Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Marco en Paul
Het is alweer ruim een week geleden dat ik een avondje door mocht brengen in het Utrechtse Vredenburg, 'Dichtbij'. Samen met Martine, Hellen, Angelique en Kelly hebben we staan blauwbekken voordat we plekjes aan het hek bemachtigden. Een tikkeltje naar links, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben vreselijk veel lol gehad om een vrouw met een roze verlicht decolleté, geschrokken van een flauwvallende man, maar vooral genoten van alles wat er op het podium gebeurde.

Lekker uit je dak, mooie luisterliedjes, slikken, heel hard meezingen en dat alles met een stel lieverds om je heen. Ik kan aan dit soort avondjes wennen! Marco pakte tijdens Je Zit Op Rozen camera's van fans op de eerste rij en zo ook van Kelly. Deze foto is daar het bewijs van. Hoe leuk!Na afloop bleven we met een groepje wachten en wachten... En dan denk je: als ik nu naar huis ga, zal je zien, dan hoor je later dat hij binnen 5 minuten naar buiten kwam. Dat wil je niet, dus blijf je wachten, hoe koud en hoe nat ook. Maarrrr... Op een gegeven moment haalde Angelique haar autootje, dat was goed toeven!

De foto bovenaan is het bewijs van het wachten.

Hellen twitterde over dat ze naar de theatershow van Paul de Leeuw geweest was en vol enthousiasme vertelde ze hoe leuk het was. In Rotterdam had ik al reclameborden zien staan, ik wilde heel graag naar 'Poephoofd'!

Ik keek op de site van het Nieuwe Luxor of er nog kaartjes te koop waren. Voor de show van woensdag en donderdag waren er nog wat plaatsen beschikbaar. Ik bedacht me geen moment en stuurde een sms naar mijn buurvrouw. Ze reageerde direct en positief. Ze wilde heel graag met me mee. Yes!!

Kaartjes werden besteld en het was al snel donderdag. We reden naar Rotterdam, parkeerde de auto om erachter te komen dat onze chipknip vrijwel leeg was. Gelukkig waren we bijtijds gegaan, we hadden alle tijd om de boel op te laden. Ook voor een kop thee was nog een klein beetje tijd over.

Achterin de zaal namen we plaats. We hadden prima zicht, leuke zaal! Paul begon. Het was grappig, ontroerend, hilarisch en vooral erg leuk. Om 22 uur was de show afgelopen, maar daarna gaf hij nog een kookdemonstratie in de voyer.

Daarvan heb ik weinig meegekregen, maar wel van de verkoop van Paul zijn (kook)boek. Paul deed goede zaken en signeerde voor wie dat wilde. De rij was lang, maar wij vermaakten ons wel.

Ik maakte foto's voor Jessica die er ook was en uiteraard toen mijn buuf haar boek liet signeren. Jammer genoeg drukte zij op het verkeerde knopje toen ik aan de beurt was, maar ach, ik heb een mooie gesigneerd boek en ben een herinnering rijker!

Ben je in de gelegenheid om naar Paul in het theater te gaan? Aanrader!!

Weekendje Slagharen
Vorig jaar brachten we al eens een bezoek aan Attractiepark Slagharen, Luuk en Lotte hebben toen een superdag gehad en vroegen al snel of we nog een keertje terug mochten gaan en dan het liefst een heel weekend in zo'n leuk huisje. De belofte werd gemaakt.

Een paar maanden terug kreeg ik van Actie van de dag een mail binnen met daarin een aanbieding voor, je raadt het al, Slagharen. Een weekend lang dit pretpark voor niet te veel. Na enig overleg besloten we dit maar te doen en de volgende dag de kids te verrassen. Dit was gelukt!


Het weekend van 17 juni kwam in zicht en ik hield de weervoorspelling angstvallig in de gaten. Regen, regen, regen en ook nog flinke wind wisten de weermannen en -vrouwen te vertellen. Met dit weer is een pretpark niet echt de meest favoriete keuze, maar we zouden er het beste van maken.

De spullen werden gepakt, ingeladen in de auto, de hond paste er nog maar net bij. Toen de kids thuis kwamen uit school zijn we direct ingestapt en richting Overijssel gereden. Het was druk onderweg, maar dat maakte niets uit. Onderweg aten we een patatje, rond een uur of 7 kwamen we aan.

