Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
Wij zijn weg

Het was nog even ontzettend druk op het werk, de hele week laat naar huis toe. Woensdag en donderdag werd het zelfs zeven uur.
Eigenlijk zou ik donderdag vrij zijn, maar de dingen die ik af wilde maken waren echt niet af. Donderdag had ik om half 12 een afspraak bij de schoonheidsspecialiste om mijn wimpers en wenkbrauwen te verven en mijn wenkbrauwen te epileren.
De schoonheidsspecialiste zat in de Spuistraat en ja dan kan ik net zo goed nog even naar mijn werk gaan. Ik werd enthousiast ontvangen door mijn collega's en ik was blij dat ik mijn werk nog goed had kunnen afronden.
 
Vrijdag de koffers pakken. Jeroen moest zijn rapport nog ophalen.
Vrijdagavond lekker gegeten in Almere, Asmara en Iris hadden wraps gemaakt, waarvan Jeroen en ik heerlijk hebben genoten.
Jeroen heeft lekker met Aron gespeeld, Aron was heel erg blij dat Jeroen even langskwam en wilde direct dat Jeroen bleef logeren, maar ja dat kon nu even niet want zaterdagochtend 12 uur vertrekt ons vliegtuig naar Corf.
Ik heb me nog even heerlijk in Marco's vest gewikkeld en na gesnoven te hebben, moesten we toch echt gaan.

Corfu wacht op ons, tot over twee weken!

Angélique de Sancé
Angélique en Joffrey de PeyracJarenlang had ik ze niet meer gezien deze films, ik had er zelfs niet meer aan gedacht.
Evelyn, mijn vriendin, had alle vijf de films op video en we keken ze geregeld. Toen Evelyn naar Aruba vertrok, ging Angélique met haar mee.
Vorige week zag ik bij de Free Record Shop de hele serie van vijf films voor 20 euro staan en ik moest ze hebben.
Na mijn vakantie ga ik wat avonden doorbrengen met Angélique en Joffrey.

Karaoke
Het was een donderdagavond. Normaal spelen we dan spelletje, maar ja er was voetbal.
De mannen wilden voetbal kijken. Ik houd ook van voetbal, maar het moet niet persé en Nathalie wilde nog eens graag naar die lekkere Italiaan (niet Marco dit keer) in Amsterdam.
Ik had nog aan een collega gevraagd naar een karaokebar in de buurt, aangezien Nathalie erg van Karaoke houdt (en het ook erg goed kan), gingen we na de Italiaan richting de Zeedijk naar "Casablanca".

De bar was nog helemaal leeg, aangezien het voetbal nog bezig was, maar wij hadden de liedjes en de microfoons voor het uitzoeken.
Familiedag
Gisteren was het dan zover. De reunie van de familie Kolster bij de Weesper Koe.
Het weer zat volledig mee,niet al te warm, wel zonnig, geen regen. Wat wil je nog meer als je naar een boerderij gaat.
Om kwart over één arriveerden Jeroen en ik bij de Weesper Koe. Christine en Thijs waren er al. Karin volgde nog wat later en Mirjam, mijn nicht met haar gezin kwam ook aanzetten.
We zouden wat versieringen ophangen, vast wat meegenomen tuinstoelen neerzetten, om twee uur zou de rest van de familie arriveren.

Hieronder een kleine filmimpressie die Christine van de dag heeft gemaakt:Alles was supergoed geregeld door de boerin en man en kinderen.
Bij binnenkomst kreeg iedereen koffie/thee en appelgebak, de kinderen limonade met een zakje chips.
Heerlijk om al die bekende koppies weer terug te zien. Het was aardig wat jaartjes geleden dat we iedereen weer bij elkaar hadden gezien. Het was ook heerlijk om te merken hoe leuk het weer was. Nichten en neven die net als ikzelf wat ouder waren geworden, maar verder geen steek veranderd. Nog steeds lachen, grappen, serieuze gesprekken.
Broessie
BroessieWoensdag ben ik met Karin naar Bruce Springsteen geweest in de Arena.
Wat was hij goed zeg, wat heb ik genoten.
Er waren maar drie nummer die ik helemaal mee kon zingen, een aantal nummers die ik kende, maar waarbij ik tekstueel niet verder kwam dan het refrein.
Het grootste deel van de nummers kende ik niet.
Normaal is het voor mij wel een voorwaarde bij een concert, dat ik het pas leuk vind als ik veel liedjes ken en herken. Maar nu had ik er helemaal geen last van.
Wat is die man goed zeg en wat een energie, het spatte werkelijk van het podium af.

