hoop dat jullie de rugtas krijgen en hem met veel begeleiding thuis en op school goed kunnen helpen om vooruit te komen. En ik vind het super zoals je dit deelt.
2. Door: Dorien op 27-04-2012 12:44:40
en zo is het meissie, jullie manneke komt er wel, hoe dan ook!
Het zal niet makkelijk gaan, maar de wil is er en da's al heel belangrijk meissie!
Vanuit hier een onwijs dikke knuffel!
2.1. Door: Simone op 29-04-2012 22:02:31
dank je wel lieve din, voor je altijd lieve mailtjes en woorden ! je bent een toppertje en je gewicht in goud waard !
3. Door: Bea op 27-04-2012 12:52:33
Lieve Moon,

wat heftig allemaal, zit met tranen in de ogen te lezen. Ik begrijp nu ook heel veel, en vind het gewoon toppie zoals jullie maar ook zijn juffen er mee om gaan. Hij heeft zijn eigen plekje op school en ga heel hard duimen dat hij het 2e jaar over mag doen op deze school.

Maar ik weet ook dat wanneer het niet zal gaan jullie niet voor 100% maar voor 200 of zelfs 1000% achter jullie kanjer staan. De toekomst zal niet de makkelijkste zijn maar ik weet zeker dat jullie met alle goede hulp van wie dan ook het gaan redden.

Jullie kanjer zal opgroeien en de liefde van de mensen om hem heen steunen hem, wat er ook gebeurt.

Meis dapper dat je dit allemaal op papier hebt kunnen zetten, en ook zo duidelijk met voorbeelden. Kan alleen maar zeggen je bent een topper dikke knufffff

3.1. Door: Simone op 29-04-2012 22:01:27
lieve Bea, ontzettend bedankt dat je er altijd voor me bent, zeker als ik alles even niet meer zie/zag zitten was het jouw positieviteit die me weer even liet lachen ! je lieve berichtjes, je geweldig lieve kaartjes en je stralende opmerkingen !

je bent een geweldige vriendin ! dank je wel lieverd !!
4. Door: Daphne op 27-04-2012 12:55:57
Jeetje, wat een heftig verhaal! Hoe moeilijk het ook is, jullie hebben nu een 'diagnose' en kunnen hem zo alleen maar beter helpen. Ik duim voor jullie mee dat de rugtasaanvraag goed gekeurd gaat worden! Heel veel succes met jullie kleine man!
5. Door: Jeannette op 27-04-2012 12:58:08
Zo meid, dat is nog eens een heel verhaal, maar je hebt het wel heel duidelijk uitgelegd en ik lees ook dat jullie je al echt aangepast hebben op deze situatie!! Maik kan trots zijn op zijn ouders en natuurlijk is het ook super fijn dat de juffen zo met jullie mee willen werken en denken!! Inderdaad Maik gaat er wel komen, weet het zeker!!
6. Door: Linda Noreille op 27-04-2012 13:00:30
Ik heb het hele verhaal gelezen en vind het toch best heftig. Ik had er nog nooit van gehoord. Goed dat jullie zelf heel goed weten waarover het gaat en ernaar kunnen handelen. Het zal vaak wel erg moeilijk zijn, denk ik. Maikel heeft het grote voordeel dat hij omringd wordt met ontzettend veel liefde. Nu is hij nog vrij jong, ik hoop dat het naar de toekomst toe allemaal mag meevallen. Ik wens jullie van hieruit heel veel sterkte en een hele dikke knuff!!


Linda.
7. Door: Jan en Marleen op 27-04-2012 13:05:34
puff is niet mis dit verhaal en best heel heftig...zal hier en daar ook voor de nodige zorgen en problemen met zich mee brengen
Maar jullie zijn gelukkig in tijds ingelicht en op de hoogte van het probleem en met de gepaste begeleiding en heel veel liefde (wat hij nu al in overvloed krijgt) zal het jullie allemaal wel lukken
heel veel sterkte dikke knuf


gr marleen
8. Door: Marlies op 27-04-2012 13:10:30
Wat een verhaal Simone, heb er nog nooit van gehoord.
Wat zullen jullie al door de jaren heen door veel emoties heen zijn gegaan, je hebt toch zelf ook steeds ideeŽn van wat er aan de hand kan zijn.

Je hebt het heel duidelijk beschreven al denk ik dat je Maikel goed moet kennen om te beseffen wat het allemaal inhoudt.

