Welkom!


Welkom op mijn logje! Ik ben Nienke en heb een fantastische man Rob en twee kids Mila (25-11-2004) en Nathan (24-8-2007). Mijn logjes gaan voornamelijk over mijn gezinnetje en Marco. Ik heb een flink Borsatovirus te pakken en dat schrijf ik hier van me af. Het is namelijk chronisch en ik ben blij dat ik het heb. Het maakt me tot wie ik ben!
Wat leuk dat je hier komt buurten. Ben je ook verslaafd, wil je je hart uitstorten? Dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ik vind het leuk als je hier een berichtje achterlaat. Tot logs!

Kanjers!
Nieuws van Marco
Mijn album 'Evenwicht' is uit! Heb jij hem al in huis nienke? Laat me weten wat je er van vindt!
Foto album
Mijn gastenboek
Gezellig dat je er bent, klik om een bericht achter te laten!
Laatste foto's met Marco
TVOH

29-6-2013: Opnames TVOH blind auditions

Dansen met Marco
20-10-2012: Etentje FCD-vrijwilligers Almere

Fanclubdag 2012
14-10-2012: Fanclubdag hotel Papendal

Tour Dichtbij
25-6-2012: Tour Dichtbij - Ziggodome

#1MB
29-11-2011: Interview in #1MB

Dichtbij tour
28-11-2011: Tour Dichtbij - Den Haag


DWDD
11-11-2011: De Wereld Draait Door

Tour Dichtbij Utrecht
09-11-2011: Tour Dichtbij - Utrecht6-11-2009: Etentje FCD-vrijwilligers Alkmaar


1-11-2009: Fanclubdag in de Eemhof


20-8-2009: Louis Hartlooper complex
Silent Army29-5-2009: Opname commercial Univé
Weblog van week 28
Mila (3) zingt Dochters
Mila (2,5) zingt Rood
Ontmoeting met Derek Ogilvie
Profiel
Naam: Nienke Griffioen
Leeftijd: 39 jaar
Uitgebreid profiel
Dagboek voor de kids
Klokje
Archief
E-mail alert
Zoeken
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 mopjes ;
en 2 gast mopjes .
Online geld verdienen!

Als je toch altijd meedoet aan enquetes of mailtjes leest of online veel dingen koopt, kun je er maar beter geld mee verdienen! Ik ben ook lid geworden en je hebt zo 10 euro bij elkaar! Toch leuk als je veel online koopt (reizen, kleding etc.) en kleine moeite om je aan te melden.
Vastleggen van zwangere buik
De maanden van voorbereiding op de nieuwe baby zijn bijna voorbij... Ik ben vandaag alweer 39 weken en 2 dagen zwanger!! Het zwanger zijn, heb ik beide keren als heel bijzonder ervaren. Wellicht is dit de laatste keer, dus ik had me voorgenomen mijn groeiende buikje op allerlei manieren vast te leggen. Deze unieke tijd komt misschien nooit meer terug, en ik zou het zo graag willen vasthouden!
Hoogzwanger, ik word bijna koninklijk behandeld en door die speciale behandeling, voel ik me nog specialer. En zo moet het ook, ik doe immers het bijzonderste dat er bestaat: nieuw leven brengen in deze wereld! Ik en Rob hebben iets geschapen dat geheel uit ons is ontstaan en toch een eigen en uniek leven zal leiden. Het wordt onze baby en toch is het alleen zijn eigen evenbeeld. Nog even en dan kunnen we kennis maken met ons tweede kindje! 

Ik wilde graag een herinnering aan mijn zwangere buik en gelukkig heb ik allemaal heerlijke mensen om me heen die me heel lief geholpen hebben met het vereeuwigen ervan. Niet alleen in foto/beeld, maar vooral ook in gevoel en koestering.

