Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 vrienden ;
en 2 gast vrienden .
Nieuws van Marco
We zijn begonnen met de voorjaars Clubtour 'Thuis'! Ga ik jou ook zien tijdens de tour? Groetjes, Marco
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Lieve Rianne, Ja, het is...
15:02, 1 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Leontine 40 jaar!
Het was op de verjaardag van Senna, in september dus, dat we met een paar meiden in de achtertuin de verjaardag van Leontine ter sprake brachten. We wisten wel dat ze het in 2008 wilde vieren, maar we wilden haar verjaardag niet voorbij laten gaan. Daarbij kon het best wel eens zo zijn dat ze voor volgend jaar had gekozen omdat het in die drukke decembermaand teveel rompslomp zou zijn om echt iets leuks van de grond te krijgen. Maar zoals gezegd zaten we daar met een groepje meiden die zonder uitzondering Leontine een warm hart toedragen. En zo werden de eerste ideeën geboren...
Nu kan je wel met vijftien meiden rond een tafel plannetjes gaan maken, maar in de praktijk werkt dat niet echt. Met een kleine groepje brainstormen en knopen doorhakken is veel praktischer en al snel waren er drie meiden die het heft in handen zouden nemen. Een vriendinnetje van Tine, haar zus en haar schoonzus zouden de boel aanslingeren. Ik zei dat ze een beroep op me mochten doen als het nodig was, maar had er alle vertrouwen in dat het allemaal zou lukken.

Eind november werd me gevraagd of ik misschien toch hier en daar kon helpen. Dat vond ik natuurlijk prima! Er werd me gevraagd of ik de uitnodigingen wilde versturen. Ik zag mezelf al aan tafel zitten met Asmara, postzegeltjes plakken en adressen schrijven, helemaal leuk. Al snel kreeg ik de gastenlijst in mijn mailbox. Maar adressen schrijven zat er toen nog niet in, want er stonden alleen voornamen in. Inge & Mike. Bert & Marijke. Geen achternamen, geen adressen. En toen ik vroeg hoe ik aan de uitnodiging kwam, bleek die nog niet te zijn gemaakt. Zoiets komt natuurlijk nooit gelegen, maar ondanks de tijdsdruk was het maken van een uitnodiging natuurlijk wél heel erg leuk. Ik liet me inspireren door haar website, voegde kamelen toe, verzon een tekstje. Ik kreeg het allemaal niet in twee dagen af, wat eigenlijk de vraag was geweest, maar na een aantal dagen knutselen had ik dan toch een uitnodiging die ik zonder schaamte kon versturen. Met behulp van het comité en dankzij de inspanningen van Marco die Leontine haar adressenlijst wist te kopiëren, kon ik de uitnodigingen deels mailen en deels posten.


















Al snel rolden de eerste reacties binnen. Sommigen meldden zich meteen af. John en Vivian zaten in Engeland op die dag en zouden het dus helaas moeten missen. Anderen reageerden heel erg enthousiast, boden hulp aan, maakten plannetjes.
Ik ben heel erg op Leontine gesteld. Ik hield al van haar voor ik haar echt leerde kennen, door de manier waarop Marco over haar sprak. Ik hou veel van Marco, en de mensen die belangrijk voor hem zijn, zijn dat daardoor meteen ook een beetje voor mij. Leontine is zijn alles, en als hij over haar praat voel, proef, ervaar je zijn liefde. Leontine maakt hem zo ontzettend gelukkig, dat voordat we elkaar écht leerden kennen, ze bij mij eigenlijk al niets meer verkeerd kon doen.
Toen ik haar wel leerde kennen, en dat is na onze reis naar India eigenlijk alleen maar beter geworden en dan vooral ook door de kinderen, begreep ik al snel dat Marco volkomen gelijk had. Leontine heeft veel positieve eigenschappen, maar de eigenschap die ik het meest waardeer is haar eerlijkheid en directheid. Als haar iets dwars zit, zal ze het je meteen zeggen. Je krijgt niet een jaar later te horen dat je toen en toen iets gezegd hebt over dat en dat en hoe kwetsend dat was. Hoewel ik die ervaring zelf niet heb, heb ik gemerkt en gehoord hoe ze meteen eerlijk zegt hoe ze over iets denkt. Ik vind dat heerlijk overzichtelijk. Ik zit zelf ook zo in elkaar en heb moeite met mensen die niet (goed) communiceren en dat dan later mij kwalijk nemen.

