Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment is er 1 vriend ;
en 1 gast vriend .
Nieuws van Marco
We zijn begonnen met de voorjaars Clubtour 'Thuis'! Ga ik jou ook zien tijdens de tour? Groetjes, Marco
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Lieve Rianne, Ja, het is...
15:02, 1 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Picknicken
Het was een hele gewone doordeweekse zondag toen Martine me appte dat ze zin had om te picknicken. Ik was nog heel druk met wakker worden, maar picknicken is eten dus op de tast typte ik snel 'ja' terug, zodat daar geen misverstanden over waren. Ik rekte me nog even uit, in de veronderstelling dat Martine in de kamer naast me op dit briljante idee gekomen was, maar het volgende berichtje bewees iets anders: Heb je verzoekjes? Oh en als je me zoekt, ik ben al in de winkel.

Dat noem ik nog eens daadkracht. Ik had geen verzoekjes, alles wat Martine bedenkt op het gebied van eten is verrukkelijk.
Ik ging douchen en kleedde me aan, maar toen ik beneden kwam was Martine nog druk in de keuken. Shit, te vroeg beneden. Kan ik je ergens mee helpen? vroeg ik vriendelijk omdat ik nu eenmaal ontzettend behulpzaam ben. Maar dat hoefde niet, ze had alles onder controle. Misschien ook maar beter ook, want toen ze me later om een flesopener vroeg om mee te nemen pakte ik zonder aarzelen een dunschiller in. Maar daar krijg je geen biertjes mee open, bleek al snel.

Ik keek bewust niet naar wat er allemaal op het aanrecht geprepareerd en klaargezet werd maar toen ik wat naar de kliko mocht brengen zaten daar wel enige overblijfselen van een ananas bij. Een echte. Niet uit blik. Martine en picknicken, je weet gewoon dat het een feest wordt.
Er werd een AH krat zo bedekt met fleurige theedoeken dat het net een echte picknickmand leek en Martine vulde hem met dubieuze zilverfoliepakketjes en andere geheimzinnigheden. Pinguinbordjes erbij, glazen, bestek, drankjes en twee grote kleden én twee handdoeken voor het geval we ook nog wilden zonnen. We waren er klaar voor.
Ik had de basistas ingepakt. Externe oplader. Fotocamera. Portemonnee. Zonnebril. iPad. We waren er dus aan alle kanten helemaal klaar voor. 


We reden naar het Weerwater. Leuk detaill. Dit meer heet zo omdat toen Almere er nog niet was, alles water was. Toen werd het allemaal ingepolderd om er dit leuke stadje van te maken en werd dit meer gecreeerd. Het werd dus Weer Water. Weerwater. Daar reden we dus heen. Parkeerden en verdeelden de spullen. Ik droeg de beide basistassen, Martine het gezellige kratje. Op zich een goede verdeling, lachten we nog. Want hij was nu natuurlijk loeizwaar met al dat eten en drinken. En straks, als ik alles, ik bedoel we sámen alles opgegeten hadden, woog hij nog maar de helft. En dan zou ik hem dragen. 


Bij het Weerwater heb je strand, waarbij je een leuk uitzicht heb op stoere wakeboardende mannen, maar ook gras. We maakten een feilloos plan. We namen het verste stuk gras, dat was wel even lopen maar daar lag bijna niemand, heerlijk veel privacy dus. En als we onze buikjes dan vol hadden konden we altijd nog verkassen richting het zand voor het zomerse strandgevoel. Kan niet misgaan. Het was best ver lopen met dat zware krat maar de basistassen wogen niet zo heel veel dus het was eigenlijk best heel goed te doen. Bij het gras aangekomen had Martine even een momentje nodig om haar trillende armen weer onder controle te krijgen terwijl ik de knalroze dekentjes spreidde. Vervolgens legden we al het eten feestelijk neer. Een kleine opsomming: verse aardbeitjes maar ook fruitspiesjes met verschillende soorten fruit, muffins, croissantjes, suikerbrood, donuts, drie verschillende soorten wraps, oa met zalm en geitenkaas, spiesjes met mozzarella, tomaat en bascilicum, stokbrood, aïoli en sausjes... Dan nog verschillende lekkere drankjes en zelfs aan een ijsklontje en schijfje citroen voor in mijn cola was gedacht! Je begrijpt wel, ik was volkomen gelukkig.


Toen alles uitgestald was maakten we enkele selfies. Dat vond ik wel respectvol want we wisten allebei dat over enkele minuten het mooie uitgestalde dekentjes met etenswaren een ravage zou zijn als ik eenmaal aan zou vallen. Toen ik een hapje van mijn wrap met gerookte kipfilet nam gebeurde het. Er kwam een wesp. Hij keek naar mijn wrap, naar de verse aarbeitjes en rook even aan de donut. Ojee, zeiden wij. Een wesp. Geen reden tot paniek natuurlijk. We zijn geen kleine kinderen meer. Foei wesp, zeiden wij. Dat is niet voor jou.