Het huisje was niet bijster groot, maar alles wat we nodig hadden was er. De bedden werden verdeeld, de spullen uitgepakt, rondje over het park gemaakt. Hier gingen we het best een weekend uithouden.


De volgende ochtend waren we al vroeg wakker. Na een ontbijtje en een lekkere douche zijn we het park opgegaan. Allereerst gingen we in zo'n waterbaan. Met zo'n karretje van zo'n baan af waar de spetters aan alle kanten om je heen vliegen. Helemaal leuk! Hoewel om je heen niet helemaal opging, we kregen gewoon de volle laag, haha! Druipend kwamen er eruit. Dan is het ineens heerlijk om een huisje te hebben waar droge kleren liggen, haha!

In alle attracties waar we inwilden, of beter gezegd, waar Luuk en Lotte in wilden, gingen ze in. Soms liepen we met zijn vieren, soms gingen Luuk en Lot samen op stap, of wat we ook deden, de meiden en de jongens apart. Helemaal leuk! Zo gingen Luuk en Lot zwemmen terwijl Ries en ik naar de paardenshow gingen. Vrijheid, blijheid, doen waar je zin in had.

Op Twitter las ik allerlei berichten over regen, storm, dat er evenementen door het weer afgelast waren en wij, wij liepen met grote regelmaat gewoon in de zon. Twee buitjes zijn er gevallen die zaterdag, de eerste toen we in een overdekt treintje zaten. Geen probleem en tja, van de tweede werden we nat. We stonden te kijken naar een optreden van Monique Smit en Tim Douwsma. We mochten dus hélemaal niet klagen en dat deden we dan ook maar niet.

De volgende ochtend moesten we om 10 uur al ons huisje verlaten, dus ook deze dag waren we bijtijds uit onze bed gekomen. Hetzelfde ritueel als de dag ervoor, maar nu moesten de spullen weer ingepakt worden. De regen viel met bakken uit de hemel en na een blik op buienradar.nl zagen we dat het niet beter ging worden. Tja, wat te doen?


We konden al onze spullen in de auto zetten en dan met zijn vieren en onze hond zeiknat te laten regenen, maar we hadden zo het vermoeden dat we daar niet veel vrolijker van gingen worden. Ik keek of er koopzondagen in de buurt waren, helaas, niet gevonden, dus we besloten dat we lekker naar huis zouden gaan.

Om 13 uur waren we thuis. De spullen werden weer uitgepakt, de wasmachine aangezet om daarna lekker op de bank te ploffen. Goed boek, lekkere hapjes en drankjes binnen handbereik. Genieten met een hoofdletter en eigenlijk was dat het hele weekend wel!


Bert Visscher
Al een poosje stonden er twee kaartjes in mijn kast voor een avondje Bert Visscher. Afgelopen donderdag was het zover. Om half 7 kwam ik thuis van mijn werk, at snel iets, friste me een beetje om om rap weer in de auto te stappen om Helga op te halen.

Samen reden we naar Gouda, parkeerden de auto, dronken een kop koffie/thee om daarna ons plekje op het eerste balkon op te zoeken. Toen iedereen op z'n plek zat ging het rode doek op. Een idioot in een afzichtelijk schaatspak kwam al schaatsend op. Dat die man ADHD heeft, dat zie je van verre, om dat te constateren, hoef je geen dokter te zijn, haha!

Over Bert kan ik kort zijn. Die man is compleet gestoord en heeft megaflauwe humor. Ik vond het niet altijd even grappig, maar vooral zijn woordgrappen waren subliem. Alle ingrediënten voor een heerlijk avondje uit, mits niet die ene man naast me was komen zitten...

Op links zat een man, een aantal jaren jonger dan ik, met volgens mij een drastisch alcoholprobleem. De alcoholdamp hing om hem heen, uit iedere porie kwam die lucht. Ik vind Helga een hele lieve meid, maar dat was niet de reden waarom ik zo dicht naast haar kwam zitten, hihi! Ik was blij dat het op een gegeven moment pauze was. Ik kon even frisse lucht inademen. Na de tweede helft van de show die nog leuker was dan de eerste helft was ik werkelijk kotsmisselijk. Ik wist niet hoe snel ik de zaal uit moest komen. Bah!

