Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Afscheid van de chat
Het is dan zover, vanaf 1 oktober ben ik officieel geen operator oftwel @penstaartje meer. 
Sinds 10 september ben ik weer aan het studeren, dit was de belangrijkste reden om te stoppen met de chat, omdat ik wist dat ik daar geen tijd meer voor zou hebben.

De afgelopen maand ben ik om precies te zijn NUL keer in de chat geweest, wat betekent dat mijn beslissing de juiste is geweest, mocht ik daar nog aan hebben getwijfeld.
De inhoud van mijn tas
Wilma ging op haar logje  de uitdaging aan door de inhoud van haar tas op haar logje te plaatsen. Ik heb net even gekeken en volgens mij kan ik de uitdaging wel aangaan met Wilma.

Mijn tas

Okee daar gaat 'ie dan, van boven naar beneden:

Zakdoekjes
Paraplu
Gezichtscrème (ook te gebruiken als handcrème)
Deodorant
Fles parfum van Joop! (het kleine formaat was niet te vinden)
Lippenstift
Pot met kauwgom
Boek van Karen Slaughter
MP3 speler
Panadol
Zonnebril
Autoradio
Mijn navigatiesysteem Miep
Pak batterijen voor mijn MP3 speler (ja echt, zijn AAAtjes, dus die passen niet in Tarzan)
Spiegeltje
Nagelklipper
Blikje vaseline
Mijn OV abonnement
Toeganspasje voor mijn werk
Pasje voor de vuilcontainer
Foldertje over Veiligheidsschouwen  
Autopapieren
Autosleutel
Portomonnee
Drie pennen

Wat er niet op staat zijn mijn sleutels (die zitten in de deur) en mijn mobiele telefoon (die ligt naast me), maar die zitten wel altijd in mijn tas als ik de deur uit ga.

Leuk idee Wil, moet je vaker doen.

Een aantal jaren terug toen ik nog op 20SIX zat, was er een andere logster die elke donderdag een gewoon huishoudelijk item op haar logje zette en iedereen die het las kon dat dan ook doen.
Was echt heel leuk : Dingen op Donderdag noemde ze haar logjes.

Dus Wil, ik wacht op je volgende item ..... LOL
Nog eens KUS!
Tja, afgelopen weken is het niet gelukt. Jullie hebben vreselijk je best gedaan, maar er waren moeders die blijkbaar hele scholen hadden ingeschakeld en meer dan tweeduizend stemmen hadden voor een optreden van KUS.

Suzanne wil het nog één keer proberen. Mijn zus heeft de school en de ouders ingeschakeld en ik doe nog een beroep op jullie. 
Je kan elke dag stemmen. We hebben tot 4 oktober, dus maar 8 dagen. Helpen jullie nog even. Stem hier!

Ik laat dit logje tot 4 oktober bovenaan staan. Alvast bedankt!


Horoscoop
Mijn collega's en ik hebben sinds dinsdag een nieuwe hobby, we lezen onze horoscoop. En wel in de Spits, je weet wel die gratis krant die je bij elk station krijgt uitgereikt.

We lezen onze horoscoop en gaan er dan de hele dag voor zorgen dat de horoscoop uit komt.
Ik ben een Waterman, en vandaag stond er dat het een geweldige dag ging worden. Beloftes worden ingelost, een onderzoekje levert resultaat op of je bereikt je professionele doelen. De ervaring leert dat je de winst nu zo snel mogelijk veilig moet stellen.

Ik ga dus vandaag mijn sollicitatiebrief schrijven. Heb vanochtend al vreselijk gelachen. Ik moest onverwacht bij een bijeenkomst procesbeschrijving zitten en één van de juristen heeft nogal een leuk gevoel voor humor, dus samen hebben we vreselijk moeten lachen. Zo ongeveer om alles wat anderen te melden hadden. 
Ik heb mijn collega W. vertelt dat in mijn horoscoop staat dat hij vandaag zijn beloftes gaat inlossen, hij blooste er zowaar van. Dus met die geweldige dag komt het wel goed en vanavond is het weer spelletjesavond in Almere, dus met die winst komt het helemaal goed.

Mijn collega's en ik roepen ook constant tegen elkaar wat we wel en niet kunnen doen vanwege onze horoscoop. Het is echt verrassend hoe je dag kan verlopen.
Solliciteren
Een paar weken terug kwam de functie van senior-medewerker Handhaving in een ander Rayon vrij. Momenteel ben ik medewerker Handhaving. 
Ik wil natuurlijk best een stap vooruit, maar ik weet ook dat ik niet voldoe aan de eisen die worden gesteld aan de opleiding. 
Aan mijn studie ben ik pas net begonnen, dus daar kan ik nog niet echt rechten aan ontlenen.

Gisteren ben ik gaan praten met de leidinggevende van dat rayon, om even te horen of mijn sollicitatie serieus zou worden genomen, ondanks mijn gebrek aan opleiding.

