Welkomst tekst

Ciao buon divertimento su mia weblog
Sara il nostro ospite gradito.
Vorrei rivederti.







Sandwich foto haha. Fcd 2009




Fcd 2010
Foto album
Giuliano zijn 1e fotosessie
Agenda 2014/2015
19 April fcd met mama 
en Guiliano.







Mijn laatste reacties
Profiel
Naam: Priscilla Braun - de Leeuw
Leeftijd: 33 jaar
Uitgebreid profiel
Nieuws van Marco
Ik wens iedereen een hele fijne vakantie! Groetjes, Marco
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Borsato fans ;
en 1 gast Borsato fans .
Ben een beetje trots !!

Sorry loggers dat mijn logje
weer hier over gaat haha.
Maar ja kan er niets aan doen.

Ik ben heel druk bezig met allemaal
nieuwe dingen voor op taarten zoals
met marspein,rolfondant en nog
veel meer.


Nu heb ik weer 2 nieuwe creaties
voor de eerste keer gemaakt.
En ik moet eerlijk zeggen ben eigenlijk
wel een beetje trots erop.
Alles is met de hand zelf gemaakt en gekleurd.




















Mijn eerste keer !!

Hoi iedereen, mischien zullen jullie
denken van ohh je alweer zo'n koptekst
wat voor logje wordt dit haha.

Nou ik kan jullie zeggen het wordt
een normaal logje hoor haha.

Maar ik heb afgelopen vrijdag voor
het eerst cupcakes gemaakt met
een Amerikaanse frosting erop.

Zo voor de eerste keer is het altijd even super
spannend haha, maar ik kan jullie
zeggen het is me best gelukt
zo voor de eerste keer.

Ik had eerst de cupcakes gemaakt
met een vulling van fudge erin.
En dan de frosting met een aardbeien smaak.

Ik heb even van de foto''s een collage gemaakt.
Ben best trots erop haha.

En zal ook meteen het recept erbij zetten.









cupcakes:

1 kop melk
4 kopjes zelfrijzend bakmeel
2/3 kop boter (ongeveer 150 gram)
2 kopjes suiker
4 eieren
Fudge

Meng de zachte (maar niet gesmolten) boter en de suiker
in een beslagkom, roer met de mixer tot je een gladde crŤme hebt.
Voeg de eieren toe en daarna de melk.
Zeef het bakmeel met een zeef in de beslagkom
(van zeven wordt het beslag extra luchtig).
Mix alles goed door elkaar. Vul de cupcake vormpjes voor
de helft stop dan de klein gesneden fudge erin
en vul hem dan verder af met het beslag.
Bak de cakejes 25 minuten in een hete oven.


Amerikaanse frosting
IngrediŽnten
? 6 eetlepels bloem
? 2 kopjes melk
? 500 gram boter
? 2 kopjes suiker
? 1 theelepel vanille-extract.
Of voor een rose kleur paar
druppels rose kleurstof

Bereiden
Doe de bloem in een pannetje en voeg de melk al roerend toe.
Verwarm het mengsel maar blijf wel roeren.
Doe de boter in een mixkom en mix de boter 3 tot 5 minuten.
Voeg de suiker lepel voor lepel aan de boter toe en klop dit ook nog enkele minuten.
Voeg een aantal druppels kleurstof toe tot je de gewenste
kleur hebt wat je wilt.
Voeg als laatste het basismengsel toe (van bloem en melk).
Klop dit nog 3 tot 5 minuten.
Zet de frosting daarna nog 10-15 minuten in de koelkast maar nooit langer.



Ik heb de opdracht gekregen om voor de school
van Esmeť cupcakes te maken echt geweldig.

En in oktober heb ik mijn 1e bruidstaart die
ik maak, spannend maar ooh zo leuk.




Lekkere Italiaan !!!

Ik weet niet precies wat voor
soort logje jullie nu verwachten
nadat jullie mijn koptekst zagen

Maar mischien toch een andere
dan ik in gedachten had haha.
Nou ja ik weet wel snel
een lekkere Italiaan te zeggen hoor .
Maar dat was deze keer niet mijn bedoeling haha.


