Welkom bij de Moderators!
Hier kun je allerlei tips en informatie vinden om jouw weblog zo mooi mogelijk te maken.

We bieden graag hulp als je ergens niet uitkomt en hebben zelfs een header-service dienst!
 
Snuffel lekker rond op onze weblog, er is van alles te vinden.
Prikbord
Vragen over Borsatoweblog? Stel ze op het prikbord.
Gastenboek
  
Eerste Hulp Bij Layouts Maken
Klik op het plaatje om direct naar
de log EHBLM te gaan.
Weblog van de Maand


Wie zijn wij?

 
Wat doen wij?
Header
Klik hier om een header te bestellen:

Mailen
Klik hier om ons een vraag te stellen:
Verrassing van Marco voor de moderators.
Nieuws van Marco
26 mei is het feest hier op de weblogjes. Doen jullie gezellig mee? Groetjes, Marco
Profiel
Naam: Moderators
Leeftijd: 116 jaar
Uitgebreid profiel
Klokje
Archief
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Foto album
Mijn laatste reacties
Wat een super leuk...
14:11, 25 mei 2016
Wat een schrik toch na...
14:05, 25 mei 2016
Geniet van deze mooie...
14:00, 25 mei 2016
Van mij zouden de meiden...
22:02, 24 mei 2016
Wauw Juul wat hebben...
21:58, 24 mei 2016
Wat een leuk bezoek en...
21:52, 24 mei 2016
Namens ons hele team van...
19:07, 22 mei 2016
Wauw Monique wat...
19:04, 22 mei 2016
Ik zou zeker proberen mee...
19:02, 22 mei 2016
Wat jammer dat het te...
19:00, 22 mei 2016
Zoeken
9 jaar!
Vandaag bestaan de weblogjes precies 9 jaar!9 jaar alweer, 9 jaar geleden dat de eerste weblogjes online kwamen en vele Marco fans hun leuke uitjes, verdrietige momenten, hilarische filmpjes/foto's, vakantieverhalen enz. deelden met andere fans en nu na 9 jaar nog delen.
Door het loggen zijn er vele mooie vriendschappen ontstaan en zelfs loggers hebben de ware liefde gevonden via de weblog!

En deze mijlpaal moet natuurlijk gevierd worden en dit gaan we a.s. donderdag 26 mei doen!Wij hopen dat jullie met velen mee gaan puzzelen!
In de ochtend komt er al een log online met daarin een puzzel en uitleg over het verloop van de avond en om 19.00 uur begint de gezellige feest(puzzel)avond.

En......we kunnen jullie wel vertellen dat er geweldig gave, mooie en leuke prijzen te winnen zijn die natuurlijk met Marco te maken hebben!
Dus hou onze log donderdag in de gaten!

Liefs,
Yaiza, Corine, Imke en Marja
 
Feest op de weblog!
Het is bijna feest hier op de weblogjes!Borsatoweblog bestaat in mei 9 jaar en daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op!
In de afgelopen 9 jaar zijn er vele mooie, ontroerende, maar ook grappige logjes voorbij gekomen en er zijn mede door de weblogjes mooie vriendschappen ontstaan en daar willen we natuurlijk wel even bij stilstaan. 

Zet een grote streep in je agenda, zodat je erbij bent, hier op het feestje van 9 jaar Borsatoweblog op donderdagavond

26 mei


's Avonds zal vanaf 19.00 uur elk uur een nieuwe prijsvraag online komen.
Om 22.00 uur zal de laatste prijsvraag verschijnen.
Mocht je deze avond niet mee kunnen doen, dan maak je toch nog kans op leuke prijzen! Want 's morgens zal er ook een prijsvraag online komen waar je de hele dag de tijd voor krijgt. 
En de laatste prijsvraag zal ook wat langer online blijven, zodat iedereen de kans heeft deze te maken.

We zijn druk met de voorbereidingen bezig en hebben er ontzettend veel zin in! Jullie ook?

Houd onze weblog in de gaten.
Tot 26 mei!

Yaiza, Corine, Imke en Marja


 
In het Zonnetje


We zitten alweer een tijdje in de winter en dit leek ons een mooi moment om op Borsatoweblog weer eens iemand in het Winterzonnetje te zetten!

Vorige keer stond Bastiaan in het zonnetje.
En deze keer is de gelukkige…..Annemieke is een hele leuke, gezellige en actieve logger en is regelmatig op Borsatoweblog te vinden.
Annemieke houdt de verjaardagen bij van de loggers, ook heeft ze een heleboel recepten op haar log staan en ze doet ook gezellig mee met het ABC! 

