Welkomst tekst

Ciao buon divertimento su mia weblog
Sara il nostro ospite gradito.
Vorrei rivederti.







Sandwich foto haha. Fcd 2009




Fcd 2010
Foto album
Giuliano zijn 1e fotosessie
Agenda 2014/2015
19 April fcd met mama 
en Guiliano.







Mijn laatste reacties
Profiel
Naam: Priscilla Braun - de Leeuw
Leeftijd: 33 jaar
Uitgebreid profiel
Nieuws van Marco
Ik kijk zo uit naar de warme, gezellige en liefdevolle dagen die komen gaan. Ik wil jullie dan ook hele fijne kerstdagen toe wensen en een gelukkig, muzikaal en vooral gezond 2018. Groetjes, Marco xxx
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 Borsato fans ;
en 2 gast Borsato fans .
Nichtje geboren !!!

 Het gaat allemaal heel goed
bij ons beiden familie's
de een naar de andere
wordt geboren.
2 maanden geleden is de 
zus van Bjorn bevallen
van een zoontje.

En 4 weken geleden is 
ook Bjorn zijn zus bevallen
van een dochtertje.
Ze heet Noa en alles gaat 
heel erg goed.

We zijn zondag op kraambezoek
geweest omdat het een
behoorlijk stuk reiden is vanaf
ons konden we gisteren
er eindelijk heen.

Ik kreeg meteen Noa in mijn armen
en ze bleef me steeds aankijken.
Ze greep ook meteen met haar
handje naar mijn borst hahaahah
Maar dat kon helaas niet.
En in mijn buik werd het steeds drukker
toen Noa tegen mij aanlag.

Ik besefte zondag echt pas
dat het niet lang meer duurt
voor ik de onze in mijn armen heb.

God wat een prulleke zeg.
Maar ik heb een foto natuurlijk hier komt de foto.
























Afscheid genomen !!!

Afgelopen vrijdag was het dan zover.
Mijn laatste werkdag en dan zou
ik met zwangerschapsverlof gaan.

Eerst dan lijkt het zo enorm ver weg.
Maar dan ineens is die dag er.
Maar het was dubbel afscheid nemen.
Want normaal kom je terug op je
locatie weer als je bent bevallen.
Maar omdat ik bij T-mobile werk.
Oke wij zitten daar met onze catering in.
Dus ik werk voor Vermaat maar we zitten
in het gebouw van T-mobile.

Maar T-Mobile gaat dicht in Breda
en dat betekend dat ik naar een
andere locatie ga.
En dat is Euretco.
En ook daar blijf ik assistent manager.
Dus ik blijf mijn functie behouden
wat ik super vind.


Maar toch was het een dag met 
dubbele gevoelens.
Afscheid nemen van je vaste gasten
die komen eten en van je locatie en
je collega's want iedereen gaat
ergens anders heen.

Toch best emotioneel allemaal.
Maar ik ga nu eerst genieten van mijn
verlof tijd en die is lang 18 weken in
totaal heerlijk.

En dan ga ik zo rond begin maart weer
beginnen op mijn nieuwe locatie.

En doordat ik de laatste maanden
mijn manager volledig heb vervangen
moest ik het een en ander nog even
overdragen zodat mijn collega's de 
komende tijd gewoon zonder mij 
kunnen door werken.

Maar ik ga nu eerst lekker van
mijn verlof genieten.
Ik wil nog zoveel doen want 
afgelopen tijd was weer enorm druk.

En dan gaan we toch langzaam aftellen nog 6,5 week
wahhhhhhhh komt echt dichtbij.

Maar ik zeg Kom maar op ,kom maar op.

hahaahah












Mijn favoriete recept !!!

 Ook ik heb een favoriet recept,
eigenlijk heb ik er meerdere maar 
1 steekt er echt uit.

En dat is een prinsessentaart
dit was mijn allereerste taart die ik
heb gemaakt toen ik met mijn hobby 
begon.


Dus hier komt het recept
het klinkt mischien moeilijk maar 
dat is het echt niet.



Stap 1

We beginnen eerst met een biquit te maken
deze biquit kan je voor alle taarten 
gebruiken dus als je bv een slagroomtaart
of een vruchtentaart wilt maken
dit is de basis voor het maken
van heerlijke luchtige taarten.





Ingredienten:
5 eieren
166 gram BASTERDsuiker
133 gr bloem
33 gram maizena
snufje zout
evt. vanillesuiker.



Nodig:
Oven, bakvorm, mixer of kitchenaid, spatel
bakpapier,zeef, weegschaal 


Doe de eieren in kom met de suiker en die zet die in een andere kom die groter is met kokend water erin.( of je laat je eieren zo'n 10 min
in een bak met warm water liggen)
Klop de eieren en suiker tot je een hele luchtige deeg krijgt die als sliertjes aan je mixer blijft hangen. ( dik duurt bij mij met mijn kitchenaid 15 min
want hij moet echt heel luchtig zijn.
Zeef de bloem en maizena en doe dit beetje voor beetje bij het beslag ,niet mixen maar heel voorzichter er doorheen spatelen met een spatel neem de tijd 
hier voor want dit gedeelte is belangrijk om het 
zo luchtig mogelijk te laten.
Dan het beslag in een vorm gieten en in de oven zetten op 160 graden , 45 min ongeveer, ik ga vanaf 30 min mijn oven steeds
10 graden verlagen tot ik op nul ben,zo gaat de temp
langzaam naar beneden en blijft de biquit mooi hoog
Open je oven niet de eerste 15 min en zorg ook dat je echt heel lang hebt geklopt, als je te kort klopt wordt hij niet luchtig.