Los van haar eerlijkheid, is ze ook nog eens ontzettend lief. Ze is erg betrokken, ze is open, ze is verschrikkelijk gezellig en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ze lacht met haar hele lichaam, haar hele hart. Een geweldig geluid! Op haar verjaardag werd ze door Inge opgehaald en bij Inge thuis aangekleed in de 1001 nacht kleding. Het was allemaal helemaal in de juiste sfeer en stemming en het paste haar ook prachtig.

Zelf had ik kleding door een vriendinnetje laten maken. Ik heb niet echt het figuur van een buikdanseres, ook al heb ik meer dan voldoende buik. Ik wilde iets aan wat weliswaar in stijl was, maar ook gewoon bij mij paste. Erika is geweldig met draad en naald, heeft me helemaal opgemeten, is op zoek gegaan naar mooie stof en heeft toen mijn outfitje gemaakt. Helemaal gaaf! Zondagavond heeft Manon het bij haar opgehaald, en Daantje ging maandag voor mij gewoon nog naar de schoenenreus om bijpassende schoenen te halen. Lieve mensen heb ik om me heen!

Om half drie had ik mijn Borsato-koffertje ingepakt. Kleding, make-up, fototoestel, schoenen,  alles pakte ik in. Vervolgens stapte ik om drie uur op de trein, in joggingspak. Om in mijn gewaad over straat te gaan leek me geen goed idee! In de trein naar Amsterdam zat ik in een vierpersoons-zitje toen er een jongen tegenover me ging zitten. Een jongen die eigenlijk een man al is, qua leeftijd, maar er nog zo jongensachtig uit ziet. Ik vond hem wel wat hebben en bestudeerde hem ongegeneerd. Toen hij me aankeek zei ik snel heel cool "Hoi..." Hij wachtte een seconde en zei toen: "Haai..." Dat was onze enige diepzinnige converstatie. Toen ging zijn telefoon en hij nam op: "Giel."
Aiii... dat was Giel Beelen. Geen wonder dat ik hem wel wat vond hebben. Hij kwam me gewoon bekend voor!

Bij Nomads aangekomen was het er een drukte van belang. Blijkbaar was er een photoshoot bezig. Twee jonge mensen moesten doen alsof ze in een appel beten en dat zo horny mogelijk. Er werd van kleding gewisseld, licht gemeten, schermen opgesteld. En ik liep vooral veel in de weg. De jongen van het geluid bouwde zijn setje op, de jongen die het tv-scherm en de dvd-recorder leverde sloot de spullen aan. Ik was er al om half vier om hen op te vangen, maar echt iets toevoegen naast wijzen waar ze moesten staan deed ik niet. Ik kleedde me om in het toilet, at een stukje quiche van Nomads en tegen zessen postte ik bij de deur. Er was een echte portier met gastenlijst, maar aangezien ik veel mensen van gezicht dan wel naam ken, zou ik er even bijstaan. Edwin Smulders meldde zich ook al snel. Een geheim feestje blijft voor hem echt niet geheim. Hij had Marco en Leontine eerder op de dag al gezien maar niets verklapt en ook nu was hij niet van plan de verrassing te bederven. Hij bleef staan om alle aankomende gasten te fotograferen (met name de bekende Nederlanders) maar toen ik zei dat Leontine over vijf minuutjes zou arriveren verstopte hij zich. We spraken af dat hij dan later op de avond nog een momentje zou krijgen om een foto van Leontine te maken en dat vond hij prima. 

Iedereen ging achterin het restaurant staan. Nomads heeft allemaal kleine, intieme zitjes, en aan het eind van de gang een grotere ruimte. Leontine zou dan door het gangetje gaan en pas op het allerlaatste moment iets merken, hadden we bedacht.
We stonden daar dus een beetje 'Ssstttt!!!' en "Stil zijn!" te fluisteren toen we in de verte de deur open hoorde gaan. Ik werd een beetje zenuwachtig van alle spanning en kon niet wachten om haar gezicht te zien. We waren allemaal doodstil toen Leontine door het gangetje liep. Ze zag inmiddels wel al wat kleding, al had ze nog niet door wie erbij hoorden, maar haar stralende lach galmde al door de gang. Waar wij allemaal gespannen stil waren, schoot de hele groep als één man in de lach. Wat een fantastisch begin van de avond! Leontine kwam luidkeels lachend binnen en wij brulden SUPRISEEEE!!!

