Welkomsttekst
'Music is my life, the lyrics are my story.'

That is true. Muziek beluister ik elke dag. Op deze blog kies ik voor de naam 'Ocean', n.a.v. het houden van het water en de seas. De Aardse natuur is prachtig en verdient onze zorg. 

Ik ben rustig en graag creatief. Soms praat ik veel, andere keren ben ik still. Still zijn is soms nodig de energie weer aan te sterken, de zee doet dat overigens ook. 

Ik hou van bijna alle muzikanten en instrumenten. Panfluit, piano, viool, cello en elektrisch gitaar zijn mijn favorieten. Ik bezoek geregeld concerten, van veel artiesten en waar het budget het toelaat 6 tot meer keer per jaar. 

Ik heb heel veel plannen met mijn hobbies en wanneer de tijd rijp is, deel ik het. 

Liefs, 'Ocean.'
Nieuws van Marco
Na een fantastische voorjaarstour waar ik ontzettend van heb genoten gaan we binnenkort starten met de opnamen van The Voice Senior. Wil je erbij zijn, kijk dan of je aan tickets kan komen via rtltickets.nl. Groetjes, Marco
Profiel
Naam: Ocean
Leeftijd: 35 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Het weer als cadeautje

Altijd fijn, dit mooie weer.  
Nog steeds net zo blij mee
Vandaag voel ik me iets beter. Afgelopen week waren er vrij plotseling twee mensen weggevallen. Het doet wat met je, stress, angstig om meer mensen te verliezen, onrustige slaap, verzwakte weerstand en het constant nadenken over dingen vermoeid. 

Je kan er niks aan doen, nadenken heeft ook niet veel zin, en probeer ik me te richten op leuke dingen die in het verschiet liggen en zoek ik wat afleiding. Ik heb maar weer wat gecolored op de app en heb Marco & Rutting's boek van de bovenste plank gepakt. Het staat recht op in een display standaard, zodat de cover altijd mooi te zien is. Ik heb hem in Amsterdam gekocht, en reisde uiteindelijk met 3 boeken naar huis Via messenger kreeg ik verzoekjes of ik niet nog snel een boek Kon halen. Het was al later, maar toch heeft het vriendelijke personeel me toen nog geholpen. Nog net op tijd! De plastic tassen hadden het er moeilijk mee maar ze zijn alle drie mooi en schadevrije thuis gekomen. Mooi woord, dat Thuis Ik ben nog steeds net zo blij met het boek als wanneer ik hem net gekocht had. Ik ben nog niet op Aruba geweest, wie weet nog eens. 

De fotos met veel kleuren, vind ik het mooist. Doet me goed er vanavond weer in te kijken. 

Liefs Ocean 

Hier word ik blij van
Alles staat weer mooi in bloei. Hier word ik blij van.
Als ik het even niet weet
Niet zonder zorgen, nog niet. Ik ben niet mezelf de laatste twee weken. Kan weinig hebben, prikkelbaar en ben wat mondiger dan ik van mezelf gewend ben. Tussen mijn gebijt door zoek ik naar de oorzaak, verontschuldig me, en twee dagen later gebeurt het weer. Ik heb een taak, uitpluizen wat er gaande is. De woorden van mijn nichtje in mijn achterhoofd spelen op. 'Er is altijd wel ergens een oplossing voor'. Ze heeft gelijk, maar ik overzie het nu nog even niet. 

Geconfronteerd met een aantal situaties die niet meteen zijn op te lossen, indruk van plotseling ontval van twee mensen n.a.v. medische redenen en een derde situatie waarbij duidelijkheid van de specifieke probleemstelling ontbreekt. Ik kan het moeilijk peilen, ik voel dingen, maar feitelijke bevestiging is er nog niet. Ik heb een baan in het vooruitzicht, full time, maar die is nog niet rond, zo lang dat nog niet vastgelegd is, en ik nog geen auto kan kopen of leasen (heb ook het rijbewijs zelf nog niet) kan ik nog niet weg, de buren mogen ons niet, veel kwaad kunnen ze niet, maar ik wil toch op zoek naar een betere plek. Ik zag een leuk huisje vandaag. Klein, maar in de natuur en vrij staand. Het is een soort voorhuisje bij een boerderij. Misschien komt zoiets nog wel. 

Vandaag weet ik het even niet, wel staat er over 10 daagjes een uitje in Antwerpen gepland, die van Juli gaat niet door, want ik krijg geen vrij. Misschien is het daarna allemaal wat duidelijker. Nog eventjes volhouden. 

Tot die tijd heb ik gelukkig nog iets anders, een van de dingen die ik graag doe is coloring. Van de week had ik nog stiften gekocht, maar merkte dat ze te hard waren, het geeft strepen op het papier en is niet gelijkmatig, ik heb eigenlijk markers nodig. Markers zijn een stuk duurder, en past even niet in het budget. Ik laat dat nog eventjes. Gelukkig kan ik ook op tablet mbv apps even vooruit. Ik doe dit graag, ter ontspanning, en ook als ik 'het even niet weet'. 

