Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Eten
Eerste en tweede kerstdag bestaan traditioneel uit veel gezelligheid en eten en drinken.
Eerste kerstdag heb ik samen met Jeroen doorgebracht, heel rustig, maar wel met een lekkere gourmet. Jeroen is gek op gourmetten, maar ik vind het vreselijk omdat het huis zo blijft stinken. Ik doe dat dus liever bij een ander.
Dat gebeurde dan ook tweede kerstdag, we gingen richting Nieuw Vennep en we hebben daar een heerlijke avond gehad. Uiteindelijk reden we tegen half drie 's nachts pas weer weg uit Nieuw Vennep.

We hebben gelijk maar afgesproken dat oud en nieuw in Amsterdam wordt gevierd. Hopelijk met helder weer, zodat we vanuit de flat een prachtig uitzicht over Amsterdam hebben en al het vuurwerk wat afgestoken gaat worden.

Ik moet nog een paar dagen studeren, 5 januari heb ik examen Procesrecht. Ik moet voor 15 januari nog een werkstuk schrijven en ondertussen ben ik vreselijk verkouden geworden.
Jeroen is vandaag voor zijn bromfietsexamen geslaagd, dat hebben we samen gezellig gevierd. Verder heb ik weinig te vertellen, want ik zit vooral in huis in de rechtenbundels gedoken.


Fijne feestdagen
Fotoshoot in Spaarndam
Zuslief had nog modellen nodig voor een fotoshoot. Jeroen en ik waren natuurlijk allebei al model geweest, maar samen zijn we natuurlijk bijzonder leuk.
Verder wil ik altijd heel graag foto?s van mij en Jeroen samen hebben.
Dus zaterdagmiddag togen we richting Spaarndam, we hadden afgesproken bij het beeld van Hansje Brinker, je weet wel dat jongetje van die vinger en die dijk.
Mijn miep-miep bracht ons via smalle weggetjes door Spaarnwoude precies bij het beeld van Hansje. De terugweg reden we trouwens heel anders, maar niet minder spannend. Ik heb het gevoel dat het korter kon, maar wat maakt het uit.

Spaarndam was zeer pittoresk en erg lastig kwa parkeerplek, ik vond dat ik erg ver moest parkeren, gelukkig bleek Christine helemaal aan het andere eind van Spaarndam te staan dus het viel mee.
De foto?s zijn weer fantastisch, Jeroen was een beetje hyper in het begin. Hij zit midden in zijn PTA-week en moet elke dag veel leren. Dan word je wel een beetje druk als je eindelijk naar buiten mag.

Het was gelukkig prachtig weer, wel heel koud, maar het gaf prachtige plaatjes. Dit is niet de ?short-list? van mijn zus, maar gewoon wat leuke plaatjes.
Er zitten toch wel weer een paar winnaars tussen hoor, ik vind ze prachtig en stralend.
Keuken
Afgelopen zomer lag mijn hele huis overhoop vanwege het plaatsen van een hoog rendementsketel. Mijn hele cv installatie werd vernieuwd.
Toen alles werd afgeschouwd, kreeg ik nog te horen dat ik toch wel een heel oud keukenblok had (ik woon hier al 15 jaar en toen zat het er al wat jaartjes in).
Ik heb het aangehoord, ik ben niet zo?n zeurpiet, het keukenblok deed zijn werk, alles was heel, ik zou het wel zien.

Afgelopen maandag werd ik gebeld door iemand die langs wilde komen om het keukenblok op te meten en een afspraak te maken.
Prima, als hij de volgende ochtend om halfacht kon langskomen, dan kon ik toch op tijd op mijn werk zijn.
Muziek
Ik hou van muziek, ik hou van heel veel soorten muziek. Ik kan met net zoveel genoegen naar de Mattheus Passion luisteren als meespringen op de muziek van Marco.
Vorige week ben ik naar Bl°f geweest. Er kwam weer eens wat nieuwe muziek voorbij en ik genoot.
Hierdoor ga je weer op zoek op internet naar de nummers die je gehoord hebt en zo kom je op andere nummers van een band of een zangeres.Jacques Brel
Paskal zongen samen met Wende Snijders ?Ne me quittes pas? en dat is toch wel een erg mooi nummer. Ik zocht de versie van Jacques Brel, Jeroen zei gelijk, hÚ dat lijkt Jacques Brel die stem. Ik werd er helemaal gelukkig van, de liefde voor muziek heeft Jeroen duidelijk meegekregen van mij.
Hij maakt daar ook zijn eigen keuzes in, hij is bijvoorbeeld helemaal fan van Bob Marley. Muziek die ik goed vind, maar niet heel vaak beluister. Vol blijdschap vertelde Jeroen me dat ze de laatste tijd bij Ajax-wedstrijden vaak ?Three little birds? van Bob Marley zingen als Ajax voorstaat. Voor Jeroen kwamen zijn twee grote liefdes samen.
Sinterklaas
Mijn jongste zusje vroeg of wij bij hun Sinterklaas wilden vieren, mÚt Sinterklaasspel. Altijd gezellig om mijn nichtjes weer te zien natuurlijk en Jeroen vindt alles prima zolang hij maar eten krijgt.
Dat laatste was ook goed geregeld, want we gingen gourmetten.

