Welkomsttekst

Hallo,

welkom op mijn weblog. Hier zal ik regelmatig updates plaatsen over mijn leven.


††††† †††

Profiel
Naam: Marijke Lagro
Leeftijd: 38 jaar
Uitgebreid profiel
Nieuws van Marco
Ik kijk zo uit naar de warme, gezellige en liefdevolle dagen die komen gaan. Ik wil jullie dan ook hele fijne kerstdagen toe wensen en een gelukkig, muzikaal en vooral gezond 2018. Groetjes, Marco xxx
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Kalender
December 2017
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Zoeken
Archief
E-mail alert
Foto album
Mijn laatste reacties
Daimen 1 jaar
en toen was mijn baby gewoon alweer 1 en geen baby meer dus.....
Blijft bizar hoe snel zo'n 1e jaar gaat, hoeveel ze in zo'n jaar leren en hoe gek je kan zijn op zo'n klein wezentje!!

daimen net geboren

daimen nu
Mischa 4!!!
Vrijdag was het eindelijk zover, Mischa werd gewoon alweer 4 jaar!!! Al weken was hij er mee bezig, want als je 4 bent mag je echt naar de basisschool. Niet af en toe een dagje om te wennen, maar gewoon elke dag naar school, hoe stoer!!
Al vrij vroeg was meneertje wakker, maar was gewoon vergeten dat het eindelijk zijn verjaardag was haha. Pas toen ik hem vertelde dat zijn tante jarig was viel het kwartje dat hij zelf dan ook jarig was!
We zijn snel naar beneden gegaan, en hebben alle slingers en ballonnen bekeken en natuurlijk Mischa zijn kado uit laten pakken.
slingers bewonderen

mischa met zijn doosje lego

Daarna rustig aan ontbeten en heb ik Daimen richting de creche gebracht. Mischa was lekker vrij samen met papa en mama en Daimen mocht gewoon op de creche spelen.
Ik ben daarna de keuken ingegaan om ervoor te zorgen dat we taart zouden hebben op zijn feestje zaterdag en de mannen zijn druk bezig geweest om het politiebureau in elkaar te zetten.
We hadden een lekker rustig dagje, en alleen oma kwam smiddags even een wijntje drinken.
Nadat we Daimen hadden opgehaald van de creche zijn we lekker pizza gaan eten (geen feest zonder pizza voor Mischa) en was deze spannende dag voor Mischa voorbij.

Zaterdag de dag van zijn feest, maar ook van de intocht van Sinterklaas.
Sochtends kwamen eerst mijn ouders, die gingen ook gezellig mee naar de intocht. Daimen en papa bleven lekker thuis, was allemaal al druk zat voor Daimen.
Toen we de stad inliepen zagen we alle Pieten en Sint al snel, ze hadden weer de ambulances, brandweer auto's en politieauto's ingepikt en reden hiermee rond, helemaal leuk!!
We zijn nog even blijven kijken en toen lekker naar huis gegaan om broodjes te eten, en de intocht op tv verder te kijken.
Niet veel later kwamen andere opa en oma ook en kreeg Mischa zijn kado van beide opa's en oma's, hij wou nl graag een schommel, maar ook een babyschommel voor zijn broertje....(wel zo makkelijk ook, zou toch niet weten wat die kleine man allemaal voor zijn verjaardag moet krijgen straks, en zo hadden we beide jongens in 1x blij)
De aanbouw voor de schommel had Jeroen van de week al gemaakt toen het zo waaide, en deze zat aan het huisje van zijn glijbaan vast. Hij had Mischa dus wijsgemaakt dat deze aanbouw was zodat het huisje niet kon omwaaien... jaja Mischa geloofde er niet veel van maar vond het best haha.
Maar nou kreeg hij dan zijn schommels, hij snapte eerst niet wat het nou was, tot het kwartje viel en hij heel blij was, en Daimen vond het schommelen ook geweldig!
Samen schommelen

Al snel kwam de rest van de visite en is Mischa grandioos verwend!!! Hij kreeg†een quad, een hoop lego, puzzels, boks setje een skateboard enz enz enz
De kinderen waren allemaal lekker buiten aan het spelen op de schommel, quad en glijbaan, ze zagen er stuk voor stuk heeerlijk uit. Het gras was 1 drasbende dus de kids ook, maar ze hadden een hoop lol en daar gaat het om!!
Rond 17.30 was het feest voorbij en het huis "leeg" alleen mijn ouders en 2 vriendinnen waren er nog en met hun hebben we nog lekker broodjes ei gegeten voor mijn ouders weer riching Groningen vertrokken.
Mischa stuiterde het huis door en was helemaal happy met al zijn nieuwe kado's!!!

