*trots* testduik giovanni
filmpje marco

 
welkom op mama's logje


heel erg leuk dat je op mama's logje komt kijken.
er valt hier veel te lezen over van alles en nog wat.
er zullen ook veel verhalen over mij verteld worden
want ik ben een echt boef
maar kan ook ontzettend grappig en lief zijn hoor.
ik nodig je dan ook uit om regelmatig dit logje te bezoeken 
Een reactie op een berichtje is altijd welkom
Heel veel liefs, giovanni


 
Foto album
mijn marco moment 
E-mail alert
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Zoeken
Bezoekers
Op dit moment is er 1 oogje ;
en 1 gast oogje .
restless legs
of te wel rusteloze benen.daar blijk ik last van te hebben.al een jaar of 10 heb ik last van mijn benen in de zin van spataderen.een paar jaar later kwamen daar vage klachten bij in mijn benen.een ontzettend moei gevoel in de benen.onruseloze benen,niet weten in welke houding je moet zitten met je benen.als je gaat verzitten is het rusteloze gevoel even weg maar 1 min later is het dan toch weer terug.ook heb ik last van veel jeuk op de benen.volgens de dokter zijn het restless legs.ik ben eens op het internet gaan kijken en kwam het volgende tegen.
RLS (Restless Legs Syndrome) kenmerkt zich door een irriterend, branderig, kruipend gevoel, meestal in de kuiten, dat bij de patiŽnt een onweerstaanbare drang tot bewegen oproept. De aandoening kan zich ook in de voeten en armen voordoen. Slechts zelden is sprake van echte pijn. De irritatie in de benen treedt vooral op tijdens rustperiodes. Met name 's avonds en 's nachts nemen de klachten toe. De aandoening komt in 80% van de gevallen voor in combinatie met PLMD (Periodic Limb Movement Disorder). PLMD is een slaapstoornis waarbij de patiŽnt tijdens de slaap schokkende bewegingen maakt, die veelal de slaap verstoren en/of onderbreken. Hierdoor krijgt de RLS patiŽnt niet voldoende diepe slaap en is hij overdag vermoeid tot zeer vermoeid, en kan vaak niet meer normaal functioneren.

De oorzaak van primaire RLS staat niet precies vast, maar wordt gezocht in een verstoring van de dopamine huishouding. Veelal is RLS een erfelijke aandoening.

Secundaire RLS is RLS die als onderliggende oorzaak een andere ziekte heeft: chronisch nierfalen, polyneuropathie, ijzergebreksanemie, laag ferritine gehalte, foliumzuurtekort, diabetes, zwangerschap, de ziekte van Parkinson, schildklieraandoeningen, reuma, chronische myelopathie, zijn o.a. ziektes waarbij RLS zich in secundaire vorm manifesteert.

Let op de volgende kenmerken:
  1. Als u stil zit of ligt, heeft u dan een vervelend kruiperig, branderig of soms jeukend gevoel in uw kuiten of benen (en soms in andere delen van uw lichaam als voeten en armen)? Kunt u dat gevoel alleen verlichten door te gaan bewegen?
  2. Komt dat gevoel en die behoefte om te bewegen tijdens perioden van rust en geeft bewegen verlichting?
  3. Heeft u s avonds en s nachts als u gaat zitten of in het bijzonder als u gaat liggen in bed meer last van dat gevoel dan overdag?
  4. Heeft u vaak moeite om in slaap te vallen of om een hele nacht door te slapen?
  5. Hoort u van uw partner dat u met uw benen (of armen) schopt/slaat tijdens uw slaap; heeft u wel eens last van schokkende bewegingen in uw benen die u onmogelijk kunt onderdrukken?
  6. Bent u vaak overdag moe of vermoeid?
  7. Heeft u familieleden die dezelfde symptomen hebben?
  8. Zijn de klachten erger geworden naarmate u ouder werd?
Bijkomende kenmerken

RLS kan leiden tot moeite bij het inslapen en bij het doorslapen. Ongeveer 80% van alle mensen met RLS heeft ook last van periodic limb movement disorder
(PLMD): schokkende bewegingen die enkele malen per nacht, en dan iedere 20-30 seconden, voorkomen en die de slaap verstoren. Omdat u moeite kunt hebben met in slaap vallen en/of doorslapen, kan het zijn dat u overdag abnormaal moe of zelfs slaperig bent. Een chronisch gebrek aan slaap en de moeheid overdag die daar het resultaat van is, hebben invloed op de kwaliteit van uw werk en uw sociaal leven. Door de vermoeidheid ontstaat soms humeurigheid of depressiviteit die uw betrekkingen met gezin, vrienden en medewerkers danig kan beÔnvloeden.


een aantal van de kenmerken herken ik en een aantal herken ik niet.
ik had aan de huisarts ook imjn klacten uitgelegd en dat ik er soms ook niet van in slaap kan komen en er af af en toe wakker van word.
ja zei mijn arts,er zijn pilletjes voor dan moet je die maar eens proberen.
je moet alleen niet schrikken als je de bijsluiter leest want het zijn medicijnen voor epileptie maar als je die in een lage dosis inneemt helpen ze ook voor restless legs.
nou moet ik de clienten op mijn werk ook vaak anti epileptica geven dus ik† was wel benieuwd welke medicijnen het dan waren.ik keek op het receptbriefje en de naam kwam mij niet bekend voor.toen i thuis was keek ik nog een keer en er stond tussen haakjes onder de naam rivotril.toen viel het kwartje,dat ken ik wel hahahaha.wel†een raar gevoel hoor dat ik nu eigenlijk medicijnen slik die bestemd zijn voorepileptie.ik ben benieuwd of het werkt†,ik hoop het tenminste wel.

Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"En dat alles
Doe jij alleen"