Sukses met alles, vooral in het begeleiden van je kanjer.
8.1. Door: Simone op 29-04-2012 21:58:09
Marlies,inderdaad, we zitten al heel lang door een achtbaan...
al sins zomer vorig jaar ernstig met alle onderzoeken,Maik binnenste buiten gekeerd, een brokje ellende met veel verdriet,en ook Peet en ik die enorm veel verdriet hebben om iets waarvan we niet weten hoe verder te moeten omdat we niet weten wat er was...

daarom heb ik op een gegeven moment gekozen om voor andere dingen en mensen niet te vechten,normaal zou ik het gedaan hebben,zet niet zomaar iets of iemand aan de kant,maar mijn gezin en in dit geval Maikel kwam op de allereerste plaats !andere dingen kon ik er echt niet bij hebben ik heb kei hard gevochten voor mijn kindje en er kwamen heel veel emoties bij kijken, maar instinctatief heb ik het juiste gedaan. ik deed de dingen met Maikel zoals ik voelde hoe ik het moest doen, en dat was het juiste :-)
en ik kan daar nu alleen maar trots op zijn !9. Door: Ris op 27-04-2012 13:32:45
Jeetje Simone, dat is nog even een heel verhaal! 't is allemaal niet gemakkelijk, maar gelukkig hebben jullie nu veel duidelijkheid wat er met jullie mannetje aan de hand is!

& ik heb dit verhaal even in alle rust gelezen... je hebt het erg duidelijk beschreven, wat fijn dat je 't op deze manier ook echt even van je af hebt kunnen schrijven!!!

Ik vind het fijn om te lezen dat jullie er voor de volle 100% achterstaan, maar ook de juiste hulp achter jullie hebben staan & daarmee bedoel ik dan ook zeker de juffen op school!!!

Maikel kan zeker trots zijn op zulke lieve ouders alles jullie, met de juiste hulp & veel liefde voor elkaar komen jullie hier samen wel uit!!! Maikel komt er wel!

Dikke knuffel voor jullie!
& je weet 't hť, je kunt hier op de logjes altijd je verhaal kwijt (ook al snap ik dat 't soms moeilijk is om er over te loggen!)

Liefs,
Maris!


9.1. Door: Simone op 29-04-2012 21:58:55
dank je wel lieve Maris, ook dat je er buiten de logjes altijd even voor me bent :-)
10. Door: M op 27-04-2012 13:52:14
Hoi Simone,

Wat een verhaal! Heb het zorgvuldig zitten lezen en het eerste wat ik wil zeggen is dat jij/jullie er ontzettend goed mee omgaan!!!!! Heb daar erg veel respect voor! Jullie proberen goed te kijken naar wat hij nodig heeft en hoe jullie hem dat kunnen geven. Erg knap! Vaak wordt gezegd dat het vanzelfsprekend is dat ouders dit voor hun kind doen, maar dat is het niet altijd! Het kost veel energie en tijd en moeite en jullie knul mag heeel erg blij zijn met jou/jullie! Nogmaals, respect daarvoor! Voor hem zelf is het soms moeilijk, maar het is zeker ook niet altijd makkelijk voor jullie!

Je schrijft het duidelijk en helder en dat is ook belangrijk. Als je duidelijk weet wat er aan de hand is, kun je er ook beter op reageren en beter mee omgaan. Daarom ben ik ook heel blij dat nu bekend is wat er met Maik is. Met zulke ouders die zich zo voor hem en zijn leventje inzetten, komt hij er zelf ook wel! Jullie zijn positief en gaan er zo goed mee om, dat hij het straks zelf ook beter kan aanvaarden/accepteren. Kortom... ik heb niets anders dan respect voor hem en jullie!!!!!! Zolang jullie het samen doen, gaan jullie een prachtige toekomst tegemoet! Geen twijfel dat Maik er wel komt!

Groetjes
Miranda
11. Door: Angela op 27-04-2012 14:08:28
Zo hey wat een verhaal,heb er echt nog nooit van gehoord, maar je hebt gelijk,zal niet makkelijk zijn, maar jullie mannetje komt er wel, en dat gaat hem echt lukken met zulke liever ouders als jullie.
Hele dikke knufffel XXX

Angela
12. Door: Lida en Bas op 27-04-2012 14:29:11
heftig om te lezen simone . Maar samen zijn jullie wel sterk!
Ik hoop dat het rugzakje toegekent word , zal hard duimen voor jullie

dikke knuff Lida
13. Door: Hillie op 27-04-2012 15:45:01
Heb je verhaal gelezen (hier en in je mail). Meis wat een "bijzonder" mannetje hebben jullie en wat gaan jullie hier goed mee om! Fijn dat ook de juffen goed naar Maikel kijken en wat hij nodig heeft. Ook fijn dat er nu duidelijk is wat er met Maikel aan de hand is en je daar ook naar kunt handelen zodat je kunt voorzien in zijn behoefte.

