Geheel wederzijds!
Voel je...

Afscheid nemen bestaat niet...
Twitter - nathaliethielen
Volg mij!
Follow me!
Volg me op Twitter!
Samen lachen!
Zijn favoriet!
Laat je horen!

Bezoekers
Op dit moment is er 1 vriend ;
en 1 gast vriend .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Nieuws van Nathalie!
Leuk dat je mijn weblogje bezoekt! Vergeet je niet om een reactie achter te laten? Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailalerts, dan mis je niets meer! Liefs, Nathalie
Mijn laatste reacties
Eric Bus, ik hou dus van...
13:19, 10 mrt 2017
Wat een super leuk...
11:23, 22 feb 2017
Wat een leuk en lief...
13:10, 10 feb 2017
Jeeeeetje ik ben overal...
15:00, 1 feb 2017
Ik mis haar ook...
11:23, 6 jan 2017
Wat fijn Marco! Voelt zo...
09:58, 28 aug 2015
Dit soort logjes zijn...
01:07, 15 aug 2015
Oef. Een traumatische...
01:02, 15 aug 2015
Met wat minder haar heb...
14:40, 7 aug 2015
Goed voorbeeld doet goed...
14:38, 7 aug 2015
Foto album
Wil je me wat vertellen?


Mail me!  *klik*
E-mail alert
Klokje
Zoeken
Thielen Tekst

Verba volant, scripta manent
Hard van stapel
Ik denk niet dat ik onder de noemer 'sportief' val. Dat wil zeggen: ik speel nooit vals maar wil wel persé winnen en kan soms een tikkeltje last hebben van het feit dat een ander me verslagen heeft bij een spelletje. Arno had dat overigens ook. Kelly heeft een aantal beslist niet grappige anekdotes over hoe het was om met ons een spelletje te doen. Ik vind een beetje competitie leuk. Als je geen tegenstand biedt, bijvoorbeeld omdat -ik begrijp het ook niet- het je niet uitmaakt of je wint of niet, dan is de lol er al gauw af. Ik wil dat jij wilt winnen, je daar je best voor doet en ik je dan verpulver. Dat vind ik heerlijk!

In mijn jeugd heb ik gebadmintond. Ik behoorde tot de betere dames in mijn vereniging en speelde op een gegeven moment competitie in de regio. In won vaak en veel, en dus was badminton echt een geweldig leuke sport. Je had precisie nodig, snelheid, je moest vooruit kunnen denken en doseren. Machtig mooi. En toen mochten we promoveren. Speelden we hoofdklasse. Dan meet je jezelf met de beste uit de provincie. En daarin was ik heel middelmatig. Soms won ik, maar meestal niet. Eigenlijk is badminton helemaal geen leuke sport. Beetje achter een shuttle aanrennen, pffffff.
Wat ik ook leuk vind zijn alle dansgerelateerde sporten. Zumba, streetdance, beetje hiphop. Het werken aan een 'dans', dat doel nastreven, het samen dezelfde bewegingen maken en het gevoel van saamhorigheid wat dat oproept. Maar er kleven tegenwoordig een paar nadelen aan. Eentje is dat ik niet makkelijk elke maandagavond of woensdagochtend kan. Ik heb geen vaste dag die altijd vrij is, ook niet in het weekend. Maar als je één of twee keer niet kunt, zijn de anderen een half liedje verder met de dans en kun je het bijna niet meer inlopen, je loopt gewoon teveel achter. Groot nadeel. En een ander nadeel is dat mijn geheugen zo achteruit gaat. Ik kan nog net onthouden dat ik op maandag Zumba heb bijvoorbeeld, maar daar aangekomen heb ik geen idee meer wat we vorige keer gedaan hebben en hobbel ik steeds achter de feiten aan. Zelfs het 'oh ja' gevoel ontbreekt. Ik weet zeker dat ik deze pasjes voor de eerste keer doe, bij wijze van spreken. Beetje lastig.


