Welkom!


Welkom op mijn logje! Ik ben Nienke en heb een fantastische man Rob en twee kids Mila (25-11-2004) en Nathan (24-8-2007). Mijn logjes gaan voornamelijk over mijn gezinnetje en Marco. Ik heb een flink Borsatovirus te pakken en dat schrijf ik hier van me af. Het is namelijk chronisch en ik ben blij dat ik het heb. Het maakt me tot wie ik ben!
Wat leuk dat je hier komt buurten. Ben je ook verslaafd, wil je je hart uitstorten? Dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ik vind het leuk als je hier een berichtje achterlaat. Tot logs!

Kanjers!
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Mijn gastenboek
Gezellig dat je er bent, klik om een bericht achter te laten!
Laatste foto's met Marco
TVOH

29-6-2013: Opnames TVOH blind auditions

Dansen met Marco
20-10-2012: Etentje FCD-vrijwilligers Almere

Fanclubdag 2012
14-10-2012: Fanclubdag hotel Papendal

Tour Dichtbij
25-6-2012: Tour Dichtbij - Ziggodome

#1MB
29-11-2011: Interview in #1MB

Dichtbij tour
28-11-2011: Tour Dichtbij - Den Haag


DWDD
11-11-2011: De Wereld Draait Door

Tour Dichtbij Utrecht
09-11-2011: Tour Dichtbij - Utrecht6-11-2009: Etentje FCD-vrijwilligers Alkmaar


1-11-2009: Fanclubdag in de Eemhof


20-8-2009: Louis Hartlooper complex
Silent Army29-5-2009: Opname commercial Univé
Weblog van week 28
Mila (3) zingt Dochters
Mila (2,5) zingt Rood
Ontmoeting met Derek Ogilvie
Profiel
Naam: Nienke Griffioen
Leeftijd: 43 jaar
Uitgebreid profiel
Dagboek voor de kids
Klokje
Archief
E-mail alert
Zoeken
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 mopjes ;
en 2 gast mopjes .
Online geld verdienen!

Als je toch altijd meedoet aan enquetes of mailtjes leest of online veel dingen koopt, kun je er maar beter geld mee verdienen! Ik ben ook lid geworden en je hebt zo 10 euro bij elkaar! Toch leuk als je veel online koopt (reizen, kleding etc.) en kleine moeite om je aan te melden.
Mams is ernstig ziek, als het uur van de strijd is gekomen
Waar moet ik beginnen?? Mijn gedachten en gevoelens razen door mijn lijf en zoeken een uitweg. Hopelijk lucht het wat op om het op te schrijven. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, ben daardoor een kei in relativeren en optimistisch blijven. Maar nu weet ik even niet wat ik met mezelf aanmoet.

Op woensdag 26 januari kregen we het nare bericht dat mijn moeder borstkanker heeft en sindsdien zitten we flink in spanning hoe alles gaat verlopen. Vrijdag 4 februari heeft ze een borstsparende operatie ondergaan en zijn al haar okselklieren verwijderd om te checken of hier kankercellen inzaten. De operatie is gelukkig verder goed verlopen en vijf dagen later mocht ze naar huis. Tien dagen later, op Valentijnsdag zou ze de uitslag krijgen of de kanker was uitgezaaid of niet. Helaas hadden ze de uitslag nog niet en moesten we nog twee spannende wachtdagen uitzitten.

 

Gisteren was het dan eindelijk zover. Om 15.15 uur hadden ze de afspraak in het ziekenhuis en mijn moeder zou gelijk even sms?en wat de uitslag was zodat we haar terug konden bellen. Maar om 16.00 uur had ik nog steeds geen bericht en mijn onrust werd steeds groter. Toen ik het echt niet meer hield, belde ik haar op. Ze vertelde dat ze net pas haar mobieltje had aangezet en alle puzzelstukjes vielen op dat moment gelijk op de plek waar ik ze niet wilde hebben?Ik stond in de speeltuin met mijn vriendin en de kids en greep haar arm vast om niet door mijn knieën te zakken. Even een behoorlijk heftig ?voel je geen grond onder je voeten, pak dan mijn hand en ik zorg dat je stevig zult staan..? momentje. Ik voelde me verlamt van schrik. De uitslag was dus niet goed, de kanker is uitgezaaid in de klieren. Het goede nieuws was dat deze kankercellen nog niet vergroeid waren met de klieren maar nog ?wandelend? waren. Maar als ik dat hoor, dan denk ik, waar zijn ze nog meer naartoe gewandeld?? Haar borst moet met spoed geamputeerd worden en ze gaan dit dinsdag gelijk uitvoeren.