Ik had al wel eerder van deze aandoening gehoord. Het zoontje van een vriend van ons heeft het ook en ik heb naar aanleiding daarvan wat info opgezocht.

Ik heb thuis ook een "bijzonder" kind en ben ook blij dat ik tijdig hulp heb gezocht. Ze heeft inmiddels een maand of 7 speltherapie gehad en het gaat nu steeds beter met haar, maar wat voor een "normaal"ontwikkelend kind een gewone mijlpaal is is voor ons meer dan dat als ze weer een stapje verder is in haar ontwikkeling, gewoon omdat het haar zoveel kost. Hoop dat je snapt wat ik bedoel.

Tuurlijk heb je liever dat je kind zich "normaal"ontwikkeld, maar als dat niet zo is is het fijn dat daar hulp voor is en dat je kunt bieden wat hij nodig heeft. Ik duim voor je dat de rugzakaanvraag gehonoreerd wordt.
Succes en sterkte

Maikel, heeft lieve, betrokken ouders, dus jullie komen er wel hoor!

Knuff
14. Door: moniquepaula n.i. op 27-04-2012 17:20:27
Dat is een heel verhaal, ik heb er nog nooit van gehoord.
Goed van jullie dat jullie er mee aan de slag gaan voor Maikel.
Het is wel zwaar denk ik maar dat gaat jullie lukken.

Voor Maikel is het heel fijn, dat was bij mij vroeger niet het geval. Maar nu wordt overal toch eerder naar gekeken. Fijn dat de leerkrachten ook mee willen werken.

gr. Monique
15. Door: Marja op 27-04-2012 17:52:50
Dat is een heel verhaal.
Had er nog nooit van gehoord,maar je uitleg is duidelijk.
Kan me voorstellen dat dit moeilijk is zeker als het om je eigen kind gaat. Wens jullie heel veel succes en veel sterkte met alles.

liefs Marja
16. Door: Franca op 27-04-2012 17:55:57
Nou zoals je als schreef zeker een heel verhaal maar wel super duidelijk opgeschreven, Ik heb er echt nog nooit van gehoord maar heb er nu wel een redelijk beeld bij.(denk ik)

Wat zullen jullie er al over gepiekkerd hebben zo door de jaren heen, maar wel fijn dat er met jullie meegedacht is en hulp wordt aangeboden.
weet uit eigen ervaring dat juist de kinderen met een gebruiksaanwijzing (dochter) je veel zorgen maar ook heel veel plezier kunnen geven.

Jullie gaan ervoor en zullen in de toekomst nog voor heel wat komen te staan maar samen gaat het vast lukken en wordt jullie maikel een kanjer
17. Door: tamara op 27-04-2012 19:26:44
Hai mop
jullie zijn toppertjes en niet alleen die kleine komt er wel jullie ook
jullie zijn super ouders en die kleine is een lekker drommel
xx je zusje
18. Door: Cin op 27-04-2012 21:06:24
Hoi Simone,

Ik heb er nog nooit van gehoord en het klinkt als een behoorlijk complex beeld van jullie mannetje. Maar wat een lieve mams heeft hij zeg, wat begrijp je hem goed.
Sterkte, lijkt me heel lastig om je continu te moeten bedenken op welke manier je hem aanspreekt. Normaal gesproken gaat dat vanzelf natuurlijk. Juist als je haast hebt, niet lekker in je vel zit, druk bent... nou ja, ik kan me gewoon voorstellen wat dat dan inhoudt voor jullie.
Maar het moet wel heerlijk zijn om te zien als hij positief gaat reageren en ontwikkelen naar aanleiding van jullie inspanningen.

Heel veel succes, geduld, liefde en begrip gewenst!
xx Cindy

19. Door: Marjan(pukjem) op 27-04-2012 21:51:06
Lieve Mo,

Wat een verhaal zeg, rillingen over mijn rug, tranen over mijn wangen.
Je kunt je niet voorstellen dat dat kleine mannetje van jou het zo moeilijk gaat krijgen. Ik hoop dat jullie met de juiste hulp en begeleiding de juiste weg weten te bewandelen.
Ik lees wel dat jullie alles aanpakken en de warmte voelt hij zeker.

