Welkomst tekst

Ciao buon divertimento su mia weblog
Sara il nostro ospite gradito.
Vorrei rivederti.







Sandwich foto haha. Fcd 2009




Fcd 2010
Foto album
Giuliano zijn 1e fotosessie
Agenda 2014/2015
19 April fcd met mama 
en Guiliano.







Mijn laatste reacties
Profiel
Naam: Priscilla Braun - de Leeuw
Leeftijd: 33 jaar
Uitgebreid profiel
Nieuws van Marco
Zie ik jou bij de Clubtour priscilla? Groetjes, Marco
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 Borsato fans ;
en 2 gast Borsato fans .
Lekkere Italiaan !!!

Ik weet niet precies wat voor
soort logje jullie nu verwachten
nadat jullie mijn koptekst zagen

Maar mischien toch een andere
dan ik in gedachten had haha.
Nou ja ik weet wel snel
een lekkere Italiaan te zeggen hoor .
Maar dat was deze keer niet mijn bedoeling haha.


Ik kreeg van de week een hele zak
vol met pruimen van vrienden van ons.
Ze maakte er altijd jam van , maar omdat
ik graag taarten, cake en cupcakes
maar kreeg ik ze.

En ja mijn vingers kriebelen altijd om een
lekkere taart te maken.
En aangezien ik van de week
voor het eerst mijn bestelling heb
gedaan online voor decoratie's
voor op taarten wilde ik
natuurlijk meteen beginnen.

Mischien een leuke site voor mensen
die ook zo gek zijn op taarten, cake en cupcakes
maken , je hebt je bestelling zelfs de
andere dag al in huis, ik ga van de week weer bestellen
haha, ik heb voor de eerste keer erg mooie
suikerbloemetjes , marsepeinblaadjes,
uitsteker voor bloemetjes en een vorm
besteld waar je gesmolte chocolade in kan
doen en dan heb je chocolade blaadjes enz.

Maar dit is hun website:
www.deleukstetaartenshop.nl

Maar even terug komen op mijn log, ik ben dus een
lekker recept gaan opzoeken en kwam dus
uit bij,  Italiaanse pruimentaart.
En ik kan jullie zeggen hij is
weer zooo lekker geworden.
En super makkelijk om te maken.

Dus vandaar mijn koptekst:
Lekkere Italiaan


Ingrediënten
12 (ca. 900 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter;
3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder);
250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.);
extra suiker en boter(om in te vetten).

Hulpmiddelen
Ronde bakvorm +/- 20-22 cm; zeef mixer

Voorbereiding
Ronde bakvorm invetten.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.

Bereidingswijze
Zeef de bloem. Laat de boter voorzichtig smelten.
Pruimen goed wassen,
halveren en de pit verwijderen,
eventueel nogmaals halveren.
Eieren loskloppen met suiker en
vanille essence tot het een schuimig geheel is.
Gezeefde bloem
en bakpoeder erdoor roeren. (niet meer kloppen).
Gesmolten boter
en de melk erdoor. Dun laagje deeg in de vorm gieten,
driekwart van de pruimen erop leggen en
dan de rest van het deeg.
Bovenop de laatste pruimen leggen en
licht indrukken.
Naar wens nog wat suiker over het
beslag strooien.
Een uur in de oven bakken.











Chocoladetaart

Als ik iets wel ontspannend vindt
dan is het wel bakken van taarten enz.
Vorige week had ik nog een heerlijke
luchtige appel plaatcake gemaakt.
Die zooo lekker was.

En vandaag had ik zin om eens lekker
voor het eerst een chocoladetaart te maken.
Bjorn moet de gehele week tot 20:00 werken
Dus ik had echt alle tijd nog naar mijn werk.

Ik had wat rond gekeken op het internet naar recepten.
Maar ik kon niet echt een lekkere vinden op smulweb.
Er stonden wel heel veel erop maar je moet net
hebben van ja die ga ik maken en dat idee had ik niet.
Tot ik op google chocoladetaart intikte
en terecht kwam op een recept van Gordon Ramsay.
En toen dacht ik van ja die ga ik eens maken.


Nou naar mijn werk meteen boodschappen gedaan
en meteen ook voor de taart dingen meegenomen.
En op mijn gemak begon ik er om 16:30 aan.
Zoals ik al zei ik hoefde niet naar tijd te kijken.
En het zou best wat tijd in beslag nemen omdat ik ook
het zanddeeg zelf zou maken voor de bodem.
Maar ik kan jullie melden hij is klaar en hij ziet er
super lekker uit zeg, echt super leuk om te doen.

