Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment is er 1 vriend ;
en 1 gast vriend .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Goed voorbeeld doet goed...
14:38, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Knock knock knock... Penny?
Humor is heel persoonlijk en wat de één leuk vindt vindt de ander niets aan.
Ik vind de serie The Big Bang Theory hilarisch, en deze compilatie van 'Knocks' van Sheldon vind ik dus bijvoorbeeld echt heel grappig...

Want als lachen niet vanzelf gaat, is er altijd YouTube om je een handje te helpen, toch?


Hilarische parodie
De cover 'Somebody that I used to know' (van Gotye) uitgevoerd door Walk off the Earth hebben jullie misschien wel eens gezien. Een briljante versie van vijf mensen en één gitaar, wat ook nog eens super klinkt. Inmiddels 112 miljoen keer op YouTube bekeken maar voor diegene die niet weten waar ik het over heb, zie hier:Nou wees Aron me op een parodie waar ik ontzettend om moet lachen. Vooral de tekstaanpassingen zijn hilarisch. Uitgevoerd door The Key of Awesome (met de stem van Peter Gabriel hahaha)...
Lach je met me mee?xx N.


Filmpje inspreken: zo gepiept!
Voor Prijsvraag 8 zou ik het filmpje inspreken... zo was besloten.
Okay, zei ik. Ik herinner het me nog goed. Ik zei gewoon 'Okay'. Zonder tegensputteren ofzo. Dat kon nooit al te moeilijk zijn. Toch? Ik had vorige week acht filmpjes met Marco voor deze dag gemaakt en die stonden er ook allemaal in één take op. Appeltje Eitje. Kat in het bakkie. Kind kan de was doen.

Tja. Of niet natuurlijk.

Zwaartekracht
De zwaartekracht of gravitatie is een aantrekkende kracht die twee massa's op elkaar uitoefenen. De zwaartekracht is een van de vier natuurkrachten. Op het niveau van atomen is deze kracht zeer klein, maar hij neemt evenredig toe met de massa en is er dus de oorzaak van dat alles op aarde een neerwaartse kracht ondervindt.

Zwaartekracht vind je tussen álles wat massa heeft. Tussen de aarde en andere voorwerpen. Als de voorwerpen meer massa hebben (in de volksmond: zwaarder zijn) trekken ze elkaar sterker aan. Nou is onze aarde niet zo heel regelmatig opgebouwd. Op sommige plekken vind je grote granietmassa's onder het aardoppervlak, op andere een zeer poreuze kalksteen bijvoorbeeld. Dat betekent dat de aarde niet op iedere plek even zwaar is. De rest van de aarde telt ook mee, maar dat wat direct onder je voeten ligt telt wat meer mee omdat het zo dichtbij is. Dat zorgt voor heel plaatselijke, kleine afwijkingen van de gemiddelde zwaartekracht.Bovenstaande formule maakt natuurlijk alles volkomen duidelijk.
Wanneer je iets lichts laat vallen (een veertje) zal hij langzamer naar beneden vallen dan wanneer je iets zwaarders (een moeder op een sleetje) een berg afduwt.

De aantrekkingskracht (ik ben nu eenmaal heel aantrekkelijk) zorgt ervoor dat de snelheid hoger zal zijn dan wanneer een klein 11-jarige meisje op datzelfde sleetje naar beneden glijdt. Zij zal kunnen remmen met haar voeten en ruim op tijd voor de sloot kunnen afstappen. Met zwaardere moeders die min of meer gelanceerd worden heb je andere technieken nodig. Bijvoorbeeld de ?ik laat me in paniek maar vallen in de hoop dat ik niet in de sloot val?. Een andere tip: laat je kinderen aan krachttraining doen en laat ze geen gladde schoenen dragen. 

Een klein instructiefilmpje zie je hieronder...

xx N.
Wandelende Encyclopedie
Zo werd Aron omschreven bij het afscheid van groep 8. En het is waar, hij leest graag in boeken die een specifiek onderwerp hebben en onthoudt bijna alles wat hij leest. Zijn gesprekken starten dan ook vaak met 'Wist je dat...'