Echt heel erg jammer, hierdoor kon ik niet van de show genieten als het zou moeten. Jammer... Pfff... nu ik dit schrijf, ruik ik hem gewoon weer... Iewl!!!

Weekendje Valkenburg
Het is vééél te lang geleden dat ik hier geschreven heb. Ik durf niet eens te kijken om te zien hoe lang het precies was. Sorry! Er is maar één reden voor: druk, druk, druk. Ik ben veel op mijn werk te vinden en als ik 's avonds om half 7 thuis kom (als het verkeer mee zit), dan kan ik heerlijk aanschuiven en dan ontbreekt me de zin om nog uitgebreid te gaan loggen.

Ook Twitter is hier wel schuldig aan. Heb ik een nieuwtje of ik wil iets kwijt, dan plaats ik het snel daar en ga je er niet een heel logje over schrijven. Door de week beleef ik dus weinig behalve mijn werk. De weekenden staan vaak vol met fotoshoots, boodschappen doen, rommeldingetjes, je kent het wel.

Echter zag mijn weekend drie weken geleden er héél anders uit. Op 4 december werd Helga veertig. Ze vierde het in een zaaltje, helemaal leuk. Ik vond dat daar een bijzonder cadeau bij hoorde en dacht daarover na. Dagelijks ontvang ik in mijn mailbox aanbiedingen voor weekendjes weg, dat was het! Ik gaf Helga een weekendje weg! Een win/win situatie, want ik mocht mee, haha!

Dat het een schot in de roos was, werd me snel duidelijk toen ik het aan haar gaf. Ze keek me aan en had tranen in haar ogen. Heerlijk! Drie weken terug was het dus zover en togen we samen naar Valkenburg.

We bekeken de kamer, fristen ons op en liepen Valkenburg in. We begrepen dat het er drukker was dan normaal. Er was een evenement: Red Bull Crashed Ice World
 championship. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het bracht veel mensen op de been, het scheen nogal spectaculair te zijn. Toen we zagen hoe hoog we ervoor moesten klimmen besloten we al snel dat winkelen en een lekker broodje scoren een betere optie was, haha!

Toen we uitgeshopt waren, liepen we terug naar het hotel. Wandelden naar de kamer waar we wat tv keken totdat het de hoogste tijd was om naar het restaurant van het hotel te gaan. Daar konden we eten van een dinerbuffet, altijd goed... zou je denken... Het is best bijzonder om zelfs patat vies te maken. Om er kort over te zijn, we hebben bar weinig gegeten, maar wel gelachen.

's Avonds wilden we naar het casino gaan om daar ons geluk te beproeven. We informeerden bij de receptie waar het was en of dat te lopen was. Het was wel een stukje verder weg, een taxi zou wel een optie zijn, ware het niet dat het nog steeds ontzettend druk was en er geen doorkomen aan was. We besloten om de hotelbar maar eens op te zoeken en dan zouden we wel kijken wat we zouden gaan doen.

Uren en vele wijntjes later verlieten we de bar op zoek naar onze hotelkamer, haha! Het was erg gezellig, we hebben ons daar prima vermaakt! Al snel lagen we in bed, lekker slapen tot de volgende ochtend waar het ontbijt weer op ons wachtte. Gelukkig was dit beter dan het diner de avond ervoor.

We pakten onze spullen in, checkten uit nadat we onze mening lieten gelden in een enquete en reden door naar de Designers Outlet in Roermond. Ook de gewone winkels waren open, dus wij vermaakten ons daar prima! Beide scoorden we leuke dingetjes, wat kan je daar blij van worden hè?

Kortom een weekend waarin we deden waar we zin in hadden. Een weekendje weg zoals het hoort te zijn. We zijn nu al plannen aan het smeden voor een weekendje Groningen, welke al een poosje op mijn verlanglijstje staat. Gaat vast snel goedkomen!!


Uitjes
De laatste tijd heb ik veel uitstapjes gehad, maar de tijd en zin om van ieder een aparte log te maken ontbreekt, vandaar dat ik het op deze manier doe.

