Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Bohemian RhapsodyIk was 12 jaar toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, het is gewoon al 33 jaar oud en staat nog als een huis.
Ik was al fan van Queen sinds het nummer Killer Queen uitkwam, dat zal een jaar ervoor zijn geweest. De elpee A night at the Opera waar Bohemian Rhapsody op staat had ik natuurlijk in huis.
Volgens mij had mijn broer hem ook, hij was namelijk ook fan van Queen en ja we wilden allebei onze eigen elpee kunnen draaien. Ik mocht trouwens helemaal niet aan zijn elpees komen en dat deed ik natuurlijk ook nooit (voor het geval hij dit logje leest).
 

Spannende jaarwisseling?
Je kent ze wel, die oud en nieuw feesten. Iedereen is al dronken voor het 12 uur is en na de champagne gaat het helemaal mis.
Toen ik nog jong en onschuldig .... haha ... okee toen ik nog jong was en net in Amsterdam woonde, werd er geregeld gefeest en vooral met oud en nieuw moesten we wel naar een party toe natuurlijk.

Eén jaar werden we uitgenodigd door een vriend die we kenden van de sportschool. Er zouden veel bekenden komen, maar ook veel vrienden die we niet kenden.
Kortom het beloofde een goede avond te worden met heel veel leuke mannen, vooral heel veel leuke jonge single mannen. Er werd geflirt, gedanst, gedronken en weer geflirt.
Ik had al wat smakelijks gezien en dat smakelijks had mij ook gezien, wat kon er nog misgaan.

Toen het tegen twaalven liep zochten we elkaar op, want de laatste zoen in het oude jaar en de eerste in het nieuwe jaar die wilde ik wel delen met hem.
We stonden in de keuken tussen de lege flessen en bij het aftellen naar 12 uur waren we eigenlijk al aan het zoenen en dit duurde wel even voort  het nieuwe jaar in.
Schaatsen en zo
Winx dansjeZoals in mijn vorige logje al te lezen was, het was meidenweekend. Jeroen pastte zich prima aan, hoewel Tessa ook erg van stoere jongensdingen houdt, zoals voetbalspelletjes op de pc, voetballen buiten, voetbalfilms kijken. Tessa heeft zelfs met mij een stukje Law & Order CI gekeken, maar dat verveelde al gauw.

Suzanne en Asmara hebben zich heerlijk vermaakt samen, spelletjes verzonnen. Af en toe kibbelen over wat ze zouden gaan doen.
Suzanne houdt erg van films kijken en dat vindt Asmara ook prima, maar niet de hele dag.
Af en toe moest ik dus even roepen dat  ze omstebeurt iets moesten doen wat de ander wilde, ook al vond je dat zelf misschien niet het leukste.

Asmara ging Suzanne's haar doen, maar toen Suzanne het haar van Asmara moest doen, was het eigenlijk niet meer zo leuk. Gelukkig was daar Jeroen, die ook lekker lang haar heeft, dus alle elastiekjes gingen in Jeroen zijn haar.
En Jeroen, Jeroen vindt het prima, want het zijn zijn meisjes.
Marco gemaakt
Vandaag kwam er een invasie van meiden hier in huis.
Nathalie kwam samen met Angelique Asmara brengen en Karin kwam Tessa en Suzanne afleveren.
Vanaf één uur waren ze welkom. Ik was even boodschappen doen en toen ik even na enen thuis was zaten Nathalie, Angelique en Asmara waren er al. Karin had gebeld dat ze wat later kwam.

Rond half twee kwam Karin ook, van Tessa kreeg ik een zelfgemaakt glutenvrij koekje, wat erg lekker was. Van Suzanne kreeg ik dit zelfgemaakte kunstwerk. Of ik wist wie het was.
Nathalie herkende hem gelijk, maar ja het is ook haar beste vriend. Ik deed er iets langer over om hem te herkennen, maar zie hiernaast .... het is Marco .... zodat ik hem altijd bij me heb, zei Suzanne.
Lief hè, ik ben er heel erg blij mee.