Ik kreeg van de week een hele zak
vol met pruimen van vrienden van ons.
Ze maakte er altijd jam van , maar omdat
ik graag taarten, cake en cupcakes
maar kreeg ik ze.

En ja mijn vingers kriebelen altijd om een
lekkere taart te maken.
En aangezien ik van de week
voor het eerst mijn bestelling heb
gedaan online voor decoratie's
voor op taarten wilde ik
natuurlijk meteen beginnen.

Mischien een leuke site voor mensen
die ook zo gek zijn op taarten, cake en cupcakes
maken , je hebt je bestelling zelfs de
andere dag al in huis, ik ga van de week weer bestellen
haha, ik heb voor de eerste keer erg mooie
suikerbloemetjes , marsepeinblaadjes,
uitsteker voor bloemetjes en een vorm
besteld waar je gesmolte chocolade in kan
doen en dan heb je chocolade blaadjes enz.

Maar dit is hun website:
www.deleukstetaartenshop.nl

Maar even terug komen op mijn log, ik ben dus een
lekker recept gaan opzoeken en kwam dus
uit bij,† Italiaanse pruimentaart.
En ik kan jullie zeggen hij is
weer zooo lekker geworden.
En super makkelijk om te maken.

Dus vandaar mijn koptekst:
Lekkere Italiaan


IngrediŽnten
12 (ca. 900 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter;
3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder);
250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.);
extra suiker en boter(om in te vetten).

Hulpmiddelen
Ronde bakvorm +/- 20-22 cm; zeef mixer

Voorbereiding
Ronde bakvorm invetten.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.

Bereidingswijze
Zeef de bloem. Laat de boter voorzichtig smelten.
Pruimen goed wassen,
halveren en de pit verwijderen,
eventueel nogmaals halveren.
Eieren loskloppen met suiker en
vanille essence tot het een schuimig geheel is.
Gezeefde bloem
en bakpoeder erdoor roeren. (niet meer kloppen).
Gesmolten boter
en de melk erdoor. Dun laagje deeg in de vorm gieten,
driekwart van de pruimen erop leggen en
dan de rest van het deeg.
Bovenop de laatste pruimen leggen en
licht indrukken.
Naar wens nog wat suiker over het
beslag strooien.
Een uur in de oven bakken.











Yes het is me geluk t!!

Hallo lieve mensen gisteren logde
ik jullie nog over mijn nieuw recept
van Nigella, een heerlijke
honing, chocoladetaart.

Ik kan jullie zeggen dat ik hem
ook heb gemaakt ondertussen.
En met zeer goede resultaat.

Heerlijk op mijn gemak begon ik.
Ondertussen lekker Marco opgezet
dat is zoo ontspannend voor mij.

Toen ik met het beslag bezig was
zag ik al hoe mooi hij al was.
Om een lang verhaal kort te maken.
Hij is echt zooo lekker.
Normaal hou ik totaal niet van honing
maar hier is hij echt lekker bij zeg.

Ik heb natuurlijk foto's gemaakt ervan.
Een paar tipjes die handig kunnen zijn.
Ik had geen marsepein in huis
dus ik heb 10 gele m&ms gebruikt voor
mijn bijen op de taart, en chocolade gesmolten
voor de strepen en de oogjes.

Neem echt de tijd om lekker je beslag
goed te mixen zo krijg je een echte luchtige taart.

†En gebruik gerust iets minder water
voor het glazuur dan is hij al meteen iets dikker.
Hij blijft zo wie zo kleverig.

Ik heb inplaats pure chocolade
gewoon melk gepakt, zowel voor het
beslag als het glazuur en je kan
ook witte pakken als je dat lekkerder
vindt voor het glazuur.

Ik had een springvorm van 26 cm
inplaats 23 cm geen probleem
de taart wordt dan alleen iets minder hoog.

En de laatste tip probeer niet te veel
te proeven tussendoor want je kan niet
meer stoppen dan.
Ik was namelijk enorm misselijk
ik bleef maar van het beslag en glazuur
eten hahaha.