Op vakantie stond ik in het restaurant te wachten om de rekening te kunnen betalen, toen ik een leuk weetje zag staan in een tijdschrift. Die ga ik onthouden, dacht ik. Heb ik ook een keer een leuk weetje voor Aron, vindt hij vast leuk!

Paar dagen later zitten we in de auto als ik er weer aan moet denken.
"Aron," begin ik. "Wist je dat de giraffe net zoveel nekwervels heeft als een mens?"
Persoonlijk wist ik dat namelijk niet en ik vond het ook wel verrassend.

"Ja," zegt Aron. "Zeven."

Dit was de laatste keer dat ik mijn zoon probeerde te overtroeven denk ik! 

Ja... dúhh!

Vandaag is rood
Uiteraard ben ik al jaren van het internetbankieren en nu ontdekte mijn collega daar van de week wel een heel gek zinnetje. ROOD STAAN OP UW REKENING IS ZO GEREGELD.


Alsof dat iets nieuws is! Ik kan uitstekend rood staan, heb daar echt een talent voor.
Het enige wat je er voor hoeft te doen is meer geld uit te geven dan je hebt.
Zo makkelijk is dat. Hoef je echt geen ingewikkelde cursus voor te doen hoor... hihi!


Laat de leeuw...
...niet in zijn hempie staan!

Maandag tijdens het optreden van Guus klom er opeens een man in een oranje leeuwenpak het podium op. Flink aangeschoten en in dat onhandige pak was dat een hele klus maar opeens stond hij op de catwalk. Dolblij zwaaide hij met zijn voorpoten, beveiliging kwam al aanrennen maar de leeuw had niet door dat het podium van Guus een Golden Circle in het midden heeft en viel er hoppa, aan de andere kant meteen weer af!
Op een barrier, een metalen hek dus, waarna hij een minuut of tien buiten westen was voor hij met naar wat ik heb vernomen, een gebroken rib weer afgevoerd werd. Overigens belde hij een paar dagen later dat hij zijn 'kop' kwijt was en of die misschien gevonden was. Hihi, hij was wel meer kwijt dan zijn kop volgens mij...

Even meelachen?
Marco's nieuwe iPad!
Kijk hem eens blij zijn met zijn mooie nieuwe Ei-pet!

xx N.

Grote blote man
Al heel lang ben ik een groot liefhebber van de shows van Brigitte Kaandorp. Na het zien van een show op TV, besloot ik spontaan alle vier de shows die toen op video (geen dvd toen nog...) waren aan te schaffen (140 gulden en ik was studente, dit om even aan te geven hoe ontzettend graag ik ze wilde). Toen ik ze keek rolden de tranen over mijn wangen van het lachen en toen ik 's avonds aan mijn vriend wilde uitleggen hoe grappig het was, kwam ik niet uit mijn woorden en kregen we samen de slappe lach zonder dat hij een anekdote had gezien. Inmiddels is er een dvdbox die ik natuurlijk al lang in huis heb.

(Deze vind ik typisch voor haar humor: Vrolijk deuntje met een lekker agressief ondertoontje en een laagje seks)In 2004 was ik uiteraard in de Kuip. Er liepen daar natuurlijk tal van beroemdheden gewoon los rond, je kon ze zo wat vragen. En dat heb ik toen ook gedaan, voor de website en de Tifosi. Ik sprak met Lee Towers, met Carel Kraaijenhof, met Veldhuis en Kemper en Edwin Evers. Allemaal leuk en gezellig maar het deed me verder niets. Ik wist toen ook nog niet dat ik Remco Veldhuis in een later stadium leuk zou vinden natuurlijk, toen was het gewoon die ene blonde van dat duo. Ik had net als eerdere jaren een stapel kaartjes gekocht voor mijn eigen vrienden en familie. Soms om weg te geven, vaak ook gewoon als reserve omdat men altijd denkt dat ik nog wel aan kaarten kan komen en men heus wel bereid is om te betalen. Dus ik had een aantal kaarten over toen Rob me vroeg of ik er misschien nog twee had? Want dan kon Brigitte komen. Tuurlijk joh, hier je kaarten! Bleek het dus om mijn Brigitte Kaandorp te gaan, die Marco wilde komen bewonderen. Dat snap ik als geen ander en ik vond het maar wat leuk dat ze op mijn stoelen wilde gaan zitten. Ik beheerste me niet te gaan kijken op de bewuste rij hoe ze op mijn stoelen zat, maar toen ze 's avonds bij de afterparty rond liep hield ik wel een half oogje op haar. Brigitte, gewoon bij Marco's feestje. Helaas zag ik Marco nergens, anders had ik de ultieme smoes (Marco en Brigitte samen op de foto) kunnen gebruiken om haar aan te spreken. En toen, toen kwam Rob naar me toe, of ik in het hotel bleef of naar huis ging. Ik zou die keer naar huis gaan dus dat zei ik ook. Of ik heel misschien om wilde rijden via Haarlem? Ik had al vaker mensen van de crew een lift naar huis gegeven en ik nam aan dat ik Patrick van het licht mee moest nemen, die woonde volgens mij in Haarlem. Geen punt, zei ik.