Vrijdag 13 juli 2007 fotoshoot:
Toen ik 35 weken en 4 dagen zwanger was, kwam Nathalie een dagje bij me buurten, met haar fotocamera uiteraard!! We hadden het plan opgevat mijn buik in alle rangen en standen op de gevoelige plaat te zetten. We begonnen met een relaxte lunch in een strandtentje, zij ciabatta carpaccio, ik ciabatta gesmolten mozarella-pesto... En daarna foto's maken op het strand, in de duinen en bij mij thuis. En niet zomaar foto's, nee foto's die de emotie van het zwanger zijn en het intens gelukkige gevoel vastleggen. Bij Nathalie voel ik me op mijn gemak en zij weet altijd precies het goede moment te pakken met haar foto's. Ik durf me open te stellen en dat zie je op de foto's. De hele middag hebben we samen fotograferend doorgebracht en het kwam geen moment in me op een pauze te nemen! Nathalie probeerde mij zoveel mogelijk te ontzien door zelf op allerlei manieren om me heen te draaien voor verschillende invalshoeken. Ze lag op de grond in de prikkels, maaide door het hoge gras, plette hier en daar een mier of distel en merkte het pas toen we klaar waren. Voor mij betekenen deze foto's heel veel. Niet alleen door wat erop staat en door het gerollebol van Nathalie, nee vooral door het gevoel van vriendschap en verbondenheid.


Toen we 's avonds moe maar voldaan beneden in de woonkamer kwamen, wachtte mij daar ineens een grote verrassing! Mijn andere twee dinnetjes Marijke en Inge zaten daar plots op de bank! Ze hadden samen met Nathalie het plan opgevat mij uit te nodigen om samen uit eten te gaan. Daar had ik uiteraard wel oren naar!! Ik had helemaal geen vermoeden. Echt heel lief. 

We zijn naar de boulevard gegaan en hebben daar heerlijk gegeten bij de Italiaan (La Galleria om te onthouden voor de volgende keer, he meiden??) Ook kreeg ik tijdens het eten zomaar een aantal kadootjes voor mijn groeiende kleine ukkie. Echt super!!! Het eten was heerlijk. Ze hadden uiteraard weer carpaccio (straks mag ik het weer, straks mag ik het weer...) en verse pasta's en een supertheedoos. We werden bediend door een leuke nepober die geen Italiaans sprak, maar wel het Nederlandse Italiaans, en niet zo goed wist om te gaan met vier bijdehandte dames die helemaal los gingen van de hete thee doos dus... Zijn vrouwlijke collega moest eraan te pas komen om de juiste thee te serveren. Om helemaal goed af te sluiten, zijn we nog een ijsje gaan halen bij zelfgemaaktschepijskoning Vivaldi's. Dat ijsje verlikten we op het strand... waar wij 2 van 4 high geworden tieners bereid vonden foto's van ons te maken. Volgens mij stonden we ergens wel op de foto, haha! Het was een heel bijzondere avond die ik nog lang zal koesteren. 

Maandag 23 juli 2007 fotoshoot:
Marijke en Richard hebben samen een heel leuke hobby, visagie en fotografie. Marijke en ik hadden het op msn al eerder gehad over een fotoshoot en het leek haar heel leuk om er eentje te doen als ik zwanger was. Mij uiteraard ook! De datum was dan ook snel geprikt. Rob en Mila gingen maandagmiddag met me mee naar Schoonhoven en we werden daar hartelijk ontvangen. Lekker bakkie thee, Mila mocht de speelgoedkist van Luuk en Lotte doorspitten en vond alles even prachtig! Luuk en Lotte waren uit logeren, dus die hebben we niet meer gezien. Marijke pakte haar enorme visagie kist tevoorschijn en zette mij op een hoge stoel neer. Heel professioneel allemaal, ik voelde me net een model. Er gingen kwastjes, sponsjes en verfjes op mijn gezicht en het resultaat mocht er wezen. Weg waren de zwangerschapsvlekjes! We waren onderhand wel hongerig geworden, dus Marijke en Richard trakteerden ons op overheerlijke patatjes. Dat mag als het vakantie is!!