Ik zal meteen even het recept neerzetten voor degenen die
hem ook eens willen maken.
Ik zou zeggen zorg wel dat je echt lekker
de tijd hebt want dat heb je wel nodig.




chocoladetaart gordon ramsay:
8personen

Ingrediënten
330 g verrijkt, zoet zanddeeg (zie 'basisrecept verrijkt
 zanddeeg' onderaan recept)
bloem voor het bestuiven
1 eierdooier, met wat water losgeklopt, voor het glaceren
400 g pure chocolade, fijngehakt
150 ml melk
250 ml slagroom
2 eieren, losgeklopt
voor het serveren
geklopte slagroom
poedersuiker
cacao
Voorbereiden
Rol het verrijkte zanddeeg uit op een licht met bloem
bestoven werkvlak tot het groot genoeg is om een taartvorm
met een losse bodem van 21 cm doorsnee te bekleden met
wat deeg dat over de rand hangt. Snijd het deeg niet meteen bij;
laat het deeg iets over de rand hangen.
Druk het deeg goed tegen de wand aan en let op dat
er geen scheurtjes in zitten. Prik de bodem hier en daar in met een vork.
Bewaar restjes deeg om eventuele scheurtjes te repareren.

Dek af met aluminiumfolie, vul met bakbonen en
zet 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden
Zet de deegschelp op een bakplaat en zet ca. 10 minuten in de oven,
of tot het deeg net stevig aanvoelt. Verwijder de bakbonen en folie.
Snijd het deeg bij en repareer eventuele scheurtjes met restjes deeg.

Zet de deegschelp nog ca. 5 minuten in de oven, of tot het deeg goudgeel begint te worden. Neem uit de oven, bestrijk met een eierdooier die u met wat water hebt losgeklopt. Zet de oven op 130 °C en zet de deegschelp
nog 3 minuten in de oven om het glazuur te verzegelen.
Neem uit de oven en zet weg.

Doe intussen de gehakte chocolade in een kom.
Breng de melk en room tegen de kook aan en
giet dan al kloppend over de chocolade.
Blijf kloppen tot de chocolade gesmolten is en u
een homogeen mengsel hebt verkregen.

Doe de geklopte eieren in een andere kom en
klop er het chocolademengsel door.
Passeer door een fijne zeef om het mengsel
volkomen glad te krijgen.

Zet de taartvorm met het deeg weer op de bakplaat en
zet op het ovenrooster dat u iets uitgetrokken hebt.
Giet het chocolademengsel in de deegschelp tot die zo vol mogelijk is.

Schuif het rooster terug in de oven en laat de taart ca. 25 minuten bakken, of tot de vulling begint te stollen. Zet de oven uit en laat er de taart nog 30 minuten in.

Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de wanden van de vorm wanneer de taart volledig afgekoeld is. Garneer de chocoladetaart met geklopte slagroom en bestuif met poedersuiker en cacao.

Extra benodigd
Taartvorm (Ø 21 cm) met losse bodem, aluminiumfolie, bakbonen

Basisrecept verrijkt zanddeeg
Doe 250 g boter (op kamertemperatuur) en
180 g fijne tafelsuiker in een keukenmachine en
draai tot een glad maar niet luchtig mengsel.
Snijd 4 vanillestokjes in de lengte open,
schraap er het zaad uit en doe het in het boter-suikermengsel.

Voeg al draaiend geleidelijk één voor één twee losgeklopte
eieren toe en zorg ervoor dat het mengsel niet scheidt.
Zet de machine een of twee keer uit om de wand van de kom af te schrapen.

Zeef 500 g bloem met ¼ theelepel zout boven een grote kom. Zet de keukenmachine op de laagste stand en schep er bij draaiende motor de bloem geleidelijk in porties bij. Stop de machine zodra het mengsel een kruimelig deeg vormt. Neem het deeg uit de machine en kneed het lichtjes tot een gladde, ronde bal deeg.

Verdeel het deeg in de gewenste porties volgens het recept. Wikkel eventueel overgebleven deeg in plasticfolie en bewaar het tot een aantal weken in de vriezer.






Dolce Gusto !!