Ik ben naar opnames van Echt Waar?! geweest samen met Helga. Wat hebben we ongelofelijk gelachen zeg om Ruben van der Meer en Tijl Beckand. We mochten op de deelnemerstribune zitten, mochten dus meespelen. Diegene die het programma kennen weten dat het niet simpel is. Of we iets gewonnen hebben, mag ik nog niet vertellen, kijk maar op 10 oktober om een uur of 10, dan zie je ons wellicht.Afgelopen zaterdag hadden we wederom een uitstapje. Dit keer ging de reis naar Amsterdam, we mochten ons om 11 uur melden bij het Over De Kook restaurant waar we mochten lunchen voor het programma Top Chef. Een paar maanden geleden bestelde ik zonder na te denken de kaartjes. Toen we binnenkwamen en we direct Robert Kranenborg zagen staan kreeg ik toch wel de kriebels. Het restaurant is vrij klein, had ik bedacht dat we gewoon lekker gingen eten zonder wellicht een camera op onze neus te krijgen... Die vlieger ging niet op. We zijn uitgebreid gefilmd. Deze uitzending is op 14 oktober te zien.

Tussendoor heb ik nog een high tea gehad met mijn lieve vriendin Sabine. Ze had dit voor mijn 40e verjaardag gegeven. We hebben heerlijk zitten smullen van allerlei lekkers onder het genot van allerlei kopjes thee.

Aanstaande vrijdag zullen we te vinden zijn op een mooie rode stoel in de zaal van De Goudse Schouwburg waar we gaan kijken naar Sara Kroos. Ik ben zeer benieuwd wat zij gaat brengen!En dan staat er nog met grote letters iets voor aanstaande zondag in mijn agenda. Samen met Frederique, Helga en Monique ga ik naar opnames van Ik Hou Van Holland. Ik aas al een aardig poosje erop om daar een keertje bij te mogen zijn en het is me gelukt. Spreekt voor zich dat ik heel veel zin heb om Jeroen, Peter, Linda en de gasten aan het werk te zien.

Heel wat uitstapjes op een rij, veel voor televisie. Soms vallen alle dingen samen. Ik blijf gewoon genieten van alles wat mijn agenda vult.Uiteraard laat ik nog even weten wanneer Ik Hou Van Holland uitgezonden gaat worden!


Zaterdag, 11 september 2010
Zaterdagochtend om vijf minuten over negen schrok ik wakker. Niet lang daarna stond ik onder de douche, want om tien uur werden we bij de manege verwacht. We is eigenlijk Lotte, maar uiteraard ging ik met haar mee. Twee keer per jaar houden ze daar wedstrijden, gewoon voor de leuk.

Lotte mocht als zesde haar kunstje doen op Roadie en dat deed ze, naar mijn bescheiden mening, hartstikke goed. Nou moet je daar niet vanuit gaan, want ik heb er totaal geen verstand van, wellicht ben ik een tikkeltje bevooroordeeld, haha!Hierna kwam nog de ponyproef met hulp en toen was het tijd voor de handicaprace. Ik zal even uitleggen wat dat inhield. Het kind ging op een paard zitten, met iemand ernaast rende je al zigzaggend naar het eind van de bak. Daar sprong je van het paard af om daar 'hoofd, schouder, knie en teen' te zingen en doen. Dan stond er een bak water klaar waarin snoepjes verstopt waren. Je snapt het, snoephappen was het volgende onderdeel. Had je dat lekkers te pakken, dan mocht je weer op je paard springen en als een gek terug. Uiteraard was het de bedoeling om het zo snel mogelijk te doen.

Lotte vond dat helemaal leuk en had zich daar dus voor opgegeven. Het was inderdaad tof om te zien, ze gingen er helemaal in op. Toen alle deelnemers geweest waren, sprong Lijda, de juf van Lotte, van haar stoel en riep heel enthousiast: "Zo, en nu de papa's en de mama's..."

Ik stootte Helga al aan en siste dat we dat echt niet gingen doen. Maar ja, Yara stond al aan Helga te trekken en Lotte deed dat bij mij. We konden simpelweg niet weigeren en zo geschiedde... Even later zat ik bovenop Arilla, een joeperd van een knol! Het had nog wel wat voeten in aarde, maar nadat de riempjes van het zadel wat strakker getrokken waren en ik een kontje kreeg, lukte het me om op dat grote beest te zitten.