De DJ zette snel 'Happy Birthday' op, maar de groep zong er 'Lang Zal Ze Leven' dwars doorheen! Iedereen klapte en zong, het zag er geweldig uit. Marco nam de microfoon en heette haar welkom. Hij vertelde dat de credits naar haar vriendinnetjes uit gingen, hoe iedereen het geheim had gehouden voor haar en dat iedereen die hier was, daar was omdat ze om haar geven. Het was lief om te horen. Inge deed een woordje, bedankte het team, en toen proostten we op een mooie avond.

Leontine maakte een rondje, begroette en kustte iedereen. Het was voor haar een waar cadeau die avond, want er waren mensen uit alle perioden van haar leven. Jeugdvriendinnetjes, haar collegaatjes uit Voetbalvrouwen, haar exvriendje, familie, iedereen was er gewoon! Leontine straalde!

Veel mensen hadden iets ingesproken voor Leontine en daar had Mike een prachtige compilatie van gemaakt. Ze zat in de kussens, met vriendinnetje Inge naast haar. Aan de andere kant zat zus Laura, daarnaast zat ik. Toen de dvd startte moest ik al slikken. Fotootjes van vroeger, beelden van haar carrière, haar gezinnetje en tussendoor dus de felicitaties van veel van haar vrienden en familie. Ik probeerde me voor te stellen wat zoiets met je moet doen. Al die mensen waar je zoveel van houdt, en al die mooie woorden! Ik moest meteen aan Arno denken. Arno die hier deze avond vanzelfsprekend niet bij was, en hoe graag ik het met hem had willen delen. Tot mijn schrik realiseerde ik me dat Marco niet naast Leontine zat. Als ik Arno naast me wilde hebben op dit moment, dan wilde Leontine haar grote liefde natuurlijk ook bij zich hebben! Ik stootte Laura aan, vroeg of ze op mijn plekje wilde gaan zitten en liep snel naar Marco die ik naar het lege plekje naast Tine stuurde. Ze kroelden meteen dicht tegen elkaar aan en ik moest opnieuw slikken. Ik ben gek op geluk, op harmonie, op echte liefde. Van al die romantiek word ik zo wiebelig als het maar kan. 

De film was echt geweldig! Het was ontroerend, het was grappig, het was hartverwarmend. Ik had de dvd 's middags al gezien, toen we hem testten, maar toen ik hem 's avonds zag, met Leontine zo vlakbij me, werd ik pas echt emotioneel. Ik probeerde niet te knipperen om mijn eyeliner op de juiste plek te houden, en dat lukte me allemaal net. Toen het me echt te heftig werd, keek ik gewoon even de andere kant op. Daarop ontdekte ik dat ik naast Lieke zat. Ik kreeg een dikke kus. De schat!






























Toen ik zelf in beeld kwam moest ik opnieuw even slikken, al was het niet van ontroering. Ik heb geen moment geaarzeld toen ze me vroegen of ik iets wilde zeggen en ik had ook geen enkele moeite met de tekst. Ik wist meteen wát ik wilde zeggen en het rolde er ook uit zoals ik het hebben wilde. Maar jezelf terugzien op groot scherm, dat was wel even schrikken. Ik had het voor Leontine ingesproken en me geen seconde gerealiseerd dat iedereen dat dan te zien en horen krijgt. Na het filmpje kreeg ik leuke reacties. Lone kneep even in mijn arm, Lieke gaf een dikke zoen, Astrid zei iets liefs, Daantje gaf een knuffel, mensen die ik niet van naam ken spraken me er op aan. Ik wilde nog iets zeggen, je kent dat wel, jezelf een beetje ontkrachten. "Zo leuk was het niet," of  "Ik had het eigenlijk anders gewild..." Het is vaak toch een tweede natuur om een complimentje niet zonder slag of stoot te accepteren. Maar toen ik naar de mensen keek die me erop aanspraken, realiseerde ik me opeens dat dit de mensen zijn die van Leontine houden. En omdat ik in het filmpje had laten merken dat ik diezelfde gevoelens voor Leontine heb, hadden we opeens een band. Zoals ik van Leontine hield zodra Marco dat deed, zo vonden deze mensen me opeens lief omdat ik lief voor Leontine was. Het klinkt gek, maar door dat gegeven was deze hele avond heel warm. We hadden allemaal dezelfde overeenkomst: Leontine.

