Welkom
Speciaal
Duizend Spiegels
Finn
Gio en Linda
Klokje
Dromen Durven Delen
Koken met Gio
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Kalender
Januari 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Profiel
Naam: Serena
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Remember This
Zoeken
Archief
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Marco Fan ;
en 1 gast Marco Fan .
Reactie van Marco
Mijn laatste reacties
vervolg" MARCO EN NATHALIE OP DE STOEP"


Wat moet ik hier nu verder bij vertellen...... Dit is FANTASTISCH werk van Nathalie.
MIJN GASTENBOEK
welkom op mijn logje laat gerust een berichtje of wat tips achter voor het maken van een mooie weblog
van 10-11 jaar geleden naar nu.....
12 februari 2015

als ik vandaag eens terug denk is het zo'n 10 tot 11 jaar geleden dat ik een zwaar auto-ongeluk kreeg.

Een ongeval waar ik mentaal wel doorkwam maar waarbij wel zo'n 30 beenoperaties achteraan kwamen en chronische pijn en een vast gezette enkel overbleven
Aandoeningen die gepaard gaan met o.a. intense chronische pijn / vermoeidheid en de wrange realiteit van steeds minder en minder kunnen. Aandoeningen die je niet allemaal aan de buitenkant niet kunt zien.

Na een aantal jaren van "rust" had ik weer een baan, ik  kon weer werken en de toekomst lachte ons toe maar het tegendeel bleek waar.....

Zo'n 4,5 jaar geleden werd ik fysiek erg ziek bijna tot aan het einde van mijn leven maar doordat ik nét op tijd de juiste arts tegen kwam mocht ik hier blijven!!
Helaas kwam er wederom een tegenslag....tumoren in beide borsten! Ook daar waren ze gelukkig snel bij en na 3 operaties en een goede hormoontherapie ben ik dit (absoluut niet alleen hoor) aan het overwinnen.

Kortom: Een gebeurtenis die de koers en kwaliteit van mijn leven en gezin drastisch beinvloede.
Wat ze gediagnostiseerd hebben mag je me altijd persoonlijk vragen. Fibromylagie oftewel heel in het kort: reuma van de spieren en weke delen in je lichaam en CVS zijn er oa 2 van.

Op 02-02- '15 begon weer een nieuwe uitdaging nl: Klinische (chronische) pijn behandeling in het revalidatiecentrum. "het Roessingh" (1 week daar en daarna 1 week in huis om de gekregen "handvaten" te gaan proberen. Dus in totaal 6 weken intern en de 5 weken ertussen in huis :) 
Nog bijna 3 maanden te gaan! Het begon met een pittige maar waardevolle week...en het zullen ongetwijfeld drie pittige maar ook succesvolle maanden worden.
Hopelijk zal dit ook een gebeurtenis zijn die de koers en kwaliteit van mijn leven en ons gezin zal veranderen, alleen dan in positieve zin!!

Ik ben dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb gekregen om dit traject te doorlopen.....En ik ga ervoor!!!

Dit is natuurlijk slechts een héél klein stukje van "mijn verhaal".
Maar naast mijn verhaal, zijn er helaas nog zoveel meer....

Ik zou willen dat niemand ooit dát hoeft mee te maken wat ik mee maak, nooit dát hoeft te voelen wat ik voel.
Maar helaas is het feit dat maar liefst 1 op de 5 Nederlanders een vorm van Chronische pijn ondervind....!! Bij de één in mindere mate dan bij de ander.
In theorie zou JIJ dus meerdere mensen met chronische pijn moeten kennen.
En dan heb ik het alleen 'nog' maar over chronische pijn en niet over álle andere chronische ziekten en aandoeningen...

"chronisch pijn/vermoeidheid hebben, betekend dat men minstens dubbel zo hard moet werken om simpelweg de dag door te komen, dan toen men nog full time aan het werk was.
Het gewoonweg voor onszelf  "zorgen" kost voor velen méér inspanning dan een 80 urige werkweek voor een gezond iemand.
En ik kan het weten, want ik ken beide kanten. Ook ik was net zoals de meeste mensen met chronische pijn/vermoeidheid, ooit een gezonde, harde werker.