Tessa zit bij Jeroen op de kamer en Suzanne en Asmara spelen gezellig samen. En ik .... ik kijk schaatsen.

Kerst
Mijn kerst stond in het teken van mijn familie. Ik wilde graag een gourmetavondje organiseren, maar ik heb niet voldoende ruimte om de familie aan een lange tafel te laten eten.
Gelukkig bood mijn jongste zusje aan om haar huis op te offeren.
Ik zou al het eten en zo inslaan.
Eerste Kerstdag waren Jeroen en ik rond half drie in Nieuw Vennep.

Karin had al verraden dat ze een Wii hadden aangeschaft en ik zag door het raam Erik en de meiden al voor de t.v. staan.
Natuurlijk moesten we gelijk meedoen. Ik wilde dat alleen op voorwaarden van een eigen poppetje, dat maakt het toch wel leuker.
Volgens mij zijn we twee uur bezig geweest met poppetjes maken, maar we hebben wel gelachen.
Suzanne wilde steeds tennissen omdat ze daar zo goed in is, ik wilde niet tennissen omdat ik daar niet zo goed in ben, maar ja mijn allerliefste schatje kan ik natuurlijk niet weerstaan en ik heb toch getennist.
En ik was er inderdaad niet goed in en Suzanne won gewoon.
Opa wilde ook wel een potje tennissen, opa kan in het echt met een tennisracket en zo prima tennissen, beter dan ons allemaal. Maar op de Wii is dat wel even anders natuurlijk.

Tennissen op de Wii is toch anders dan echt tennissen.  Liever een wijntje.
Vakantie

Heerlijk, mijn vakantie is begonnen. Het waren drie superdrukke dagen op mijn werk.
Er waren ook nog behoorlijk veel mensen.
Gisteren bleek dat we dinsdag nog een bedrijf sluiten, daar moest met spoed een brief voor worden uitgereikt, politie moest erbij zijn, inspecteurs stand by.
Dat was nog even snel regelen.

Het grappige was dat mijn leidinggevende gisterenmiddag om drie uur mij een prettige vakantie wenste en weg was. Ik had de brief nog niet af en die moest ook nog worden getekend.  Lekker betrokken, niet eens een vraag of alles wel ging lukken.
Gelukkig was vandaag mijn nieuwe leidinggevende aanwezig, heb ik hem maar gevraagd om te tekenen, met het hele verhaal erbij. Hij was danig onder de indruk en vond het een goede actie dat we tussen kerst en oud en nieuw een zaak durfden te sluiten. We deden nog net geen high five .... haha.

 

Prison Break
Het is kerstvakantie en Jeroen en ik kijken de dvd's van Prison Break. We zijn pas toe aan Seizoen 3.
Ik heb eerder gewoon geen tijd gehad om de derde serie van 13 afleveringen helemaal te kijken.
Vanavond hebben we de eerste twee afleveringen gekeken en we zaten er alweer helemaal in. Wat is het toch een fantastische spannende serie.

Het eerste seizoen zat broer Lincoln onschuldig in de gevangenis en had broer Michael een ingenieus plan bedacht om zijn broer te helpen ontsnappen, inclusief een op zijn lijf getatoeeerde plattegrond van de gevangenis.
In het tweede seizoen waren de broers op de vlucht en nu in het derde seizoen zit Michael gevangen in een gevangenis in Zuid Amerika, waar zo ongeveer alles kan en mag.
De bewakers durven niet meer binnen te zitten, ze bewaken alleen nog de buitenkant.

Heerlijk, morgenavond kijken we weer verder, die dertien afleveringen hebben we zo achter de rug.
Ondertussen schijnt in Nederland seizoen 4 alweer van start te zijn gegaan. Ik weet al wat wij volgend jaar in de kerstvakantie doen.
Koude doos
Vorige week werden op het werk de kerstpakketten uitgedeeld. Ik was er niet vorige week, maar mijn lieve collega's hebben de doos opgehaald voor me.
Het is een ijskoud kerstpakket, met een ijsmachine om dus zelf ijs te maken, met wafels, een ijsschep, hoorntjes, een boekje met ijssoorten. Kortom ik moet ijs maken.