Ik deelde een taxi met Paul, Sandra en Daantje en dat was eigenlijk het perfecte naspel.
Nog even heerlijk napraten over een mooie avond.
Leontine stuurde lieve smsjes rond vandaag, en ook heb ik haar gesproken.
Ze heeft ongelofelijk genoten en loopt nog altijd op wolkjes, zo leuk als ze het vond.

Daardoor is de avond voor mij meer dan geslaagd!
Ik word over zo'n 14 maanden veertig. 
Maar als ik naar gisteren kijk... zie ik daar helemaal niet tegen op!

1. Door: Suzanne Noya op 12-12-2007 05:33:04
Leuk dat jullie zo genoten hebben.
Je hebt en heel mooie jurk aan hoor Nathalie. Dat staat je heel goed.
Zelfs Marco heeft een prachtig gewaad aan.
Ik ben blij voor leontien dat ze zo verrast is en dat Edwin Smulders ook het geheim hield.
Echt geslaagd verjaardags feestje.
En zo zie je maar weer, 40 worden is niet zo erg.
Suzanne
2. Door: Miriam op 12-12-2007 06:56:37
erg leuk feestje zeg en leuke foto's
zo vier je toch leuk je 40ste verjaardag
3. Door: Ine op 12-12-2007 07:25:32
Wat een geweldige avond en verrassing voor Leontine. Het lijkt wel een sprookje!
4. Door: Mariska Over op 12-12-2007 07:36:41
Zo zo wat een feestje, echt super leuk als je veertig wordt en eigenlijk niet weet wat ze gedaan hebben voor je. Ik kan me voorstellen dat ze onwijs genoten heeft van deze avond.

En het zijn vaak die kleine lieve woordjes die je op zo'n dag of avond aan iemand richt waar ze nog heel lang over na zullen denken! Echt leuk dat je het ook zo naar je zin hebt gehad!

xx
5. Door: Miranda op 12-12-2007 07:43:36
Klinkt allemaal supergaaf!!!
Wat een mooi feestje moet dat zijn geweest!
6. Door: Bianca op 12-12-2007 07:50:02
Geweldig om een vriendin zo te verassen, dat is altijd leuk.
De boodschap komt dan heel goed aan, dat iedereen stuk voor stuk haar waarderen van haar houden!
Super gewoon!!
7. Door: masai op 12-12-2007 07:52:23
Ik vind het geweldig dat jullie leontine zo in het zonnetje hebben gezet. Ze is een topvrouw!!!!!
8. Door: Marlies de Bruijn op 12-12-2007 07:57:25
wat ontzettend lief van jullie allemaaldat zal haar erg goed hebben gedaan...
9. Door: annemarie1980 op 12-12-2007 08:00:53
Een zeer geslaagde avond en een volkomen verassing.
Leontine heeft zo te lezen een hele mooie verjaardag gehad.

En dat dankzij iedereen die haar lief is.
10. Door: cattiewoman op 12-12-2007 08:06:48
wat een geweldige suprise voor Leontine!!! Maar dat heeft ze dan ook zeker verdiend en zo geweldig om te lezen hoeveel mensen van haar houden en haar liefhebben!!
Een zeer geslaagd feestje en wat een prachtige foto van jou en Marco, ook jij zag er geweldig uit meid!

11. Door: Wilma Bakx op 12-12-2007 08:18:11
Wat een heerlijk warm feestje
Een feest wat Leontine nooit meer zal vergeten!
12. Door: Nathalie Brouwer op 12-12-2007 08:23:07
Je hoort vaak dat velen 40 worden absoluut niet leuk vinden,ik kan me niet voorstellen dat Leontine daar zo over denkt,zeker niet naar zo'n geweldig feest.
Jullie hebben een sprookje werkelijkheid laten worden
13. Door: Erica op 12-12-2007 08:39:39
Wouh...
Dat is nog eens mooi 40 worden, wat zal ze verrast zijn geweest!!!
Erg leuk!!!
Om nooit meer te vergeten....
Wat een stelletje supermeiden...
14. Door: Regine op 12-12-2007 08:40:35
Een onvergetelijke avond dus....Geweldig!!
het getal 40 doet niet zeer (weet ik uit ervaring, haha)....
15. Door: Marijke op 12-12-2007 08:47:12
De voorpret moet alleen al super geweest zijn. Het is toch heerlijk om los te gaan in een thema als 1001 nacht.. En dan is het natuurlijk super om te zien dat Leontine er zo van geniet.