Ik ben sinds vorige week helemaal
weg van Dolce Gusto.
Wij waren aan het winkelen bij de Media Markt.
Toen ik zag dat er een demonstratie
werd gehouden van een nieuw
model van Dolce Gusto.

Dus ik voegde mij toe aan de groep mensen
Want toen ik hem pas geleden zag
was ik opslag weg van het model.
Alleen ik wist niet of ik de koffie
echt lekker zou vinden.

Wat dat betreft ben ik een groote koffie
liefhebber maar als ik een bakkie koffie
neem en hij smaakt niet naar mijn zin
dan moet ik er verder niets meer van hebben.
Hahah kan er niets aan doen maar
mijn koffie moet gewoon echt precies lekker zijn.
Echt een muts ben ik daarin haha.

Maar ok nadat zij wat had uitgelegd vroeg ze
aan mij of ik een koffie wilde proberen.
Dus ik zeg '' ja dat is goed lekker''
Ik koos voor de Latte macchiato.
Ze legde meteen uit hoe het apparaat
werkte en voor ik het wis was hij al klaar.
Ik nam mijn eerste slok en ik was meteen
opslag verliefd op dat gehele apparaat
en de koffie haha.

Zo die is echt ontzettend lekker zeg.
Echt lekker vol van smaak
Geen flauwe bakkie koffie precies goed dus.
Op dat moment was dat nieuwe model uitverkocht
in de winkel daar , maar ik kan je zeggen
Ik ga hem heel snel halen.
En je kan er ook echt van alles uit krijgen.
Expresso, latte macchiato, cappuccino,
chocomel enz.

Bjorn was ondertussen al doorgelopen
naar zijn afdeling waar de laptop's en computers staan.
Dus ik loop vrolijk langs een laptop ziek ik toch ineens
een bekend gezicht op dat scherm.
Ja Bjorn, had hij schijnbaar ene foto van zichzelf
gemaakt daar op de laptop haha
Dus ja ik ook even natuurlijk
met mijn Dolce Gusto haha.





hij is met mijn mobiel gemaakt dus niet echt super mooi haha.







Hier is hij dan !!!
Zoals ik vanochtend al logde vanaf mijn werk, heb ik hier dan mijn nieuw en heerlijk recept.
Vindt het werkelijk heerlijk om nieuwe recepten te maken en uit te proberen.
En wat is het dan het is een heerlijke aardappel/zuurkool salade met gerookte zalm.

Eerst dacht ik van uhh zuurkoolsalade bah ahah maar hij is echt zooo lekker.
En ook de gasten waren er helemaal weg van, en dat is natuurlijk helemaal leuk.
Hieronder even het resultaat een foto met mijn mobiel gemaakt om het te laten zien.








Onweerstaanbaar lekker

Als er iemand wel gek is op de Mc Donalds dan ben ik dat wel.

En dan vooral ben ik gek op de toetjes en ijsjes, zodra er een nieuw ijsje uitkomt dan ben ik wel iemand die dat meteen eens wil gaan proberen.

Tot nu toe heb ik alle ijsjes al een geprobeerd en ik vond de McFlurry Cornetto nog het minste maar de rest erg lekker ook de Sunday ijsjes zijn enorm lekker.

Maar ik had de reklame gezien over de Oreo McFlurry, en aangezien  ik het koekje Oreo helemaal niet lekker vind wilde ik dit ijsje toch eens proberen.

Nou ik kan je zeggen deze behoort tot mijn favoriet van de McFlurry's.
Wowie die is echt super lekker zeg,jeetje echt het lekkerste van allemaal.
En dat had ik echt totaal niet verwacht, het water loopt me nu al uit de mond, wie weet schiet ik direct de auto even in om langs de Mc Drive te rijden en me even te laten gaan met dat ijsje haha


Hebben jullie hem ook al geprobeerd?














 

Marco als kok !!!
Ik zat even te surfen op borsato.nl en zag Marco te staan in een blaadje als kok.

Wie weet dat nu niet dat Marco voordat hij zanger werd kok was , volgens mij bijna iedereen,.

Maar weetje zodra ik daar iets over lees gaat mijn hartje toch een stuk sneller slaan , aangezien ik ook een koksopleiding heb gedaan en ook netjes mijn diploma voor heb vind ik het iedere keer weer erg leuk om te zien als ik Marco in een kokspak zie staan.