(Daan en Marloes, is al een oudje. Leuk clipje erbij gemaakt door twee meiden. In de voorstelling ging Brigitte daarna nog uitgebreid vertellen dat het haar schuld niet was dat het liedje zo dramatisch eindigde, hadden ze maar uit moeten kijken...)
Niet veel later kwam Rob met Brigitte en haar vriendin aanlopen, hij stelde me voor als zijn zusje die hun naar huis zou brengen. Ooooh Brigitte in mijn auto! Wauw! Toen we naar buiten liepen kwamen we Marco nog even tegen, dit werd gefilmd voor de backstagebeelden. Maar ik dacht alleen maar: Brigitte rijdt met mij mee! Met mij mee!

Ik reed heel voorzichtig maar niet als een oud wijf, niet roekeloos maar ook niet te langzaam en doelgericht maar niet obsessief (je moet met alles rekening houden) van Rotterdam richting Haarlem. We waren al bijna bij haar huis toen we op een of ander karrenspoor terecht kwamen en ze me vroeg of ik even wilde stoppen. Kun je je voorstellen? Midden in de nacht, ergens in the middle of nowhere en dan stoppen. Vanzelfsprekend stopte ik en Brigitte stapte uit. Hurkte in het randje van het licht van de koplampen en plaste. Natuurlijk. Heel gewoon. Mijn mobiel (van Samsung, mijn Marcomobiel was dat nog) hing om mijn nek en ik dacht: wie kan ik om kwart over twee 's nachts bellen om te vertellen dat Brigitte Kaandorp in het licht van mijn koplampen aan het plassen is en weet al deze informatie naar waarde in te schatten? Niemand dus. Niemand.

Niet veel later kwamen we bij haar huis, ik kreeg drie dikke zoenen en ze stapten naar binnen. Ik reed breed grijnzend naar huis. Twee weken later lagen er twee kaarten in de postbus. Eentje voor Marco om hem te bedanken voor de geweldige show. En eentje voor mij om me te bedanken voor de lift. Wat lief en attent!

Kort geleden, dit jaar nog maar ik weet even niet meer wanneer dat was, trad Marco ergens op en bleven we in het hotel slapen. Ohja, Guus Meeuwis in Eindhoven, weet het weer. Ik zat 's morgens aan het ontbijt met onder andere Jel Jonge van de Jay-Horns (de blazers van o.a. Marco, Guus en Paul de Leeuw) en Paul kwam ter sprake. Toen zei Jel dat Brigitte ooit eens in een programma van Paul had verteld dat zij het samen ooit gedaan hadden. Ze kennen elkaar al meer dan 25 jaar omdat ze aan hetzelfde cabaretfestival hadden meegedaan en Paul vond het blijkbaar niet echt leuk dat ze die info toen daar LIVE deelde. Daar kan ik me overigens iets bij voorstellen, maar ik vond het zelf ook geen aangenaam beeld. Sommige dingen wil je niet weten en ik zie alles altijd meteen heel beeldend voor me met alle afschrikwekkende details.

