Welkom bij Marlies!

Hoi allemaal,

Terug van weggeweest en hopelijk om te blijven.
Fijn dat jullie mijn logje weer weten te vinden.
Laat  een berichtje achter zodat ik weet wie er is langs geweest?

xxx Marlies
Weblog van de maand!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Weblogje van de week
Mijn Gastenboek
Foto album
E-mail alert
CHALLENGEMEE
Boeken 
Dood door schuld - Tineke Beishuizen
Drie is teveel - Jill Mansell
Geboren in vuur - Nora Roberts
Geboren in ijs- Nora Roberts
Appelleren - Nico Dijkshoorn
De Suite - Suzanne Vermeer
Bella Italis - Suzanne Vermeer
Gijp - Michel van Egmond
Het huis waar jij van hield-Tatiana de Rosnay
Vlinders voor altijd - Jill Mansell

Theater
Miss Saigon - 7 januari 2011
Saturday Night Fever - 14 februari 2012
Leo Blokhuis - 25 maart 2012
Brigitte Kaandorp - 4 april 2012
Bert Visscher- 25 april 2012
Wicked - 8 juli 2012

Zoeken
Mijn laatste reacties
Ik heb er zelf voor...
10:52, 9 dec 2015
Leuke foto Marjo.
17:37, 22 sep 2015
Schattig hoor.
15:32, 20 sep 2015
Herkenbaar die zwartwit...
15:30, 20 sep 2015
Leuk om te zien, mijn...
15:29, 20 sep 2015
Ha ha volle kruiken...
15:27, 20 sep 2015
Dat is wel een hele...
15:24, 20 sep 2015
Dat is drie auto's...
09:12, 13 sep 2015
Ik heb in tegenstelling...
22:45, 12 sep 2015
Ik heb heel lang gezocht...
01:19, 10 sep 2015
DERTIG! DERTIG! DERTIGGGGGG!!!!!
Joh ... leuk feestje!Er was er n jarig en heel Oss mocht het weten.
Om acht uur zou het grote feest beginnen. Nathalie zou me om 7 uur oppikken, ze had me al voorbereid dat ze dat niet ging redden, dus ik deed rustig aan.
Peter en Daantje reden ook mee en konden gelijk genieten van een onovertroffen versie van Bat Out Of Hell van Meat Loaf, die kennen Nathalie en ik namelijk helemaal uit ons hoofd.
Gelukkig ken ik nog meer liedjes, dus de hele rit naar Oss hebben Daantje en Peter kunnen genieten.

We vonden een prachtig parkeerplekje vlakbij Dymphna's huis,echt helemaal geen parkeerproblemen in de straat hoor.
Nadat we onze eigen entree hadden geist, Dymphna hadden gezoend (ja echt!), wilde ze onze cadeautjes niet uitpakken .... zo raar.
Ik heb me keurig ingehouden, want geloof me het had echt veel erger gekund.
Twijfelaar
Jeroen twijfelt echt niet hoor .....Een Twijfelaar is een bed dat slechts 1.20 m. breed is, het is dus net geen tweepersoonsbed, maar eigenlijk ook geen eenpersoonsbed. Kortom, het twijfelt.
Soms lees ik weleens dat een Twijfelaar 1.30 m.breed is en 1.90 m. lang.
Maar waar het om gaat is dat Jeroen nu een Twijfelaar heeft.
Mijn zus heeft een aantal jaren geleden een Twijfelaar gekocht bij de IKEA. Toen ze eindelijk toe was aan een echt grote mensen bed, kreeg haar zoon de Twijfelaar.
Ik had toen al laten weten dat ik het bed best had willen overnemen, maar ja haar kind ging voor.
Vorige week kreeg ik een berichtje van zus, zoonlief ging verhuizen en wilde ook een grote mensen bed.
De Twijfelaar werd ook bij Thijs overbodig en nu mocht Jeroen. Zaterdag hebben wemet behulp van mijn allerliefste zwager het bed in Haarlem opgehaald.
Het staat nu kant en klaar (bedankt Erik) in Jeroens kamer te pronken. We moesten wel even wat verplaatsen, Jeroen heeft niet zo'n hele grote kamer en een bed van 1.20 m. breed is toch groter dan een bed van 0,90 m. breed.
Maar het staat, het allermooiste was dat het hoofdeind gewoon omhoog kan. Jeroen ligt als een prins te slapen in zijn bed. Ik hoop dat hij er morgenochtend aan denkt dat het nieuwe bed een stuk hoger is ...... ik wacht wel op de bonk.
Billie Holiday
Rose, Lai Ming, Marlies, RinaIn november vorig jaar namen we afscheid van Rina, onze collega die naar een andere afdeling vertrok, maar niet helemaal weg ging.
Als afscheidscadeautje gaven we haar een avondje musical cadeau. We wilden graag naar Ruth Jacott als Billie Holiday, en gisteren was het zover.

De musical werd uitgevoerd in De Meervaart in Amsterdam. Direct na het het werk gingen we eerst even wat eten in een restaurantje tegenover de Meervaart, aan de Sloterplas. Heerlijk eten, lekker met een wijntje erbij natuurlijk.
We waren best wel vroeg in het restaurant en konden daardoor heerlijk uitgebreid tafelen, binnen een paar minuten zaten we toch in het theater.
DERTIG
Gefeliciteerd muts! Je dacht toch niet dat ik je vergeten was h .....