Heerlijk!!

16. Door: Alina Huijskens op 12-12-2007 08:50:34
Jullie hebben er wel weer heel veel werk van gemaakt.
Deze Verjaardag zal Leontine niet snel vergeten.
Het leek wel op het sprookje DUIZEND en één Nacht.

Liefs Alina
17. Door: Purple L`tje op 12-12-2007 08:54:26
Wat zag je er prachtig uit Nathalie!!!
Als je in die jurk in de trein was gaan zitten, dan had je wel meer aandacht van Giel gekregen
Wat super dat julie dit voor Leontine gedaan hebben en wat is het genieten om zoiets voor iemand te doen, maar ook om het te krijgen. Kan me voorstellen dat Leontine nog heel erg aan het nagenieten is.
Leontine zag er ook prachtig uit en Marco in zijn sultanpak !
Dit is zo`n avond die je niet snel zult vergeten.
18. Door: Marja op 12-12-2007 08:55:32
Wat een prachtig feest! Dit is echt een avond om nooit meer te vergeten. Maar Leontine verdiend het ook echt en ik geloof graag dat wat je over Leontine schrijft waar is. Ze straalt dit ook echt uit.
Een schitterend paar Marco en Leontine.
En wat zie je er mooi uit Nathalie en dan die foto''s met de twee sterren
En de uitnodiging is ook prachtig.
Fijn dat jij en vooral Leontine en Marco en alle anderen hebben genoten

Liefs,
Marja
19. Door: Stefan op 12-12-2007 08:57:01
Dat was een leuke verrassing voor Leontine!
20. Door: Ireen op 12-12-2007 09:02:24
Zo wil ik ook wel 40 worden (pas over iets meer dan 2 jaar hoor)!!! Wat een geweldige verrassing moet dat geweest zijn zeg. En wat leuk om dat allemaal te mogen organiseren. En dan die outfits!! Echt super. Dat hebben jullie weer goed gedaan!
21. Door: Simone op 12-12-2007 09:05:52
wat ontzettend leuk zeg !
22. Door: Joke op 12-12-2007 09:10:38
Leuk, zo'n feestje, en het is natuurlijk helemaal gaaf als je ook mag helpen met de voorbereidingen.
Alleen de voorpret lijkt me al helemaal geweldig!
23. Door: Ria op 12-12-2007 09:19:00
Wat een heerlijke verrassing voor Leontine
Het geeft jezelf ook altijd zo'n heerlijk gevoel als je iemand anders helemaal blij kunt maken

24. Door: Joke op 12-12-2007 09:21:41
Wat een heerlijk verhaal om te lezen!! En wat een super verrassing voor Leontine!! Helemaal geweldig allemaal!!! Jullie verdienen een dikke pluim!!
25. Door: lidy op 12-12-2007 09:34:59
wat een heerlijke manier om je 40 ste verjaardag te vieren, het moet een feest zijn en dat hebben jullie er van gemaakt, Complimenten voor de organisatoren.

En wat een mooie jurk zeg!!!!!!
26. Door: Renate op 12-12-2007 09:42:36
Wat een heerlijk feest vol liefde...
Vind het altijd geweldig dat het dan ook tot de laatste moment geheim blijft voor de jarige.

Dat het een leuk feest is geweest is te lezen uit jou verhaal.
Je ziet er schitterend uit in je 1001 gewaad.
27. Door: Rianne Beck op 12-12-2007 09:59:42
wat goed leuke dstukje
28. Door: marleen op 12-12-2007 10:17:58
wat zag je er beeldig uit............en dan die laatste foto daar smelt een mens helemaal bij weg.......................*zucht*...............
29. Door: Lieke de Kort op 12-12-2007 10:18:11
Wat een leuke verrassing!
Het moet een geweldig feest zijn geweest!

Geniet er nog van!
30. Door: Danielle Dubel op 12-12-2007 10:54:44
Ontzettend leuk om te lezen hoe het feest was.
Leontine heeft genoten zoals de bedoeling was. En jij ook. Dat is duidelijk de lezen in deze log.Mooi warm logje
En ja je outfit was echt keimooi.
Super.
En wat mooi trouwens zo een film met iedereen erin die haar lief is.
Volgens mij was het een heel gaaf gezicht iedereen in die kleding.
xx
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Dus maak je hart weer vrij
Maar krijg vooral geen spijt"