Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 vrienden ;
en 3 gast vrienden .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Goed voorbeeld doet goed...
14:38, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Handleiding voor een bezoek aan een live optreden van Marco Borsato
1. Koop je kaarten op tijd
(Zorg dus dat je lid van de fanclub bent)

?Volgens mij hoorde ik dat Marco later dit jaar naar (vul willekeurige plaats in) komt. Zullen we daar misschien kaartjes voor kopen??

FOUT! Voor dat je deze gedachte afgerond hebt, je vriendin benaderd hebt, de beschikbare data hebt vergeleken en je besloten hebt of je wilt staan of wilt zitten, zijn alle kaarten al verkocht. De enige juiste wijze is:

Marco! Borsato! Kaarten! Paniek! Kopen!

Houd er ook rekening mee dat wanneer je portemonnee het toelaat, het niet verstandig is om voor slechts één show kaarten aan te schaffen. Je hele ziel en zaligheid zal na de show om meer schreeuwen.


2. Onthoud waar je je kaarten opbergt
De tijd tussen de aanschaf van je kaarten en het moment waarop je ze ook echt nodig hebt, is vaak lang. Geef ze een goede, veilige plek en breng mensen die je vertrouwt op de hoogte. Houd rekening met toevallige omstandigheden zoals overstromingen, brand, gewapende overvallen, chantage, aardbevingen en tornado?s. We hebben het hier over de kaarten voor Marco Borsato.

3. Enkele dagen voor vertrek zoek je je kleding uit
Ervaring leert dat op de dag zelf je hersenen een soort van versponzen. Er gaat nog beperkte informatie in en er komt niets zinnigs meer uit. Stel dergelijke cruciale beslissingen dus niet uit tot het laatste moment. Kleding moet warm zijn (indien geen zomer), opvallend maar niet hysterisch, schoenen moeten onweerstaanbaar zijn maar je moet er ook op kunnen springen. Iets aan trekken wat makkelijk zit of zomaar wat uit de kast trekken is onmogelijk. We hebben het over Marco Borsato.4. Vertrek op de dag van show op tijd.
Ga je naar het GelreDome, dan zullen ongeveer 34.999 mensen hetzelfde plan hebben opgevat. Dat betekent dat het druk is rondom het stadion. Ga je naar een hal, theater, schouwburg of zaal, dan nog zullen enkele duizenden mensen jouw kant op gaan. Tel hierbij een middagspits, een kop-staart-botsing, plotseling opdoemde mistbanken en een spookrijder bij op en je bent opeens twee uur verder.
Geen risico nemen. Het is Marco Borsato.

5. Parkeren bij de deur
Zet je zelf bij de deur op een comfortabele plek neer en wacht tot ze open gaan. Spreek praktische dingen af. Ben je met zijn tweetjes, laat dan één iemand de tassen dragen zodat de ander kan rennen naar dat felbegeerde plekje vooraan. De ander kan dan de tascontrole aan zonder teveel stress. Zorg voor verantwoorde tussendoortjes zoals Dextro Energy. Je zal het nodig hebben. We hebben het over Marco Borsato.6. *Klik* *klik*
Praat, lach, maak veel totaal overbodige foto?s van elkaar en met elkaar en van vreemden tot de show begint. Zorg voor extra batterijen voor je camera. Wees voorbereid op het meest intense moment van je leven. Je trouwdag, het superromantische aanzoek, de geboorte van je kinderen? even verbleekt alles. Want de lichten gaan uit, de band komt op, de muziek zwelt aan en daar is Marco. Marco Borsato.
(Ik adviseer een momentje pauze om dit nu te verwerken.)

7. Wees sociaal
Houd rekening met je medefans. Gebruik deo. Neem een tictac of smintje. Dat we als haringen in een ton zitten betekent niet dat je een vislucht hoeft te verspreiden. Heb je een lekker geurtje op, dan is de kans dat Marco (Borsato) na de show zegt dat je lekker ruikt, groot.

