Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment is er 1 vriend ;
en 1 gast vriend .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Goed voorbeeld doet goed...
14:38, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Op en top fan!
Voor velen van jullie is Marco een zanger die weliswaar heel bereikbaar is en tegelijkertijd iets magisch heeft. Gewoon een man als alle anderen, maar een zanger die je weet te raken, die een lach op je gezicht tovert of je tranen kan laten verdampen. Zo gewoon en zo bijzonder.


Mijn baan is geweldig. Ik spreek Marco vaak meerdere keren per dag, zie hem een paar keer per week, is voor mij een echte vriend.

En toch hŤ, toch is het zo dat als ik tussen jullie in het publiek sta, ik net zo geniet als jullie. Letterlijk en figuurlijk. Ik zie dan niet de Marco waarbij ik net in de auto zat of waar ik net nog even thee voor zette. Op dat podium gebeurt er iets. Marco wordt magisch en toch zo dichtbij.

En vůůr dat podium gebeurt ook iets. Ik ben opeens alleen nog maar fan. Ik spring en dans en zing mee. Ik zwaai en roep en lach en joel. En wat is dat toch heerlijk! Ik geniet heel erg van alle werkzaamheden achter de schermen, maar zou dit moment voor het podium ook niet willen missen. Ik ben fanatiek fan en daar beretrots op!
xx N.

PS Met dank aan Bernadette en 't AMC voor de foto's!

De O is van... Ontspanning!
Misschien ligt het aan mij en heeft het alles te maken met het ouder worden, want ik herinner me generaties boven mij met mensen die 'mopperden' dat alles zo veranderde, maar ik heb er inmiddels dus ook 'last' van. Van de druk. De haast. De stress. Dat je weekend nooit meer weekend is want alle dagen zijn zo vol met dingen die 'moeten'. Ik probeer er goed op te letten en bewust tijd voor mezelf in de agenda te zetten, maar het valt niet altijd mee. Daarom...

De O is van... Ontspanning!Ontspannen is moeilijk als je weet dat je nog zoveel moet. Toch kan ik wel ontspannen, als ik er tijd voor vrij maak en me er bewust van ben. Dat is dan wel weer het mooie, je realiseert je heel erg goed hoe kostbaar zo'n momentje van ontspanning is! Hoe bijzonder het is als je even niets hoeft, samen bent met de mensen waar je van houdt.

Iets wat ik heel erg leuk vind en ik bijna elke dag doe, is Aron voorlezen. We zijn nu in het laatste deel van Harry Potter beland en hij vreet het dekbed bijna op van de spanning. Als dit boek uit is heb ik beloofd In de Ban van de Ring te gaan lezen, dus voorlopig ben ik nog wel een paar jaar aan het lezen. Hij is nu weliswaar bijna dertien, maar hij kruipt heerlijk bij me in bed en tegen me aan en houdt me zo zalig vast tijdens het lezen. Ik geniet daar ontzettend van omdat er niet zo heel veel dingen zijn die hij en ik allebei leuk vinden. Hij houdt erg van alles waar een stekker in zit. Met Asmara kan ik 1001 neuzeldingetjes doen, Aron is graag alleen. Dus ik geniet enorm van die leesmomentjes samen.

Zoals ik al zei vindt Asmara heel veel dingen leuk. Spelletjes doen, samen tekenen en kleuren, filmpje kijken, koken, zingen in de auto, op viiste gaan, winkelen...
Ik moet me er soms wel even toe zetten, want Asmara kan de hele dag door aandacht vragen, maar als ik de rust in mijn koppie heb vind ik het wel heerlijk om samen met haar dingetjes te doen. Asmara is ook heel gezellig. Ze vindt het fijn om mee te gaan met boodschappen doen, te helpen met opruimen (nooit uit zichzelf of haar eigen troep uiteraard) en alles wat we samen doen, doen we zingend!

Wat we allebei echt heel erg leuk vinden, is paardrijden. We zijn al een paar keer naar Vlieland gegaan om te rijden, lekker met zijn tweetjes (de andere mensen zien we nauwelijks) over het strand galopperen. Dat is echt de ultieme ontspanning!