Life's, Ocean. 
Ook al is het 'Nog Geen Kerst'


Wat een geluk! Krijg ik zomaar een mooi engeltje. Vast een teken dat er goede dingen op weg zijn.
Na alle drukte is het fijn te merken dat er inmiddels wat rust begint terug te keren en ik me weer kan concentreren op andere belangrijke dingen. Maandag na een kleine stop weer verder met mijn rijlessen. Mijn theorie heb ik met 87% correct enkele weken geleden behaald, en mijn geduld is op....

Ik kan maar 1 keer per week lessen, soms zelfs maar eens in de 2 weken, dus ik heb er al bijna een jaar opzitten. Ik vind autorijden heel erg leuk, liefst zou ik uren op de weg zitten en naar verre steden rijden. Antwerpen, Duitsland of zelfs naar Provence in Frankrijk om daar de lavendel velden te ruiken. Zover is het nog niet, wel bijna. *Gaat op zoek naar geduld snoepjes.

Ondertussen vandaag toch maar weer een leuk cadeautje gekregen! Een buurtbewoonster had nieuwe meubels gekregen en had een en ander buitengezet voor haar deur. Elke dag naar werk passeerde ik de bewuste voordeur, en al 4 dagen lang stond er een kerstmannetje op de kast, en niemand nam het mee. Nu begon het ook nog te regenen. Dat kan niet....

Ik trek mijn stoute schoenen aan en bel aan. Ze is thuis! Netjes stel ik me voor en vraag of het kerstmannetje er staat om mee te nemen. Jazeker, 'het kerstmannetje mag mee, het engeltje ook hoor'!
Een engeltje meenemen? Dat wil ik wel!

Het engeltje en het mannetje gaat in de tas. Ik ben er blij mee, ook al is het 'Nog Geen Kerst'.

Liefs,
Ocean

In het zonnetje
BloemenWat een leuke dag! Ben ik zomaar blog van de week! Dank je wel Marco! Vandaag is het ook zulk mooi weer, heb onderweg naar huis ook maar gelijk prachtige bloemen gekocht. Ik voel me vandaag 'In het zonnetje'. 
Kind Aan Huis
Het is druk, druk om me heen, en samenhangend geen rust in mezelf. Zou het komen door mijn prikkelgevoeligheid, teveel indrukken van razend powervolle concerten van een artiest met veel energie, spanning van mensen om me heen dat toch altijd invloed op me heeft of te veel plannen? Of van dat allemaal een beetje?

En toch is er alweer een nieuw plan, shoppen in Antwerpen! Gelukkig is dat wel pas in Juli, even rust. Nu ja rust, nee, want ik heb nog creatief werk op mijn denkbeeldige bureau liggen. Ik heb een laptop, geen bureau, vind zo een bureau ook helemaal niks. Zit liever aan tafel, of op de bank, of toch maar boven op bed. Vanavond werk doen, of toch maar morgen? Die privacy policies op het werk voor een cliënt moet ook af, naast wat me vanmorgen gevraagd is, ben al veel te laat met het eerste, daar word ik ondertussen ook nerveus van. I love creativity, het is grotendeels mijn hobby, deels mijn werk. Maar wat moet je soms toch met al die regeltjes? Regeltjes die niks met creativiteit te maken hebben, maar met de wetgeving.

Soms hebben mensen de prachtigste ideeën die ze dan met me delen, en als ik dan begin over copyrights, regelgeving etc. raken ze me kwijt. En ja, die functionaliteit of dat wat u graag wilt, het kan wel maar het kost een hoop geld. Toch maar niet of toch maar wel? Alternatieve opties?, ja zijn er wel maar je kunt er minder mee. Om zo maar de strubbelingen van enkele weken geleden te herinneren.

Ondertussen probeer ik al 2 uur aan het werk te beginnen wat het minste tijd kost, wat tenslotte ook moet gebeuren en waarbij je minder hoeft na te denken. Ik vang een glimp op van een tweet over een artiest in de notificaties van mijn telefoon, lees het, raak op facebook aan de praat, youtube met muziek gaat weer aan, ik moet mijn haar wassen bedenk ik me toevallig ook net. Dat moet dan ook maar morgen want het begint al laat te worden. Laat? Ach alweer tien uur. Koffie? Ja, kan wel. Het is 10 uur, ik ben een avondmens, koffie word ik rustig van en dan kan ik vast nog wat werk doen. Had ik me misschien eerder moeten bedenken vandaag, laatste bak was om 1 uur in de middag. Oh vandaar, ik mis gewoon koffie!!