De beugels stonden niet afgesteld, daarom zat ik best instabiel. Ik klemde mijn dijen krampachtig tegen Arilla aan. Naast me stond een ervaren rijdster, dus ik wist bij voorbaat al dat het een gelopen race was, maar dat maakte me weinig uit. Ik vond het al spannend genoeg. Ik zat voor het eerst in mijn leven op een paard!! En weet je.. Ik vond het spannend, ook best wel eng, maar ondertussen wel heel erg leuk. Ik was apetrots op mezelf, had het maar mooi gedaan!

Tijdens het wachten 's morgens checkte ik mijn mail op mijn mobiel. Ik zag een mailtje van Alina, ze wees me op een advertentie op Marktplaats waar kaartjes aangeboden werden voor het besloten concert die avond. Ik was al een poosje op zoek, maar tevergeefs. Ik probeerde om een reactie te versturen met mijn foontje, maar dat ging niet lukken. Ik besloot om Ries even te bellen, ik instrueerde hem om die aanbieder een mail te sturen met daarin mijn bod en telefoonnummer. Wie niet waagt wie niet wint.

De prijsuitreiking startte. Lotte werd bij de ponyproef zesde, ze had het supergoed gedaan! Ze kreeg een mooie roset en een blaadje met daarop haar cijfers en eventuele op- en aanmerkingen. Lotte had een hele leuke ochtend gehad, daar was het ons om te doen!

We liepen naar de auto, ik zat net toen mijn telefoon ging. Een onbekend nummer, ik hoorde: "Hoi met John!" Ik groette hem, maar kende 'm niet. Hij vertelde dat hij de aanbieder van de kaartjes op Marktplaats was, mijn oren waren direct gespitst. Hij vertelde dat hij horendol werd van alle mail die hij had ontvangen, hihi! Ik bleek de enige te zijn die een telefoonummer had gegeven en ik was direct duidelijk wat ik voor de kaartjes over had. Als ik wilde mocht ik de kaartjes bij hem ophalen.

Hij vertelde dat hij in Kaag woonde. Ik had nog nooit van die plaats gehoord, hij vertelde dat het een eilandje bij Leiden was. Het zou vlakbij Amsterdam zijn, dus dan kon ik mooi gelijk door. Het lijkt me duidelijk dat ik héél erg blij met deze John was. Ik reed naar huis, belde Bianca, zij zat op Texel, maar twijfelde niet lang, ze ging mee. Ook Martine besloot hetzelfde en zo had ik nog een kaartje over. Ik belde Frederique, maar zij was akelig verstandig, ze bleef bij haar gezinnetje. Ook mijn collega die beweert dat ze de grootste fan van Marco is, moest helaas zeggen dat ze niet mee ging.

Via via hoorde ik dat Julian zo lief geweest was om zijn kaartje aan Judith te geven, maar hij zou wel bij de Heineken Music Hall zijn. Ik belde Juul, maar kreeg de voicemail. Ook op een sms reageerde hij niet. Later bleek dat ik een oud nummer van hem had, maar gelukkig was daar Hellen, zij overlegde met Julian en zo was ik mijn vierde kaartje ook kwijt.

Ik haalde de kaartjes op en reed direct door naar Amsterdam. Er zaten al een aantal Borsaties voor de deur, na een broodje werd de deur al snel geopend. Julian hield heel lief een plekje voor me vrij, ik scoorde een fantastische plek aan het hek.

Edwin Evers startte de avond met zijn bandje. Heerlijke muziek!! Daarna zong Waylon de sterren van de hemel. Hij heeft een goede stem, zingt leuke liedjes, maar voor de rest... Caro Emerald nam het stokje vervolgens over, maar we kwamen natuurlijk voor Marco. Een uur lang ging het dak eraf en wij genoten! Meer dan dat!!Veel te snel was het weer afgelopen, maar wij houden daarna altijd onze eigen afterparty, haha! We liepen naar de achteringang waar we gezellig met elkaar stonden te kletsen. Ik vond het superleuk dat ook Tessa en Kelly even naar A'dam gekomen waren, tof! Maar voordat we er erg in hadden stond Marco ineens tussen ons in.

