Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Gisteren
Gisteren had ik het weer erg druk, vooral met mezelf natuurlijk. Want ja, ik moest studeren en dan heb ik echt zoveel te doen.
Ik heb zelf een Kruidencake voor Jeroen gebakken, omdat hij gisteravond alleen zou zijn. Ik ben zo'n goede moeder.
Maar goed dat maakt weer duidelijk hoe moeilijk ik me er toe kan zetten om te gaan leren.
Gisteravond bleek dat mijn zussen hetzelfde probleem hebben, dus ik kan er gewoon niks aan doen, het is genetisch bepaald.
Uiteindelijk ben ik natuurlijk toch in de boeken gedoken, om de eenvoudige reden dat dat gewoon moest. Ik weet nu alles van de Gemeenteraad, het College van B&W en de Burgemeester, aangezien ik nog niet op 1/3 van mijn boek ben, weet ik dat ik nog veel meer kan leren over de gemeente.

Digitale Camera
Fujifilm FinePix S8000 fdIk ben niet echt een fotograaf, loop niet constant met mijn camera in mijn tas. Eigenlijk vergeet ik mijn camera meestal.
Toch vind ik foto's maken heel leuk. Onverwachte momenten, gewoon op een verjaardag, van mijn fantastische zoon, mijn prachtige nichtjes, mij lieve vriendinnen.
Als ik foto's maak zijn ze meestal leuk.

Tijdens de Wit Licht concerten vergat ik mijn camera ook steeds, tot 17 oktober, ik dacht misschien gebeurt er nog wat leuks je weet het niet.
Vlak voor het concert begon donderden al mijn batterijen eruit, verspreid in het rooster onder mijn voeten. Gelukkig vond ik alles weer terug, batterijen weer in de camera, springt het klepje weer open ..... stuk ... en dat was k*t.

De 21e wilde ik toch wat foto's maken. Camera n klepje ingetaped, maar helaas was dat niet genoeg, het was over en uit.
Ik had een fujifilm finepix S5500. Een fijne camera, wel al wat ouder, niet zo heel klein, maar dat vond ik juist wel prettig. Ik heb graag wat vast te houden .
Gezellig
Ik ben vrij en ik moet leren. Het eerste is leuk, het tweede is echt veel minder leuk.
Ik heb anderhalve week vrij genomen zodat ik mijn tijd zelf kan indelen, de tijd kan nemen en ook genoeg pauzes kan inlassen.
's Avonds na mijn werk leren is geen succes, dat heb ik eerder geprobeerd, de tijd is te kort om me echt op mijn examen voor te bereiden. Overdag ben ik gewoon helderder.

Nou grijp ik elke kans aan om me van mijn Gemeenterecht te houden, maar die tijd heb ik nu ook.

Het allerleukste vind ik dat ik de tijd heb om Jeroen 's ochtends naar school te rijden. Het is niet echt nodig, maar Jeroen geniet ervan en ik vind het gezellig dat kwartiertje samen in de auto, gewoon even tijd voor elkaar.
Ik zet Jeroen af bij school en rij relaxed terug naar huis. Stressende mensen om me heen, op weg naar hun werk, balend van de file en ik .... ik geniet gewoon, lach naar iedereen, zing vrolijk mee met mijn cd.
Ik word gewoon blij van in de file staan, juist door de wetenschap dat ik weer lekker naar huis rij en de rest lekker niet .....

's Middags als Jeroen thuis komt kletsen we even gezellig, gisteren kon ik gelijk aan het avondeten, we keken gezellig een aflevering van Supernatural, kortom ik geniet.

Ik ga nu even de was ophangen, heel relaxed en niet even snel 's avonds tussendoor als ik al moe ben.
Je kan maar genieten van iets heel kleins.
Schoolvakanties
Zoals elk jaar ben ik bezig met het regelen van de vakantiereis tijdens de zomervakantie.
Dit keer erg vroeg, we willen namelijk weer naar Aruba en daar moet je vroeg bij zijn.
Op 4 juli begint de zomervakantie officieel, de prijzen van de vliegreizen zijn dan op zijn hoogst, wat normaal schijnt te zijn.
Ga ik een week eerder, dan scheelt dat 300 euro, aardig wat geld voor mij.