Fitness vind ik ook niet leuk. Het trekken en duwen aan apparaten motiveert me niet. Heel jammer, want als ik dat leuk zou vinden zou het heel makkelijk sporten zijn. Er zijn zelfs sportscholen 24 uur open. Dan kun je ieder verloren uurtje gaan. Zwemmen werkt ook heel goed, maar met mijn psoriasis is teveel chloor gewoon niet zo'n goed idee. Maar een beetje fitter worden wilde ik wel. Niet eens zo zeer om af te vallen, maar vooral om wat soepeler te worden en minder snel te hijgen.

Vorig jaar begon ik met een personal trainer. Mijn coach was een student Sportmanagement en hij vond mij een interessant project. Twee keer per week gingen we aan de bak met hardlopen en mijn conditie sprong vooruit. Ik haalde mijn motivatie uit mezelf verslaan. Ik moest verder of sneller of beter zijn dan de vorige keer en dat inspireerde enorm.
In maart onderging ik een buikoperatie. De twee weken uit het boekje die er voor het herstel stonden, vlogen voorbij en ik was nog steeds afhankelijk als een baby. Het herstel ging vreselijk traag en het duurde zo'n zes weken voor ik mezelf na het douchen weer kon afdrogen bijvoorbeeld. De fanclubdag was behoorlijk afzien. Ik had een buik vol wondvocht wat aan alle kanten lekte en ik moest om het uur samen met Kelly naar het toilet om de verbanden te wisselen. Tijdens was het misschien een uitdaging, maar achteraf hebben we wel superleuke verhalen en ranzige foto's die het goed doen op een feestje, haha.

Sporten was onmogelijk. Maar na drie maanden wilde ik het wel weer proberen. Ik was zo opgelucht dat ik vier km kon rennen zonder te hoeven rusten en was heel erg trots op mezelf. Twee keer per week rende ik weer een uurtje en het ging redelijk. Ik loop allesbehalve 'hard', ik loop echt langzaam, maar hee, ik beweeg.
Met mijn app hield ik alles netjes bij. Probeerde weer op het niveau van maart te komen. Mijn vriendinnen gebruikten ook diezelfde app en we voegden elkaar toe als vrienden. Ook Marco en Julian stonden in mijn vriendenlijstje. Het motiveerde toen ik zag dat er elke dag wel iemand sportte. Tot ik de statistieken zag. Waar ik dacht toch wel vorderingen te maken ontdekte ik dat Kelly net zo hard wándelde als ik rende. Dat Marcha in een half uur bijna twee kilometer verder rent dan ik. Marco loopt zonder problemen meer dan tien kilometer in de tropische temperaturen op Ibiza. En Linda, met die kabouterbeentjes van haar, het hardste loopt van ons allemaal. Oh nee! Ik stond overal onderaaaaaaaan. En dat haat ik.

Ik wilde niet meer hardlopen. Hoewel ik echt wel weet dat zachtlopen beter is dan niet lopen. En dat het niet uitmaakt wat de anderen doen. Bla bla bla. Ik had er last van. Tijdens een weekendje Drenthe gingen de meiden ook hardlopen. Martine kon niet mee want ze is herstellende van een operatie aan haar enkel, en ik wilde niet mee. Ik wist al dat ik ze niet bij kon houden en wilde niet dat dikke oude vrouwtje zijn wat als laatste naar huis waggelt. Ik zeg het even bewust zo respectloos om de ernst van de situatie tot jullie door te laten dringen.