Hier onder de foto's in
animatie gif van de biquit.


online gif animator



Stap 2
Dan gaan we beginnen aan de vulling voor de taart
bedenkt altijd dat je goed moet combineren met smaken
dat het niet te zoet of te zwaar wordt.
Dus als je een marsepeine taart maakt
ga voor luchtige vullingen.

Ik heb gekozen voor 1 laag aardbeienjam 
en de 2e laag banketbakkersroom.

ingredienten.

1 pot aardbeienjam of andere smaak
1 zakje dr oetker banketbakkeroom
.
400 ml water of voor extra romige
room 400 ml water vervangen voor 350 ml water
en 250 ml slagroom ( echt super lekker)
1 beslagkom
mixer, kitchenaid of garde.



Doe het water ( eventueel slagroom) en de mix
in een kom en meng alles tot een glad mengsel
Laat dit ongeveer 5 min opstijven.


Stap 3

Dan gaan we naar de volgende stap
en dat is beginnen met de rok.

nodig:
biquit, schaal, plasticfolie
en vullingen zie stap 2


Je pakt een mooie bolle schaal die mooi past bij 
je barpiepop, je maak de binnekant nat met water
en bedek het geheel met plasticfolie
 dan ga je je biquit in dunnen plakken snijden en
de binnekant bedekken van de schaal
dan ga je eerst een laag vulling erin leggen
en dan weer een laag biquit enz tot  je 
bovenaan bent van de kom.
Je dekt de schaal dan af en laat het een
nacht in de koeling staan.

zie mijn animatie hieronder.


online gif animator



stap 4 

Dan ga je Meringue botercrème je
 maken, dat gebruik
je om je biquit mooi mee in te smeren
Je kan ook voor aangevette slagroom gaan
maar ik gebruik altijd botercremé

Ingredienten
140 gram eiwitten
280 gram kristalsuiker
Smaakstof
280 gram roomboter* (of 420 gram voor de 1-2-3 verhouding) op kamer temperatuur en in stukjes.
* op erg warme dagen is het verstandig een gedeelte van de roomboter door margarine of kokosvet te vervangen (maximaal de helft). Dit zorgt voor meer stabiliteit van je crème.



Neem een kom die op een pan heet water past. Handig is de kom van je mixer als die hittebestendig is.  Doe de eiwitten en de suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water; Blijf nu voortdurend kloppen totdat de suiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo'n 10 minuten. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.

Als alle boter is verwerkt, zet dan je mixer op een hogere stand en klop je de crème totdat hij er luchtig uitziet. Voeg eventuele smaakmakers toe, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. 
En dan heb je echt een super lekkere botercremé.

online gif creator



Dan gaan we verder met de laatste stap

stap 4
Ingredienten.
Marsepein / rolfondant.
Eventueel kleurstof
Barbiepop

Botercremé ( van stap 3)
deegroller,platbord,decoratie, palet mes



Je haalt je biquit kom uit de koelkast die
draai je snel maar voorzichtig om op een plat bord.
Dan smeer je je bol in met boter cremé ( van stap 3)
Tip gebruik een spatel en maak die steeds
warm met een heet water.
Dan ga je je marsepein, rolfondant
eventueel kleuren als je geen gekleurde
marsepein of fondant heb.
Dan rol je die uit tot een mooie dunnen
groote lap en je slaat die
over je bol heen, nu maak je hem
mooi glad met je handen of een smooter.
Bovenop maak je een kleine gat waar jou
pop in kan.
En nu is het eigenlijk afwerken en versieren.
Want je maakt de randen rondom jou bol mooi
af , en je maakt een mooi topje
over het lijfje van je pop heen
en dan kan je versieren met alles wat je maar wilt.

Het lijkt mischien moeilijk maar dat is het echt
niet dit was voor mij de 2 keer en de 1e keer 
ging ook super goed.

hieronder nog de laatste animatie
gif en het eindresultaat.


online gif maker













 

Ik bij Marco's favoriet !!!

 Ooh wat leuk zeg.
Nadat ik vanochtend eerst lekker 
had uitgeslapen had ik een
super leuke reactie in mijn mailbox 
van Annemieke,

Ze vertelde mij dat ik bij
Marco's favoriete sta.

Dus ik ging meteen kijken
( wat is zo wie zo ieder ochtend eerst doe)
En toen zag ik dat ik op nr 2 sta
wahhhhhhhh
altijd weer super leuk als je 
je zelf er tussen ziet staan.

Thx Marco.











9 jaar getrouwd !!!!

 Vandaag is het feest,want mijn zus
en zwager zijn vandaag 9 jaar getrouwd.

