Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Even lekker lachen
Sinds de reorganisatie is het op mijn werk eigenlijk alleen nog maar gezeur. Iedereen moppert, soms gewoon om het mopperen, maar vaak is er echt wat aan de hand.
Deze week kwam een collega van een andere afdeling even bijkletsen en nadat zij had gemopperd en wij hadden gemopperd vertelde ze dat we het boekje van Herman Finkers moeten kopen :
De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door.
Voor elke collega of leidinggevende vind je wel een passend tekstje. 

De collega die je meerdere keren per dag hetzelfde onintressante verhaal  hoort vertellen, waarbij je denkt ‘hoe kan je elke keer dezelfde details vertellen’ :
Gisteravond bij de bingo vijftien gulden verloren. Heel typisch, ik kwam op de bingo met vijftien gulden, na een poosje had ik nog veertien gulden, toen had ik nog dertien gulden, toen had ik nog twaalf gulden, toen had ik nog elf gulden, toen had ik nog tien gulden,  toen had ik nog negen gulden,  toen had ik nog acht  gulden,  toen had ik nog zeven gulden,  toen had ik nog zes gulden,  toen had ik nog vijf gulden,  toen had ik nog vier gulden,  toen had ik nog drie gulden,  toen had ik nog twee gulden,  toen had ik nog één gulden,  enzovoort.
Schaatsen op de gracht
Ik ben geen ster op de schaats, maar de schaatskoorts heeft zelfs Amsterdam bereikt.
Donderdag zijn we even in de pauze  naar de Kloveniersburgwal gegaan om daar op de gracht te schaatsen. Het heeft toch wel wat en het levert absoluut mooie plaatjes op.
Zelf sta ik er niet op, maar een andere collega die niet meeschaatste heeft vanaf de kant wel een heel leuk filmpje gemaakt
  

Helaas lijkt het schaatsplezier voorbij te zijn, vooral alle foto's die ik overal zie verschijnen op de logjes en op Facebook vind ik prachtig.
Wat is Nederland dan toch een mooi land en wat is Amsterdam een mooie stad.

Ziek
Ik ben twee dagen ziek thuis. Dit vertel ik niet omdat ik zielig ben (ben ik natuurlijk wel, ik vind mezelf namelijk heel erg zielig), maar om uit te leggen wat het ziekteverzuimbeleid bij ons op het werk is.

Ik moet me namelijk ziek melden bij mijn leidinggevende, daar ben ik maandagochtend een half uur mee bezig geweest, maar ik kon hem niet bereiken. Op het secretariaat werd ook niet opgenomen, uiteindelijk heb ik een collega gebeld en zij zou het doorgeven.
Daarop heb ik een mailtje aan mijn leidinggevende gestuurd met bovenstaande informatie en ben mijn bed weer ingedoken.

?s Middags werd ik gebeld door mijn leidinggevende, met de mededeling dat ik me eigenlijk bij hem ziek moest melden, dat staat namelijk in de ziekteverzuimregeling.
Ik vroeg hem of hij mijn mailtje had gelezen, dat had hij, dus daarop vroeg ik hoelang ik had moeten proberen hem te bereiken. Hier had hij niet echt een antwoord op. Hij zei nog wel dat het nou eenmaal de regeling was, ik zuchtte diep.
Mijn leidinggevende vroeg of ik dacht de volgende dag weer aan het werk te kunnen. Ik dacht het niet.
Wanneer ik dan wel weer beter dacht te zijn, geen idee ik ben nooit ziek, dus ik weet niet hoelang ik gemiddeld ziek hoor te zijn.

Toen kreeg ik te horen dat ik flauw deed, waarop ik zei dat ik vooral ziek was en mijn bed weer in wilde. Mijn leidinggevende zei dat hij morgen (= vandaag) weer zou terugbellen.
Ik vroeg waarom, hij zei dat dat de regels waren. Ik vroeg of hij een medewerker die in anderhalf jaar zich nog niet had ziek gemeld, één dag rustig ziek kon laten zijn.

