Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Heist
Mijn neefje is 23 en maakt muziek. Hij is aardig goed in dat muziek maken en speelt in een band die Heist heet.
Heist is een Haarlemse band, en maakt lekkere muziek (vind ik althans).

Wil je wat horen van Heist, luister dan hier†op MySpace. Heb je†zelf Myspace, dan kan je ze ook toevoegen.†
Heb je Hyves, dan kan je†Heist†hier toevoegen.
Heist staat ook op de site ongekendtalent.nl. Als jullie†willen, kunnen jullie†hier stemmen op het nummer Changes. Dat nummer kan je daar ook†even beluisteren. Het staat rechts, onder de fotootjes. Deze stemmen tellen mee voor opname†in de 3FM Serious Talent groep.
Heb je kinderen of ben je moeder?
Dat was de titel van artikel dat ik laatst in de Libelle las.†
Het antwoord op de vraag : Heb je kinderen of ben je moeder? zou veel zeggen over hoe een vrouw het moederschap ervaart?†
De volgende vraag is dan, wanneer ben je een goede moeder?

Mijn antwoord is heel simpel, ik ben altijd moeder. Ik ben ook heel veel andere dingen, ik ben zus, ik ben dochter, ik ben vriendin, ik ben collega, maar bovenal ben ik natuurlijk moeder.

Ik ben ooit eens heel boos geworden op een moeder op de basisschool nog.
Zij moest er niet aan denken om buitenshuis te werken, koos er voor om thuis bij de kinderen zijn, tot zover prima, haar keuze en zij voelde zich daar goed bij.
Alles is liefde
Vorige week moest Jeroen een spreekbeurt houden over een Duits gedicht, hij had een gedicht uitgekozen met de pakkende titel Liebe. Het was best een erotisch getint gedicht, maar hij heeft het prima verteld en had een 10 (TIEN) voor zijn spreekbeurt.
Zijn mooiste uitleg was dat Liebe alles ist en alles Liebe ist, met daarbij in het Duits (mijn Duits is een stuk minder) dat er liefde is tussen ouders en kinderen, man en vrouw, mannen en mannen, vrouwen en vrouwen, tussen vrienden en hoe belangrijk het is om liefde in je leven te hebben. Volgens hem was zijn docente helemaal ontroerd. Ik zie Jeroen het ook zo vertellen en ik denk dat hij toen zijn tien al in zijn zak had.
Afdelingsuitje
Gisterenmiddag hadden we met het werk een uitje, het was alleen voor ons Rayon bestemd. We bleven in Amsterdam.†
Eerst bezochten we de nieuwe Openbare Bibliotheek op de Oosterdokskade. Gigantisch is deze bibliotheek. Zes verdiepingen hoog, de nieuwste snufjes, prachtige computers. Zitjes met aansluitingen voor een eigen laptop en op de zesde verdieping zit een La Place met uitzicht over Amsterdam. Geweldig om gewoon wat tijd door te brengen, ze hebben er ook rondleidingen, maar die waren het komende jaar al volgeboekt. We moesten dus zelf rondlopen, wat op zich leuk was, maar we kregen een uur de tijd, na 25 minuten hadden we de verdiepingen gehad en eindigden we in La Place.
Leren, leren en nog eens leren
Volgende week woensdag heb ik al mijn eerste examen voor mijn opleiding. Vrijdag en maandag heb ik vrij genomen, dinsdagochtend heb ik een hoorzitting en dinsdagmiddag ben ik vrij. Tja en op die vrije dagen moet ik leren.
Een berichtje in de krant
Dinsdagochtend las ik in de metro de krant en viel mijn oog op een berichtje:

Meisje komt om door aanrijding met taxi

AMSTERDAM - Een 14-jarig meisje is maandagavond bezweken aan de verwondingen die zij 's middags had opgelopen bij een aanrijding met een taxi in Amsterdam.
Gisteren was het feest
Christine en paps (en zijn bier)Zoal jullie hebben kunnen lezen in een eerder logje, †werd mijn grote zus op†18 oktober 50 jaar en mochten we dat gisteren in Haarlem komen vieren.

Nou heb ik 21 jaar in Haarlem gewoond en weet redelijk de weg. Gelukkig had ik vlak voor ik vertrok mijn schoonzus aan de telefoon. Het was handig om in parkeergarage Raaks te parkeren. Kijk dat moest lukken. Feilloos reed ik tot het bordje Raaks, daar moest ik rechtsaf, het leek wel een bouwput.† Pas toen ik vlak voor de garage was zag ik dat ik naar beneden kon rijden. Het was echt heel erg stil binnen, ik reed een verdieping omlaag waar ik helemaal geen auto's zag. Mmmmm, best luguber, in de meeste films komt op dit moment de moordenaar tevoorschijn om de hoofdpersoon af te slachten. Maar ik was gewoon in Haarlem in een goed verlichte parkeergarage.
Je denkt het kan niet erger .....
Je denkt ik heb gewoon nu de ergste foto's wel gezien. Vervolgens krijg je een zipbestandje van Erik†en ...... het is echt erg.
En hieronder zie je alleen nog maar de foto's waar ik zelf op sta.
Net zie ik in mijn mail ook het zipbestandje van Ine, wat ik gelukkig niet kan openen op mijn werk. Die foto's blijven me nog even bespaard.

Helaas
Eind september†heb ik gesolliciteerd op een seniorfunctie in een ander Handhavingsrayon. Vandaag had ik mijn sollicitatiegesprek.
Eigenlijk had ik nog een vrije dag vandaag, maar om elf uur ben ik toch naar het werk getogen voor dit gesprek. Het gesprek verliep heel prettig, ik heb alles kunnen zeggen en beantwoorden.
Elke collega die ik sprak was er van overtuigd dat ik de enige juiste persoon was voor deze functie. Ik begon er zelf bijna in te geloven.
She likes weeds
In 1970 bracht de Tee Set de hit "She likes weeds" uit. Ik was pas 7, maar ik was fan van de Tee Set. Ik was helemaal verliefd op de zanger, de in 2002 veel te jong overleden Peter Tetteroo. Ik wilde persť de elpee hebben van de Tee Set en vroeg die voor mijn verjaardag.
Mijn moeder vond dat wat minder, ik heb toen maar zelf het singletje gekocht.. Ik kreeg wel de elpee van Mary Poppins voor mijn verjaardag, dat vond mama toch iets meer bij mijn leeftijd passen.†
"She likes weeds" was mijn eerste echte singletje, dus ik was helemaal trots en zong het vrolijk mee.†
Ik wist zeker dat ze She like sweets zongen en het liedje gewoon over snoepjes ging.
"In een wereld zonder woorden
Ontwijk ik de laatste dans"