Tot zaterdag, dan kom ik de boel leegzuipen en in jullie vijver kotsen .....
Eerste paasdag in Artis
Suzanne, Tessa en Jeroen in de sneeuwEen paar weken terug had ik aan mijn zus gevraagd of ze zin had om met man en kinderen met mij en Jeroen naar Artis te gaan.
Jeroen en ik hebben al jaren een abonnement op Artis (dit jaar voor het laatst) en dan krijg je altijd wat gratis introduc bonnetje.
Er hoefde dan maar voor n volwassene betaald te worden, later bleek dat als ik mijn abonnement liet zien daar ook nog een aantal euro korting op zat.
Kortom, we hadden er zinin.

Vol goede moed togen we naar het centrum van Amsterdam. Als echte hollanders zijn we echt wel bestand tegen wat regen, hagel, sneeuw en ijzel.
De eerste foto's van de kinderen werden gelijk bij de ingang gemaakt en ze zijn weer leuk. We hebben al zoveel foto's van deze drie samen, maar ze presteren het toch om elke keer een nieuw level van leukheid te bereiken.
Bij de ingang hadden we een speurtocht meegekregen. We moesten eieren zoeken die op verschillende plekken in Artis waren opgehangen. Met daarbij leuke vragen over de dieren.
Volgens mij kwam ik nu voor het eerst in het vogelhuis, dat heb ik al die jaren kunnen vermijden. Gelukkig zaten alle vogels achter hekken en zaten er best fraaie exemplaren tussen. Het vogelhuis zelf was trouwens ook prachtig, met mooie glas-in-lood-ramen. Artis staat vol monumentale gebouwen, als je daar eens goed op let is dat al een bezienswaardigheid op zich.


Blf & Kodo (2)

3FM Presents Blf & KodoGezien alle logjes die ik heb gelezen van Marco-fans die ook bij Blf & Kodo waren vorig weekend, wil ik het volgende even delen.
Mijn zusstuurde deze link met 80 minuten muziek van het concert. Geen beelden erbij, maar wel prachtige foto's die onder de muziek zijn gezet.

3FM Presents Blf & Kodo

Een bomvolle HMH was op 16 maart het toneel voor een unieke samenwerking tussen de Zeeuwse band Blf en de Japanse drumband Kodo. Aardappelen, groenten vlees meets sushi en sake.

Herbeleven
3FM stuurde er een aantal prijswinnaars heen, maar regelde ook een extraatje voor de thuisblijvers. Deze week kan je het hele concert terugluisteren n kijken.

Beeld & Geluid
Hans Peter van Velthoven, de 3FM Huisfotograaf, maakte tijdens het concert een serie foto's die over het geluid heen zijn gemonteerd. Zo kan je het concert dus niet alleen herbeleven in geluid, maar ook in beeld.


GENIET!!!!

Elisabeth
Marlies en ElisabethVorige week was mijn nicht uit Spanje in Nederland. Mijn nicht is een echte Spaanse die prima Nederlands spreekt, maar dan met een Spaans accent. Mijn oom en tante zijn jaaaaren geleden naar Spanje vertrokken en hebben daar een gezin gesticht.
Mijn neef en twee nichten zijn dus geboren en getogen in Spanje.
Mijn oudste zus heeft veel contact met Elisabeth. Ze zijn ongeveer even oud en kunnen het prima met elkaar vinden. Ze gaan samen op vakantie en vorige week logeerde Elisabeth een weekje bij mijn zus.

Blf & Kodo
Gisteren was het weer eens zo ver, samen met mijn zussen naar Blf, ditmaal zou Blf samen met Kodo optreden.
Kodo is de Japanse groep die het fantastische slagwerk op Aanzoek zonder ringen voor zijn rekening neemt.

We waren pas rond half acht bij de Heineken Music Hall, dus best wel laat, aangezien het concert om 8 uur zou beginnen.
Ik kwam net van een waterpolowedstrijd vandaan en had best wel zin in wat eten. Helaas was er binnen geen eten te krijgen, wel viel mijn oog direct op een kraam waar ze cocktails verkochten. Helaas leek dat niet zo'n goed idee op mijn nuchtere maag. We besloten maar tot alcoholvrije cocktails, had ik ieder geval iets binnen.
Corfu
Jeroen en ik wilden dit jaar eigenlijk naar Aruba toe, naar mijn vriendin. Maar Evelyn heeft besloten dit jaar naar Nederland te komen, dus vond ik het eigenlijk wat zonde om dit jaar ook nog naar Aruba te gaan.
Dat stellen we dus een jaartje uit.

Ik had Jeroen wel beloofd om echt op vakantie te gaan. Het voortgezet onderwijs heeft best lang vakantie, dus een paar weken er echt tussenuit dat is wel lekker.

Ik heb zelf nooit echt voorkeuren voor een bepaald vakantieland. Ik ben al naar Itali, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Tsjechi geweest. En ik ben gauw tevreden. Als ik maar lekker kan uitrusten, als ik maar zon heb en als Jeroen maar bij me is.
Van Nathalie hoorde ik dat Corfu zo'n heerlijk vakantieeiland is. Ze was er al eens geweest en wilde er zelf dit jaar ook een vakantie boeken, helaas lukte het haar niet en heeft ze nu een andere vakantiebestemming.
Mijn eisen zijn (gedwongen) iets minder hoog, met name omdat ik gewoon op zoek was naar een (1 kamer) appartementje, met een strand vlakbij, een complex meteen zwembad erbij en vooral veel zon (Het aantal zonuren in Griekenland is aardig hoog).
"Rust maar even uit
En kijk vooruit"