Dit alles vinden wij een hele goede reden om Annemieke eens in het Zonnetje te zetten, lezen jullie mee!Stel je eens voor Annemieke, wie ben jij, wat zijn je hobby's?
Mijn naam is Annemieke Nobels. Ik ben geboren op 11-07-1973. Ik ben samen met mijn moeder woonachtig in Leiden, en hebben veel plezier samen. Mijn 1ste hobby: Loggen, logjes zet ik online op Borsato-Weblog, meestal fijne berichten, ook vervelende berichten. Ik kan mijn hart luchten op de Borsato-Weblog en dankzij de reactie's kom ik er altijd weer doorheen. Mijn 2de hobby: Marco Borsato. Ik volg alle berichten van onze Marco en dankzij de Marco Borsato en Tifosi di Marco Borsato-Nieuwsbrief, blijven wij op de hoogte. Mijn 3de hobby: Musicals. Ik ga samen met mijn moeder graag naar Musicals van Joop van den Ende / Albert Verlinde. Wij zijn inmiddels voor de 2de keer naar Beauty and the Beast gegaan en gaan in Februari voor de 2de keer naar The Bodyguard in Utrecht toe. Ik mag ook graag luisteren naar de Musical-Liedjes van de verschillende musicals. Mijn 4de hobby: Puzzelen, ik maak met veel plezier: Filippine, Leg-Puzzel, Sudoku, Woord-Zoeker van Denk-Sport oplossen.
 
 Wanneer en waarom ben je lid van de fanclub geworden?
Ik ben sinds Oktober 2007 lid geworden van de Fanclub en tegelijkertijd een Borsato-Weblog begonnen, omdat ik op de hoogte wil blijven van Marco. Ik wilde meekijken, wat onze Marco allemaal mag beleven in zijn drukke agenda.
 
Je logt sinds 2007 en wat heeft jou ertoe gezet een Borsato Weblog te starten?
Ik wilde kijken of het loggen een fijne hobby zou zijn en ik heb gelijk een Borsato-Weblog opgemaakt. In het begin was ik helemaal niet handig met loggen. Ik ben blijven oefenen en kreeg steeds meer handigheid in het loggen. Ik wilde in contact komen met Borsato-Fans en daarmee contacten blijven onderhouden. Ik heb inmiddels verschillende gezellige vrienden op Borsato Weblog en ben verslaafd aan loggen, kan bijna geen dag meer zonder loggen.
 
Hoe vaak ben je te vinden op Borsato Weblog?
Ik ben bijna elke dag, meerdere keren te vinden op de Borsato-Weblog. Er gaat bijna geen dag voorbij, zonder te kunnen loggen.

  Als je op Borsato Weblog bent, waar kijk je dan als eerste naar?
Ik ga altijd allereerst op zoek naar de Bezoekers Op De Weblog, vooral zodra Marco ook online is gekomen. Mocht Marco niet online zijn, dan ga ik op zoek naar de updates, die zijn geplaatst op de Borsato Weblog.

  Waarover log je graag en waar haal je de inspiratie vandaan?
Ik mag heel graag loggen over Musicals, omdat ik daar samen met mijn moeder veel plezier aan mag beleven. In de afgelopen jaren, hebben wij er vele mogen bewonderen en kijken uit naar The Bodyguard en daar komt in April 2016 natuurlijk nog Sk bij.

  Je maakt verjaardagslogjes, hoe kwam je op het idee?
Ik vind het altijd fijn om meerdere keren een felicitatie te krijgen voor mijn verjaardag. Ik ben daarmee op het idee gekomen, om elke dag op zoek te gaan naar de jarigen op de Borsato-Weblog, in de vorm van gekleurde ballonnen. Ik wilde iedereen, exact hetzelfde gevoel geven bij het in ontvangst nemen van de felicitaties. Iedereen wil graag op zijn verjaardag een felicitatie ontvangen.

  Wanneer ben je met die verjaardagslogjes begonnen?
Ik ben in april 2009 begonnen met het maken van de Jarigen-Logs.

  Maak je wel eens gebruik van de rubriek ‘kijk mee met de fans’? Waarom wel/niet?
Ik wilde er verleden jaar gebruik van maken, van de functie: Kijk Mee Met De Fans, maar iedere keer, zodra ik een foto wil plaatsen, is het een gigantische foto op de Borsato-Weblog en krijg ik de foto niet kleiner in beeld, daarna heb ik het niet meer gebruikt, maar kijk met veel plezier naar de verschillende foto's.
 