Goed. Het heeft even geduurd maar ik denk dat ik er weer ben. Ik kijk niet meer naar hoe ver of hoe hard de ander gelopen heeft, ik kijk weer naar wat ik zelf doe en probeer mezelf te verbeteren. Ik liep vorige week acht kilometer, een nieuw record. Heel langzaam, dat wel. Maar toch, acht kilometer he. Dat is dus van hier naar, nou ja, acht kilometer verder. En dat liep ik. Oud en dik. Helemaal zelluf. En vanmorgen ging ik niet voor de afstand maar liep ik precies een half uur. En morgen ga ik dat weer doen en kijken of ik dan sneller kan dan vandaag. Ik ga met Kelly en Iris. Zij gaan ook een half uur lopen, maar dan de andere kant op en sneller en verder dan ik. En ik ga dat niet erg vinden. *kuch*

Het mezelf niet kunnen meten met anderen omdat ik daar ongelukkig van word is natuurlijk stom. Maar ik ben wel echt heel trots dat ik hardloop. Zachtloop. Dat ik loop. 

Sporten jullie eigenlijk en hoe motiveren jullie jezelf? Heb je een winnaarsmentaliteit of is meedoen belangrijker?

xx N.
1. Door: Hillie op 07-08-2015 14:53:02
Ha Nathalie,

Wat fijn om weer een (uitgebreidt) logje van jouw te lezen met die heerlijk dosis zelfspot. Ik herken heel veel in je logje hoor! Vooral dat over het (niet)sportief zijn in het spel en al die sporten proberen. 
Momenteel sport ik even niet, het ontbreekt me even aan gelegenheid. Heb wel tijd, maar kinderen thuis en ben sellectief in waar ik oppas voor regel. Ik ren helaas nog niet snel genoeg om achter een fietsend kind aan te rennen, of liever gezegd voor een fietsend kind uit, haha. Ik doe zelf dus ook aan hardlopen. Ik vind het heerlijk en loop dus het liefst alleen. Juist omdat ik me anders ook aan anderen ga meten. Oh wat herken ik dat gevoel, ik liep altijd sneller en verder dan Cornelis. Inmiddels is dat dus niet meer zo en eerlijk gezegd kan ik dat niet uitstaan, ging daardoor af en toe behoorlijk over mijn grenzen heen. Inmiddels kan ik dat loslaten en loop ik (als ik loop) een half uur of doe ik intervaltrainingen. 

Super dat jij nu ook een weg hebt gevonden die fijn voelt en waarin je lekker kan bewegen en je moet maar zo denken, bewegen is bewegen en altijd beter dan niets doen.


Hillie
2. Door: Chantal(lie) op 07-08-2015 17:17:06
Ik heb een t-shirt met de tekst : I walk , therefor I am ! En zo is het maar net !
3. Door: Maruchi op 07-08-2015 20:56:59
Hardlopen is niet echt aan mij besteed, terwijl ik het toch stiekem wel heel erg graag zou willen.
Daarin tegen tennis ik heel graag. Vooral omdat ik dat met een leuke groep meiden doe en we het na afloop ook altijd heel gezellig hebben.
Meedoen is belangrijk, maar winnen nog leuker
Succes morgen!!
4. Door: Jolanda Dobbelaar op 07-08-2015 23:33:34
Oh nee, rennen is aan mij helemaal niet besteedt. Het liefst zou ik net als de meiden aan hip hop of zumba willen doen, maar helaas door gezondheidsredenen gaat dat niet.
De dokters beamen dat ook en voor mij is het wandelen of fietsen.
Alleen dat fietsen...Zo vaak doe ik dat niet, ben meer een wandelaar en tjsa als je dan een eind moet fietsen. Oei oei dat gat van mij. Echt errug hoor. Weet niet of een ander zadel zou helpen. Want ja alles veranderd met de jaren alleen dat zadel is niet meeveranderd.

Vroeger deed ik dus aan bodyjam, nu zumba en badminton. Heerlijk, ff lekker zweten en ja, het liefst winnen. Maar wat hadden we ook een lol. 