Een makkelijke manier van ontspannen waar ik helaas te weinig tijd voor maak, is in bad gaan. Toen we ons huis kochten vielen Arno en ik allebei als een blok voor de badkamer. Vooral het bad vonden we geweldig. Veel mensen willen graag een bad maar gebruiken het vervolgens niet veel. Niet bij ons thuis! Arno zit soms wel vier of vijf keer per week in bad en ook de kids gaan minimaal twee keer per week. Ik douche meestal, want dat gaat sneller, maar als ik in bad ga lig ik er ook rustig een paar uur in. We hebben een plank die we over het bad kunnen leggen zodat je drinken, schaaltje nootjes en ook je boek veilig ligt. En je telefoon natuurlijk om te kunnen twitteren hoe heerlijk je in bad ligt...
We hebben zelfs een TV en dvd in de badkamer sinds kort. Asmara kijkt dan Amika in bad of Arno voetbal. Als we ontspannen, dan doen we het goed! Ik ben zelf van de olielampjes, lekker schuim en gezellige kaarsjes. Soms mag Marco mee in bad, vaak ook Knuffelrock ofzo. In bad gaan is heerlijk en ik ben gek op mijn prachtige badkamer!Iets waar ik de eerste achttien jaar van mijn leven een grote hekel aan had, is nu een grote hobby geworden. Eten! Ik lustte vroeger helemaal niets en ik begreep niet hoe mijn familie soms tot half elf 's avonds aan tafel kon blijven zitten. Ik heb mijn hele jeugd sla met aardappelen en een tartaartje gegeten waar het hele dorp leegliep om bij mijn moeder aan tafel te schuiven. Ze kon fantastisch koken, heel uitgebreid ook met ongewone ingrediŽnten voor een gemiddelde inwoner van Schoorl. Haar Spaanse afkomst maakte haar gerechten nog lekkerder en de tafel was ook altijd mooi gedekt. Inmiddels kan ik dat allemaal waarderen, maar ja, inmiddels is ze ook al acht jaar geleden overleden.
Ik vind koken leuk (als ik er tijd voor heb), al heb ik niet de talenten van mijn moeder geŽrfd. Ik kan niet proeven en dan beslissen dat er nog een beetje van dit of dat bij moet. Ik kan wel heel goed een receptje volgen. Ik vind uit eten ook heerlijk en ik vind het geweldig als er iemand voor mij kookt.†
Mijn schatje, mijn grote liefde, mijn echtgenoot Arno is iemand die helaas ook veel spanning met zich meebrengt. Ik zal een telefoongesprek met als afzender 'THUIS' nooit wegdrukken, ik stap iedere vergadering of meeting uit om op te nemen, ook al is het negen van de tien keer Asmara die weer eens iets kwijt is of me mist. Ik ben altijd alert op zijn stemmingen, registreer geluiden die ik anders niet serieus zou nemen en ben altijd op mijn hoede voor een wisseling van stemmingen. Maar... als hij ontspannen is, ben ik het ook! Hij kan me ongelofelijk laten lachen, soms tot tranen aan toe. Hij kan ongelofelijk lief zijn, hij kan me als geen ander vasthouden en me dat ultieme gevoel van veiligheid en vertrouwen geven. Zijn chronische depressie drukt een zware stempel op mijn leven, maar ik hou van hem, heel, heel veel. Arno maakt me nog altijd bijzonder gelukkig.
(Ik kies voor een foto met Leslie omdat hij daar voor het eerst in maanden weer eens lachte...)Waar ik ook heel blij van word, is de sauna. Niet alleen het Finse houten huisje, maar ook het kruidenbad, het bubbelbad, de massages, de gezichtsbehandeling en alle andere lekkere dingen! De foto die erbij komt is vreselijk, maar wel authentiek. Ik was in slaap gevallen op de bank in de sauna...†Wat me echt, echt ontspanning geeft, is op vakantie gaan. Niet alleen vrij zijn, maar uit mijn huis, uit mijn werkomgeving zijn. Ik werk erg veel thuis en het niet aanzetten van de computer is voor mij nog geen echte ontspanning. Maar als ik in het buitenland ben, dan kan ik volledig tot rust komen. Bij een zwembad ben ik natuurlijk altijd extra alert vanwege de kinderen, maar ik kan heerlijk lezen, zwemmen, zonnebaden, puzzelen... gewoon uren niks doen. Zalig! Zalig! Zalig! Op 11 juli vlieg ik met Kelly en de kids naar Spanje, word er nu al zo blij van!