Wat daarna volgt is nog niet besproken, maar dat wordt vermoedelijk een weg van chemo?s en hormoonpillen.
Mijn moeder is een sterke en optimistische vrouw en ze heeft al heel wat tegenslagen in haar leven overwonnen. Ik weet zeker dat ze ook dit gevecht vol moed aangaat en wij zullen haar op alle mogelijke manieren ondersteunen.

 

Gisteravond wilde ik niet wezenloos op de bank gaan zitten, dus ik ben lekker mijn gevoelens gaan afreageren tijdens mijn callanetics les. Gelukkig heb ik een hele lieve sportlerares en zij vroeg gelijk of we de uitslag hadden gehad. Halverwege de les riep ze ?op speciaal verzoek gaan we vandaag alles eruit gooien? met een dikke knipoog naar mij en daarna volgde een flinke kick-boks oefening. Zo stonden we met een grote groep te boksen naar de onzichtbare vijand, vechten tegen kanker, wat voelde dat goed!! En dat is ook hoe ik erin wil staan. De wereld draait door, maar deze week even niet voor mij. Mama?s mogen niet ziek zijn en al helemaal niet ernstig ziek! Maar ik ben een dochter van mijn moeder, dus ook dit gevecht gaan we vol moed aan. Ze moet dit gewoon winnen en we gaan haar aan alle kanten ondersteunen hierbij. Van het weekend kijken of we er weer naartoe kunnen gaan. Ze woont helaas 235 kilometer bij ons vandaan, dus dat maakt het allemaal niet makkelijker. Want ik zou zo graag even langsgaan om een knuffel te geven of te helpen als het niet gaat.

En mijn moeder is onwijs verweven met ons gezinnetje. Zij is een moeder zoals ik zelf ook wil zijn, warm, groots hart, wijs, een steun en toeverlaat, mijn grote voorbeeld. En bovenal onmisbaar. Gelukkig kunnen knappe dokters tegenwoordig heel veel, is de kanker nu ontdekt en binnenkort weggehaald en heeft ze tenmiste nog een overlevingskans. Het gaat een lange, zware weg worden, maar we houden moed en ik wil er positief tegenaan blijven kijken. Er is nu nog maar een ding belangrijk voor mijn moeder en dat is verder leven! Dipjes zijn onvermijdelijk en ook nodig in deze ?rouwcurve?. Daarbij komt dat dit eigenlijk al de derde ?moeder? is die dit treft, want ook mijn schoonmoeder een stiefmoeder hebben de afgelopen 2 jaar de diagnose borstkanker gekregen. Gelukkig gaat het met de andere twee nu redelijk goed, al was ook dat een heel spannend traject.

  

Ik wil iedereen bedanken die een berichtje heeft achtergelaten op Hyves/Twitter/Facebook. Elk steunberichtje maakt het trillen van mijn handen en het zware gevoel in mijn hart wat minder. Als je wereld omver valt, dan rapen we haar op  Ik ben blij dat jullie naast me staan? Want dit, dit kan ik niet alleen!

1. Door: Marlies op 17-02-2011 10:52:14
Ach meisje toch, dat is zwaar zeg. Een zieke moeder is erg, maar ik weet hoe jij verbonden bent met je moeder. Hoeveel ze bij jou en je gezinnetje is betrokken.


Heel veel sterkte voor jullie, ook voor Maayke natuurlijk.

x
2. Door: Josje op 17-02-2011 10:52:32
Lieve Nienke ik weet even niet wat ik zeggen moet.
Héél veel sterkte en liefde gewenst.

Josje
3. Door: Nanske op 17-02-2011 10:55:41
Lieve Nienke,

Dit is echt wel heel hefig hé, maar ik wens jullie heel veel sterkte toe.