Van mijn leidinggevende kreeg ik een bon van Douglas, dat is toch wel weer leuk. Kan ik altijd gebruiken.

Nog twee dagen werken en dan ben ik vrij tot en met 6 januari .... nou ja vrij, ik moet leren natuurlijk.
Eerste Kerstdag naar mijn zusje, in het weekend komen Suzanne en Asmara logeren en met oud en nieuw ben ik weer bij mijn zusje.

Tussendoor stort ik me op het leren van Bestuursrecht en in tegenstelling tot het Gemeenterecht vind ik Bestuursrecht wél leuk en begrijp ik het, het geeft geen garantie, maar het is wel leuker leren.

6 Januari heb ik examen en vanaf 7 januari begin ik in mijn nieuwe functie, voorlopig twee dagen per week en de andere dagen nog in mijn oude functie, maar het is wel spannend.
Ik ben vandaag even bij mijn nieuwe collega gaan zitten, dat zit echt heel anders. Het is rustiger, zij is rustiger. Ik moet heel erg wennen denk ik.

Straks moet ik Jeroen ophalen, hij is bij een vriend blijven slapen, daarna gaan we misschien nog Prison Break kijken, ik heb de hele derde serie gehuurd.
Ondanks dat ik moet werken, voelt het toch als vakantie.

Marco jarig ......
Vannacht zette ik mijn pc nog even aan, het was al na enen geloof ik.
Ik vond een hele lading e-mail alerts, met allemaal felicitaties voor Marco.
Ik wist natuurlijk wel dat Marco de 21e jarig was, maar de e-mail alerts waren al ruim voor twaalven verzonden.
Langzaamaan tijdens het lezen, werd me duidelijk waarom de logjes allemaal zo snel achter elkaar on line waren gekomen. Marco was online en waar hij op vakantie is, is het al wat later en was hij natuurlijk gewoon al jarig.

Het was bizar, maar ook leuk om te zien, die massale reactie van alle webloggers op een zaterdagavond na elf uur.
Wat ik me wel afvraag, waren jullie toevallig allemaal online toen Marco online kwam of geven jullie het aan elkaar door? Hoe weet iedereen dat altijd?

In ieder geval is Marco vandaag 42 jaar geworden, wat een broekkie eigenlijk, 42 pas.
Gefeliciteerd nog lieve Marco met je 43e levensjaar, dat het maar weer een mooi jaar mag worden.
Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad met je gezinnetje.
Ik moet nu nog een paar uurtjes studeren, dus ik kan nu nog geen wijntje nemen, maar ik zal vanavond op je proosten met een glas rosé.   

PROOST!


 

Ajax
Sinds we Eredivisie Live hebben kijken we elke week minstens naar één wedstrijd van Ajax. Ajax speelt dit seizoen nog niet  echt goed, maar staat nog wel tweede.
Het geeft ieder geval hoop, dat als Ajax wél goed gaat spelen er nog wel wat te halen valt.
AZ staat nu nog drie punten boven Ajax, maar Ajax heeft flink aan het doelsaldo gewerkt vandaag, door met 6-0 uit bij De Graafschap te winnen.

Het is best fijn om Ajax weer eens lekker te zien spelen, nog niet echt goed, maar wel gewoon lekker scorend.
Jeroen geniet er gigantisch van en kan ook elk detail van de wedstrijd navertellen.
Hij zingt mee met de Ajaxsupporters en kan daar volledig in opgaan.
Nou vind ik het ook wel wat hebben hoor, al die mannen met die passie voor voetbal. Want behalve de hooligans zijn er natuurlijk vooral supporters die gewoon van voetbal houden en voor hun club gaan."Open mijn ogen
Kijk om me heen"