Nou weet ik wel dat 25 juni de vakantie nog niet officieel is begonnen, zelfs niet 26 juni.
Wat ik ook weet is dat Jeroen 23 juni zijn laatste proefwerken heeft en daarna gewoon vrij is.
Ze laten de kinderen nog drie keer naar school komen, een keer om boeken terug te brengen, een keer om cijfers te halen en op 3 juli nog om hun rapporten op te halen.
Ik begrijp dat er tijd nodig is om die rapporten op te stellen, om te vergaderen, om met ouders en kinderen te spreken.
Ervan uitgaand dat Jeroen net als andere jaren weer gewoon overgaat en geen bespreekgeval is, is hij dus vanaf 24 juni gewoon vrij.
Jeroen zei vorig jaar al dat een aantal kinderen uit de klas niet op het eindfeest kwamen (een week voor de zomervakantie) omdat ze al op vakantie waren.

Ik zou het heerlijk vinden om een week eerder naar Aruba te kunnen vliegen, maar ja het mag officieel niet. Toch ga ik dit schooljaar maar eens proberen extra verlof aan te vragen.
Ik heb het in alle jaren dat Jeroen naar school gaat nog niet gedaan, Jeroen is nooit ziek, spijbelt nooit, haalt goede cijfers.
Ik hoop dat er een mogelijkheid is, ik hoop dat ze voor n keer de ruimte geven. Als je het niet probeert lukt het nooit natuurlijk.

Wie heeft het weleens eerder gedaan extra verlof aangevraagd n gekregen?

Oktober
Woensdag ga ik met mijn zussen naar Blf. We zijn fan, als ik het goed heb is Blf de enige band naast U2 waar we alledrie vfan van zijn.
Begin oktober kwam de nieuwe cd van Blf uit, passend genaamd Oktober.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik door de Marco concerten erniet echt toe kwamom de Blf cd te beluisteren.
De single Oktober kon me al niet echt pakken, ik hoorde hem vaak op de radio, maar ik wist niet echt wat ik ervan vond.

De cd is wat somber, dat stond ook in de recensies. De plaat heeft betrekking op de sombere periode van de jongens van Blf na het Umoja-project en dat is terug te horen.
Sombere muziek en teksten kunnen bestheelmooi zijn, maar een hele plaat vol ..... je zou van minder in een winterdepressie raken.

Gelukkig is de cd Oktober onderdeel van een tweeluik, waarvan de tweede cd in April uitkomt, hopelijk met de rock en up tempo nummers waar ik toch wel heel erg van hou.
De cd Oktober is absoluut niet slecht, de teksten zijn gewoon goed, maar de muziek is te langzaam te somber voor mij om een hele cd lang naar te luisteren.

Blf speelt tijdens de Oktober clubtour voornamelijk nummers van hun nieuwe album, maar ik hoop toch wel afgewisseld met het wat hardere, snellere (oudere) werk.

Ik ga ongetwijfeld genieten woensdag, ik ben mijn mijn zussen en ik ga Paskal horen, dus het komt helemaal goed.

Studie
In alle stilte ben ik ondertussen weer aan mijn studie begonnen half september.
Ik heb vier maanden niks hoeven doen en ik moet zeggen dat het best weer zwaar is om weer te beginnen.
Dikke, zware boeken werden er thuis afgeleverd, met heeeeel veel bladzijdes die we allemaal moeten lezen.

Twee docenten die allebei hun afwijkingen hebben.
De docent bestuursrecht zit alleen maar achter zijn tafel, dreunt zijn lesje op, klikt zijn slides voorbij en leest artikelen voor. Het enige wat hij wil is vertellen wat hij moet vertellen, vergeet pauze te nemen, waar wij hem weer op moeten wijzen. Je durft niet naar het toilet te gaan, je durft niet naar buiten te kijken, te bang om iets te missen.
Hij herhaalt het ook niet, want als je wat vraagt omdat het te snel gaat, dan kijkt hij je verstoord aan.
Volgens mij is hij f autistisch f gewoon contactgestoord.

De docent gemeenterecht is juist heel joviaal, heeft veel verhalen die allemaal op hem van toepassing zijn. Dwaalt heel snel af van de lesstof om weer over zichzelf te vertellen.
Als je n opmerking maakt, ben je de rest van de les de pineut.
De eerste les die we van hem hadden was de dag nadat ik een avondje uit was geweest, nu zegt hij elke keer dat ik even bij moet komen vanwege mijn zogenaamde wilde uitgaansleven. Echt een mafkees is het. Volgens mij denkt hij dat hij door dit soort opmerkingen populair is, ik vind hem alleen maar heel irritant.
Donderdag zei hij weer dat 'bepaalde mensen' eerst koffie nodig hebben om bij te les te komen. Ik vroeg hem vriendelijk (met vuurspuwende ogen) of ik 'bepaalde mensen' was, zo ja dan vond ik het prettiger als hij mij bij mijn naam noemde.