Dikke knuf Nanske
4. Door: Jan en Marleen op 17-02-2011 11:06:09
dit is wel heel erg heftig en heel erg zwaar als het je moeder betreft
ik wens jullie heel heel heel veel sterkte en hopelijk krijg je moeder van alle familieleden en vrienden de sterkte en de steun die ze nodig heeft
nienke voor jou alvast een hele dikkke knuffel en heel heel heel veel sterkte


gr marleen
5. Door: Maestà (Regina) op 17-02-2011 11:26:19
O... wat afschuwelijk! Natuurlijk wordt de wereld heel anders als je dit te verwerken krijgt!
Een dikke knuffel van mij, ook voor Maayke. Heel veel sterkte gewenst samen!
XX
6. Door: Nelleke op 17-02-2011 11:37:43
Jeetje Nienke dit is wel heel heftig .. Wat een zorgen en wat een verdriet .. ik wens je heel veel sterkte met alles!
7. Door: Marjo op 17-02-2011 11:50:13
Oh..... wat een ontzettend kl*te bericht.........

Heel veel sterkte voor jullie allemaal.........

xxx Marjo.
8. Door: Laura op 17-02-2011 11:58:02
Heb je gisteren op hyves al laten weten hoe erg ik dit voor jullie vindt. Zo`n lieve mams mag niet zo ziek zijn en pijn lijden, maar helaas hebben we dat zelf niet in de hand. Wens jullie heel veel sterkte, kracht en hoop toe. Dikke knuf
9. Door: Ingrid op 17-02-2011 12:10:39
jeetje nienke dit is iets wat je gewoon niet wilt meemaken.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
En die afstand maakt het inderdaad allemaal nog moeilijker.
Dikke ( virtuele) knuffel
10. Door: Bernadette op 17-02-2011 12:10:58
Jeetje, wat een ongeloofelijk heftig nieuws!!
Wat is het toch een KL*T* ziekte!!

Ik wens jou, m et je gezin en natuurlijk je moeder heel veel sterkte voor de aankomende en onzekere tijd!

Liefs,
Bernadette
11. Door: Sjoukje op 17-02-2011 12:47:53
Wat heftig meid. Ik las het al op twitter.
Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd en laat het allemaal snel weer achter de rug zijn.
xx Sjoukje
12. Door: Angelique op 17-02-2011 12:50:54
Wat een verschrikkelijk nieuws, Nienke...
Hoop dat het je lukt om dit weekend naar je moeder te gaan. Dat zal haar vast goed doen.
Een hele, hele dikke knuffel!
13. Door: Cin op 17-02-2011 13:23:17
Ik vind het zo shit! Gelukkig kan ik nog typen met natte ogen en proberen je te zeggen hoe ik aan jullie denk. Ik ga niet zeggen dat het wel goed komt want ik hoef je niet voor de gek te houden. Jij weet heel goed hoe het ervoor staat en wat jullie te wachten staat.
Als je band zo goed is dan ben je zelf ook een beetje ziek. Beleef je het allemaal samen.

Ik geef je de dikste knuffel die ik kan bedenken. Hou je haaks liefke. Maar niet altijd. Laat het verdriet ook een weg vinden. We vangen je op, zoals je zegt. Je bent niet alleen Nien!

Kuskuskus
14. Door: Marl1 op 17-02-2011 13:35:39
Wat een verschrikkelijk nieuws zeg... En wat moedig hoe jullie erin staan. Heel veel succes de komende tijd en ik hoop dat die hele knappe dokters je moeder binnen de kortste keren weer topfit hebben gemaakt.
15. Door: Danielle Dubel op 17-02-2011 13:47:48
afschuwelijk nieuws dit. Las je berichtjes op twitter en volgde het. Schrok van de uitslag.Heel veel sterkte en kracht voor jou moeder.En voor jullie. Denk aan jou.xxx
16. Door: Martijn op 17-02-2011 13:48:00
Met een brok in me keel heb ik dit zitten lezen.
Ik wil me bewondering uitspreken voor jullie vechtlust.
Namens mij heel veel sterkte voor je moeder , je gezin , familie en voor jezelf. Hou je haaks en dikke knuff
17. Door: Inge van der Wal op 17-02-2011 13:52:22
Als rennen geen zin meer heeft mop.... Je weet me te bereiken en binnen een half uur ben ik bij je...
Ik ben niet je moeder, en dus niet degene bij wie je het liefst wilt zijn, maar ik heb brede schouders en een hele sterke arm!!!Hier zijn er ook wat tranen gevallen. Loes is oma Loes is jullie Loes.. is alles! En het is even heel heel heel erg oneerlijk! Maar wat ik gisteren ook zei, Loes is LOES!! EEn prachtvrouw, een krachtvrouw vol met liefde! Ze heeft nog veels te veel liefde in zich om te geven en met haar en jullie kracht zal ze die rotziekte verslaan!!!En voor de diepe donkere momenten... stil en onzichtbaar, zal ik er altijd zijn!
x
18. Door: Kokkie op 17-02-2011 14:18:40
Wat een prachtige blog, wat een typerende foto's ook.
We gaan elkaar en doorheen helpen, lieverd: we hebben dezelfde kracht in ons als Loes [enals haar moeder, en haar moeders moeder]

