Welkomsttekst
Voor altijd in ons hart .....14 mei 2005 ~  29 mei 2018
 
Onze boevenbende...Luca.  Britse Korthaar lilac

Dylan  Britse Korthaar Tabby silver shaded. 
Kilo tabel
22/10/2016            101,3  (y)
26/01/2017            106,7  (n)
23/03/2017            105,1 (y)
11/05/2017            105,1 (y)
08/06/2017            103,6 (y)
17/08/2017            103,8 (y)
12/10/2017            105,3 (n)
16/11/2017            101,6  (y)
21/12/2017            104,1  (n)
15/02/2018            103,8  (y)
12/04/2018            102,6  (y)
 07/06/2018           104,6  (n)
08/09/2018            108,1  (n)(n)            
14/09/2018             107,7 (y) 
Agenda
AGENDA

12 juli       
 Laatste repetitie

30 augustus   
Begin nieuw seizoen koor

14/15 september 
Havenfestival  optreden

22 september 
Korenfestival aan de Merwede

4 november 
Sing en Swing in Papendrecht

25 nov 
Passie voor Muziek

3 febr. 
 Passie voor Muziek
Inspriratie
Foto album
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Ramptoerisme
Ik heb persoonlijk een ongelofelijke hekel aan mensen die alles willen filmen.
Waarom vervagen grenzen van fatsoen als ze zelfs niet terugdeinzen om rampplekken te filmen, zoals laatst bij dat dodelijke ongeluk op de A58.
Ramptoerisme is dat in de meest verderfelijke vorm.
Mensen kicken op de likes die ze hiermee krijgen op fb en om zoveel mogelijk volgers te krijgen.
Het is een kick...... om zoveel mogelijk aandacht te krijgen op de sociale media.
Sorry....... maar onderstaand relaas van deze vrouw kan en wil ik niet begrijpen.

Bron: AD

Of ze bang is voor negatieve reacties? Welnee, het filmen van heftige ongelukken 'hoort nu eenmaal bij deze tijd'. De 52-jarige Jeanelyn Soleana uit Gouda was een van de vele mensen die de nasleep van het ongeval op de A58 op beeld vastlegde. Om automobilisten te waarschuwen voor een verkeerschaos, maar ook om zoveel mogelijk aandacht te krijgen op sociale media. ,,Ik vind het stiekem ook wel leuk als grote en belangrijke kanalen mijn berichten retweeten."

De politie is woedend over het gedrag van de filmers en roept hen op eens goed na te denken waar ze mee bezig zijn. Jeanelyn, een fanatieke Twitteraar, voelt zich niet persoonlijk aangesproken. 

Zij zat op de bijrijdersstoel en maakte vanaf de andere rijbaan twee filmpjes: een van de file en een van de ravage en de brokstukken op de weg. ,,Voor zover ik weet waren er geen gewonden op mijn filmpjes te zien. Toen ik hoorde dat er iemand was overleden, heb ik de beelden maar verwijderd. Op advies van de ANWB."
'Niet uit sensatiezucht'
Voor zover ik weet waren er geen gewonden op mijn filmpjes te zien
Jeanelyn
Op Twitter reageerden enkele mensen negatief op de tweets van Jeanelyn. Of ze dat begrijpt? ,,Jawel hoor, ik snap best dat mensen boos zijn. Aan de andere kant: het hoort er ook wel een beetje bij. YouTube staat echt vol met dit soort filmpjes. Daarbij doe ik het vooral om mensen te waarschuwen. Zij kunnen nu met eigen ogen zien wat voor een drukte het is op de weg. De beelden hebben dus ook een preventieve werking, het is niet alleen maar uit sensatiezucht", legt ze uit.