L. zei  natuurlijk dat het feit dat ik geen HBO opleiding heb, zeker zou kunnen meewegen, maar dat hij mijn sollicitatie zeker serieus zou nemen, omdat hij weet hoe ik mijn werk doe.
Hij heeft echt iemand nodig die gelijk aan de slag kan, weet waar ze het over heeft, tegen de stress kan in een druk Rayon en vooral goed besluiten en brieven kan maken. Hij vond in ieder geval dat ik daaraan voldeed en dat was voor mij al heel belangrijk. Hij had bij collega's en bij mijn leidinggevende geïnformeerd en iedereen was heel positief over me.

Ik ga het dus gewoon proberen, als ik dan uiteindelijk alleen op het gebrek aan opleiding wordt afgewezen, dan weet ik dat ik dat ik over een paar jaar wel aan de eisen voldoe.
De kans is er natuurlijk ook dat ik gewoon wel word aangenomen, wat voor mij een mooie stap vooruit zal zijn.

Mijn sollicitatiebrief doe ik vandaag de deur uit, dus het duurt nog even voor ik meer weet. Ik ben al blij van alle goede referenties die er werden gegeven, daarop kan ik weer even teren.
Planet Ocean
een gevlekte poetsgarnaal op een reuzenanemoon. Bonaire, Caribische Zee, diepte: 14 m.

Ik ben zelf alles behalve een goede fotograaf. Geeft niet hoor, ik schiet leuke plaatjes, meestal scherp en meestal zonder onthoofdingen of iets dergelijks.
Gelukkig ken ik heel veel mensen die wél goed kunnen fotograferen, dus als ik mooie foto's van mezelf en/of Jeroen wil hebben, hoef ik het meestal alleen maar te vragen.
Irritatie
Vandaag weer een schooldag achter de rug, vanochtend Filosofie en vanmiddag Staatsrecht. Ik moet eerlijk zeggen dat Filosofie me prima afgaat, maar Staatsrecht dat is toch behoorlijk droge stof.

Waar ik het eigenlijk over wil hebben zijn mijn irritante medestudenten. Je kent ze wel.
- Ze hebben overal een antwoord op, ook al hebben ze het niet.
- Ze willen altijd wat zeggen, ook al stoort het de docent midden in een verhaal.
- Ze hebben overal een mening over en hebben alles ook eens meegemaakt.
- Ze stellen vragen om die vervolgens zelf te beantwoorden als bewijs dat ze precies weten waar het over gaat (en echt heeeeeel goed hebben geleerd).
- Ze zijn onzeker over hun kennis, om die kennis vervolgens op elk mogelijk moment te spuien.
Jurkje
Vrijdagavond was het feest van Nathalie en Arno. Hoe mooi, emotioneel, maar ook gezellig, liefdevol en vrolijk dat was, lees je bij Nathalie. Mooier kan ik het niet opschrijven.
Ik kan wel zeggen wel dat ik het feest ook zo heb beleefd. Veel vrienden bij elkaar, de meeste mensen heb ik de afgelopen jaren leren kennen, dus ik voelde me op mijn gemak. Ik denk dat bijna iedereen dat gevoel had, want de sfeer was gewoon heel erg prettig.

Ik had vrijdag een hele werkdag achter de rug, moest Jeroen naar mijn zus brengen, weer terug naar Amsterdam, daar de hapjes maken (gelukkig had ik de avond ervoor de inkopen al gedaan), mijn mooie nieuwe jurkje aan en hup naar Almere. 

Het aansnijden van de taart had ik gemist, gelukkig heb ik nu de foto's van de hele taart gezien, prachtig.
De dresscode was zwart/wit en iedereen had zich daaraan gehouden, op twee spijkerbroeken na, maar verder was het gewoon prachtig om te zien al dat zwart/wit. 
De foto's zijn er extra stijlvol door.
The Police waanzinnig!
Oh wat was het goed gisteren. Ik heb zo ontzettend genoten.
Ik had me de hele dag al op lopen laden voor het Police-concert van gisterenavond.
Ik ben als tiener natuurlijk fan geweest. Hun eerste elpee (je weet wel een soort hele grote zwarte cd), kwam eind jaren zeventig uit  'Outlandos d'Amour'. Natuurlijk heb ik die elpee nog steeds, waar onder andere het fantastische Roxanne op staat.
Sting was mijn favoriet, Stuart Copeland (de drummer) was de favoriet van Evelyn, mijn beste vriendin. Dus daar hadden wij nooit een meningsverschil over.
Logjes weg!!!!
Nee hoor, ik heb geen vijanden, ik ben niet gehackt, ik was gewoon wat afgeleid.
Vanochtend zat ik op het werk met een collega te kletsen. Toen hij bij me kwam zitten was ik net bezig de logjes van augustus in het archief te zetten.
Tja, je drukt op iets, je antwoord ja, geen idee op wat (zei ik al dat ik was afgeleid) en logte uit. Het was nog voor negenen dus we konden nog lekker rustig praten, ik was dus niet echt bezig met mijn logjes.
"Je lokt me met je lippen
Verleidt me met je ogen"