Op sommige dagen verliezen we tijdens "het lopen van de slaapkamer naar de woonkamer" meer energie dan een gezond iemand tijdens een intensieve sport training en worden we overvallen door een nog intensere pijn die al dagelijks aanwezig is.
Op die dagen zul je ons niet zien want dan hebben we nergens energie voor dan simpelweg "de dag doorkomen" :(
En op een goede dagen dan zie je ons....! :d
Misschien zelfs wel lachend en stralend, omdat we een goede dag hebben...en dankbaar zijn dat deze dag...óns gegeven is :)

Dus (ver)oordeel niet te snel....

Toon eens iets meer empathie en wees eens wat liever en begripvoller voor elkaar....!

Iedereen voert zijn eigen onzichtbare strijdt.
Als het niet lichamelijk is dan wel geestelijk, emotioneel of een combinatie daarvan....

 "My religion is very simple. My religion is kindness" Dalai Lama

 Tegen de mensen die met me/ons meereizen en waarvan ik/wij de laatste jaren steun, liefde, begrip en hulp hebben mogen ontvangen zeg ik: DANKJEWEL!

Zonder jullie had ik het vele malen zwaarder gehad. Bedankt voor jullie vriendschap, vertrouwen, begrip, empatisch vermogen, geduld, liefde, steun enz. Jullie zijn mijn rotsen in de branding  en ik ben ook blij dat ik op mijn beurt met jullie mag delen wat ik te bieden heb. 

Heel veel liefs Serena en ik hoop tot snel én sterkte waar nodig p.s. alle dank natuurlijk ook namens mijn gezin.
Laatste gevecht?
Een aantal van jullie weten dat ik al lang aan het sukkelen ben met mijn gezondheid en boven verwachting van vele artsen ik hier achter mijn laptop zit.
Op moment gaat het aardig goed met me, ik ben "schoon" wb de borstkanker en de hormoonmedicijnen doen wat ze moeten doen. Nu is het tijd om fysiek en mentaal helemaal sterker te worden.
Morgen begin met een interne opname van 11 weken bij het revalidatiecentrum "het Roessingh" in Enschede. Als alles gaat zoals we hopen ben ik in het weekend en om de week thuis om ook daar te bekijken of ik vooruit ga.
Ik zie er aan de ene kant best tegenop om te gaan want er is veel onduidelijk hoe het gaat verlopen aan de andere kant ben ik ook heel erg blij TE MOGEN GAAN en over zo'n 11 weken een traject van zo'n 4 jaar af te kunnen sluiten. 
Ik mag in Mei Oma worden en oh wat is het ook heerlijk voor het hele gezin dat er rust in huis is en we nog samen zijn.
Iedereen die ons de laatste jaren heeft gesteunt en nog doet SUPER bedankt en tot over een aantal maanden.
Ik hoop tussendoor nog naar de fcd te gaan dus welliicht tot ziens in April.

Heel veel liefs Serena 
Voor het eerst Oma....spannend
Als alle 1e allemaal de beste wensen voor 2015!!!

Ja er is hier de laatste jaren veel gebeurd maar dit is toch wel een heel speciaal jaar!
We hebben nog wat dalen te beklimmen maar de reden dat dat moet lukken is wel heel erg groot.

Onze Eleen is nl inmiddels 21 weken zwanger en we weten dat we een KLEINDOCHTER gaan krijgen!!
Oh wat een heerlijk gevoel 

We zijn hier helemaal BLIJ en hopen dat voor Eleen en John alles naar wens blijft verlopen.


Ik hoop eind Februari nog toestemming te krijgen van de artsen om haar(samen met mijn vriendin) nog zwanger te kunnen bewonderen in Manchester waar ze wonen  en half Mei zijn ze met z'n drietjes pfff wat een RIJKDOM!! Dat wordt veel op skype maar ik zal er niet minder trots om zijn 

Succes lieve Eleen en John en tot snel  LY mama
WAUW een nieuw WEBLOG!!
WAUW wat is hij mooi geworden en wat ben ik blij met mijn nieuwe WEBLOG!
Alle lof gaat richting Corine van Namen want die heeft dit voor elkaar gekregen.