Lukken gaat dit niet meer. Badminton een beetje in de vakantie. En ook zwemmen. Maar op het moment is dat meer ravotten met de meiskes. 
Gister ook gedaan met mn zussie erbij. Zoooo leuk, alleen je voelt het daarna wel. 
Maar ach, wat geeft het. We hebben leut gehad. 

Ga gewoon zo lekker door en suc6.....

liefs
Jolanda
xx
 
5. Door: Angelique op 08-08-2015 10:08:08
Ik sport eigenlijk misschien een beetje te veel... Puur omdat ik sporten heerlijk vind. Een dag niet gesport is voor mij bijna een dag niet geleefd. Ik doe 2 3x per week taekwondo, 1x per week conditie/krachttraining en daarnaast probeer ik 2x per week hard te lopen. Dat hardlopen kon ik overigens vorig jaar ook niet... Toen liep ik met 3x stoppen heel moeizaam de 4KM. Daar waar ik nu zonder te stoppen 11KM loop... In mijn achterhoofd zit altijd "de aanhouder wint" en dat is zo! En pas zag ik een citaat voorbij komen die me ook bij gebleven is... "het maakt niet uit hoe hard je loopt... Je bent altijd nog sneller dan diegene thuis op de bank!" Het maakt niet uit hoe je beweegt... Als je maar beweegt :-)!
6. Door: Annemarie op 08-08-2015 11:15:02
Ik sport zelf op dit moment 4x per week, in de sportschool. Inclusief hele lieve trainer haha. Dat doe ik nu ongeveer 2,5 jaar. Doordat ik door tijdgebrek met zumba en streetdance (op hoog niveau) moest stoppen, miste ik toch een "doel" ... En ik voelde me gewoon dik, niet prettig.
Eenmaal op de sportschool begon ik trager dan ooit, voelde me niet blij als ik andere mensen energiek zag hardlopen en fietsen en ik er na 5 minuten uitzag als een ontplofte tomaat  Je gebruikt met dansen blijkbaar heel andere spieren haha!
Na een goeie peptalk van m'n trainer en met de woorden dat ie er alles aan ging doen om mij te helpen ben ik weer vol frisse moed begonnen! En dat ging en gaat eigenlijk heel goed! Langzaam steeds een beetje verder en meer. Als ik een uurtje vrij heb dan zit ik in de sportschool, ik voel me thuis bij de mensen, ik voel me goed op de apparaten!  Ik merk dat het op dit moment steeds beter gaat, ik me steeds fitter ga voelen.
M'n doel is nu om de 5km te kunnen rennen in een half uur. Dat lukt me iedere keer nét niet, maar het moet gewoon kunnen..! Dus daar ga ik nu voor. 

Echt heel knap hoe je het doet Nathalie!! En jezelf vergelijken met anderen gaat eigenlijk altijd ongemerkt vanzelf. Ik vind dat je goed bezig bent! Het gaat erom dat je je lekker voelt bij wat je doet, maar dat zit bij jou denk ik helemaal goed!  

Liefs, 
Annemarie
7. Door: Martine op 08-08-2015 11:18:55
oh neen hardlopen is helemaal niet aan mij besteed dan wandel ik liever maar fietsen vind ik eigenlijk nog veel leuker
(probeer het wel dagelijks te doen en zoveel mogelijk in te lassen in de routine van elke dag)
In de zomer lukt dat vanzelfsprekend wel beter.
Ik dans ontzettend graag ....maar ik vind niet echt zoiets wat me ligt in clubverband ???
Heb al vanalles geprobeerd zoals Zumba en Aerobics....maar het ligt me niet echt.
Ben dan zo bezig met al die bewegingen correct uit te voeren en met in de maat te blijven dat ik echt niet meer kan genieten.
Spinning (een soort van fietsen op muziek) heb ik wel een tijdje gedaan....maar na een tijdje was ik het ook weer moe en het is ook allemaal vrij kostelijk.
Nogmaals fietsen doe ik heel erg graag maar je verliest er maar moeilijk kilo's mee en eerlijk is eerlijk dat is eigenlijk mijn grootste motivatie.
Nog veel succes met alles !