,,Maar", vult Jeanelyn snel aan, ,,ik vind het stiekem ook wel leuk als grote en belangrijke kanalen mijn berichten retweeten. Ik plaats wel vaker filmpjes en foto's van ongelukken, en als een groot account mijn bericht retweet krijg ik er heel veel volgers bij. Daar krijg ik echt een kick van, dat mensen mij volgen omdat ik kennelijk vaak de eerste ben die dat soort filmpjes plaatst."
Ethische drempel
De politie denkt hier heel anders over en stelt dat de filmers duidelijk een ethische drempel passeren. Ze roept hen op eens goed na te denken waar ze mee bezig zijn. ,,Je moet er niet aan denken dat vrienden en familie van het slachtoffer dit soort beelden te zien krijgen", zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond.
Jeanelyn benadrukt niemand te willen kwetsen en zegt er altijd goed op te letten of er geen schokkende details op haar filmpjes te zien zijn. ,,Je zag op mijn beelden een gecrashte auto die helemaal uit elkaar lag, maar volgens mij zag je nergens slachtoffers liggen. Dan vind ik dat ik dit best mag filmen. Die vrouw die de reanimatie filmde is een ander verhaal. Zoiets zou ik nooit doen. Ik ben zelf verpleger en heb de privacy van slachtoffers en patiënten hoog in het vaandel staan. Bovendien heb ik de hulpverleners niet in de weg gezeten."
'Krampachtig'
Waarom de Goudse het nodig vindt haar verhaal te vertellen? ,,Ik begrijp de reacties, maar ik vind ook dat we met z'n allen vrij krampachtig doen over dit soort dingen. Er rust een taboe op 'de dood'. Zelf snap ik best dat zoveel mensen het gefilmd hebben. Het is iets heftigs, iets ernstigs, de mensen hebben het recht om te weten wat er in hun wereld gebeurt. Ik word als verpleger bijna iedere maand met de dood geconfronteerd, voor mij is het heel normaal geworden."
Volgens klinisch psycholoog Jan Derksen, hoofddocent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, komt het gedrag van de filmers voort uit onze collectieve obsessie met onze telefoons. ,,Dat de mens geniet van andermans ellende, is van alle tijden: in de Middeleeuwen beschouwden de mensen een ophanging als een dagje uit."
,,Geweld, narigheid en ellende trekken de mens aan. Maar daar komt nu bij dat we helemaal geobsedeerd zijn geraakt door onze telefoons. Dat heeft ons narcistischer gemaakt, schaamtelozer. De technologie van nu heeft nog geen normen en waarden, waardoor impulsieve types niet meer nadenken voor ze iets op Facebook plaatsen. Met alle gevolgen van dien.”
De politie heeft streng opgetreden tegen filmers van dit ongeluk:

Geweldige instelling dat je uit de ellende van je medemens een slaatje probeert te slaan,
Ik schaam me soms oprecht om ook een mens te zijn....
 
1. Door: Marjo op 08-08-2018 17:11:14
Echt walgelijk.
Helaas vorig jaar zelf meegemaakt hoe erg mensen zijn.
Rien lag hier op een zondagmiddag buiten bewustzijn, politie, twee ambulances en de traumaheli kwamen er aan te pas.
Wildvreemde mensen, die binnen wilde komen om te kijken wat er aan de hand was, toen dat dus niet mocht voor het raam staan.
Politie maakte toen de gordijnen maar dicht.

Later, toen ik in de ambulance zat naar het ziekenhuis werden er nog foto?s gemaakt.
Gelukkig niet op internet tegengekomen.

Kijk, dat je naar de helicopter gaat kijken, dat kan.
Maar om dan ook maar te gaan kijken bij de mensen thuis, dat slaat echt nergens op.
2. Door: masai op 08-08-2018 17:36:05
Echt heel erg...... Marjo. Nog een forse inbreuk op je privacy ook...
3. Door: Zucht op 18-08-2018 17:03:57
Jeanelyn kennende gaat dit allemaal om de aandacht / volgers. Maar zelfs haar is het te heet onder de voeten geworden en heeft ze haar Twitter account verwijderd. Ze moet zich schamen dat ze zich verpleger noemt... mensen waren altijd bang voor haar!
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Ik heb bewusteloos naast jou in bed gelegen
Ik heb niet eens een aarzeling gevoeld"