Blijkbaar kan hij dat, want ik ben vandaag niet gebeld. Zou hij morgen bellen? En zou hij dan ook vragen wat er met me is en me beterschap wensen? Of zou dat niet in de regels staan?
Collega's
Van Hoorn naar Medemblik met de stoomtrein en terug met de fiets. Ik heb een gigantische hekel aan fietsen, maar ja ik hou ook al niet van boten, dus dat fietsen nam ik maar op de koop toe.
De fietsenverhuurder verzekerde ons dat we geen bandenplaksetje nodig hadden, want de banden konden niet lek raken.

Voor we Medemblik uit waren hadden we al drie lekke banden, gelukkig bestaat onze afdeling merendeels uit mannen, dus de dames konden relaxen in de zon.
De lunch in Medemblik was hilarisch, de serveerster waarschuwde ons dat het de eerste dag van de nieuwe eigenaar was en de kaart nog niet compleet was. Eigenlijk hadden ze dus gewoon niks, bij alles wat wij vroegen kwam ze weer terug 'dat het er helaas niet was'. Ik zie daar de grap dan wel weer van in, en ach een tosti is ook lekker.

De fietstocht duurde gruwelijk lang, ik vind de akkers en weilanden altijd zo eindeloos en word er op een gegeven moment wanhopig van. Toen we op een terrasje zaten en we moesten stemmmen voor een korte route naar Hoorn, stemde ik voor.
Er wachtte eten in Hoorn en gelukkig wilden anderen dat ook.

Mijn collega's moesten lachen om de muziek die ik onder het filmpje heb gezet. We hebben een leuke afdeling, ik heb een heerlijke dag gehad, volgend jaar zonder fietsen en dan ben ik weer van de partij ......

Stuurloos .....

Job stopt er per direct mee,
we zijn stuurloos,
we gaan maar naar huis!


Een aanwinst voor de landelijke politiek,

maar wat een verlies voor Amsterdam !

Het beoordelingsgesprek
Woensdagmiddag had ik dan eindelijk mijn beoordelingsgesprek. Dinsdag kreeg ik vast het ingevulde formulier van mijn leidinggevende, zodat ik me kon voorbereiden op het gesprek.
In eerste instantie wond ik me geweldig op over de dingen die erin stonden, maar na een nachtje slapen kon ik er even rustig naar kijken en zag dat eigenlijk de punten die ik belangrijk vind en waarvan ik weet dat ik er goed in ben, dat ik daar dus gewoon goed op ben beoordeeld. Het gaat dan op realisatiekracht, denkkracht, communicatieve kracht, persoonlijk kracht en vakinhoudelijke bijdrage.
Ik doe dit werk nog niet eens een jaar, dus dan mag ik tevreden zijn over zo?n goede beoordeling.
De punten waar ik nog niet ?goed? op ben beoordeeld, dat zijn inderdaad punten die waarschijnlijk voor mijn leidinggevende belangrijker zijn en dan gaat het voornamelijk over het zoeken van wat hij doet en vanaf welk punt ik iets moet doen. De procesbegeleiding, de afstemming en het beleid.
Dat is voor hem ook een leerpunt, want hij moet mij ook aangeven wat hij van me verwacht.
Beoordelen
Ik werk nu bijna een jaar in mijn huidige functie. Ik vind dat ik het goed doe, pak aan, leer elke dag wel iets nieuws. Probeer mijn medewerkers te ondersteunen en adviseren.
Kijk hun werk na en geef opbouwende kritiek.
Ik heb het naar mijn zin. Kan het goed vinden met de inspecteurs.
Kortom ik heb het gevoel dat ik erg gegroeid ben in mijn functie.