Groeten

Martine 
8. Door: Support op 08-08-2015 20:13:49
Hoi Nathalie, wat leuk om weer een logje van je te lezen! Of ik ook aan sport doe? Uhmmm...ja... Ik heb altijd bloedfanatiek aan Judo Karate en hardlopen gedaan. Minimaal 18 uur per week en daarnaast nog de nodige uurtjes dienstsport bij de Brandweer. helaas is het vanwege mijn Reuma drastisch teruggegaan naar max. 1 tot 1,5 uur per week! Samen met een vriendin doe ik dan heel fanatiek aan Badminton! Heerlijk vind ik dat. Ik laat me dan ook graag een keertje door je verpulveren, maar niet zonder slag of stoot :-) en eerlijk gezegd denk ik dat je mij eerder zal verpulveren met hardlopen! Dat is echt niet meer mijn ding.. Wat mij motiveert om het luie zweet er weer uit te werken is die grote gele zak M&M's die ik onderweg van mijn werk bij de boodschappen (verstopt onder de groente) meegraai! Niets werk zo motiverend om helemaal kapot met een knalrood hoofd nog nahijgend op de bank te mogen graaien in een zak M&M's! Ik vind het hebben van een winnaarsmentaliteit heel belangrijk! Het maakt het sporten, vind ik, veel leuker en haalt meer uit je zelf maar ook uit de ander! Maar op een gegeven moment is het winnen van een partij, de snelheid, kracht of afstand niet of minder belangrijk en gaat het er om dat je kan bewegen en je daar goed bij voelt! ( en de volgende dag ook nog kan bewegen) Ik vind het knap dat je hard loopt, en hoe ver, hoe hard of hoe vaak dat is helemaal aan jou! Zolang je er maar voldoening uit haalt en je trots bent op wat je op dat moment hebt gepresteerd! Xx Corine Team Moderators
9. Door: Maud Schuimer op 09-08-2015 12:23:13
Wat een heerlijke log!!
Ik lig gewoon in een scheur hier!

Dat competitieve heb ik helemaal niet.
Soms zou ik wel eens willen dat ik het wat meer had.
Ik kan mezelf er met alles wat er momenteel in ons gezin gebeurt simpelweg niet toe zetten om te sporten. Ik houd eerlijk gezegd ook niet van sporten hoewel het me ergens ook weer heerlijk lijkt om mezelf helemaal te verliezen in een sport... Snap je het nog?! 

Hoe dan ook: chapeau en petje af voor jou!!
Je zet je toch maar mooi over een moeilijk punt heen en gaat er weer voor! En dat vind ik bewonderenswaardig!

Je bent een lief en mooi mens!

X Maud
10. Door: Lunarda op 24-08-2015 23:35:37
Hele leuke Nathalie log
Ehm, ik heb wel een winnaarsmentaliteit, geef niet snel op. Als kind speelde ik vroeger thuis heel veel gezelsschapsspellen, waaronder Monoploy.
Otti en ik wonnen vaak van onze ouders en meermaals hebben we de bank laten springen.
Nu ik ouder ben, ben ik wel milder geworden, spelen is dan belangrijker dan winnen.
Sporten is niet zo mijn ding, al loop ik alweer een hele tijd een paar keer per week een half uur achter elkaar. Of een uurtje zwemmen.
Zonder app, dat dan weer wel :-)

Ik vind het super knap dat je zo volhoudt, zeker nadat je even uitgevallen bent.
Hou je ons op de hoogte?