Hieronder mijn foto''s
en het recept let wel even op.
Dit recept komt† dus van†een Engelse site
en is daar vertaald dus sommige zinnen
kunnen een beetje apart of vreemd klinken
als je het leest, maar door rustig
†te lezen begrijp je het wel.




Ik zou zeggen dit moet je echt maken.
Heel makkelijk te maken en zoooo ongelofelijk lekker.
Ik heb heel veel goede reactie's
†gelezen van mensen uit verschillende landen.
Hier nog even het recept en ook even de link van het recept
in het Engels.


INGREDIňNTEN

Voor de cake
100 g pure chocolade, in stukken
275g lichte muscovadosuiker( In nederland
hebben wij deze suiker niet
maar je kan gewoon donker
bruine basterd suiker gebruiken).
225g zachte boter
125ml vloeibare honing
2 eieren
200g bloem
1 theelepel soda ( zout)
1 eetlepel cacao
250ml kokend water

Voor het glazuur die klevig blijft
60ml water
125ml vloeibare honing
175g donkere chocolade
75g poedersuiker

Voor de bijen
25g gele marsepein ( of 10 gele m&ms)
20†schaafsel amandelen voor de vleugels

Bereiding:

1. Neem wat je nodig hebt,† uit de koelkast dat alle ingrediŽnten op
kamertemperatuur komen. Terwijl dat allemaal gebeurt, smelt de
chocolade uit de taart een deel van de ingrediŽnten lijst van een flinke kom,
hetzij in de magnetron of geschorst boven een pan kokend water.
Zet opzij om iets afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op gasstand 4 / 180 į C, en boter en lijn een 23cm springvorm taartvorm.
3. Klop de zachte boter en suiker luchtig en romig tot en voeg de honing.
Voeg een van de eieren, heb hem in met een eetlepel van de bloem,
en daarna de andere ei met een eetlepel bloem. Spatel er de gesmolten
chocolade,
en daarna de rest van de bloem en het zuiveringszout.
Voeg de cacao geduwd door een theezeefje om ervoor te
zorgen u geen klontjes,
en de laatste van alle, toch verslagen in het kokende water.
(Ik denk niet dat er iets is om te stoppen doe je dit alles-in-one in de processor,
blitzing alles behalve het kokende water, en dan schrapen vaststelling
van het beslag en giet het water naar beneden de trechter met de motor draait.)
Meng alles goed tot een glad beslag maken en giet in de voorbereide tin.
Cook voor maximaal een uur en een half, maar check de taart na
45 minuten en als het vangen van dekking van de top licht met folie en
controleer elke 15 minuten.
4. Laat de taart helemaal afkoelen in het blik op een rek.
5. Om het glazuur, breng het water en de honing aan de kook in een
vrij kleine, maar niet klein, pan, draai het vuur en voeg de fijngehakte
chocolade (ik gebruik mijn Mezzaluna of 70 procent cacaobestanddelen toetsen),
het kolkende rond om te smelten in de hete vloeistof
Laat het voor een paar minuten dan zwaai samen.
Zeef de poedersuiker en klop opnieuw tot een glad mengsel.


www.nigella.com/recipe/recipe_detail.aspx?key=H&rid=214

Heel veel succes voor degenen die hem ook
gaan maken.
ps: laat het ons weten hoe het is gegaan.



Mijn passie !!!





Sommige zullen het al wel weten
en mischien andere niet.
Maar mijn passie is dus koken.

Nu is het zo dat ik iedere dag wel een
kookprogramma kijk.
En op internet aan het rond
kijken ben naar nieuwe en leuke recepten.

Soms gebruik ik recepten
van Jamie Oliver,of Gordon Ramsay.
Die ik beiden erg goed vindt.

Maar sinds een tijdje kan ik iemand
aan mijn lijstje toevoegen.
Het is iemand die soms op de Nederlandse tv komt.

Ik weet niet of jullie de naam Nigella
iets zegt.