Na het eten heeft Richard in zijn thuisstudio prachtige plaatjes geschoten van Rob en mij en een paar met Mila. Rob en Mila ontpopten zich ook als waren modellen, hoewel het voor hen nogal onwennig was in het begin. Richard had leuke ideetjes voor de buikfoto's opgedaan en ik had zelf ook nog wat dingen bedacht. Het resultaat is echt super geworden! Richard is nog bezig met de bewerking van de foto's, maar een aantal heb ik al binnen. Ik vind ze echt heel professioneel geworden. Weer heel anders dan de foto's buiten met Nathalie, dit zijn meer portretfoto's. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van de andere foto's! 


Zaterdag 4 augustus gipsafdruk:
Bij mijn zwangerschap van Mila had ik geen tijd voor creabea uitspattingen, want toen kregen we net een nieuwbouwhuis toegewezen. Alle creativiteit ging toen daarin zitten. Toen leek het me al leuk om een afdruk te maken van mijn zwangere buik. Het is zo apart om een bolle buik voor je te hebben en toen Mila geboren was, miste ik dat gevoel soms best wel. Het gedraai en gekeer in je buik kun je niet vastleggen, maar de vorm natuurlijk wel! Dus ik heb een zelfmaakpakket op internet besteld voor een 3D gipsafdruk van je buik. Lekker kliederen en kladderen is aan mijn zus Maayke wel besteed. Dus ik vroeg haar of ze over haar middelbareschool-handvaardigheidstrauma heen wilde stappen en dit avontuur met me aan wilde gaan. En als meelevende tante wilde ze dit uiteraard niet missen. Zaterdagochtend vroeg stond ze hier al op de stoep! Eerst hebben we alles klaargezet, reepjes gips geknipt en met lippenstift afgetekend waar we de afdruk wilden hebben.  Buik ingevet met vaseline en het kledderfeest kon beginnen. Maayke weerde zich dapper en plakte maar liefst twee lagen gips. Het eindresultaat mag er absoluut wezen, het is een prachtig kunstwerk en herinnering geworden. Nu kan ik het gips nog beschilderen of bewerken. Ik werd aan het einde wel een beetje duizelig van het gips dat alle warmte van je lichaam overneemt. Gelukkig had oma Loes lekkere zelfgemaakte kaasbroodjes gebakken die we buiten in het zonnetje konden opeten om even bij te komen!
Het eindresultaat:


Ik ben echt superblij met al deze tastbare herinneringen aan mijn superzwangerschap! Ik kan hier nog jaren met plezier aan terugdenken.

x Nienke
1. Door: Inge van der Wal op 08-08-2007 21:06:29
Super leuk logje!! En zwanger zijn is idd heel speciaal!!!
Super foto's allemaal!! Enne... de 13e zit ook nog lang in mijn hoofd hoor!! En in mijn hart
1.1. Door: red bottoms op 20-10-2011 07:34:49
<a href=http://www.wasshoes.net/sales-promotion.html>christian louboutin pumps</a>
2. Door: Marc op 08-08-2007 21:09:16
Wow !!! Wat een mooie foto's Nienke! En die gipsafdruk is echt heel leuk! Geniet van je laatste loodjes..

XXX Marc
3. Door: marleen op 08-08-2007 21:12:24
wat een prachtig buikje heb je alweer

en die ene foto met je twee handen aan je dikke buik heeft jan ook op foto vast gelegd bij een vriendin en ook eentje waar eveneens de handen van de papa de buik vastnamen en die foto hebben ze gebruikt op hun geboortekaartje