Hij heeft een topdag gehad en daar ging het ons om! En maandag, maandag gaat ie voor het eerst een hele dag naar school, hij is er klaar voor!

taart!!

Vandaag in de regen op zijn quad

Lekker met al zijn nieuwe lego spelen
Alweer bijna 4!!
Volgende maand wordt Mischa gewoon alweer 4 jaar oud!! Nou is hij allang geen hele kleine jongen meer, en vooral sinds hij grote broer is geworden is Mischa enorm gegroeid in mijn beleving. Tja het verschil tussen een peuter en een baby is een klein beetje groot haha.

Afgelopen woensdag mocht Mischa voor het eerst een ochtendje wennen op de creche.
Al weken, maanden is Mischa er mee bezig, als hij jarig is mag hij naar de basisschool!
Ik had hem al uitgelegd dat zijn vriendjes van de creche niet naar dezelfde basisschool gaan, dus hij zal het alleen moeten doen.... dit vind hij erg jammer, maar na een uitleg dat er vast heeeel veel vriendjes en dan ook nog van zijn eigen leeftijd zijn vind hij het ook wel weer erg leuk (zit op een verticale groep (0-4) met voornamelijk jongere kinderen momenteel)
De week voor hij mocht wennen merkte ik al wel aan zijn gedrag dat hij het heel†spannend vond, en zaterdags werd hij wakker met galbulten en een rare ontsteking aan zijn oorschelp. Waar dit nou weg kwam weten we niet helemaal, maar de kans is groot dat het stress is geweest, alle spanningen voor het wennen enz.
Woensdag was het dan eindelijk zo ver, we gingen op pad naar de basisschool!!
Rond half 9 waren we er en zochten we zijn lokaal op, gelukkig konden een paar jongens van groep 8 ons de weg wijzen, want ik wist het niet meer haha.
Mischa zijn nieuwe juf wees Mischa zijn luizenzak aan, en zijn haakje met†een koekiemonster stikker en naam.
Eenmaal ik het lokaal stond er in de kring ook al een stoeltje klaar met ook een koekiemonsterstikker erop naast zijn naam.
Mischa vond het toen toch wel heel eng en vroeg of ik echt niet kon blijven, maar nee helaas mama ging echt weer naar huis toe.
Zitten op zijn stoeltje wou hij niet, en toen de kindjes die naast hem zaten hem probeerden over te halen werd hij nog bozer, dus uiteindelijk heeft juf hem maar even op schoot genomen en ben ik na nog snel even zwaaien naar huis gegaan. Mischa zou zich wel redden, hij reageerd zo ook wel eens op de creche en altijd is het snel over!
Rond 11.45 kon ik mijn grote kleine man weer ophalen, ze kwamen met hun juf het schoolplein op en snel rende hij naar mij en Daimen toe, om vervolgens lang uit te gaan... zielig!!
Alles was helemaal goed gegaan zei hij (en ook juf) maar hij had het wel een beetje eng gevonden. Nou dat kan ik me goed voorstellen, helemaal alleen zo op een nieuwe grote school is ook eng!
Komende week is het vakantie en de weken erna mag hij weer komen wennen, in totaal 5 dagdelen.
Nog 2 x gaat hij naar de creche en dan is dat ook afgesloten....mijn kleine man is groot!!!!

Mischa voor zijn nieuwe school
Hoe vies kan je iets vinden....
Vandaag had ik voor Daimen lekkere boontjes gekookt en de staafmixer er door gehaald. Hij ging zijn 1e hapje krijgen, en wat een succes was dat......


Helemaal blij want er staat wat te gebeuren...


Eeeh mama wat stop je nou in mijn mond???


Dit moet ik niet hoor...


Mam, ik weet niet wat je deed, maar doe het iig maar niet weer!!


En nog leuker, een filmpje:† www.youtube.com/watch
En weer een jaartje wijzer....


Vandaag is het feest, want vandaag ben ik weer een jaartje wijzer geworden...
31 jaren wijsheid alweer
Mischa en onweer....
De meeste kinderen vinden onweer enz maar eng, maar Mischa is af en toe een beetje maf. Hij vind het machtig mooi, hoe harder hoe beter hahaha.

Westerpark

Afgelopen winter al bestelden we kaarten voor het concert in het Westerpark in Amsterdam, er vanuit gaande dat het gewoon mooi weer zou zijn zo in juli.
Afgelopen weken hadden we vele dagen erg mooi weer, dus hoopte ik al dat we tijdens het concert ook mooi weer zouden hebben.... en mennnn wat een mooi weer hebben we gehad.

