Welkomst tekst

Ciao buon divertimento su mia weblog
Sara il nostro ospite gradito.
Vorrei rivederti.







Sandwich foto haha. Fcd 2009




Fcd 2010
Foto album
Giuliano zijn 1e fotosessie
Agenda 2014/2015
19 April fcd met mama 
en Guiliano.







Mijn laatste reacties
Profiel
Naam: Priscilla Braun - de Leeuw
Leeftijd: 34 jaar
Uitgebreid profiel
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 Borsato fans ;
en 2 gast Borsato fans .
Mijn favoriete recept !!!

 Ook ik heb een favoriet recept,
eigenlijk heb ik er meerdere maar 
1 steekt er echt uit.

En dat is een prinsessentaart
dit was mijn allereerste taart die ik
heb gemaakt toen ik met mijn hobby 
begon.


Dus hier komt het recept
het klinkt mischien moeilijk maar 
dat is het echt niet.



Stap 1

We beginnen eerst met een biquit te maken
deze biquit kan je voor alle taarten 
gebruiken dus als je bv een slagroomtaart
of een vruchtentaart wilt maken
dit is de basis voor het maken
van heerlijke luchtige taarten.





Ingredienten:
5 eieren
166 gram BASTERDsuiker
133 gr bloem
33 gram maizena
snufje zout
evt. vanillesuiker.



Nodig:
Oven, bakvorm, mixer of kitchenaid, spatel
bakpapier,zeef, weegschaal 


Doe de eieren in kom met de suiker en die zet die in een andere kom die groter is met kokend water erin.( of je laat je eieren zo'n 10 min
in een bak met warm water liggen)
Klop de eieren en suiker tot je een hele luchtige deeg krijgt die als sliertjes aan je mixer blijft hangen. ( dik duurt bij mij met mijn kitchenaid 15 min
want hij moet echt heel luchtig zijn.
Zeef de bloem en maizena en doe dit beetje voor beetje bij het beslag ,niet mixen maar heel voorzichter er doorheen spatelen met een spatel neem de tijd 
hier voor want dit gedeelte is belangrijk om het 
zo luchtig mogelijk te laten.
Dan het beslag in een vorm gieten en in de oven zetten op 160 graden , 45 min ongeveer, ik ga vanaf 30 min mijn oven steeds
10 graden verlagen tot ik op nul ben,zo gaat de temp
langzaam naar beneden en blijft de biquit mooi hoog
Open je oven niet de eerste 15 min en zorg ook dat je echt heel lang hebt geklopt, als je te kort klopt wordt hij niet luchtig.

Hier onder de foto's in
animatie gif van de biquit.


online gif animator



Stap 2
Dan gaan we beginnen aan de vulling voor de taart
bedenkt altijd dat je goed moet combineren met smaken
dat het niet te zoet of te zwaar wordt.
Dus als je een marsepeine taart maakt
ga voor luchtige vullingen.

Ik heb gekozen voor 1 laag aardbeienjam 
en de 2e laag banketbakkersroom.

ingredienten.

1 pot aardbeienjam of andere smaak
1 zakje dr oetker banketbakkeroom
.
400 ml water of voor extra romige
room 400 ml water vervangen voor 350 ml water
en 250 ml slagroom ( echt super lekker)
1 beslagkom
mixer, kitchenaid of garde.



Doe het water ( eventueel slagroom) en de mix
in een kom en meng alles tot een glad mengsel
Laat dit ongeveer 5 min opstijven.


Stap 3

Dan gaan we naar de volgende stap
en dat is beginnen met de rok.

nodig:
biquit, schaal, plasticfolie
en vullingen zie stap 2


Je pakt een mooie bolle schaal die mooi past bij 
je barpiepop, je maak de binnekant nat met water
en bedek het geheel met plasticfolie
 dan ga je je biquit in dunnen plakken snijden en
de binnekant bedekken van de schaal
dan ga je eerst een laag vulling erin leggen
en dan weer een laag biquit enz tot  je 
bovenaan bent van de kom.
Je dekt de schaal dan af en laat het een
nacht in de koeling staan.

zie mijn animatie hieronder.


online gif animator



stap 4 

Dan ga je Meringue botercrème je
 maken, dat gebruik
je om je biquit mooi mee in te smeren
Je kan ook voor aangevette slagroom gaan
maar ik gebruik altijd botercremé

Ingredienten
140 gram eiwitten
280 gram kristalsuiker
Smaakstof
280 gram roomboter* (of 420 gram voor de 1-2-3 verhouding) op kamer temperatuur en in stukjes.
* op erg warme dagen is het verstandig een gedeelte van de roomboter door margarine of kokosvet te vervangen (maximaal de helft). Dit zorgt voor meer stabiliteit van je crème.