Hij heeft me de hele les niet meer aangesproken, wel zo rustig, ik heb hem nog wel een paar keer boos aangekeken, voor de zekerheid.

Van beide docenten heb ik dus niet echt veel op gehad kwa lesgeven en heb het gevoel dat ik het zelf moet doen.
5 November heb ik examen Gemeenterecht en de komende anderhalve week heb ik vrijgenomen om te lezen en leren.

Wish me luck!
Teleurgesteld
Het begon zo mooi, Dymphna nam de enige echte Amadildo plant voor me mee. De relatie startte veelbelovend. Hij had alle uiterlijke kenmerken die ik nodig had.
Vol verwachting nam ik hem mee naar huis. Hij had de woeste autorit van Oss naar Arnhem overleefd, dus de autorit van Arnhem naar Amsterdam moest een makkie zijn.

Jeroen herinnerde zich nog pijnlijk nauwkeurig dat we het een jaar geleden in de McDonalds (trauma, trauma) over deze Amadildo-plant hebben gehad.

Jeroen gaf de Amadildo water, want dat vergeet zijn moeder nog weleens (er staat werkelijk verder geeneen plant meer in mijn huis).
Elke avond vertelde Jeroen hoe goed het met Amdildo ging, het leek zelfs of er bloemen uit gingen komen. Bloemen! Hoezo bloemen?! Wat moet ik nou met bloemen.

Ik geloof dat ik het met Dymphna moet opnemen, dit kan toch niet, ik voel me in de maling genomen, ik ben ernstig teleurgesteld.
Van je vriendinnen moet je het hebben, hier kan ik echt helemaal niks mee! Bloemen!
21 oktober - de laatste
Nadat ik 17 oktober uitgebreid afscheid had genomen van Marco, zijn bandje en het Gelredome, mocht ik onverwacht 21 oktober nog een keer. Daantje smste me zaterdagavond of ik dinsdag nog een keertje naar Marco wilde.
Ja natuurlijk wilde ik. Toevallig was ik dinsdag al vrij (en anders had ik die dag wel vrij genomen hoor).

Om twee uur zou ik bij Daantje zijn, dan kon ik nog even knuffelen met Rocky, de nieuwe aanwinst in huize Dubel.
Met veel moeite liet Kevin Rocky los, want het was een schatje hoor, een heerlijk rond bolletje. Dat was prima knuffelen.
Helaas moesten we snel weg, dus lieten we Kevin en Rocky bij opa achter.
DVD-opnames

Vrijdag 17 oktober had ik een vrije dag gepland, want ik ging weer naar Marco toe in het Gelredome.
Om 14.00 uur had ik met Dymphna, Inge en Marijke afgesproken bij de Bed & Breakfast, waar ik mijn vrijgezellenavond ging vieren. Ik denk dat ik ging vieren dat ik nog heel erg lang vrijgezel ging blijven.
Mijn geplande reistijd duurde iets langerdan ik dacht, eigenlijk twee keer zo lang, door onverwachte files. Dymphna begon me na tween al wanhopig te sms-en, bang dat ik te laat zou komen. Ik kom nooit te laat, dus dat kon niet.

Mijn Amadildo plant stond al te wachten, dus ik zou sowieso een fijne nacht hebben.
Tegen drien was ik eindelijk bij de B&B en werd ontvangen met de woorden dat ik mocht kiezen of ik boven of onder wilde. Ja, onder natuurlijk, ga me daar een beetje hard werken na zo'n vermoeiend concert.

Asmara en Jeroen
Dinsdag 14 oktober mocht ik weer genieten van Wit Licht. Jeroen en ik werden uitgenodigd om samen met Nathalie en Asmara te genieten op prachtige zitplaatsen.
Jeroen en ik moesten dan alleen even Asmara oppikken in Almere.
Dat is natuurlijk niet echt een straf, dat doen we graag.

Jeroen had heel toevallig de laatste twee uur vrij vanwege een docentenvergadering, ik vrees dat hij anders ziek was geworden. Het is niet iets wat ik graag doe, maar ja het gaat wel om Marco.
Jeroen is nooit ziek, is altijd op school en eerlijk is eerlijk, hij haalt dit jaar prachtige cijfers.
"Ik ben bij je ieder ogenblik
De engel van mijn hart ben ik"