Er waren momenten dat hij bijna in het publiek stond, de fans konden zijn benen vasthouden en deden dat ook veelvuldig.
Op een gegeven moment lag Bruce op zijn rug, met zijn knieën in de lucht en zag je precies een meisje tussen zijn benen doorkijken, ze keek er wat ongemakkelijk bij, maar was wel levensgroot op het scherm te zien.
Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben, maar ieder geval niet zo ongemakkelijk kijken. Het was een prachtig plaatje.
Trots en boos
Jeroen is een slimme jongen, hij kan heel goed en makkelijk leren.
Helaas is Jeroen soms wat gemakzuchtig, waarschijnlijk juist omdat het hem zo makkelijk af gaat.
Na zijn vorige rapport had ik een gesprek met zijn aardrijkskundedocente gehad, zij vertelde me ook dat Jeroen een leuke en intelligente jongen is, hij redt het nu volledig op zijn geheugen. De kans bestaat dat dat op een gegeven moment misgaat. Hij moet leren om ook in de les aantekeningen te maken, hij moet leren studeren.

Lekker ding

Tja dat kan maar over één iemand gaan natuurlijk. Jeroen gaf me vanavond zijn schoolfoto's en ze zijn weer adembenemend. Jeroen staat er precies zo op, zoals hij is.
Een aantal jaren terug had ik al Jeroen zijn oude schoolfoto's gescand, om de verandering door de jaren heen te laten zien.
Ik kan er nooit genoeg van krijgen om te zien hoe hij is veranderd en toch hetzelfde is gebleven.De tweede foto is Jeroen zijn eerste echt geposeerde foto, gemaakt op de creche. De derde en vierde heb ik bij de supermarkt laten maken. Je kon gratis wat geposeerde foto's laten maken, als je dan een foto kocht, kreeg je er één gratis.
Maar goed, hierboven dus Jeroen als baby, als bink van één jaar, twee jaar en drie jaar.Jeroen 4, 5, 6 en 7 jaar.Jeroen met zijn brilletje. Die heeft hij twee jaar gedragen en toen wilde hij aan de lenzen.
Ik vond de bril hem goed staan (nog steeds trouwens), maar ja ik kan me ook voorstellen dat altijd zo'n bril op je neus, terwijl het anders kan, niet prettig is.Drie jaar Gymnasium, Jeroen 12, 13 en 14 jaar. Gewoon een lekker ding dus.

Hieronder een uniek filmpje. Jeroen is net iets ouder dan drie maanden en we staan samen op de film. De kwaliteit is slecht, en het is heel kort, maar ik vind het heerlijk.
Ik heb heel weinig film van Jeroen toen hij klein was en zeker niet waar we samen op staan.

Spannend
Gisteravond zaten Jeroen en ik net te eten, toen we ineens een helicopter hoorden. Nu horen we wel vaker een helicopter, maar meestal gaat het om de politiehelicopter.
Het geluid kwam erg dichtbij en toen we naar buiten keken zagen we de ambulancehelicopter bijna voorbij ons balkon komen en naast onze flat landen.

Alle medeflatbewoners stonden op balkons in tuinen om te kijken. Dat is natuurlijk niet iets wat je dagelijks ziet.

In de 14 jaar dat we hier wonen heb ik één keer eerder op die plek een ambulancehelicopter gezien. Het ging toen om een moord, een man had zijn oma vermoord en onthoofd in de tuin. Beetje luguber verhaal, de man kreeg geen geld meer van zijn oma en vond het nodig om zijn oma de mond te snoeren.
Ik heb verder niks gezien (zo nieuwsgierig ben ik ook weer niet). Jeroen zat nog in de buggy en we hebben even naar de helicopter staan kijken omdat dat zo'n mooi gezicht was.

Gisteren was het dus weer zo ver. Ik zag aan de voorkant van de flat dat een stuk van het fietspad was afgezet met politielint. Eigenlijk dacht ik dat er een ongeluk was gebeurd, je ziet de bezorgers op hun brommertjes vaak zo hard racen, dat moet weleens fout gaan.