Inge en ik zouden maar 1x gaan deze keer, kaarten waren behoorlijk duur en altijd 2x gaan is ook niet nodig. Zelfs de prijsvragen enz hadden we overgeslagen, want nee 1x was echt genoeg....
Vorige week belde Jeroens (en dus ook inge haar) nichtje op, hun school was uitgekozen dat ze kaarten kregen, en ze had 2 extra kaarten. Tja en uiteraad wilden Inge en ik wel mee als we oppas zouden hebben.
Gelukkig konden Harrie en Jeroen eerder thuis zijn dus was het geen probleem om mee te gaan.
Donderdagmiddag maakten we ons dus klaar voor het 1e Westerpark concert, het was super mooi weer dus we hadden er zin in. Helaas was nou juist Jeroens nichtje die de kaarten had geregeld ziek geworden, dus ze kon zelf niet mee. Haar moeder en zusje gingen nog wel, dus wij konden ook gaan.
We deden het rustig aan allemaal, we gingen niet voor het plekje vooraan, maar voor het plekje in de schaduw haha. We gingen rustig naar binnen toen de meute binnen was, haalden muntjes, eten en drinken en instaleerden ons in de schaduw. Het concert was geweldig!! We genoten met z'n 4en volop!! Zooo sneu dat nichtje niet mee was, maar helaas het was niet anders.
Vrijdag gingen we wel voor een plekje ergens voor aan, dus al veel eerder gingen we richting Amsterdam en gingen we voor de hekken zitten in de brandende zon. Verstand op 0 niet te veel aan de warmte denken en veeeel heel veeeeeeeeel drinken. Zo vlogen de uurtjes weer voorbij en was het prima te doen. Tot ze de 1e meute voorbij het 1e hek lieten gaan en we dus zonder drinken (want tja dat mocht niet mee naar binnen) als sardientjes voor de poortjes zaten te wachten in de brandende zon....
Ze hebben ons een uur zo laten zitten, en op den duur ging de 1 na de ander onder uit, maar gelukkig gingen op den duur ook eindelijk de poortjes open en konden we naar binnen. Dan nog even fijn rennen in die hitte, maar het was het allemaal waard!! We stonden op geweldige plekken vooraan, en met een hele hoop bekende en vooral leuke mensen!!
Het was weer genieten net als donderdag,maar toch is het zo vooraan altijd net iets leuker, iets meer sfeer enz enz.
Jurk! als voor programma was erg leuk en Marco was geweldig!!

Gelukkig konden de kaarten nog gescant worden....Marco en Guus

4 maanden

Daimen is gewoon alweer 4 maanden (en een week haha). De tijd vliegt voorbij, maar we genieten volop van het mannetje.
De eerste weken was Daimen erg onrustig door zijn verborgen reflux en nekje die vast zat, maar na 3x osteopaat is dat allemaal verholpen. Hij spuugt nog wel redelijk veel maar lijkt er geen last van te hebben, dus dan wassen we maar wat meer.
Ik ken geen baby dat zo vrolijk en tevreden is als Daimen, altijd maar aan het lachen en kletsen, huilen komt amper voor bij hem. En als hij huilt is het of omdat hij heeel moe is en niet in slaap kan komen, dan is het een kwestie van hem in bed leggen en hij slaapt, of hij huilt omdat hij erge honger heeft. Maar meestal gaat ie bij beide dingen gewoon wat mopperen.
De 2 dagen in de week dat ie naar de creche gaat, gaat ook prima. Ook daar is hij lekker aan het lachen, kletsen en slapen. Ik denk niet dat ze daar een lastig mannetje hebben aan hem, je zou hem eerder vergeten haha.
Momenteel heb ik een beetje strijd met hem dat ie zijn flessen niet meer leeg wil drinken,maar toen ik gisteren Mischa zijn crecheschrift door las zag ik dat Mischa† met 4 maanden ook heel slecht ging drinken, tja het blijven broertjes he
Maar verder lijken ze qua karakter tot nu toe niet veel opelkaar. Was Mischa een driftkikker die niet van knuffelen hield, Daimen is een knuffelkont die heeeeel relaxed zijn ding afwacht....

Met Mischa is alles ook prima, hij is zo ong. aan het aftellen tot hij naar de basisschool mag, maar dat duurt nog even (november) Kan heerlijk lief zelf spelen en kan ook vreselijk goed dwars zijn en peuterpuberen, dus een echte peuter.

lekker spelen in zijn tentje met dit mooie weer

Lekker spelen in de tuin

Sponsors gezocht voor KWF
Jeroen gaat in september de Mont Ventoux opfietsen met zijn mountainbike. Dit om sponsor geld voor het KWF bijelkaar te fietsen, dus nou zijn we op zoek naar sponsoren.
Nou kan ik een heel verhaal typen, maar plaats liever even zijn mailtje met de link naar de site.