Vanuit mijn ooghoek zag ik echter Brigitte aan komen lopen! Ik wist helemaal niet dat ze er was, maar wel dat Jel redelijk hard aan het praten was. "Je moet nu stoppen, Jel!" siste ik hem dus toe. Jel begon te lachen, hij dacht dat ik nog een probleem had met die levendige beeldvorming van me en ging vrolijk door. "Nee, Jel, luister," zei ik zo serieus als ik maar zijn kon, 'vertrouw me, je moet NU stoppen!" Jel vond het hilarisch dat ik zo heftig reageerde en bulderde van het lachen. Ik schopte hem heel hard onder tafel want ondertussen had Brigitte gezien dat Rob naast Jel zat en ze liep naar hem toe om hem te begroeten. "Jel!!" fluisterde ik op mijn hardst. "STOPPEN! NU!" Brigitte begroette Rob heel hartelijk en met flink wat volume en opeens zag ik alle bloed uit het gezicht van Jel wegtrekken. "Je was nog op tijd," troostte ik. Brigitte dronk een kopje koffie mee. Ik lust geen koffie maar was het bijna spontaan gaan halen om te kunnen zeggen dat ik koffie met Brigitte had gedronken. Het was kort, ik heb geen woord gezegd en erg genoten.

(Leuk detail: Tijdens de repetities van Borsato & Friends sprak ik Jel weer en kwam dit voorval ter sprake. En terwijl hij in geuren en kleuren vertelde hoe dat gesprek ging en hoe ik hem tot stoppen probeerde te manen, zei ik serieus: "Jel, dit is niet het moment, breek je verhaal af!" Jel begon te lachen en zei: "Ja, zo ging het, en ik maar door over Paul en Brigitte, haha!" Pas toen ik Jel opnieuw een trap gaf had hij door dat Paul de Leeuw inmiddels binnen was gekomen...)

Ik heb een heel zwaar leven:En nu had ik kaartjes weten te bemachtigen voor Almere. Ik was het bijna vergeten, want ik had ze al maanden in huis, toen ik een mailtje kreeg van de schouwburg dat als we wilden blijven eten we dat konden reserveren. Eten? Hoezo? Oh, ja, shit, natuurlijk, Brigitte! Mijn hart maakte een sprongetje en meteen had ik er heel veel zin in. Ik ging bewust niet googelen op recensies of filmpjes, ik wilde het lekker over me heen laten komen.
Van het begin tot het eind heb ik heerlijk kunnen lachen! Ze was niet echt vernieuwend en daar was ik dankbaar voor. Ik vind haar leuk zoals ze is en dat mag van mij zo blijven!
Ze maakte een paar grapjes die ik haar eerder had horen maken, maar ook was ze lekker in de weer met tekeningetjes, schema's, voorbeelden en dwaalde ze elke keer af zoals alleen zij dat kan. "Ik zal geen voorbeelden gaan noemen want dan zitten we hier morgen nog. Nou oke, eentje dan..."

Ze nam Almere een paar keer op de hak ("Hebben jullie eigenlijk al bejaardentehuizen in Almere?" "Jullie kunnen hier blijkbaar in Almere geen noten lezen!") en ook de schouwburg moest het ontzien (volkomen terecht, binnen in de zaal valt het nog mee maar de schouwburg zelf is echt niets. Ik heb crematoria gezien die sfeervoller zijn).

Het was een duidelijke show, vond ze zelf, praatje, liedje, praatje, liedje, praatje, liedje, pauze, praatje, liedje, praatje, liedje, praatje, liedje en dan nog een liedje, de toegift.
Een van de leukere liedje vond ik Grote Blote Man. Zo'n vrolijk riedeltje, vaak passen de zinnetjes niet precies in de muziek. Lekker dubbelzinnig. Sowieso is Brigitte wel wat seksueel georiënteerd (heerlijk) want in al haar shows komt het wel terug. Ze heeft zelfs een deel van de show een keer met alleen een handdoek om haar heupen gedaan en haar handen voor haar borsten, omdat ze eigenlijk nog niet klaar was en het al tijd was. 
De Grote Blote Man (die echt heel erg groot is) was een leuk liedje, en naderhand zei ze tegen een jongetje op de eerste rij dat hij maar even aan zijn moeder moest vragen waar dit liedje nu precies over ging...