8. Zing mee.
Natuurlijk ken je alle teksten maar als je even geïntimideerd bent door het muzikale geweld en de tekst je ontschoten is, dan doe je overtuigend alsof door je mond uit volle borst open en dicht te doen. Let op dat je geen goudvis imitatie wordt. Andere optie: even niet meezingen maar genietend luisteren. Dit laatste mag alleen bij ballads. Bij een uptempo nummer is hysterisch op en neer springen zodat niemand door heeft of je wel of niet zingt ook een legitieme mogelijkheid.9. Doe precies wat Marco zegt.
Als Marco zegt ?Zwaaien? dan gaan je armen heen en weer. Zwaait hij na een paar minuten opeens weer mee maar net de andere kant op, dan aarzel je geen moment en past jouw zwaai aan. Hierbij verblik of verbloos je niet, je zwaaide de hele tijd al exact zo. Zegt Marco springen, dan spring je. Hoog of laag, dat maakt niet uit. ?We moeten meer lawaai maken?? Wat moet, dat moet. Lawaai maken dus. Joelen, klappen, stampen, het mag allemaal.
Voor Marco. Borsato.

10. Andere gedragsregels:
Als Marco zijn ?oortje? uit doet, zing je mee. Het hoeft niet perse zuiver, wel perse hard. Als Marco vraagt ?Wat zeg je dan?? roep jij ?Donder nou maar op!? Marco trekt zich dit niet persoonlijk aan, dat hebben we gecontroleerd. Variaties zijn hierin niet mogelijk. Onlangs riep iemand na ?Wat zeg je dan?? hartstochtelijk ?Kom Maar Bij Mij?. Maar dat is een ander lied en dus volstrekt tegen de regels.11. Tutoyeren mag
Zingt Marco een liedje met aan het eind van de regel ?Jij? of ?Jou? dan wijs je. Naar Marco Borsato. Voorbeelden zijn: ?Dat komt allemaal door jou?, ?Ik leef niet meer voor jou? en ?Schreeuw van de roodbedekte daken dat ik van je hou?. Wijzen mag zowel met links als met rechts. Ben je erg uitgelaten, dan mag het ook met twee handen. Het is tenslotte Marco Borsato.

12. Woehoeeee!
Zwaait Marco met zijn heupen, dan joel je. Zwaait Marco met een handdoek, dan joel je. Drinkt Marco uit een flesje, dan joel je. Heb je even niet door wat er gebeurt, dan joel je. Uitzondering: Liedjes als Speeltuin en Niemand Weet. Dan adem je geluidloos, beweeg je zo min mogelijk en kijk je verschrikkelijk getergd. Richting Marco Borsato. Die voor je zingt. Heel mooi.


13. Snik
Huilen doe je maximaal één liedje. Natuurlijk ben je ontroerd door de tekst, de stem, de ervaring. En dan mag je je best even laten gaan. Maar ga niet het hele concert lang snikken. Voel je die behoefte toch, ga dan een beetje meer naar achteren staan. We kunnen ons geen depressies in de band permitteren. Ontroert een bepaald liedje je zo dat je eigenlijk iedere keer stuk gaat tijdens dat lied? Bereid je voor en huil ingetogen en bescheiden. Let op je mascara. Wij zijn Borsato-fans en dus woest aantrekkelijk.
Net als de man zelf. Marco Borsato.


14. Wees voorbereid
Na het concert ga je naar de achteringang. Gebruikelijk is om te zeggen dat je niet perse op de foto hoeft want je hebt er al een heleboel of je zit zo niet in elkaar. Vervolgens gaan anderen je dan aan moedigen en uiteindelijk ga je met Marco op de foto en kun je de rest van de week die grijns niet meer van je gezicht krijgen.
Let op: Wanneer je op de foto gaat slaat Marco zijn arm om je heen. Dat heeft doorgaans tot gevolg dat je andere zintuigen volledig uitvallen. Er komt niets zinnigs meer uit je en je hebt ook nog maar één blik. Dat is allemaal niet erg. Maar er is een zintuig wat het ab-so-luut nog moet doen. Concentreer je op je vermogen te ruiken. Druk je zelf tegen Marco aan, glimlach de lach die je uren thuis voor de spiegel hebt geoefend, geniet van zijn sterke armen om je heen waardoor je zeker weet dat geen natuurramp jou nog kan deren en snuif. Snuif. Snuif! Het is het waard. Het is Marco Borsato.