 
11. Door: Ness op 25-08-2015 13:27:42
Zo dat is nog eens een lekker log om te lezen Nathalie, kijk nu al uit naar de volgende. Heel fijn om weer wat van jou te lezen. Hilarisch vertelt heerlijk Nou..eerlijk gezegd hou ik helemaal niet van hard lopen. Altijd pijn in m'n zij, zere knie. Nee laat mij maar lekker sporten op de sportschool, alleen met m'n favoriete muziek zweet ik al m'n luie zweet eruit. 2 x per week ben ik er te vinden. Als ik dat niet doet heb ik mezelf ermee en krijg ik allerlei kwaaltjes. Dus ik MOET zeker een keer per week sporten. Zumba heb ik ook een tijdje gedaan maar ik kan het niet meer bijhouden de leeftijd gaat dan toch een beetje meetellen. Skeeleren doe ik ook weer, een paar jaar terug ben op m'n hoofd gevallen, aij dikke bult boven m'n wenkbrauw, bril in gruzelementen.. Nu weer zachtjes aan begonnen en ik vind het heerlijk, ook weer met m'n oortjes in, met m'n favoriete muziek. En dit weekend als het weer meezit gaan John en ik weer naar Katwijk een lang weekend kamperen en fietsen we zo'n 20/30 km per dag, ook lekker hoor, alleen je billen daarna oeh... lala Tenslotte wandelen door het bos of op vakantie in de bergen, oh dat is toch wel mijn favoriete sport een bergwandeling. Succes met je training Nathalie, top van je!! Liefs Ness
12. Door: marina op 25-08-2015 15:22:54
Hoooiiiii,
Leuk weer wat van je te lezen.
Sporten....ja??
Ik vind sport kijken best leuk, en sta ook veel langs het voetbalveld, moet wel met 3 van de 4 kids die voetballen...En ik kan je zeggen..aanmoedigen is ook sporten hoor...hihihi
Zelf was ik de laatste 2 jaar in de sportschool te vinden, lekker met apparaten en gewicht(jes) aan de slag. Maar ja toen werd ik ziek. Nu bezig met 2x per wek revalidatie onder begeleiding van een fysio, en ik vind het weer heerlijk.
Maar meten met een ander moet je echt niet doen hoor, jij doet op jou manier en tempo. en als je je daar lekker bij voelt, lekker blijven doen.

Liefs Marina
 
13. Door: anja1972 op 26-08-2015 09:27:56
He Nathalie,
Zit ik een beetje over de logjes te speuren, zie ik een logje van Nathalie. Leuk je hier ook even te begroeten.
Ik en sporten... niet echt mijn ding moet ik bekennen.
Op mooie zomerdagen en als de tijd het toelaat ga ik wel heel graag een ritje maken met onze tandemfiets. Maar ja, daar moet je altijd met twee voor zijn he...
Voor de rest doe ik tijdens mijn werk wel wat aan sport... de trap op en af (zo een 20 keer per dag)... kan ook wel een beetje meetellen zeker ?

knuf, Anja
14. Door: Annelies op 26-08-2015 16:50:32
Hoi, hoi, wat leuk om weer een logje van je te lezen. Voor mij wordt het ook weer eens tijd om een log te schrijven. Wat naar voor je dat je een buikoperatie hebt moeten ondergaan en wat een doorzetter ben je als je zo tijdens de fanclubdag hebt gelopen. Fijn dat je weer bent gaan hardlopen, supergoed van je !! De laatste jaren heb ik aan fitness gedaan samen met mijn man, als de n geen zin had motiveerde de ander wel weer om te gaan. Ik heb helemaal geen winnaarsmentaliteit saai he , ik heb altijd ,als iedereen het maar naar zijn zin heeft en het gezellig is dan is het voor mij al goed. Toevallig heb ik gisteren het besluit moeten nemen om helemaal te stoppen met sporten het gaat gewoon niet meer, teveel pijn . Ik ga nu 2x per week naar de fysiotherapeut om daar wat te bewegen en te oefenen. Jij nog veel plezier met hardlopen en veel liefs van Stefan en mij. Annelies.
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Je bedriegt me
Ik zie het in je ogen"