De grote blote man:
Het thema van de show was dat dingen soms, vaak, eigenlijk altijd, anders gaan dan je van te voren denkt. Je vakanties bijvoorbeeld, je liefdesleven, kanoën in de Ardeche. Er volgden nog meer pakkende voorbeelden en toen kwam het. "Of je bent zanger en dan ben je opeens failliet." De voor de hand liggen grapjes werden gemaakt (Binnen, niet meer pinnen, vandaag is Rood de kleur van je saldo, Symphonica in Kasso).
Toen zei ze dat we daar eigenlijk niet om mochten lachen (Maar ja, het is wel de Waarheid) en dat Marco een gewaardeerde collega was en ze het rot voor hem vond. (Ze dacht: Waarom nou jij?) Ze eindigde met dat het meer iets voor Gordon was.

De grapjes waren niet heel erg, maar ik zat meteen als een gespannen veer in mijn stoel. Kom niet aan Marco! Brigitte is een held, als ze nu Marco echt afzeikt ben ik een grote liefde kwijt, dat wilde ik niet. Ik was blij dat ze het bij deze voor de hand liggende grapjes hield, die had ik eerder gehoord en kon ik hebben. Ontspannen konden we aan de rest van de show beginnen. Ze deed nog een klein stukje met een handpopje (Japie Apie) en hoewel ze gewoon achter de bank zat en je haar hand het aapje zag bewegen, vond ik Japie Apie echt heel erg lief meteen en had ik medelijden met hem toen hij klaar was om van de bank te springen en een schedelbasisfractuur te krijgen (dan zou Brigitte weer te voorschijn komen omdat ze dat altijd zo zielig vindt). Japie viel van de bank. En ik moest slikken. Daar lag het lappen popje op de grond. "Joehoe, ik heb een schedelbasisfractuur! Zo zeg, wat heb ik een ernstige schedelbasisfractuur. Ik geloof niet dat ik eerder zo'n heftige schedelbasisfractuur heb gehad!"
Het kwam gelukkig allemaal goed. Lappenpopjes hebben niet eens een schedel, dus dat scheelt. 

Na de staande ovatie kwam de directeur van de schouwburg met een klein, schattig boeketje met zonnebloemen. Ze kon niet laten daar nog een grapje over te maken, want het was wel een erg zielig boeketje. Ze vroeg of ze meteen aan de toegift mocht beginnen, want dat steeds heen en weer lopen voor applaus was ook zo'n gedoe. We mochten kiezen uit 'Was ik maar jouw radiografisch bestuurbare zeilboot', 'Koeien' en 'Andries Knevel'. Dat eerste liedje is de favoriet van Aron, die kan niet stoppen met lachen als hij die hoort en jodelt dan zelf ook de hele dag. De laatste was de favoriet van het publiek en die vind ik ook erg leuk. Dus we konden nog even genieten van Andries.


En voor Aron ook nog even 'Was ik maar jouw radiografisch bestuurbare zeilboot'  :-)


Ik heb genoten!!

xx N.
Aanrader!
Hij is grappig, hij is leuk, hij is lief en hij doet mee aan Borsato & Friends. Zijn nieuwe programma Lieve Paul is ook zeer zeker de moeite waard en als je in de gelegenheid bent moet je het zeker een keertje gaan kijken! Natuurlijk heb ik het over Paul de Leeuw!

Je mag uiteraard helemaal zelf weten op welke zaterdag je de TV aanzet  om 20.28 uur op Nederland 1, maar weet je, ik zou gewoon niet te lang wachten.
Sommige goede voornemens moet je soms niet teveel uit stellen.

Mijn advies: kijk zaterdag 26 september naar Lieve Paul!

Ik garandeer je dat het genieten is!

Paul heeft het inmiddels op zijn Twitter gezet dus dan kan ik het ook wel gewoon melden voor de Ria's onder ons :

MARCO ZIT IN DE UITZENDING VAN VANAVOND!!!"Ik kan niet begripen dat ik het niet heb gezien
Dat je zo anders bent"