Dat lucht op, vast dat het nu allemaal goedkomt, en ik over een uurtje wel een en ander af heb.

Ondertussen verheug ik me alvast op mijn uitje volgende maand. Alweer Antwerpen, waar ik geregeld kom. Het Sportpaleis, de sfeer, de oude gebouwtjes, nieuwe gebouwen, het doolhof aan straten en de mooie stationsbrug, zelfs die lange kade langs het water, het grote museum met het kolossale beeldhouwwerk, ik vind het allemaal mooi. En heb je die gekke gaten in de muren van gebouwen gezien, vlakbij de grond? Waar zouden die voor dienen? Mijn hand past erin, en ook bijna mijn voet.

Shoppen, een etentje en weer naar huis, het kan allemaal zomaar. Het mooie Antwerpen, ik ben er 'Kind Aan Huis'.

Liefs,
Ocean
Wat zijn ze mooi
De week is hectisch, 4 dagen lijken er 2. Gelukkig is het voor nu even rustig. Van de week eerst naar Belgie, aldaar een concert van Shakira bijgewoond en bij familie gebleven, vrijdag een halve avond thuis in Nederland, en de volgende dag,vandaag alweer op naar Amsterdam voor het concert in de Ziggo Dome. Wat voor 'out of the ordinairy' week is dat? Soms heb je planningen niet in de hand en komt alles tegelijkertijd.

ZiggoDomeShakira

Shakira is tot nu toe het enige concert dat ik tweemaal bezocht heb, dit vanwege 2 vrienden/familie die graag mee wilden en het qua woongebieden niet haalbaar was dat tegelijk op 1 locatie te doen. Een luxe cadeautje voor een keertje.

Het reizen bracht enige spanning en irriatie met zich mee. Vooral internatonaal plannen en de hoeveelheid verschillende vervoersmiddelen zoals treinen en bussen en de nodige vertragingen maken het moeilijk. Om maar de ellende van een trein die eens per half uur rijdt en die net voor je neus vertrekt maar even te 'vergeten'.

Overstap op Schiphol. Stiekem ben ik altijd blij als mijn reis een tussenstop heeft of het station Schiphol Airport passeert. Nu mocht ik zelfs even uitstappen. Ik was te vroeg en had nog wat tijd. Wat fijn dat daar mijn moment van ontspanning zich aandiende. Ik loop naar de servicebali, met een brandende en nieuwsgierige vraag. 'Mijn trein laat nog op zich wachten, kan en mag ik de vliegtuigen zien?' Lachend vertelde ze me over het mooie Panorama terras op de 4e etage.
'Daar mag ik heen, ook zonder ticket?' Ook zonder ticket! En daar ging ik, bijna rennend de trappen op, want ik durf niet in de lift. 

'Wat zijn ze mooi'.

Schiphol
Daar waren ze dan, al die mooie vliegtuigen bij de terminals. Alle spanning gleed van me af. Ik bleef er een minuut of 5 staan. Dat was voloende, ik kon weer door.

Aanomst.
Amserdam Bijlmer Areana. Ook vertrouwd terrein. Afas Live, Ziggo Dome, de Arena zelf. Alles hier roept fijne herrineringen op. De zon is sterk, verwarmd mijn gezicht, mijn armen en benen terwijl ik wacht. En ook dit concert, was fantastisch. Ik kijk alweer uit naar het volgende evenement. 

Liefs,
Ocean.

 
Back home, again
Shakira

Zojuist terug van een leuk concert van een van de mooie artiesten die onze wereld rijk is. Zoals eerder verteld, bezoek ik jaarlijks veel concerten, het liefst zou ik iedereen een keer zien. Dit jaar mocht ik tot mijn plezier concerten bezoeken van Céline Dion, Evanescence, Lady Gaga, Anastacia, vorige maand nog het Thuis concert van Marco, eveneens in het Sportpaleis waar ik veel van genoten heb! Vanavond was ik aanwezig bij het concert van Shakira. Ze is een sterk podium beest, en grafisch is de stijl rondom haar uniek, passed bij de artiest en energie. Toevallig ga ik zaterdag weer, maar dan in Amsterdam. Het bezoeken van hetzelfde concert in 2 verschillende steden is overigens wel een uitzondering  

Voorlopig is dit waarschijnlijk het laatste concert voor dit jaar om me even te focussen op andere en tevens belangrijke zaken. 

Dank voor het lezen,
Liefs, Ocean
Aardig reisje.
Trein, bus, en nog een trein. 

Het was een reis van 3 uur, dit keer ging de reis anders dan gebruikelijk. De tussenstop op Eindhoven werd overgeslagen, in plaats daarvan werd de treinreis een stukje korter, naar Rotterdam. Aldaar was het wachten op een groene Flixbus, die te laat zou arriveren...
"En ik vlieg niet met je mee
Dus laat maar los"