Wist je trouwens, dat jouw overgrootmoeder 100 geworden is, na dezelfde operatie die loes nu moet ondergaan?

19. Door: GJeetje op 17-02-2011 14:18:41
Pffff, heel veel sterkte!

x
20. Door: Marjan(pukjem) op 17-02-2011 14:33:17
Erg heftig allemaal, wil jullie heel veel sterkte wensen.

Liefs pUK
21. Door: Yvonne Poolen op 17-02-2011 16:33:09
Dat is echt heel erg schrikken, balen dan dat je moeder zo ver weg woont. Ik wil je heel veel sterkte wensen en natuurlijk ook je moeder.

gr. Yvonne
22. Door: Klavertje op 17-02-2011 16:42:54
Typerend hoe sommige teksten zo ineens op je leven kunnen slaan.... lieve Nieke, wat een afschuwelijk bericht voor jullie, voor je lieve mams.
Bij alles wat jullie te wachten staat wil ik jullie heel veel sterkte wensen en weet de weg naar log en twitter... de warmte die je hier en overal ontvangt heb je zo nodig om je staande te houden in deze tijd, omarm het
Ik heb er heel, heel veel steun aan gehad en weet zeker dat jij dat ook zult hebben!!

liefs Jet
23. Door: Marjolein Heikoop op 17-02-2011 17:46:37
even een dikke knuffel om te laten weten dat ik aan je denk !!

liefs xx marjolein
24. Door: Anno op 17-02-2011 19:13:05
Ik wens jullie allemaal veel sterkte tijdens het ziekteproces van jou moeder. Ik zal voor jullie duimen
25. Door: undercover op 17-02-2011 19:42:08
Wat een prachtige log, wat heb je het mooi verwoordt en wat komt er een vechtlust naar boven, maar wat een kl*** bericht zeg!!
Gatverdamme, zo opeens slaat de wereld onder je weg...

ik wens jullie allemaal veel sterkte en kracht toe de komende tijd!

xxx
Kimberley
26. Door: helene op 17-02-2011 19:45:03
Een moeder kan en mag inderdaad niet ziek zijn????
Als je haar nodig hebt wil je op haar kunnen rekenen.
Ik heb haar vorige week jammer genoeg moeten laten gaan maar hoop dat jullie het wel gaan redden....
Sterkte met alles
27. Door: Carina & John op 17-02-2011 19:48:45
Sterkte
28. Door: Monique op 17-02-2011 19:57:09
En zo is het ...mama´s kunnen en mogen niet ziek zijn!!!
En dan komt het vreselijke nieuws en is de werkelijk daar.
Ik wil jullie dan ook heel veel sterkte wensen!<
Kusss Monique
29. Door: Kristel op 17-02-2011 19:58:54
Wat een k*tnieuws! Ik wil jouw, je gezin en zeker je moeder heel veel sterkte wensen de komende tijd!
30. Door: Esther S. op 17-02-2011 20:09:12
Lieve Nienke,

Ik heb altijd bewondering gehad voor jou/jullie positiviteit (van wat ik van je zus heb gezien, ken haar natuurlijk niet goed, maar vind haar echt "geniaal" En zo schrijf je ook over je moeder. Vol liefde, vol positiviteit, en ik weet zeker dat dát haar door deze ziekte sleept. Het moet gewoon goedkomen zoals ik al eerder schreef. Weet dat ik aan jullie denk hoor!!

Hele dikke knuffel!!!!!!!!!

x Es
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Het maakt niet uit waar of je bent
Je niemand om je heen herkent"