Welkomsttekst
Voor altijd in ons hart .....14 mei 2005 ~  29 mei 2018
 
Onze boevenbende...Luca.  Britse Korthaar lilac

Dylan  Britse Korthaar Tabby silver shaded. 
Foto album
Nieuws van Marco
Na een fantastische voorjaarstour waar ik ontzettend van heb genoten gaan we binnenkort starten met de opnamen van The Voice Senior. Wil je erbij zijn, kijk dan of je aan tickets kan komen via rtltickets.nl. Groetjes, Marco
Het analoge tijdperk
Ik ben opgegroeid in het zgn. analoge tijdperk en heb tijdens mijn werkzame jaren de overgang naar automatisering meegemaakt.
Weet niet of het de leeftijd is maar soms verlang ik wel eens terug naar de tijd waarin er nog gewoon gebeld werd met die bakkelieten draaischijftelefoons

en die ouderwetse wijze van fotograferen en filmen.


De tijd waarin er nog eigenlijk geen sprake was van het wereld wijde web en we gewoon naar de bieb gingen om kennis te vergaren over bepaalde onderwerpen.
Op het gebied van fotografie en stoomtreinen ligt mijn man's ineteresse en we hebben ook een vitrine kast met uitgestalde oude foto toestellen zoals de Rolleicord van mijn schoonvader ........ en nog wat nieuwere toestelletjes, maar wel met de bekende fotorolletjes.
In onze verkeringstijd ontwikkelde John ook zelf zijn foto's in een zelfgebouwde DOKA waar hij met drums in de weer was en ik daar ook voornamelijk als toeschouwer keek, en zelfs een enkele keer als "fotomodel"
De DOKA is inmiddels allang verdwenen en er zijn modelspoor treintjes in de plaats gekomen.


Bron: Eemspoor

Hij fototgrafeert inmiddels met een veel modernere spiegelreflex camera waar we gedurende ons verblijf in Toscane vorig jaar heel veel profijt van hebben gehad.
Ik heb niet zoveel met de tegenwoordige sociale media en heb alleen nog een pinterest account. 
In elk geval is het leuk om af en toe mijn gedachten eens terug te laten gaan naar "die goeie oude tijd"  En ben behalve digitaal ook zeker analoog.
 
1. Door: Marjan(pukjem) op 13-03-2018 08:24:31
Zo gaat er inderdaad veel nostalgie verloren, aan 1 kant mooi maar aan de andere kant zeker ook jammer
 
2. Door: Martine op 13-03-2018 22:30:18
Ben ook helemaal weg van die retro dingetjes...het tempo van het bellen met een toestel met zo'n draaischijf lag toch beduidend trager.
Het heeft toch wel iets.
Ik moet er ook altijd op toezien dat ik niet te fel overhel naar het verleden want het digitale heeft natuurlijk ook zijn voordelen als we er bewust mee omgaan toch.

Groetjes

Martine 
3. Door: bebe op 15-03-2018 15:40:32
ik kan mij nog herrinneren dat wij telefoon kregen thuis, wat een techniek was dat!  uiteraard met een draaischijf, haha
Voor die tijd(tot mijn 10e ongeveer) liepen wij naar de overkant van de straat waar een telefooncel stond, voor een dubbeltje kon je toen een aardig gesprek voeren.
Ik was ongeveer 11 toen wij een tv met afstandsbediening en kleur kregen, ongelofelijk achteraf als je het nu zo bekijkt hoe snel de ontwikkelingen gaan he
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Kijk niet achterom
Maar volg de zon"