15. Geniet na.
In de auto of trein naar huis. Dromend in je bed. Op je werk. Tijdens het eten. Bij het boodschappen doen. Terwijl je The Voice of Holland kijkt. Dit moment komt nooit meer terug. Nooit meer! Nou ja, de volgende keer dat je naar Marco gaat. Want die keer komt er. Niemand gaat maar één keer naar Marco. Omdat hij Marco Borsato is.
I rest my case.

Mijn held
Groots
Vier dagen was ik in Eindhoven te vinden en wat heb ik genoten! Marco heeft al eerder aangegeven dat het voor hem erg relaxed is zo, hij hoeft 'de kar niet te trekken' en in een bepaald opzicht geldt dat voor mij ook. Ook mijn werkzaamheden zijn makkelijker en hoewel er op de dagen altijd piekmomenten zijn waarbij alles in korte tijd snel moet gebeuren, kunnen we een groot deel van de dag ontspannen en plezier maken. Sommigen van ons hebben het dan heel druk met hun iPad. Anderen hebben het dan heel druk met jaloers zijn.
Verder is er een WK en zijn we zelfs nog lekker met een klein clubje uit eten gegaan. Aan de hand van wat foto's neem ik jullie mee door die vier dagen!
En niemand vond hem leuk...
Gisteren werd het War Child concert herhaald en ik heb opnieuw kleine stukjes vanuit mijn bed gezien. Ik vind het een van de meest spectaculaire War Child-uitzendingen ooit en het heeft veel indruk op me gemaakt.
Gisteren zag ik tussen de flarden ook 'Niemand' van JURK! weer langskomen. Ik heb een heel dubbel gevoel bij dat liedje... Iedereen zingt mee en springt en danst op 'Niemand' maar het is een heel triest nummer eigenlijk. Ik zag vrolijke koppies en enthousiaste mensen en kreeg de indruk dat mensen niet echt geluisterd hebben naar de tekst. Zoals de mensen om de hoofdpersoon in het liedje, dat jongetje met zijn houtje-touwtje jas, ook niet gehoord werd.

Natuurlijk moet je je ook weer niet teveel laten meeslepen door een tekst tijdens een concert. Genieten is het allerbelangrijkste. Maar toch, dat arme jochie.

En niemand vond hem leuk...

In het donker...
... zien ze je niet. Als je zwijgt dan horen ze je niet. Dus hou je adem nu maar in, en stik niet!
(Kadanz)

Of deze:

Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen
Ik moet de zon in Japan onder zien gaan
(Toontje Lager)

Onvergetelijk:

Ver-ver-verliefd tot over mijn oren
Ondersteboven, dat dat nog kan
ver-ver-verliefd tot over mijn oren
Niet te geloven, 'k stotter ervan

(Circus Custers)

En natuurlijk:

Geef me wind en zeilen
Geef me zon en noordzee
Waai ik naar een eiland (Over de golven door de branding)
Geef me wind en zeilen
In een golf verdwijnen
Waai ik naar een eiland (Dwars door het wad)

(Splitsing)
Ze Zijn Terug, zo heet het evenement met o.a. deze artiesten.
Zaterdag 20 september vanaf 19.30 in De Vechtse Banen in Utrecht.
Ik had bedacht mijn favoriete vriendinnetjes uit te nodigen, maar nu blijk ik met mijn favoriete echtgenoot in de bruidssuite van een prachtig landgoed ons 11-jarig huwelijk te vieren (en nog eens en nog eens!).


Dus nu in de aanbieding: zes veldkaartjes voor Ze Zijn Terug!

Ze kosten 27,50 per stuk (ik neem zelf de administratie- en verzendkosten op me).


Wie doe ik er een plezier mee?
"Ik loop op de ruïne
Van mijn gevoel voor jou"