Neem een kom die op een pan heet water past. Handig is de kom van je mixer als die hittebestendig is.  Doe de eiwitten en de suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water; Blijf nu voortdurend kloppen totdat de suiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo'n 10 minuten. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.

Als alle boter is verwerkt, zet dan je mixer op een hogere stand en klop je de crème totdat hij er luchtig uitziet. Voeg eventuele smaakmakers toe, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. 
En dan heb je echt een super lekkere botercremé.

online gif creator



Dan gaan we verder met de laatste stap

stap 4
Ingredienten.
Marsepein / rolfondant.
Eventueel kleurstof
Barbiepop

Botercremé ( van stap 3)
deegroller,platbord,decoratie, palet mes



Je haalt je biquit kom uit de koelkast die
draai je snel maar voorzichtig om op een plat bord.
Dan smeer je je bol in met boter cremé ( van stap 3)
Tip gebruik een spatel en maak die steeds
warm met een heet water.
Dan ga je je marsepein, rolfondant
eventueel kleuren als je geen gekleurde
marsepein of fondant heb.
Dan rol je die uit tot een mooie dunnen
groote lap en je slaat die
over je bol heen, nu maak je hem
mooi glad met je handen of een smooter.
Bovenop maak je een kleine gat waar jou
pop in kan.
En nu is het eigenlijk afwerken en versieren.
Want je maakt de randen rondom jou bol mooi
af , en je maakt een mooi topje
over het lijfje van je pop heen
en dan kan je versieren met alles wat je maar wilt.

Het lijkt mischien moeilijk maar dat is het echt
niet dit was voor mij de 2 keer en de 1e keer 
ging ook super goed.

hieronder nog de laatste animatie
gif en het eindresultaat.


online gif maker













 

1. Door: mo ni op 25-10-2011 10:57:27
mooi meid ! ik heb al een hoop taartjes gemaakt maar nog nooit een barbie, komt waarschijnlijk omdat ik alleen maar mannen in huis heb hahahah maar misschien moet ik het ook maar eens gewoon gaan doen.
ik heb een iets andere recepten en howtow ervan,maar dat van jou klinkt ook wel makkelijk !

liefs simone x
2. Door: Kitty op 25-10-2011 11:00:14
Wat een mooie taart...wauw!

En je log ziet er ook al zo mooi uit.

Hoe gaat het, voel je je goed?

Liefs Kitty
3. Door: Priscilla Braun - de Leeuw op 25-10-2011 11:15:26
thx voor jullie compliment
4. Door: Esther op 25-10-2011 13:41:13
ziet e rmooi uit! ook jij heb er een mooi logje vangemaakt!
5. Door: Hillie op 25-10-2011 14:34:43
Oh wat gaaf! Lijkt me zo leuk om te maken! Leuk om dit stapsgewijs te zien!
Ik moet ook hoognodig mijn favo recept eens hier plaatsen.
Had cupcakes in gedachten. Heb die de afgelopen week veel gebakken ivm de verjaardag van de meiden.
6. Door: Anneke amarins op 25-10-2011 15:39:06
Wat een leuk logje, en wat een mooie taart.
Liefs Anneke.
7. Door: Ris op 25-10-2011 15:51:46
Wat een leuk logje heb je er weer van gemaakt meis!
& de prinsessen taart ziet er ook nog eens erg mooi & gezellig uit!

8. Door: Marije op 25-10-2011 16:07:49
Mmmmmm..... dat ziet er weer lekker uit Ik was al heeeel benieuwd wat nou jouw favo recept zou zijn met al die lekkere dingen die je maakt
9. Door: hallo op 25-10-2011 16:28:56
Wat een super leuk logje! ziet er lekker uit
10. Door: colinda op 25-10-2011 17:48:30
hoi zus

hij was super mooi en heerlijk.
eigenlijk zonde om op te eten.

kus colinda
11. Door: Priscilla Braun op 26-10-2011 18:03:57
Hey zus,


Thx nog voor je reactie, inderdaad zonde om op te eten maar hij smaakte echt super lekker.
En ik vond het erg leuk om met de kids te maken.

12. Door: Carina & John op 26-10-2011 20:02:43
Mooi Priscilla!!!

liefs carina xx
13. Door: Jeanine op 29-10-2011 20:47:41
zooo mooi...en vast heél erg lekker....kun je straks weer een prinsessentaart of wordt het een prinsjestaart maken voor jullie kleintje

Het lijkt me ook wel leuk om te doen, 't ziet er ook zo makkelijk uit als je het
leest..mmjammie

Fijne zondag nog,

Jeanine

14. Door: Mama op 30-10-2011 09:38:30
Hoi schat de taart was erg mooi en lekker. Xxxx mama
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Voel je vrij
Als je denkt dat het zo beter is"