  Wat is jouw eerst gemaakte header?
Ik ben helemaal niet handig met het maken van een Header. Ik heb er dankzij Manuela Engelen meerdere mogen ontvangen en zij heeft mij daar heel blij mee gemaakt.

  Welke header vind je zelf het mooist die je ooit hebt gekregen en waarom?
Ik heb er verschillende gehad, degene die er al een tijdje bovenaan staat, vind ik de mooiste, omdat er Moppie's Plaza staat, en dat is mijn konijn, die is overleden aan een Melkklier-Tumor, met 6 uitzaaiïngen in de longen.

 
Wat is je meest bijzondere foto samen met Marco en waarom?
Ik kijk altijd met veel plezier terug, aan de foto-sessie van de fanclubdag in 2003. Ik heb in 2003 mijn vader verloren aan een hartstilstand. Ik mocht tijdens de fanclubdag in 2003 met Marco op de foto. Het rolletje moest verwisseld worden en ik mocht blijven staan. Ik vertelde aan Marco dat dit het eerste uitje was, na een verdrietige periode en Marco hield mij stevig vast, wat een fantastisch gevoel heeft Marco mij daarmee bezorgt.  Wat zijn jouw favoriete nummers van Marco?
Hoeveel Ik Van Je Hou, Samen Voor Altijd.

  Wat vind je van het album ‘Evenwicht’?
Ik vind 'Evenwicht' een prachtig album, die niet mag ontbreken aan mijn Borsato-Collectie vooral met de Documentaire erbij.

  Welk liedje vind je het mooist van het album ‘Evenwicht’?
Ik krijg iedere keer weer kippenvel van 'Kleine Oneindigheid'.

  Met welk foto bewerkingsprogramma werk je?
Ik heb nooit gebruik gemaakt van een Foto Bewerking-Programma, omdat ik helemaal niet zo handig ben met het bewerken van de foto's. Mocht ik een foto willen bewerken, dan ga ik naar de Fotiek van der Horst in Leiden.

  Heb je tips voor andere loggers?
Ik wil alle loggers die in het verleden een Borsato-Logje hebben aangemaakt en er vervolgens niets mee doen, toch adviseren om te loggen, want er ontstaan vriendschappen.

  De tweede reeks van Symphonica in Rosso begint weer deze maand. Ga je ook naar een concert? 
Ben je naar de eerste reeks concerten geweest?

Ik ga in 2016 niet naar Symphonica in Rosso. Ik ben in 2015 naar Symphonica in Rosso gegaan in de Ziggo Dome in Amsterdam. Wat een fantastisch Symphonica-Avond, met zijn allen in het Rood, zo'n prachtig gezicht.

  Wat wil je graag nog even zeggen?
Ik wil de Fanclub-Leden en de Moderators bedanken, dat zij mij 'In Het Zonnetje' hebben gezet. Wat bijzonder om mee te mogen maken.

Zijn jullie ook zo benieuwd geworden naar de weblog van Annemieke? 
KLIK HIER om snel een kijkje te nemen!

Groetjes,
Yaiza, Corine, Imke en Marja  
We hebben een winnaar!
Wat een leuke reacties hebben wij ontvangen op onze Prijsvraag log
Er kwamen dan ook heel veel leuke logjes voorbij.Monique haar droomprijs is om eens achter de schermen bij Marco te kijken tijdens een concert! Dat zou zeker een hele mooie prijs zou zijn!
Wie weet komt hij nog eens uit.

Lisanne had ook al zo’n leuke log gemaakt met haar droomprijs, namelijk hardlopen met Marco samen aan het strand van Texel. Wij zien jullie al lopen samen, maar wie zou dan de sprint winnen?

En dan de log van Bea, ook al zo’n leuke! Bea hoopt ooit nog eens Segway les te krijgen van Marco en dan samen scheuren door de Ziggo Dome of door Marco zijn tuin.

Zo waren er heel veel leuke P logjes!
Dank jullie wel allemaal, wij vonden het erg leuk dat jullie zo massaal hebben mee gedaan!!Maar de leukste log was voor ons toch de log van Annelies.
Zij kleurt altijd nogal rood op de foto’s van Marco, want ze krijgt het altijd bijzonder warm van binnen en van buiten als ze met Marco op de foto mag.
Ze zou zo graag eens op de foto willen met Marco zonder rode wangen.
Nou lieve Annelies, we gaan proberen die wens uit te laten komen!


Jij bent de winnaar van  de P(rijsvraag) log!

Wanneer dit plaats gaat vinden en waar weten we nog niet maar we nemen uiteraard contact met je op!
Veel plezier met je gewonnen prijs en we zien je stralende foto natuurlijk graag terug op je weblog.