Hij zegt dat de italiaanse keuken een van de beste keukens is, en niet om Marco na te praten nee absoluut niet toen ik nog jong was ( alsof ik dat nog niet ben 25 jaar net haah) nee maar toen ik zo'n 14 a 15 was en wist dat ik een koksopleiding ging doen zei ik al tegen mijn ma dat ik de Italiaanse keuken het lekkerste en leukste vond.

Ook ik kies vaak voor een Italiaanse maaltijd als ik aan het koken ben thuis.
Het trok mij meteen toen ik aan die opleiding begon en heb ook in een Italiaans restaurant stage gelopen zo super leuk.

Nu werk ik in een bedrijfsrestaurant de druk werd me op een gegeven moment best te veel kijk hier is het ook echt mega stressen maar net even iets anders, maar we maken wel alles vers dus geen fabrieks eten , nee absoluut niet gewoon alles zelf maken.

Ja ik wilde dit toch even loggen , het is ook echt een van mijn dromen om ooit eens samen met Marco een heerlijk Italiaanse maaltijd te maken.

Dus Marco mocht je dit lezen wie weet komt dit ooit eens het lijkt me ontzettend leuk om een keer samen met jou in de keuken te staan haha.
En samen een Italiaans gerecht te maken, heerlijke salade, een lekkere pasta en ook natuurlijk een overheerlijk nagerecht hé haah , uhh dacht aan een lekkere Tiramisu jammie.

Wie weet Marco.







Lekker snaaien !!!!
Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik heb dat iedere avond en dan ook nog best wel laat dat ik nog best veel lekker snaai, ( grappig woord trouwens) .

Er gaat geen avond voorbij of ik heb geen chocola of koekjes op, Bjorn moet vaak lachen want zo rond ja 23;00 wat net is geweest duik ik heel zachtjes de voorraad kast in opzoek naar iets lekkers.

Dat had ik al toen ik thuis woonde maar nu nog steeds, Bjorn kan gerust een hele avond geen lekkers pakken alleen drinken , nou ik dus niet ik moet perse iets lekker te snaaien hebben.

En ja dan komt het geregeld voor dat ik nog eens flink misselijk wordt ook,
ik weet niet hebben jullie dat ook of niet, hoop het wel anders ben ik wel heel vreemd
ahahahha.

Ben echt gek op chocolade heb wel eens een chocolade behandeling gehad lag heel de tijd de chocolade van mijn gezichte te eten hahaah.







Ajam Pangang
Zo ik dacht vanavond ik ga eens lekker koken .
Ik heb een koks opleiding gehad en ik vind koken nog steeds ontzettend leuk.
Ik hou zelf ook heel veel van buitenlands eten.
En ik hou er ook van om steeds weer eens wat nieuws uit te proberen nou vanavond was dat dus Ajam pangang had ik nog nooit gemaakt en dat wilde ik dus gaan uit proberen.

Ik had vanochtend mijn kip netjes gesneden en in de marinade gezet zodat het zeker een hele dag erin kon staan dat is echt lekker dan gaat de smaak goed in de kip zitten.
En daar heb ik lekker nasi speciaal bij gemaakt.
En wat ik ook iedere avond doe maakt niets uit wat we eten dat is een verse zelf gemaakte salade met veel verschillende ingredienten.

Hier nog even een foto ervan.

Wit licht taart zelf gemaakt
Ik had vandaag mijn nieuwe cd wit licht opstaan en dacht he weetje wat leuk is , ik ga een wit licht taart zelf maken.
Dus zo gezegd zo gedaan , en zoals je dus op de foto ziet is het me best goed gelukt.
Nou Marco moet eerlijk zeggen je smaakt echt ontzettend lekker
Als je wilt kan je altijd een stukje komen proeven of ik maak er ook een voor jou kunnen Leontine en de kinderen er ook van smullen, dus je kan altijd me bellen

Liefs priscilla.

prinsessentaart
Hoi allemaal,

Een paar weken geleden kreeg mijn nichtje Esmee van mijn moeder een prinsessenkamer helemaal in het rose met leuke accesoires erbij.
Toen dacht iknou dan maak ik  voor haar een leuke prinsessentaart die ik een keer in een tijdschrift heb zien staan, nou zo gezegd zo gedaan en ze was er heel blij mee.
Hier onderd zie je de foto, en als je verder in mij logje leest dan zie je ook een recept ervan als je het leuk vind.


"Eenmaal weg bij mij
Is voor altijd voorbij"