En last but zeker dus niet least, hoort Marco in dit rijtje thuis. Het is een beetje vergelijkbaar met de situatie met Arno, het is spanning en ontspanning tegelijkertijd. Ik kan heel erg genieten van mijn werk, van alles wat erbij komt kijken. Ik ben altijd op mijn hoede en registreer zijn stemmingen net zoals ik dat bij Arno doe. Na de toestanden van vorig jaar waar ik het nooit meer over wil hebben eigenlijk, drukte die last heel zwaar op me. Mijn beiden 'mannen' hadden het verrekte moeilijk en er was niets wat ik echt kon doen om dat te verhelpen. Ja, steunen, er zijn, maar ik kon de depressie van Arno niet wegnemen en ik kon het verdriet en de teleurstelling van Marco ook niet laten verdwijnen. Marco gaat echter heel erg goed, elke dag weer een beetje beter en ik merk dat ik minder spanning in mijn schouders voel. Als ik zie hoe hij in Hertme geniet van muziek maken voor (en met) zijn trouwe publiek, als ik zie hoe hij in de Rai over het podium sjeest terwijl er muzikaal een paar dingetjes niet lekker liepen en hij daar helemaal niet door van slag raakte, dan kan ik zo ongelofelijk blij worden! Heerlijk!
(Ik plaats een foto van ons samen omdat ik die dag jarig was en hij toen buitengewoon lief voor me was!)En jullie?
Waar halen jullie ontspanning uit? En lukt dat vaak genoeg en wat zijn de signalen dat het weer eens tijd wordt? Ontspan je alleen of samen?

Ik ben benieuwd!

xx N.

Samson en Delilah
Samson, beschreven in het Oude Testament, was†was vanaf zijn geboorte een NazireeŽr en vocht samen met God tegen de Filistijnen. Hij werd verliefd op een Filistijns meisje en trouwde haar. Toen zijn vrouw hem verraadde (hij gaf een raadsel op aan zijn vrienden en die ontfutselden het antwoord van zijn vrouw) liet hij zijn bruid in de steek. Maar ja, mannen zijn impulsief dus toen hij het na een tijdje goed wilde maken bleek zij alweer met een ander te zijn getrouwd. Ware liefde allemaal. De woede die dat veroorzaakte maakte dat hij het koren van de Filistijnen in brand stak. Dat vonden de Filistijnen dus weer niet zo grappig. De Filistijnen vermoordden daarop zijn vrouw. En Samson sloeg daarop weer een groot aantal Filistijnen naar het hiernamaals. De Filistijnen vielen vervolgens IsraŽl binnen en eisten de uitlevering van Samson. De IsraŽlieten leverden Simson uit, maar Simson rukte zich los en sloeg duizend Filistijnen dood met een ezelskaak.†Het is me het verhaaltje wel. En dat allemaal omdat hij een raadseltje aan zijn vrienden op gaf en zijn vrouw het antwoord niet voor zich kon houden.Samson was echter ongelofelijk sterk. Toen hij op een dag in de stad Gaza kwam bezocht hij een vrouw van lichte zeden, Delilah. Delilah vroeg Samson waarin zijn geweldige kracht schuilde en hoe hij overmeesterd kon worden. Uiteindelijk vertelde hij haar dat hij zijn kracht zou verliezen als zijn haar zou worden afgeschoren. Terwijl hij sliep riep Delilah een man en liet hem de zeven haarlokken van Samsons hoofd afscheren, waarna Samson door de Filistijnen werd overmeesterd.