Met deze mail wil ik jullie aandacht vragen voor de KWF kankerbestrijding,
Deze organisatie zet zich al jaren in op alle gebieden van kankerbestrijding.
Onderzoek, voorlichting, en de ondersteuning van patiŽnten zijn hierin de belangrijkste speerpunten.
www.kwfkankerbestrijding.nl

Om geld in te zamelen voor deze organisatie wordt er op 4 september 2010 een beklimming van de Mont Ventoux georganiseerd.
Een beklimming die naast de persoonlijke uitdaging voor de deelnemers het doel heeft zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor de KWF kankerbestrijding.

Het sportieve doel gecombineerd met het doel hebben ook mij enthousiast gemaakt.

Ik ga dus op 4 september ook de kale berg op (met de mountainbike?.) www.dekaleberg.nl

Hierbij wil ik jullie vragen een donatie te doen in het kader van deze beklimming om mij zo te steunen in het doel zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen voor het goede doel,

Een bijdrage is eenvoudig via IDEAL te doen middels de sponsorlink aan de rechterzijde van mijn persoonlijke pagina:
www.grootverzettegenkanker.nl/profiel.html

Bij voorbaad bedankt voor jullie steun!
Speen

Mischa is al sinds zijn geboorte zo ong. getrouwd met zijn spenen. Het liefst liep hij er de hele dag mee rond, maar helaas speen was al sinds hij een jaar was(denk al wel eerdr maar goed) voor in bed, evenals zijn konijnen. Al vaak wilden we hem van die speen af hebben, maar het kwam er aldoor niet van. Eerst vond ik het wel best, daarna was hij vaak ziek en haalde hij echt zijn troost uit zijn speen en konijn en daarna kwam het er†dus aldoor niet van.
Vorig jaar gingen we verhuizen, daarna zou hij grote broer worden en dat vonden we aldoor wel weer momenten om dan niet ook nog zijn speen af te leren. Dat zou wel komen ooit...
Vorige week waren we lekker een midweekje naar een Landal park en had Jeroen het er weer een paar keer over gehad met hem dat en speen toch echt wel voor baby's is en eigenlijk niet voor grote jongens, altijd is hij het daar mee eens, tot het bedtijd was hahaha.
Vrijdag begon Mischa er tijdens het eten zelf over dat spenen voor babys zijn en hij een grote jongen is, dus Jeroen ging er op in dat als hij zonder speen zou slapen de volgende dag een kado mocht uitzoeken... dat vond hij een goed idee. En toen ik zei dat we de speen dan maar aan het broertje (die in juli verwacht wordt) van een vriendinnetje moesten geven vond hij dat helemaal geweldig. Hij wou gelijk wel bellen om dat af te spreken. Dus toen ik de mama van zijn vriendinnetje smste dat mischa zou bellen omdat hij zijn spenen wel aan de baby wou geven vond zij dat ook geen goed idee. Dus niet veel later belde mischa haar, en speelde zij het spelletje leuk mee.
Toen het bedtijd was heeft hij samen met papa zijn spenen in zijn Carstas gedaan en deze werd hoog weggelegd... een half uur later vroeg mischa toch nog 1x om zijn speen maar is toen hij nee te horen kreeg toch lekker gaan slapen.
Zaterdag was hij helemaal trots en hebben we uiteraad een kado gekocht, en ook zondag en maandag sliep hij zonder speen, hij vraagt er 1x om en gaat daarna lekker slapen zonder.
Maandag bij oma sliep hij ook lekker zonder zijn speen, ook nog wel even naar gevraagd maar nee ook daar kreeg hij geen speen meer...
Ik had zijn juf ook een sms gestuurd of ze op de creche zijn speen ook weg wou leggen, eigenlijk slaapt hij daar bijna nooit meer, maar goed zou hij wel gaan slapen moest hij ook zonder speen gaan slapen.
En vandaag op de creche heeft hij gewoon heeel stoer samen met zijn juf zijn speen weggegooid in de prullenbak. Zijn juf had mij het al gesmst, maar hij vertelde het mij ook helemaal trots toen ik hem kwam halen.
Ze hebben er ook nog foto's van gemaakt op de creche, helemaal leuk!!!

Maar eindelijk, na 3,5 jaar is mijn kind speenloos!! En Daimen heeft ook geen speen, dus we zijn van die krengen af gelukkig!!! Hoef ik daarvoor iig niet meer mijn bed uit snachts hahahaha.

Zeg maar dag met het handje!!

"Je lijf is aangeraakt door vreemde handen
Er zaten vreemde lippen aan je mond"