Maar zij is een vrouw die vanuit haar huis kookt.
En weet je zij kookt echt met heel haar
passie en dat zie je echt terug in haar.
Het leuke vindt ik ook dat ze altijd zegt
ik doe het vanuit mijn keuken ,een normale
keuken die iedereen heeft.
Ik heb al een aantal recepten geprobeerd
echt geweldig.

Ik heb een nieuw recept op het oog van haar.
Het is een honing / chocolade taart.
Mocht ik hem gaan maken maak ik er
een foto van.
Moet zeggen mijn handen jeuken, dus
dat zel wel komen die foto haha.

Ik zou zeggen zoek je nog
leuke recepten dan zou ik
zeker eens ook op haar website kijken.
www.nigella.com






Afschuwelijk !!!

Dit is echt gewoon te triets voor woorden.
Afschuwelijk dat er zulke mensen bestaan.

2 dagen geleden kwamen wij aan
op het grafje van Quinten
Het kindje van mijn zus en zwager,
Broertje van Esmeť en Amber.

En wat denk je zijn er allemaal spulletjes
gestolen van de grafjes.
Echt niet normaal dat mensen dit kunnen doen.

Je bent al verdrietig omdat je
naar een kindergrafje moet
en dan gaan ze ook nog eens dingen stelen
van de graven afschuwelijk.

Omroep Brabant was toen ter plekke bezig met
filmen, we hebben nog kort een gesprek
†met hun gehad.

Dit doet echt heel veel pijn en heel veel verdriet.
Dat er zulke dingen worden gedaan.





Verwendag !!!

Zo zag mijn dag er gisteren uit.
ik ben gisteren echt mega verwent
door mijn lieve man Bjorn.

En waar ik het aan te danken had
weet ik niet, maar Bjorn wist het wel.
Hij sms-ste me al heel erg lief.

En toen s'middags kreeg ik ineens
2 bossen van mijn lievelingsbloemen,
Zonnebloemen ben er gek op.
Als ik ze zie wordt ik al vrolijk.

Toen kreeg ik nog eens 2 hele leuke
tijdschriften, de Vriendin en photoshop
om nieuwe iedeeťn op te doen.
Zit ook een cd bij met allemaal extra
hulpmaterialen die ik kan gebruiken tijdens photoshop.

Toen kreeg ik mijn favo tas van Ralpf Lauren.
Ik zag die vorige week al in Roermond.
En ja die blijft dan echt in mijn hoofd zitten haha.

En toen zei ik maar nu is het wel
genoeg hoor hahaha.
Maar zo'n dag voelt heel erg leuk en fijn aan zeg haha.

Ik had het schijnbaar verdient.
Jullie snappen wel ik ben helemaal in de wolken.















Heerlijk geshopt !!!







Gisteren zijn Bjorn en ik
lekker een dagje naar Roermond outlet geweest.
Altijd zo leuk , en zoals gewoonlijk mega druk.
Echt niet normaal zeg , we hadden geluk dat we nog
een plekje hadden voor de auto.

En een van favorieten winkels is
Ralph Lauren.
Iedereen zal wel een favo merk hebben.
Nou toen wij daar binnen kwamen was het
echt barstens vol niet normaal.
Er stonden mega lange rijen bij de pashokjes
en de kassa's.
Iemand trok nog een polo zomaar uit mijn
handen terwijl ik die net wilde gaan passen.
Ik heb even netjes gezegd dat ik die
toch net iets eerder had gevonden.
Met rode wangen kreeg ik hem gelukkig terug.

Na heel lang wachten en wachten , en passen en passen
ben ik weer tevreden met een gevuld tasje vertrokken.
ik heb weer wat leuke dingen, maar moet er toch
maar weer snel heen maar dan op een rustige tijd.


Naderhand nog een heerlijk hapje gegeten daar en
toen vertrokken we weer richting Breda.
Waar we precies een uur naderhand aankwamen.
Moe maar voldaan kwamen we terug.
Heerlijk zo'n dagje shoppen.













"Ik heb de kracht niet meer
om ergens bij te horen"