De Filistijnen organiseerden vervolgens een offerfeest in de tempel van Dagan ter ere van de vangst van Samson. Hij werd geroepen om de massa te vermaken. Meer dan drieduizend man hadden zich inmiddels op het dak verzameld om het spektakel bij te wonen. Eenmaal in de tempel verzocht Samson de bediende die hem binnenbracht of hij tegen een pilaar kon leunen. Samson vroeg vervolgens aan God of hij nog ťťn keer zijn kracht kon terugkrijgen (zijn haar was inmiddels teruggegroeid) zodat hij twee centrale tempelpilaren omver kon werpen. Zijn verzoek werd ingewilligd, de hele tempel stortte vervolgens in en hij stierf samen met duizenden Filistijnen. Hierdoor stierven meer Filistijnen dan hij in totaal tijdens zijn leven had gedood.

Ik vermoed dat het de bedoeling was dat dit een soort van happy end is. Maar voor mij persoonlijk zijn er daarvoor net even teveel mensen doodgegaan. Gelukkig zijn het allemaal verhalen van duizenden jaren geleden, overgenomen, aangedikt, opnieuw geÔnterpreteerd en verteld.†
Dat Delilah verantwoordelijk was voor het afscheren van Samsons haar en dus het verliezen van zijn onoverwinnelijke kracht, weten we echter na al die jaren nog steeds.


Maar we nemen het niet meer zo serieus. Ik niet in ieder geval. Of wellicht komt dat omdat Aron (12) geen†NazireeŽr is en gewoon in Nijmegen is geboren. Maar dat hij erg lang haar had, gezond en glanzend, dat wist ik wel. Ik had al een paar keer gevraagd of hij niet naar de kapper wilde. Zijn haar hing vaak voor zijn ogen, aan borstelen heeft hij een hekel en hij werd elke dag wel een keer voor een meisje aangezien. Uiteindelijk liet ik het onderwerp rusten, zijn haar, zijn smaak, zijn leven.Maar vorige week zei hij dat hij wel naar de kapper wilde. Er mocht een heel stuk af. Meteen sloeg de twijfel bij mij toe. "Weet je het zeker," piepte ik. Ja, hij wist het zeker en het groeide ook vanzelf weer aan als het toch niet zo mooi was.

"Realiseer je je dat je dan aan de middelbare school begint met kort haar?"
Aron keek me aan, lachte me nog net niet uit.
"Wat heeft de middelbare school er nu mee te maken? Het is toch mijn haar!"
(Veel te veel zelfvertrouwen, te goed opgevoed dat joch!)

Maar goed, gisteren dus naar de kapper. Zelf zijn kapsel uitgekozen.†
Schaar erin. En kijk eens wat een fris koppie... Heerlijk!
En al zijn kracht nog hoor! Laat die Filistijnen maar komen!xx N.

Vandaag is rood
Uiteraard ben ik al jaren van het internetbankieren en nu ontdekte mijn collega daar van de week wel een heel gek zinnetje. ROOD STAAN OP UW REKENING IS ZO GEREGELD.


Alsof dat iets nieuws is! Ik kan uitstekend rood staan, heb daar echt een talent voor.
Het enige wat je er voor hoeft te doen is meer geld uit te geven dan je hebt.
Zo makkelijk is dat. Hoef je echt geen ingewikkelde cursus voor te doen hoor... hihi!


Laat de leeuw...
...niet in zijn hempie staan!

Maandag tijdens het optreden van Guus klom er opeens een man in een oranje leeuwenpak het podium op. Flink aangeschoten en in dat onhandige pak was dat een hele klus maar opeens stond hij op de catwalk. Dolblij zwaaide hij met zijn voorpoten, beveiliging kwam al aanrennen maar de leeuw had niet door dat het podium van Guus een Golden Circle in het midden heeft en viel er hoppa, aan de andere kant meteen weer af!
Op een barrier, een metalen hek dus, waarna hij een minuut of tien buiten westen was voor hij met naar wat ik heb vernomen, een gebroken rib weer afgevoerd werd. Overigens belde hij een paar dagen later dat hij zijn 'kop' kwijt was en of die misschien gevonden was. Hihi, hij was wel meer kwijt dan zijn kop volgens mij...