Tessa wilde zo snel mogelijk beginnen, of in ieder geval weten hoe laat we met alles zouden beginnen. Suzanne was niet zo bezig met de cadeautjes, tot de cadeautjes op de grond werden gelegd, ze kon haar ogen er niet meer vanaf houden. Had al haar eigen cadeautjes om zich heen gelegd, die elke keer door ÚÚn van ons weer door elkaar werden gegooid.
Jeroen deed net alsof het hem niks deed of hij wilde alleen maar eten ;-).
Het beoordelingsgesprek
Woensdagmiddag had ik dan eindelijk mijn beoordelingsgesprek. Dinsdag kreeg ik vast het ingevulde formulier van mijn leidinggevende, zodat ik me kon voorbereiden op het gesprek.
In eerste instantie wond ik me geweldig op over de dingen die erin stonden, maar na een nachtje slapen kon ik er even rustig naar kijken en zag dat eigenlijk de punten die ik belangrijk vind en waarvan ik weet dat ik er goed in ben, dat ik daar dus gewoon goed op ben beoordeeld. Het gaat dan op realisatiekracht, denkkracht, communicatieve kracht, persoonlijk kracht en vakinhoudelijke bijdrage.
Ik doe dit werk nog niet eens een jaar, dus dan mag ik tevreden zijn over zo?n goede beoordeling.
De punten waar ik nog niet ?goed? op ben beoordeeld, dat zijn inderdaad punten die waarschijnlijk voor mijn leidinggevende belangrijker zijn en dan gaat het voornamelijk over het zoeken van wat hij doet en vanaf welk punt ik iets moet doen. De procesbegeleiding, de afstemming en het beleid.
Dat is voor hem ook een leerpunt, want hij moet mij ook aangeven wat hij van me verwacht.
Bl°f & vrienden
Toen ik deze zomer op Aruba zat kwam de mail van mijn zus of ik op 3 december mee wilde naar Bl°f en de vrienden van Bl°f. In het warme Aruba leek 3 december nog heel erg ver weg.
Maar gisteren was het gewoon zo ver.
Het concert was in de Heineken Music Hall, wat dan weer erg prettig is voor mij omdat ik twee metrohaltes van de HMH vandaan woon.
Mijn zussen kwamen met de auto naar mij toe om van daaruit richting HMH te gaan.
We konden lekker relaxed naar binnen lopen, jassen ophangen, munten halen en kijken of we een leuk plekje konden vinden. Daar bleek Bl°f naast ons gewoon nog meer vrienden te hebben, dat viel tegen.
Sinterklaas, wie kent hem niet ......
Toen ik zelf kind was heb ik heel lang een blind geloof gehad, was er bijna niet af te brengen. Nog niet zo erg als mijn oudste broer, mijn moeder vond het altijd een fantastisch verhaal dat ze uiteindelijk toen hij naar de middelbare school ging toch echt moest vertellen dat Sinterklaas niet bestond. Wat was hij teleurgesteld.
Ik was iets eerder en ik kwam er tenminste nog zelf achter, maar vond het fantastisch, want nu kon ik meedelen in het grote geheim en mijn jongere broer en zus stimuleren in hun geloof en angsten. Kortom ik vond het een geweldig feest en dat liegen werd volledig goedgemaakt door alle cadeautjes. Geen trauma te bekennen hier.
Ramses Shaffy
Wanneer voel je je oud, als de helft van je collega's roept "Wie is Ramses Shaffy". Ik Het zijn cultuurbarbaren, dat is alles wat ik erover kan zeggen.

Een man die heeft geleefd enávolgens mij alles heeft gedaan wat God verboden heeft en vooraláprachtige muziek achtergelaten.
Ik vond hem toen hij jong was iets ontzettend spannends hebben. Op het eind zag hij eruit als een oude zieke man, maar wel een man die deze prachtige nummers heeft geschreven. Voor altijd, voor eeuwig blijft deze muziek bestaan.

Ik geniet en blijf genieten van de muziek en de teksten van Ramses. Bedankt, wat zal dat 8 december een prachtig afscheid worden.


"Ik geniet van alle ruimte om me heen
Dat je mij verliet was het beste wat je deed"