Ik wens je heel veel geduld, liefde, kracht en wijsheid toe.
Weet dat sommige wegen moeilijk te bewandelen zijn ( hier zoon met autisme) dus kom op meis, jij kunt het en met je lieve man gaat het helemaal goed komen.

Luf jou, liefs Puk xxx

19.1. Door: Simone op 29-04-2012 22:08:14
dank je wel lieve puk

lafjoetoe
20. Door: Mickey op 28-04-2012 09:01:17
Lieve Moon, wat heb je dat mooi en duidelijk opgeschreven. Bij jullie is het puzzelstukje op zijn plek gevallen, dat gevoel kreeg ik zelf ook toen ik het hele verhaal las. Wat zijn jullie goed bezig om het voor hem veilig te maken en hem te helpen groeien. Veel beeldend ondersteunen, zodat kruimel zich veilig voelt.
Eigenlijk doen jullie het (zonder de diagnose) al zo goed met hem!

Ik heb er vertrouwen in dat jullie hem de beste ondersteuning geven die hij kan hebben. vergeet ook jezelf niet!

Dikke knuffel, Mickey
20.1. Door: Simone op 29-04-2012 21:55:33
Mick, wat ben jij een ontzettende steunpilaar geweest voor ons en Maikel ! jij wist ons altijd weer even ophet goede spoor te zetten als wij het niet meer zagen, en jij kwam met de geweldige ideeen om Maik verder te helpen, dankzij jou zijn we een heel eind gekomen zonder hulpinstanties !
dank je wel lieve Mick, je bent er 1 uit duizenden !


21. Door: Simone op 28-04-2012 21:19:30
iedereen ontzettend bedankt voor alle geweldig lieve reacties, zowel hier op mijn logje,als via mail en op mijn facebook !

het was voor mij een enorme uitlaatklep om dit op te schrijven,maar jullie hele mooie en lieve reacties waren echt overweldigend en doen mij en Peet enorm goed !

nogmaals heel erg bedankt allemaal !!!


liefs Mo x
22. Door: Jolanda op 28-04-2012 21:44:01
Dag Simone,

Jeetje zeg, dat is niet niks wat jullie verwerken moesten de afgelopen periode. Maar wat fijn dat er nu een diagnose is zodat je de gerichte zorg kan geven. Je hebt het heel duidelijk van je afgeschreven, ik hoop dat het je geholpen heeft. Mij helpt het vaak wel om je gedachten waar je hoofd zo vol van zit te delen met anderen.

Wel goed dat de school zo meewerkt. Hoop voor jullie dat de rugzakaanvraag goedgekeurd wordt zodat hij ook op school de begeleiding kan krijgen die hij nodig is.

Ik wens jullie heel veel kracht en energie toe met alles. Weet uit eigen ervaring hoe het je af en toe leeg kan zuigen als je meer moet zorgen dan bij een "gezond" kind

Liefs Jolanda
23. Door: karin op 28-04-2012 22:35:26
ik had al het een en ander van je gehoord maar je wist toen nog niet veel en door weer veel gebeurtenisse hier heb ik niet meer gevraagt hoe het nu was maar lees het nu hier wat een verhaal en duidelijk en mooi geschreven, ik had er nog nooit van gehoord maar wel fijn dat je nu meer weet zo dat je kan handelen na wat maik nodig heb je was al goed bezig en heb zelf al veel aan gevoeld wat goed was/is voor hem
met maikel komt het goed hij vind ze weg wel zeket met jullie liefde en vechtlust voor jullie maik
sterkte met vechten voor alles wat nodig is het komt allemaal zo als het komt en jij/jullie kan dit aan met alle liefde die je heb voor je zoon
daar haal je je kracht uit en je vechtlust
liefs karin
24. Door: GerdaHartog op 29-04-2012 13:41:05
25. Door: Simone op 29-04-2012 21:54:25
het is niet te doen om bij iedereen een persoonlijk woordje neer te zetten,elke keer schiet ik vol. daarom doe ik het zo,
dank je wel allemaal, ik ben ontzettend blij met al deze geweldige reacties !
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Maar hier kan ik niet bij met mijn verstand
Dit is een bewijs van hogerhand"