Liefs van ons allemaal.


 
Eindejaarsstokje 2015

 
Hoewel het buiten nog niet te zien of te voelen is, zijn de feestdagen toch echt in aantocht! De kerstboom straalt zijn gezelligheid weer de woonkamer in en de voorbereidingen voor het kerstdiner zijn bij velen van ons al in volle gang. Ook is het jaar 2015 bijna voorbij en zal straks met een hoop geknal plaats maken voor het nieuwe jaar! Hoogste tijd dus om met jullie nog eens terug te kijken op 2015!
 
Link invoegen
Als je in een log wilt verwijzen naar een site of een andere log, dan kun je dat heel eenvoudig doen door middel van een link te koppelen.

Het woord waaraan je de site wilt koppen selecteer je (bijvoorbeeld; zie hier in mijn logje......). In dit geval selecteer je het woordje hier en klik dan op het icoontje 'link invoegen/wijzigen'.Dan kom je op deze pagina:Hierin plak je de URL van de site die je wilt laten zien.
Vervolgens klik je 'doelvenster' aan en kies je voor 'nieuw venster (blank)'.
Dit wil zeggen dat de site in een nieuw venster wordt geopend, zodat je weblog ook open blijft staan. En vervolgens klik je op OK!En de link is gekoppeld!

Je kunt een link maken naar je weblog, maar ook naar een speciaal logje. Dit doe je door eerst naar dat bewuste logje te gaan om zogenaamd te reageren en dan de URL kopieren. (Door op reacties te klikken ontvouwt deze log zich en krijg je de juiste URL) Dan staan er altijd een aantal cijfers achter: http://weblog.borsato.nl/log/moderators/23235. Je kunt de hele URL plakken, wat overbodig is (http....) verdwijnt automatisch.

Een link verwijderen doe je heel eenvoudig door het desbetreffende woord te selecteren en op het rode kruisje te klikken. Alleen door het woord te selecteren wordt dit icoontje opgelicht.Als je een afbeelding wilt koppelen aan een site dan werkt het hetzelfde, alleen klik je dan met de linker muisknop op de afbeelding om de afbeelding te selecteren.Volgens herhaal je de stappen van hierboven.
Klik maar op onderstaande foto.............Succes en voor vragen weten jullie ons te vinden!

Liefs,
Yaiza, Corine, Imke en Marja 
Bewegende afbeelding
Nu de decembermaand in aantocht is zie je vaak van die leuke bewegende afbeeldingen of animaties voorbijkomen! Een bewegende afbeelding waar de Sint door het grote boek bladert of zoals je hier kan zien het vuur dat gezellig brand in de openhaard. 
 
We hebben nu deze openhaard als voorbeeld gebruikt maar er zijn zoveel leuke bewegende afbeedlingen of animaties (ook wel GIFbestandjes genoemd) op het WEB te vinden!
 
Lijkt het je leuk om ook zo'n bewegende afbeelding in je logje te plaatsen? Dat kan, hoe je dit kan doen hebben we hieronder even voor je op een rijtje gezet.

Klik op het incoontje met het landschapje, het venster “eigenschappen afbeelding” wordt geopend.

Ga naar het andere tabblad waar je de afbeelding gevonden hebt die je in je logje wilt plaatsen. Klik deze aan en je krijgt de onderstaande mogelijkheid (google). Let op de afbeelding moet wel bewegen!
 

Klik vervolgens op “afbeelding bekijken”
Dan krijg je de afbeelding met URL (rode pijl). Kopieer nu deze URL 

Vervolgens ga je terug naar “eigenschappen afbeelding” waar je de zojuist gekopieerde URL bij rode pijl plakt


 Wanneer je nu het vakjebreedte aanklikt wordt de afbeelding zichtbaar.
 
 
Klik op OK en je afbeelding staat nu in je logje!
 
We hopen dat de uitleg duidelijk is en zien de bewegende afbeeldingen graag terug in jullie logjes!
Veel plezier met loggen!

Liefs Marja, Imke, Yaiza en Corine

Tussentijds opslaan van een log
Als je een logje maakt en niet direct af wilt/kunt maken, dan kun je beter NIET 'opslaan als concept' gebruiken.
 
Als je een logje online zet is het wel zo leuk als het bovenaan komt, zodat het opgemerkt wordt.
Mocht je een logje een week eerder hebben opgeslagen in concepten en na een week online zetten, dan heb je kans dat het logje “verdwijnt” tussen de logjes van de datum van een week geleden.