nog het allerbeste met de laatste zware dagen
4. Door: ingrid op 08-08-2007 21:29:46
wat een gave foto's als ik dat zie heb ik wel spijt dat ik dat niet zo gedaanheb ,ja wel elke maand een foto maar zo'n reportage
echt gaaf!!
suc6 met je zwangerschap nog en de bevalling..
5. Door: Anita op 08-08-2007 21:33:19
Wat leuk gedaan zeg. Vooral het gips. Succes met de zwangerschap nog en ook straks als je moet bevallen. De laatste lootjes
6. Door: Bianca Heemskerk op 08-08-2007 21:53:28
wat een mooie foto`s zeg.
en wat heb jij een mooie buik?!?! geen streepje straie te zien:p.
echt prachtig, als ik dit zo zie dan zou ik zo weer .........
7. Door: op 08-08-2007 21:58:19
dit is bepaald ontroerend
wat leuk zeg en zo mooi
8. Door: Chantal op 08-08-2007 22:06:19
wat n mooie foto's en apart die gipsafdruk. Leuke herinnering
En jullie dagje was ook gezellig zo te lezen, beide zaken ken ik en is idd altijd erg goed daar.
9. Door: Stefan op 08-08-2007 22:08:40
Wat een mooie foto's zeg Nienke!!
Veel succes en sterkte alvast voor je bevalling!
10. Door: d d op 08-08-2007 22:20:05
Prachtig mooi nienke!

Zal ik je eens 1 tip geven?

Dat gips, zou je kunnen vullen met een klei, maar wel die wat vloeibaarder is, daar heb je speciale klei voor.

Goed laten drogen en heel voorzichtig dat gips eraf halen, dan heb je een heel mooi stuk klei in de precieze vorm zoals jou buik en borst nu is.

Vind je het toch eng en ben je bang dat dat gips daardoor stuk gaat, dan maak je nog een mal van gips in de vorm van jou buik en borst.

Daar krijg je een heel mooi resultaat van, dat kun je bakken en eventueel mooi opschilderen.

Is een advies, wie weet doe je er wel wat mee.

Ik wens je nog veel genot van jou zwangerschap, die niet lang meer zal duren.

XXXX Ilona
11. Door: Diana op 08-08-2007 22:27:03
wat een mooie foto`s heb je en wat leuk zo`n gipsafdruk!
12. Door: Alice op 08-08-2007 22:39:18
Wat een heerlijke log Heerlijk dat je zo bewust alles rond om je zwangerschap vast legt, een mooie herrinnering voor later

Succes met de laatste loodjes

Dikke knuffffffff Alice
13. Door: Linda Noreille op 08-08-2007 22:47:50
Pieuw, ik heb heel lang naar je foto's gekeken, ze zijn prachtig!
Het lijkt me heerlijk om die te hebben, toen ik zwanger was had niemand nog een digitale camera en werden er eigenlijk geen foto's genomen, dat vind ik jammer.
Je gips is ook echt uniek om te hebben.
Geniet maar van de laatste loodjes, want dat buikje is er straks niet meer.
14. Door: kingsrose op 08-08-2007 23:13:10
geweldig mooie log zwanger zijn is zo mooi!!! ook ik heb van mijn laatste ik wist het echt zeker gezien mijn leeftijd een fotoreportage gemaakt en ik koester de foto`s de foto van header is er 1 van alleen daar zie je alleen mijn gezicht .Je bent echt super mooi zwanger een prachtige buik en je straalt bijna van het logje af.Geniet nog even van de koninlijke behandelingen en dan nog meer genieten een goed en mooie bevalling
wilma
15. Door: Vivje op 08-08-2007 23:25:42
Wauw wat zie je er prachtig uit nienke!
prachtig ook die gipsafdruk mooie herrinneringen allemaal!

nu nog de laatste loodjes!
16. Door: Ireen op 08-08-2007 23:34:35
Wauw, wat ben jij mooi vastgelegd zeg! Maar je straalt ook echt. Geniet er nog maar even van, ik wens je een goede en snelle bevalling en geniet van de tijd erna! Ik ben benieuwd naar je kindje, maar als het net zo'n schoonheid is als mams, dan kan het niet stuk!
X Ireen
17. Door: Ine op 08-08-2007 23:51:54
Je hebt je zwangere buik inderdaad prachtig laten vastleggen. Dit is werkelijk een hele mooie herinnering Nienke!

