Welkomsttekst
Voor altijd in ons hart .....
Onze boevenbende...

Masai, De naamgever van mijn logje...... broer van Nyah

Luca.  Britse Korthaar lilac

Dylan  Britse Korthaar Tabby silver shaded. 
Foto album
Nieuws van Marco
Zondag 25 maart ga ik samen met Raymond Rutting naar de Reis Shop te Franeker om ons fotoboek ARUBA te signeren, kom jij langs? Groetjes, Marco
Gastenboek


GASTENBOEK........
Een fabel?
Een fabel?  Misschien toch niet...
Werkdruk
Je hoort ervan in diverse beroepsgroepen. Maar nu betrefd het ook ons persoonlijk. 
Het is akelig om machteloos te moeten toezien hoe je eigen man onder een haast onmenselijke werkdruk moet leven. Soms maakt hij serieus hele lange dagen en zelfs de avonden en weekenden zijn niet meer heilig.
Continu bereikbaar moeten zijn en zich drie slagen in de rondte moeten werken terwijl een ander met de eer gaat strijken. 
Ik kan serieus het bloed wel drinken van een persoon die daarvoor verantwoordeljk is. Die zelfs niet weet waar hij mee bezig is. 
Nu ligt het bij mij zoewiezo een stuk gevoeliger omdat ik door helaas nare ervaringen zelf gepokt en gemazelt ben op dat gebied, en gelukkig na zoveel jaar eigen baas ben.
Helaas duurt het nog jaren voordat manlief met pensioen kan gaan, dus zullen we door moeten gaan... En ik pas ervoor om een maagzweer te kweken en probeer me ervan af te sluiten, maar het blijft heel erg moeilijk. Het druist tegen elk gevoel van rechtvaardigheid in.

Daarom wil ik in een van de volgende logs een fabel van de hardwerkende mier en zijn superieur de leeuw plaatsen. Het is een fabel.... Maar het zou evengoed realiteit kunnen zijn....
 
Mind traveling..... 
De tijd vliegt.
Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik geopereerd ben aan mijn been en tot op heden nog geen moment spijt gehad van deze beslissing.
de Osteotomie was een soort tussen oplossing en nu het naar zich laat aanzien is een vervangende knieprothese  niet echt meer nodig. Ik train mezelf elke dag met korte wandelingen in de buurt om mijn beenspieren sterk te houden en sinds kort heb ik ook een account bij Spotify waar ik heel veel muziek in afspeellijsten heb verzameld, uiteraard ook van Marco. Begeleid worden door muziek is gewoon heerlijk wandelen, en met het voorjaar in het vooruitzicht zal het zeker genieten worden. Lekker vertoeven in de polder. Overigens heb ik me na een aantal jaren tussenuit geweest ook weer aangemeld bij een zangkoor. Een popkoor wel te verstaan. Daar zingen ze popsongs zoals van Pink en Clean Bandit. 5 april mijn eerste proefles en gelijk een stemtest om te bepalen bij welke stemsoort ik onderverdeeld kan worden. Vermoed zelf alt want in het verleden heb ik ook die partij gezongen. Wel een totaal ander genre, nl klassiek..... Maar het schijnt dat een klassieke achtergrond wel een goede basis is. Nooit gedacht dat ik op mijn 60ste nog die stap zou maken, maar ga een uitdaging niet uit de weg. En het is ook pure ontspanning. Stilzitten is gewoon niks voor mij en ik wil me verder ontwikkelen.  The voice of Holland wordt het niet, ben gewoon een hobby zangeres...
Maar muziek is nou eenmaal een hele grote hobby van me....  En... Zoals het onderstaande spreukje zegt...

Haken
Ontstaan tijdens mijn revalidatie periode na mijn beenoperatie heb ik nog steeds als hobby haken.
Amigurumi maar ook leuke dingetjes om het interieur op te leuken bv...
Mijn dochter, die leerkracht is op een basisschool heeft weinig tijd maar toch heeft ze aangestoken door mij een levensechte Homer Simpson nagemaakt.


Dat doe ik haar echt niet na....
Ze is ook duidelijk een pietje precies daarin.
Knap gedaan, Jacq.... 
 
Mentaliteits verandering
Soms bekruipt me een gevoel van zorg over de mentaliteitsverandering in de maatschappij.
Recentelijk werden politie en hulpverleners ernstig bedreigd of zelfs mishandeld en eerlijk gezegd sla ik daardoor niet al te vaak meer een krant open omdat je gewoon letterlijk ziek wordt van zulk nieuws.

Het heeft ertoe geleid dat ik me bewust teruggetrokken heb en gewoon mijn eigen gangetje ga.

Gelukkig zijn er ook leuke mensen, zoals die 70 jarige meneer bij wie ik vanochtend in de rij aan de kassa stond.
Er was maar een kassa in werking en de rij werd alsmaar langer.
Sommigen ergerden zich eraan maar deze meneer bleek over een gezonde dosis humor te beschikken en ik haakte daar gelijk op in met de nodige kwinkslagen over en weer.
Hij sprak ook over mentaliteit en omdat we 10 jaar scheelden konden we redelijk op niveau over vroeger praten...... over hoe ook de armoede mensen dichter bij elkaar bracht. Je had gewoon meer voor elkaar over.
Tegenwoordig is het ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en ik ging met een grote glimlach weer naar huis. 


 
Toscane September 2017 deel 1
 
Oei..... ik groei
 
Onze jongste aanwinst groeit als kool...
Gezond snacken en zo....
Het is niet van de een op andere dag gelukt..... en omdat ik al jaren worstel met overgewicht ben ik dankzij mijn dieetiste toch een eindje op weg.
In ons winkelcentrum zit een geweldige gespecialiseerde groente en fruitzaak die een complete saladebar heeft waar ik zeker elke dag mezelf wel tracteer, maar ze hebben ook overheerlijke fruit- en groente smoothies.
En ook Kurkuma en Gember shots waar ik dankzij de werking ervan (ontstekingsremmend) niet meer afhankelijk ben van de Ibuprofen capsules.
Dat is echt tuig...... zeker in wisselwerking met andere medicijnen en daar kwam ik haast te laat achter met als gevolg dat ik voor de rest van mijn leven met een hoge bloeddruk zit wat gelukkig weer gereguleerd kan worden.


Koolhydraat verlaagd en geraffineerde suikers mijden. Het is allemaal onderdeel van een nieuw voedingspatroon.....

Het zorgt er met beweging ervoor dat de Artrose niet gaat overheersen zodat er nog genoeg ruimte is om ervan de genieten.

Nu is het nog even shitweer buiten, maar de krokussen bloeien al en ik leef echt toe naar een heerlijk voorjaar.....
 
"Ik heb bewusteloos naast jou in bed gelegen
Ik heb niet eens een aarzeling gevoeld"