Ik heb natuurlijk ook een leidinggevende, mijn leidinggevende is in de 60, één jaar verwijderd van zijn pensioen.
Best een aardige man, maar iemand aan wie ik heel erg moet wennen, en hij aan mij (daar ben ik me van bewust).
Mijn humor is best hard en ik speel het graag op de persoon, waarmee ik bedoel dat ik als ik met iemand in gesprek ben heel direct grapjes maak tegen die persoon, over die persoon, maar ook over mezelf (?gelukkig had ik een diepe decolleté?, als ik iets van iemand gedaan moest krijgen). Mijn leidinggevende moest er aan wennen dat mijn humor sexistisch is en dat ik die humor ook ineens in een serieus gesprek naar voren komt.
Getrouwd
Op 30 oktober gingen Debby en Willem trouwen op Curaçao. Debby is half antilliaans en een ex collega van me.
Nou ben ik niet iemand die vaak contact hou met iemand die ex is, op wat voor manier dan ook. Maar Debby is hier een uitzondering op. Ruim twee jaar geleden  hebben we al afscheid genomen kwa werk dan, maar geregeld via de mail contact gehouden.
Af en toe voor een borrel afgesproken, vorig jaar is ze naar een mooi grachtenpandje in Leiden verhuisd, waar ik al drie keer voor ben uitgenodigd, maar het kwam er niet van.
Bevordering
Maandag had ik mijn arbeidsvoorwaardengesprek voor mijn nieuwe functie. Mijn nieuwe leidinggevende heeft altijd woorden in de zin van dat je iets extra's doet puur voor jezelf en niet voor het geld.
Nou heb ik jarenlang extra dingen aangepakt om inderdaad bij te leren, maar het moment dat ik een nieuwe (hogere) functie heb wil ik daar voor betaald worden.
Ik was voorbereid op strijd, ja die salarisgroep moest ik er gelijk bij hebben en ja die bevorderingsperiodiek ook.

Ik ging zitten naast mijn nieuwe leidinggevende en tegenover de personeelsadviseur.
Ik kreeg mijn aanstellingsbrief voor mijn neus, met de uitleg dat ik een salarisgroep omhoog ga, normaal komt daar één bevorderingsperiodiek bij maar in overleg was besloten om gelijk twee bevorderingsperiodieken toe te voegen.
Het houdt wel in dat ik nog maar één periodiek te gaan heb in deze salarisgroep, maar hé I don't care.
Per 1 februari ga ik helemaal over, maar in januari krijg ik wel al als senior betaald, ik werk dan nog twee dagen per week in mijn huidige functie in Rayon Stadshart en twee dagen in mijn nieuwe functie in Rayon West en dan moet ik nog één dag naar school.

Ik ondertekende samen met T. mijn nieuwe leidinggevende de aanstellingsbrief, wat hem de opmerking ontlokte dat het wel leek of we gingen trouwen.
Tien minuten later stond ik weer buiten, geen strijd, meer gekregen dan ik verwachtte.
Als we zo gaan beginnen, mij alles geven wat ik wil, daar word ik wel erg lui van.
Dirty Dancing
Ik had net een superleuk logje gemaakt over Dirty Dancing waar ik gisteren met collega's naar toe ben geweest. Ik ging mijn logje opslaan en weg was het, ik was uitgelogd.
Dus helaas, nu geen briljant, lollig, sexy, gezellig logje over mijn avondje uit.

Er was een trein, er was eten, we hebben vreselijk gelachen, heel Utrecht ligt er nog wakker van. Ik had mijn nieuwe paarse geile laarzen aan.
Mijn zusje mocht onverwacht mee, omdat één collega ziek werd gisteren.
We kregen onverwachts een upgrade van laatste rij balkon naar 17e rij zaal.
We hebben weer gelachen. We gleden verschillende keren van onze stoel met al dat dirty gedans.

"Ik kom als de wind die je voelt en de regen
Volg wat je doet als het licht van de maan"