Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 vrienden ;
en 3 gast vrienden .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Goed voorbeeld doet goed...
14:38, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Liefde wint. Altijd.
Vandaag is het 16 jaar geleden dat Arno en ik trouwden. Het was een prachtige, zonnige dag waarop we beloofden elkaar lief te hebben in voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt.
De dood heeft ons echter niet gescheiden. Niet echt.
Ik heb hem nog steeds lief met heel mijn hart.
En vandaag heeft zijn graf een mooie, met liefde door mij en Asmara ontworpen grafsteen gekregen.
Stoer. Strak. Rustig.
Liefde wint.
Altijd.
Niet tijdelijk meer
Na het overlijden van Arno, hebben wekenlang de vele prachtige bloemen op zijn graf gelegen. Samen met een kruisje van de gemeente (met daarop de verkeerde sterfdatum) heeft het zo enkele weken gestaan, tot de bloemen echt niet meer konden. Mijn zwagers Rick en Hugo hebben toen de bloemen voor ons verwijderd. En dus lag er een berg zand. Dat moest anders, dat mag duidelijk zijn.

Samen met Asmara, Aron wilde liever niet mee, ben ik naar een gedenktekenspecialist gegaan. Daar hebben we samen gekeken naar wat voor steen, welk materiaal, welke vorm, welke accessoires etc. Vervolgens zijn we doorgereden naar het graf waar we Arno's plekje mooi hebben gemaakt met houten takken, frisse plantjes, een vogelbadje en een tijdelijke gedenksteen met zijn naam. Het kruis van de gemeente heb ik heel snel weggehaald, dat snap je.Met Aron zijn we met Vaderdag naar Arno gegaan. Hij komt niet graag bij het graf, maar hij heeft het nu wel gezien. Dat vind ik belangrijk. Inmiddels zijn we weer enkele maanden verder en de steen is klaar. Morgen gaan ze hem plaatsen. Dan halen ze de oude spulletjes weg en leggen ze de door ons ontworpen steen neer. En dus ben ik weer jankerig. Daar is sowieso weinig voor nodig maar vandaag huil ik zelfs omdat toen ik het aanrecht af wilde nemen er kruimels op de grond vielen. Ik bedoel maar.

De steen is heel mooi. Precies zoals ik het wou. Het is een moderne steen zodat je weet dat er iemand ligt die veel te jong is overleden. Maar het is ook een klassiek model, ik denk dat Arno dat fijn vindt. Ik heb geen rots gedaan, of drie pilaren, of een beeld. Maar wel een hele mooie steen in glanzend zwart. Ik denk dat het goed is.

Nu ben ik niet gek. Ik weet echt wel dat een tijdelijke gedenksteen niet betekent dat iemand tijdelijk dood is. Maar toch... als ze het morgen weg gaan halen is het wel heel definitief...
Ik heb besloten erheen te gaan. Ik wil erbij zijn. Zien dat het goed is. Dat geeft rust.Ik heb de datum van plaatsen niet gekozen. Ik zou nooit voor morgen hebben gekozen want dan heeft Marco zijn battles met The Voice Kids. Daar zou ik graag bij zijn. Maar morgen is het ook onze trouwdag. Zestien jaar geleden beloofden we elkaar trouw in voor- en tegenspoed. Het is ergens wel mooi dat dus morgen die steen geplaatst wordt. Op onze trouwdag ben ik bij hem. Dat voelt goed. En wie weet kan ik 's avonds wel naar de Battles kijken. Beetje afleiding. 

Maar opnieuw een dag waar ik tegenop zie dus. Weer een 'eerste keer' afgestreept. 
Ik weet niet wat erger is. Een eerste keer, of de volgende keren. Want een volgende keer betekent dat hij nog langer niet meer bij me is. Eigenlijk is best wel alles rondom de dood behoorlijk stom. 

Maar we proberen positief te kijken. Het is namelijk echt een hele mooie steen.
Ik zal morgen een foto plaatsen 

xx N."Mijn hoofd tegen je rug gedrukt
En mijn armen om je heen"