Toi toi toi met de laatste loodjes
18. Door: Kelly op 09-08-2007 07:35:18
Wauw! Die gipsafdruk, wat een geweldig origineel idee! Tenminste... ik heb het nog nooit gehoord. :-)

De foto's zijn super, meid!

-x- Kel
19. Door: masai op 09-08-2007 08:10:28
Wat een prachtige foto' s...........Je bent om zo eens te zeggen
" mooi " zwanger, Nienke....
Geniet er van........ Ben erg benieuwd wat het gaat worden.....
20. Door: peggy (ilovemarco) op 09-08-2007 08:18:24
wat een mooie foto's!!!!
fijn om die als herinnering te hebben hé
ikzelf was ook zo zalig zwanger, na de bevalling mistte ik die beweging in men buik toch wel eventjes
fijn voor je!!!!
geniet er nu nog even van en straks een voorspoedige bevalling alvast
21. Door: Marlies op 09-08-2007 08:23:54
Het is moeilijk om geen mooie foto's te maken van die prachtige buik van jou Nienke. Je bent net zo mooi zwanger als je bij Mila was.
Nog eventjes en dan is daar weer zo'n mooi babietje.

Ik vind die gipsafdruk heel apart, jammer dat je dat bij Mila niet hebt kunnen doen, zou helemaal leuk zijn die vergelijking.

Geniet van de laatste dagen met je zwangere buik.
22. Door: Marianne op 09-08-2007 08:32:09
wat een mooie foto's van je buik, en ook nog een gips afdruk
echt zo gaaf om dat allemaal te hebben.
geniet nog van de laatste dagen met buik en wie weet lezen of horen we snel dat er een kleine Bollenstreker of ster bij is.
s6 hoor Nienke
23. Door: Maayke op 09-08-2007 10:12:17
Hahahhaa, jaaaaaaaaaaaa!! Wat was het leuk hè!
Enneh... nu ik verlost ben van m'n middelbareschoolhand(niet)vaardigheidstrauma ... kom ik gauw weer eens wat bij je freubelen ... wat dacht je van een fotoboek van Mila toen ze baby was?! Gaan we gauw weer aan verder!!

Dikke kus ... en tot gauw!!
liefs van je zusje (en immer trotse tante!)
24. Door: Bea van Rumpt op 09-08-2007 10:26:30
Mooie fot's zijn het geworden, en die gipsafdruk is ook goed gelukt. Nog de laatste loodje en dan heb je jullie kleine wonder in je armen.

Succes!!!!
25. Door: jobo op 09-08-2007 10:55:53
Wauw zeg mooie foto's van je!!! Allemaal heerlijke tastbare herrinderingen super zeg!!
26. Door: Danielle Dubel op 09-08-2007 15:14:40
Wauwwww wat een supermooie foto,s Zo mooie zwanger ben jij. Jij straalt aan alle kanten en dat is op de foto,s zo goed te zien.Heerlijk.
Nog even he meid. xxxx
27. Door: Myriam op 09-08-2007 20:40:58
Danielle zegt het al; je bent mooi zwanger...
28. Door: Gerda op 10-08-2007 16:51:50
je geniet er van zie ik... en je ziet er zo goed uit... dikke knufffffffff
29. Door: 0nathalie0 op 10-08-2007 16:56:02
hele mooie foto's
ik heb het vastgelegd met een buikschildering en ben er zelf ook mee aan de slag gegaan als hobby ( www.bollebuikjes.info )
iets bijzonders heeft ook wat bijzonders nodig toch
spannend die laatste dagen veel succes met de bevalling!
groetjes nathalie
30. Door: Jennefer Hessels op 10-08-2007 21:19:43
Super Nienke!
Wat gaaf allemaal!
Reactie toevoegen
Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn. (dit als tijdelijke maatregel tegen spam)
login
"Je achtervolgt me waar ik ga
Waar ik ook ben, waar ik ook sta"