Uiteindelijk gingen we maar gewoon door met eten, tot we de helicopter weer zagen opstijgen, wat ik toch een machtig gezicht en gehoor vond.

Op teletekst las ik later dat er een schietpartij was geweest bij het jeugdcentrum op de hoek. Een jongen van 19 jaar was in zijn been geschoten. De reden is nog niet bekend.
Het is natuurlijk een plek waar veel jongelui samen komen, er zit een café, een snackbar, een theater en een jeugdcentrum rond dat pleintje. Eigenlijk is er nooit wat.
Maar nu dus wel. Het enige rare was dat de schietpartij om kwart over zes was en ik tien minuten daarvoor nog over dat pleintje ben gelopen.
Als je op de foto kijkt zie je helemaal rechtsachter de basisschool waar Jeroen ooit op heeft gezeten en daar tegenover wonen wij.


Made in the Eighties
Vanavond komt om 20.25 uur op Nederland 3 het programma Made in the Eighties.
Nou ben ik geboren in de Sixties, maar ik ben volwassen geworden in de jaren tachtig.
In 1980 werd ik 17 en in 1989 werd ik 26, dus voor mij heel belangrijke jaren.
In 1984 ben ik naar Amsterdam verhuisd. Ik wilde wat meer uitgaan, wat meer spannende dingen doen dan ik op dat moment in Haarlem kon naar mijn gevoel. En wilde jaren zijn het geweest. Samen met Evelyn een flat delen, geen cent te makken, maar leuk dat we het hebben gehad.
Ik zal niet te veel uitwijden, maar ik heb veel uitgeprobeerd op heel verschillende gebieden.

De raarste dingen zijn in de mode geweest, zoals de Rubik's Cube, ik heb er nooit de lol van ingezien. Leuke kleurtje,maar dat was het.
Aerobics werd een gigantische rage. Jane Fonda was zo ongeveer de uitvindster van de aerobics. Ik heb zelf cursussen gevolgd en heb ook aerobics les gegeven. Ik heb met verschillende kleuren beenwarmers gelopen (het liefst tegelijk).

Ik droeg wijde bloezen met grote schoudervullingen, mijn haar was hoog getoupeerd, mijn oogschaduw was .... uhm .... opvallend.
Ik was (zoals bekend) groot fan van Madonna.
Prince en Michael Jackson waren op hun hoogtepunt, en ik vond ze allebei geweldig en ben ook naar concerten geweest van deze grootheden.

Begin jaren 80 begon ook de Aids-epidemie. Ik weet nog dat ik begin jaren 80 op Mallorca was en er iets over Aids op de toiletdeur stond gekalkt. Ik had nog geen idee wat het was, maar begreep wel dat sex zonder condoom dodelijk kon zijn.
Dat ik de jaren 80 heb overleefd mag een wonder zijn.

Ik las in het stukje in de krant dat Ed Nijpels (fractievoorzitter van de VVD destijds) vanavond als gast in het programma Mijn eighties lookkomt. Ik was toen helemaal weg van Ed Nijpels, stemde zelfs VVD alleen vanwege Ed Raket (zijn bijnaam).
Hiernaast mijn button-verzameling, er zat zelfs een button van de VVD bij.

Ik heb mijn alarm al gezet vanavond om 20.25 uur, want ik wil dit programma zien.
Back to the eighties ......
Broes
Zusje mailde me net dat we 18 juni naar Bruce Springsteen gaan. Ik ben niet zo'n groot fan als mijn zusje, maar Bruce zijn muziek mag er zeker zijn.
Ik heb aardig wat cd's en dvd's van Bruce.
Het eerste nummer dat ik ooit hoorde van Bruce was The River, prachtig natuurlijk. MIjn grote broer had de elpee waar  The River op stond. Die elpee draaide ik vaak stiekum (mijn broer is nu op zee dus ik durf het hier te schrijven).

Mijn broer komt precies de 18e terug, dus we weten niet of hij ook mee wil/kan.
Karin en ik hebben de kaartjes maar vast besteld, zodat wij er ieder geval bij zijn.

We gaan genieten, ik weet het zeker.

Bruce Springsteen met The River

"En ik dacht dat ik zou doodgaan van de pijn
Ik had nooit verwacht dat het zo makkelijk zou zijn"