Even meelachen?
Groots
Vier dagen was ik in Eindhoven te vinden en wat heb ik genoten! Marco heeft al eerder aangegeven dat het voor hem erg relaxed is zo, hij hoeft 'de kar niet te trekken' en in een bepaald opzicht geldt dat voor mij ook. Ook mijn werkzaamheden zijn makkelijker en hoewel er op de dagen altijd piekmomenten zijn waarbij alles in korte tijd snel moet gebeuren, kunnen we een groot deel van de dag ontspannen en plezier maken. Sommigen van ons hebben het dan heel druk met hun iPad. Anderen hebben het dan heel druk met jaloers zijn.
Verder is er een WK en zijn we zelfs nog lekker met een klein clubje uit eten gegaan. Aan de hand van wat foto's neem ik jullie mee door die vier dagen!
In de Verlenging

Geen tijd om te loggen maar deze kan ik er nog wel snel even opzetten†
Het leed dat file heet!
In het logje van Hellen las ik dat ze kortgeleden een bekeuring kreeg voor het in de auto vasthouden van haar telefoon, terwijl ze haar telefoon onderin haar tas had liggen. Vermoedelijk zat ze aan haar oorbel te friemelen waardoor de agent had gedacht dat ze een toestel vast had. Tja, dan is het haar woord tegen het zijne en dat kan tot vervelende situaties leiden.

Nu heb ik een soortgelijk verhaal, hihi.
Ik zat in de auto en reed in een file van langzaam rijdend verkeer naar huis (*kuch*) toen ik een idee voor een logje had. Ik wilde het over het fileleed hebben, over wegwerkzaamheden en de spits enzo. Er kwamen wat leuke grapjes in me boven en ik schreef in gedachten dat logje al, je kent het vast wel.
Maar mijn geheugen is natuurlijk volkomen onbetrouwbaar, dus ik maakte me ernstig zorgen of al mijn leuke ideeŽn en grappige anekdotes het wel tot huis zouden halen. Omdat ik mijn memorecorder in mijn tas had zitten (ik had net Marco een interview afgenomen), bedacht ik me dat ik wel wat steekwoorden op het apparaatje in kon spreken en zodoende thuis niet zou hoeven worstelen met mijn geheugen.

Terwijl ik enthousiast aan het inspreken was en hartelijk lachte om mijn eigen hilarische grapjes, schoof er opeens een auto voor me waarop 'STOP POLITIE' knipperde. En jawel hoor, hetzelfde verhaal als Hellen, ik was aan het bellen in de auto en dat kost nu eenmaal 160 euro.

Ook ik heb een pracht van een handsfree setje in mijn auto, maar mijn telefoon lag wel verdacht dichtbij op de passagiersstoel. Hij was aan mijn speakerset geplugd zodat ik mijn favoriete liedjes kon luisteren. Achteraf gezien had ik overigens echt geluk want ik had Marco daarvoor aan de telefoon gehad en hij kreeg een wisseltje en zou me zo terugbellen. Ik dacht daarop dat de verbinding verbroken was maar ik bleek nog in de wacht te staan. Voor hetzelfde geld was Marco opeens weer gaan praten en dan had ik hoog of laag kunnen springen maar had niemand nog geloofd dat ik echt niet aan het bellen was geweest. Ook al was Marco dan handsfree te beluisteren. Maar goed, dat gebeurde dus gelukkig niet.

Hoe dan ook, ik legde uit dat ik niet aan het bellen was maar aan het inspreken en dat de wet nergens zegt dat het verboden is om een memorecorder in je hand te hebben tijdens het autorijden maar ondertussen moest ik wel mijn rijbewijs al pakken. Het zag er slecht uit.†Ik probeerde nog uit te leggen over mijn logje en hoe slecht mijn geheugen is maar op de ťťn of andere manier klonk dat nogal bizar terwijl het zo waar is.

Uiteindelijk pakte ik het memorecordertje weer en zei: "Luister dan!"
En hoewel ik het me zelf niet meer herinnerde (dat geheugen...) bleek het ingesproken verhaal toch de aanleiding om me geen bekeuring te geven! De laatste vijf seconden doen het 'm!
Luister maar eens mee...xx N.
Marco's nieuwe iPad!
Kijk hem eens blij zijn met zijn mooie nieuwe Ei-pet!

xx N.

Everything I Need


†††Such joy & happiness you bring ††

"Zeg me wie je ziet
Wanneer je naar me kijkt"