Het is tijdens het maken van een logje sowieso verstandig om het logje tussentijds een paar keer op te slaan, mocht je computer of telefoon uitvallen, of er gaat iets anders mis, dan ben je je log in ieder geval niet kwijt.
 
Onze tip: 

Wil je tussentijds opslaan, verander onderaan in je log de datum in een vele latere datum.
Dan het hokje ernaast aanvinken; NIET VERGETEN!
En klikken op publiceren.Dan wordt de log in principe geplaatst op die vele latere datum.
Je kunt aanpassen zoveel je wilt en iedere keer als je opslaat het bovenstaande herhalen.
 
Is je log uiteindelijk klaar, dan zet je de exacte datum en tijd erin, vinkt het hokje weer aan en klikt op publiceren.
 
Dit kun je ook gebruiken voor een log die op een bewuste datum gepubliceerd moet worden, bijvoorbeeld voor je verjaardag.
Dan zet je de datum van je verjaardag erin, de tijd 00:01 uur (vind iets na twaalf uur altijd net iets safer hihi) en je logje springt dan precies op die datum en tijd online. Daar hoef je dan niet meer aan te denken.

Nog een tip:VERGEET NOOIT DE LOG EEN TITEL TE GEVEN, WANT VERGEET JE DAT EN KLIKT OP PUBLICEREN, DAN IS HET LOGJE VERDWENEN!

Veel logplezier!

Liefs,
Yaiza, Corine, Imke en Marja

Met je telefoon een Youtube filmpje plaatsen

We zien het mobiel loggen steeds meer toenemen en dat vinden wij ontzettend leuk om te zien! 
We willen jullie, om het loggen nog leuker te maken, een tip geven over het plaatsen van Youtube filmpjes.
* Let op: om Youtube filmpjes te kunnen plaatsen op je weblog moet je in het bezit zijn van een platina pakket.Indien je Platina hebt, kun je ook via je telefoon een Youtube filmpje online zetten.

Je gaat naar je beheer en kiest voor "invoeren" zoals je bij een gewone log ook doet.
Je klikt het Youtube icoontje aan.Via een ander tabblad ga je naar www.youtube.com.
Ga niet naar de Youtube app op je telefoon, want de link die je hier overneemt om te delen werkt niet als je hem invoert in je beheer.
Klik op het filmpje dat je graag wil zien. Boven in de adresbalk verschijnt dan een URL.
Deze ziet er ongeveer zo uit: 
http://www.youtube.com/watch?v=qFYaImiDnEEDeze selecteer je op je telefoon en je kiest dan voor de optie kopieren. 
Je gaat vervolgens terug naar het veld hierboven en plakt deze URL in de bovenste balk (Youtube code).
Alles wat voor het = teken staat is niet belangrijk. De letters en de cijfers achter het = teken hebben we nodig, dus wat er te veel staat verwijder je weer.

De breedte en hoogte bepalen het formaat van het filmpje, deze kun je eventueel aanpassen (maximaal 500 breed). Wil je een filmpje in je menu plaatsen hou dan een maximale breedte van 200 aan. Als je de optie direct afspelen aanvinkt dan zal het filmpje iedere keer als jij of iemand anders je weblog bezoekt automatisch beginnen. Onze ervaring is dat dit na enkele keren wel eens kan gaan vervelen. Maar dan kun je het natuurlijk ook weer uitschakelen.

Als je dan op OK klikt verschijnt er een Youtube code in je tekstveld.
Hier hoef je verder niets meer aan te doen.
Als je je logje online hebt gezet zie je op die plek jouw filmpje.
Dat ziet er dan zo uit.Lijkt het je leuk om ook filmpjes te kunnen plaatsen en nog meer extra's met je weblog te doen en je hebt nog geen Platina, ga dan naar je weblog beheer en vraag het Platina pakket aan. 
Daar zie je exact hoe het in z'n werk gaat.

Heel veel log plezier!

Liefs,
Yaiza, Imke, Corine en Marja

Belangrijke tip voor het plaatsen van foto's
Zo leuk om te zien dat het mobiel loggen toeneemt.
Zelfs Marco zijn eerste mobiele logje is een feit!

Er is nog wel een belangrijke tip die we jullie mee willen geven.
Als je je foto's hebt verkleind op je telefoon (zie hier hoe je dat kunt doen)
dan is de maximale breedte die je de foto kunt geven 500 !

Dit geldt voor zowel de desktop versie als de mobiele versie!Kom maar op met jullie (mobiele) (foto)logjes!
We kijken er naar uit!

Groetjes,
Yaiza, Corine, Imke en Marja 
"Jij kan de zon laten schijnen
Want je loopt langs en de wolken verdwijnen"