Vanmiddag gaan we bij hun op visite en 
de familie komt ook gezellig.

Ik heb met Esmee en Amber
 mijn favoriete recept gemaakt
maar hier komt natuurlijk een apart
logje over.( komt deze week online)

Maar het heeft wel met de taart te maken
die ik dan mee ga nemen.


Dus vandaag zijn wij lekker aan het feesten.


Lieve zus en zwager gefeliciteerd
met jullie 9 jarig huewlijk.











 

Borsato pakket binnen !!!

 Jaaaaa vandaag kwam ik thuis
van het werken en ik ging 
mijn post eerst even nakijken.

En toen zag ik een pakket in
de brievenbus te liggen.

En ja hoor mijn Borsato verrassings 
pakket was binnen gekomen.

ik was natuurlijk meteen nieuwgierig
wat er allemaal in zat.

Echt super leuke dingen zeg
en ook veel dingen zaten er in.

Bij deze Marco en fanclub
bedankt voor het super leuke
Borsato pakket, thx 


Hier natuurlijk even een foto ervan.












 

Buikfoto 31 weken !!!

Zoals gisteren beloofd in mijn logje
weer een nieuwe buikfoto.

Ik heb er ondertussen wel geregeld
een gemaakt maar nu was het toch
wel eens tijd om mijn buikje
hier te showen.

Met 31 weken zwanger zijn ziet
mijn buik er nu zo uit.






En wat vinden jullie ervan?















Nog 2 weken en dan ...

 Ja nog 2 weken en dan heb ik
zwangerschapsverlof.

Het komt nu toch wel heel dichtbij zeg.
In het begin lijkt het nog zo ver weg.
En dan ineens komt het wel heel
snel dichtbij.

Ik heb van de week geregeld
dat ik de eerste 2 weken van mijn verlof
atv neem en dus zo 2 weken
langer achteraf verlof heb.
Dus 12 weken achteraf, toch ook
wel lekker.

Ons kleintje is nog steeds heel
druk in mijn buik ,maar ik merk
dat het wel steeds minder ruimte
krijgt want dan ineens zie ik
een bult zitten van een voetje
of een kontje hahah echt schattig.

Van de week weer controle ben
weer benieuwd 2 weken geleden hadden
we weer een echo en ik kon echt zien 
dat het een lang kindje wordt
ook het voetje is niet klein.
Maar dat dacht ik al wel Bjorn is zelf
ook 1,93 lang en ik 1,66.


Verder loopt het allemaal lekker.
Ik verheug me op mijn verlof want nu gaat het
goed met werken maar het vergt veel energie
van mij vooral ook de verantwoording
als assistent manager, komt heel 
wat bij kijken maar ik doe het echt graag.


Dus ik hoop jullie voor mijn bevalling 
ook nog ergens te zien je weet nooit
wat er allemaal nog komt.


En als ik ben bevallen zijn jullie
ook van harte welkom natuurlijk.
Zou leuk zijn.



Dus lieve Marco wie weet waar ik je 
nog even ga zien voor mijn bevalling
aangezien ik nu meer tijd heb met mijn
verlof, laatste tijd was zo enorm
druk bv afgelopen vrijdag
moest ik laten schieten omdat ik niet 
weg kon op het werk enz.



En er komen ook nog
nieuwe buikfoto's aan van mij.



Jaaa gewonnen !!!!!

Wahhhhhhhhhhhhhhhhh
ik zit tussen de winnaars
van de prijsvragen van de
zomerpuzzels.




Er komt een Borsato verrassingspakketje
ook mijn kant op.

Ik wist niet wat ik zag toen ik mijn naam
Priscilla De Leeuw erbij zag staan.
Uit Breda.


Wat super leuk zeg woehoe.


Echt te gek zeg.
















 

Hart taartje gemaakt !!!

 Het is nog maar 3 weken werken en dan
ga ik met verlof.

Heerlijk ik ga die tijd echt goed
benutten voor de laatste dingen
die ik graag wil voor mijn babyshower.

De laatste dingen zijn ervoor besteld
en dan kan ik lekker aan de gang in
mijn verlof tijd.

Dus het wordt ook tijd om afscheid
op mijn werk te gaan nemen binnenkort.

Nu is het zo dat als ik terug kom van 
mijn bevalling dat is 12 weken 
naderhand dan ik ga ik
naar een ander locatie omdat 
T-Mobile Breda gaat sluiten.

Gelukkig werk ik voor een catering
en niet in dienst bij T-Mobile.

Dus dat betekend dat ik 2 collega's
zo wie zo niet meer ga zien en 1 mischien
als we op dezelfde locatie terecht komen.

En daarom leek het mij leuk om
als afscheid iets te maken
voor hun.

We hebben het al aan elkaar gegeven
omdat 1 collega nu op vakantie 
is voor 3 weken.


En ik had een hart taartje gemaakt
voor iedereen.
Het viel goed in de smaak ze vonden
het erg mooi en lekker.


Hier is mijn foto ervan.
Ik heb alles met de hand gemaakt
ook de roos.


















"Door jou
Zijn alle nacht licht"