De wesp voelde blijkbaar aan dat hij niet echt welkom was ofzo, want hij droop met hangende vleugeltjes af. Zo. Nu kon het picknicken dus echt beginnen. Ik strekte mijn arm uit om naar iets te graaien toen er weer een wesp kwam. Het was dezelfde belhamel als net maar nu met zijn broer. Ik zei het toch, zei de wesp. Donuts met spikkeltjes en verse aardbeien.
Martine en ik keken elkaar aan. Nee, we hadden ze niet uitgenodigd. Dit was een besloten picknick. Op het verste stukje gras. Wat ver lopen was. Vanwege de privacy. Maar met deze wespen erbij was er helemaal geen sprake van privacy. Ik voelde me bijzonder bekeken en in de gaten gehouden. Ik hield zelf de broers ook in de gaten, geef ik toe. Toen kwam er nog een wesp. Njammie, zei deze. Hier vernietig ik graag mijn smalle taille voor! Nee, nee, kreunde ik. De wesp was niet weg te slaan bij mijn glaasje cola met ijsklontje en schijfje citroen. Ik weet het goed gemaakt, zei ik gul. Ik goot een beetje cola op een bergje zand enkele meters van ons kleedje. Ik legde mijn schijfje citroen erbij. Dit is voor jullie, riep ik supervrolijk. Helemaal voor jullie! Nou, veel plezier met jullie picknick, wespjes! En ik probeerde zo onopvallend mogelijk terug te keren naar onze knalroze dekentjes. Daar zat ondertussen een hele kolonne aan wespen zich tegoed te doen aan onze picknick. Toen ik Martine haar beteuterde gezichtje zag was de maat vol. We gaan verhuizen, besloot ik.
 

In een razend tempo maar niet zo dat de wespen boos werden, pakten we alles weer in. Aardbeitjes. Muffins. Croissantjes en wraps. Alles. Zoals afgesproken droeg ik het krat dat dus verrassend zwaar was, en we liepen richting de auto. Vijf minuten hadden we gepicknickt. Vijf minuten. Vijf. En nu liepen we al terug. We zouden gewoon een beter plekje zoeken. Was hier in de buurt niet ook zo'n Thee Tuin? vroeg Martine. Ja, nu je het zegt, ik denk er eentje te weten. Kleinschalig, heel gezellig. En eigen etenswaren zijn toegestaan, wist ik nog. We waren bijna bij de auto toen ik heel even het krat neerzette. Het leek wel zwaarder te worden bij elke stap. Martine nam hem direct over en liep kordaat,sportief en erg sterk zo naar de auto. Daar deden we alles in de achterbak en besloten naar de Thee Tuin te gaan. Ik reed zonder navigatie in één keer goed, wat al bijzonder was. Omdat we er al eens eerder waren geweest mochten we gewoon achterom, heel gezellig.
 

En ja hoor. Een tuin. Met veel bloemen, een konijn, drie poezen, ligstoelen en overal gezellige zitjes. Je kon in de zon, half in de zon of in de schaduw. Er was een koelkast waar we eten en drinken in mochten parkeren en een tafeltje waar we ons kleedje overheen mochten leggen. Super handig, zit je ook niet zo op de grond maar op een comfortabel bankje. En het mooiste van alles was nog wel dat ze gewoon Wifi hadden. 

Kortom, we hebben onze picknick voortgezet op de beste picknickplaats die er is: mijn eigen tuin. Het smaakte allemaal verrukkelijk en daarna gingen we lezen en slapen op het gras. 's Avonds werd er zelfs nog gezellig een vuurtje aangestoken. Perfect.

Het enige kleine nadeeltje? Ik had met limonade heel enthousiast een wespenvanger gemaakt. Maar we hadden thuis geen wespen. Dus die is nu werkeloos en zo weet ik nooit of ie werkt. Balen.


xx N.

1. Door: Monique op 10-08-2015 23:39:20
Wat een super leuk idee....jammer dat er meer hetzelfde idee hadden. Alleen wilden zij er geen moeite voor doen.....luilakken. Alleen maar willen smikkelen....hihi Die Thee tuin was een super oplossing! Toch nog een leuke picknick al was dat niet op de grond. Xxx
2. Door: Hillie op 10-08-2015 23:48:24
Wat heerlijk om met zo'n aanbod wakker gemaakt te worden en zo je zondag te beginnen, alleen zo jammer dat die klelne monstertjes met die zwart/gele pakjes hetzelfde plekje hadden uitgezocht op het strand bij het Weerwater. Ik kon het niet laten om even te gniffelen, want je hebt het weer zo heerlijk, hilarisch beschreven. Gelukkig hebben jullie uiteindelijk toch nog van de picknick kunnen genieten samen op een plek met nog meer privacy.