Lieve meid nogmaals mijn grote dank! 

Allemaal goede jaarwisseling en een super 2015,
liefs Serena
 


 
De EINDSPRINT is ingezet!!

Hallo lieve webloggers,

na lange tijd weer een logje van mij, maar 1 die ik GRAAG met jullie deel!!

Na 5 jaar vele ziekenhuizen te hebben gezien, operaties te hebben gehad, vele foute diagnoses te hebben gehoord die me soms tot wanhoop brachten   lijkt er nu een tijd te komen dat ik bijna aan de finisch ben en niet via het ergste beeld wat me door fouten van artsen bijna is overkomen maar:
Ik ben er nog!!! Dankzij de juiste artsen *slik*.
Het is nog een onwerkelijk idee (ook hier in huis) maar geef de MOED nooit op totdat je geen keus meer hebt. Ik zou zoveel mensen willen bedanken maar bedank IEDEREEN die ons op welke manier dan ook heeft geholpen dit te doorstaan. Ik moet nog een klein stapje vertelde de arts gisteren het kost nog wat tijd, je bent er nog niet maar je gaat deze strijd WINNEN!!! (kreeg namens hun een gouden medaille ) Ik moet nog 1 borstherstellende operatie ondergaan maar daar ben ik niet bang voor, die kan ik aan! De hormoontherapie word nog 1 keer verhoogd en dan is hij op norm voor de komende 5 jaar.
Tuurlijk heb ik nog pijn, fysiek en mentaal, maar ook dat wordt wel beter!
Heel veel liefs Serena

p.s. ik heb natuurlijk wat moeten doorstaan maar vergeet aub mijn man Richard niet en onze geweldige meiden Eleen en Nadine die er onvoorwaardelijk voor me waren en zijn en ook zij zijn de diepe dalen mee doorgegaan en hebben heel veel op voor de meiden nog jonge schouders moeten dragen. LY KANJERS!!!


Én natuurlijk MARCO bedankt!! Toen "rennen bijna geen zin meer had" stond je idd aan mijn deur en je hand heeft me geholpen hier doorheen te komen.
Ik sta (mits jou gezondheid het toelaat) 11 Mei in Groningen met 1 van mijn beste vriendinnen (Marjan/pukjem) aan JOU podium zoals we hadden afgesproken toen je hier was!!! Het zal een heel bijzonder, emotioneel en nauwlijks te geloven moment zijn, maar áls JIJ er bent dan laat ik me dit NIET meer afpakken. Wees ook jij zuinig op de jaren die je extra hebt gekregen!!
Liefs Serena

Kijk dit is een Leonbergerpup, een nest van 8 stuks en eind April komt Finn bij ons en helpt me de top van de berg te bereiken!! (hoewel het uitzicht halverwege de berg ook al veel mooier is) Liefs

SOMS KOMEN DROMEN ÉCHT UIT!!!
Donderdag 26 September ben ik geopereerd aan beide borsten, ik was wel nerveus maar meer voor de uitslag dan voor de operatie. Oei wat was het spannend.....
jullie steun helpt ÉCHT!!
Hoi lieverds,

morgen ga ik onder het mes en als ik dan soms denk dat ik alleen ben óf alleen met mijn gezin dan heb ik het volledig mis want ik kreeg van de week zulke lieve kaarten en deze geven veel steun. BEDANKT BEDANKT BEDANKT!! (de mensen die me een kaart hebben gestuurd herkennen hem vast)

liefs Serena

Tot snel allemaal en het komt goed!!! XXX
D-Day!!
Hoi lieve loggers,

na lange tijd ff een logje,

we hebben hier al veel meegemaakt de laatste jaren wat tot nu toe allemaal
positief afgelopen is maar nu gaan we wederom een lastige fase in....


"Ik was bang om lief te hebben
En mijn hart heeft stilgestaan"