X Hillie
3. Door: Jolanda Dobbelaar op 11-08-2015 00:29:43
Wat heb je dit heer heerlijk geschreven. Heb af en toe wel moeten lachen hoor.
Leuk zeg om zo wakker gemaakt te worden. Wie wil dat niet. 
En dan is het zo lullig dat die vliegende boevenpakjes het deden verstieren. 
Gelukkig heb je een plekje gevonden ,waar je toch nog hebt kunnen genieten van al dat lekkers. 

liefs
Jolanda
xx

 
4. Door: Martine op 11-08-2015 08:21:31
Ik vond het ook écht lullig van die wespen. Ook gewoon niet genoegen nemen met dat hoekje wat we voor ze hadden gemaakt. Ondankbare beesten. Zo'n hele wrap kunnen ze niet eens op, maar nee hoor, hun ogen waren weer groter dan hun maag natuurlijk. En ook gewoon aan de alcohol he, ze waren niet eens 18! Asociale beesten.

Die theetuin was inderdaad wel echt een ideale oplossing! Echt een uniek plekje, en van alle gemakken voorzien.
Nu maar hopen dat familie W.Esp deze log niet onder ogen krijgt want dan zitten ze binnen de kortste keren natuurlijk ook ineens daar. Al kun je dan wel je wespenvanger testen natuurlijk maar och...   

Xx
5. Door: Imke op 11-08-2015 08:43:32
Wat schrijf je toch weer een heerlijk logje. Hoe fijn is zo'n mooie vriendschap jullie maken er wat moois van. En die wespen tjaaaa die snap ik wel hoor die willen er gewoon graag bij zijn. Liefs imke
6. Door: Cin op 11-08-2015 08:53:44
Waahahaaaa... ? Dit is wel het perfecte onovertroffen super-de-luxe picknicken, hoor! Hierbeneden ze genoegen met witte bollen, krentenbollen en pakjes drinken. Tja... Zij hebben ook geen Martine. Bof jij even! ?
7. Door: Jolanda op 11-08-2015 09:23:32
Wat een avontuur!! Geweldig weer, en wat is Martine toch lief h
8. Door: Miriam op 11-08-2015 13:10:14
Wat een gezellige picknick avontuur zeg.
Heerlijk logje weer.
9. Door: Carina & John op 11-08-2015 13:21:16
super lief van Martine
en met omwegen kom je op het perfecte plekkie

liefs carina
10. Door: Esther op 11-08-2015 15:26:21
Heeerlijk verhaal!
11. Door: Corine op 11-08-2015 19:28:13
Haha.....wat een ettertjes zijn het toch!! Waarschijnlijk vonden ze het niet alleen erg lekker maar ook heel gezellig bij jullie op die roze kleedjes... Groetjes Corine
12. Door: Martine op 11-08-2015 20:38:36
Leuk verhaal met gelukkig een happy end .
Die vervelende wespen strooien inderdaad vaak roet in het eten tijdens die heerlijke zomerdagen en avonden....maar het zag er dan ook allemaal heel erg lekker en verleidelijk uit hoor !

Groeten

Martine

P.S. Dat vuurtje ziet er wel heel erg gezelllig uit !
13. Door: Angelique op 12-08-2015 11:11:28
Wespen houden niet van citroen... En al helemaal niet van citroen met kruidnageltjes... Dus je idee van die cola geven was goed, maar dat schijfje citroen erbij minder. Volgende keer extra citroen meenemen en daar kruidnageltjes indrukken kan ook. Maar uiteindelijk is die eigen tuin helemaal geen slecht idee geweest :-)
14. Door: RollingLeen op 15-08-2015 20:06:22
Thuis lekker chillen,
is net zo fijn,
hopelijk hebben jullie samen genoten

Liefs Marleen
15. Door: Ness op 25-08-2015 13:56:10
Wat lief van Martine om je zo te verassen. Ik lig hier echt in een deuk hoe je dit weer allemaal opgeschreven hebt. Geweeeeldig!! . Zozie je maar weer lekker lui met lekker eten en een lieve vriendin in you're own Backyard. Das pas genieten!! Liefs N
16. Door: Anja van Wijk op 07-09-2015 08:21:10
Wat een ontzettend leuk logje, Je schrijft ook zo leuk en elk detail benoem je en ik kan altijdhelemaal met je meebeleven.

Wat hebben jullie toch een goede oplossing bedacht voor het wespen probleem. Super leuk om te lezen en wat fijn om zo'n vriendschap te hebben. Echt weer een Nathalielogje BORSATOLOVE for life

Liefs Anja
17. Door: yvonnekerssensdewaarheid op 07-07-2016 22:30:03
gezellig  ! !
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Ik gaf je al je vleugels terug
Ik ben het zat, ik wil nu ook die van m"