Ik heb vele malen daar gestaan, altijd sprongen er mensen bovenop hem, trokken aan hem, dit keer was het totaal anders. Heel relaxed liep Marco tussen de mensen door, maakte een praatje en wie met hem op de foto wilde, mocht dat. Zo kan het ook! Voor Marco is dat véél leuker, maar ook voor ons. Een fantastische afsluiter van een heerlijke avond.

Samen met Martine reed ik naar huis. Ze bleef bij ons slapen, wel zo gezellig! We doken al snel onder de wol. Met een grote glimlach, want het was een heerlijke dag! Super!!


Slagharen
Bijna twee weken geleden zijn we naar Attractiepark Slagharen geweest. Ries zijn vakantie was bijna afgelopen en ik had zin nog iets te ondernemen met zijn vieren. Petra, een model waar we mee gewerkt hebben, werkt daar en had ons al eens eerder uitgenodigd.

Tot op heden was het er nog niet van gekomen, tot die vijfde augustus!

's Morgens was het heerlijk weer, helaas kregen we die middag wel wat regen op onze hoofd, maar goed, dat kon de pret niet drukken! We hebben een enorm leuke dag gehad. Het was voor ons twee uur rijden, maar na een reis naar Frankrijk valt alles mee, zo vonden de kids ook. "Zijn we er nu al??" Hihi!

Ik heb een filmpje gemaakt van de foto's, kijk je mee?Lekker weekend!
Het is alweer dinsdag. Dat houdt automatisch in dat we het weekend net achter de rug hebben. Een lekker weekend in mijn geval. Ik neem je mee naar mijn belevenissen!

Vrijdag


Gevulde bara
Roti met kip
Een poosje geleden nam Helga een matras van mij over voor op Yara's slaapkamer. Ze wilde me er toen geld voor geven, maar ik stelde voor om daarvoor lekker samen uit eten te gaan. Ik dacht: dat geld stop je in je portemonnee, dat gaat op en heb je er weinig lol van gehad. Saampjes uit eten is veel leuker!

Helga vondt het ook een prima plan en zo geschiedde afgelopen vrijdag. We reden samen naar hartje centrum in Rotterdam. Daar zat een Surinaams restaurant, zo hadden we op het internet gezien. We parkeerden de auto in de parkeergarage en zochten het adres op. We liepen een paar rondjes en jawel, we vonden het!

We liepen naar binnen, spraken de barman anex ober aan en vertelden hem dat we gereserveerd hadden. Geschrokken keek hij ons aan, vroeg op welke naam we gereserveerd hadden, keek half in de agenda en zei dat hij van niets wist en dat de tent die avond helemaal volgeboekt was. Of we nog wisten wie we aan de telefoon gehad hadden en we niet het filiaal in Vlaardingen gebeld hadden.

Even kregen we het benauwd, maar gelukkig bleek die grapjas ons volledig in de maling te hebben genomen. We zochten een plekje op het terras op, kregen de kaart, maar daarop stonden gerechten waar ik nog nooit van gehoord had. Roti ken ik wel, maar daar hield het toch wel mee op.

We kregen uitleg van diezelfde ober. Hij raadde ons gevulde bara en roti met kip aan. Unaniem besloten wel zijn advies ter harte te nemen. Ook werd ons gevraagd wat we wilden drinken. In koor vroegen we om rosé, waarop de barman verontschuldigend zei dat hij dat helaas niet had. Zo ook geen wijn, cola, enz. Alleen spa rood en blauw kon hij ons aanbieden, waarop hij grappend wegliep: "Oké, twee rosé!" Sjonge... dat was de tweede keer!

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben héérlijk gegeten!!

Helga rekende een belachelijk laag bedrag af en zo liepen we samen richting de parkeergarage tot we zagen dat alle winkels nog geopend waren. Op verschillende deuren hingen posters waarop te lezen was dat de koopavond tot maarliefst 23 uur duurde en dat ze extra kortingen gaven. Kijk, daar zijn we dol op! Dus we lieten de auto nog fijn staan en liepen een aantal winkels in.

Bij Esprit scoorden we beide verschillende kledingstukken voor 50 en 70% korting, waarop we bij de kassa nog eens 10% er boven op kregen. Daar word je vrolijk van!! Ik scoorde nog een heerlijk ijsje waarna we toch naar de auto liepen. We hadden een heerlijke avond achter de rug! Het was een slimme actie van mij om geen geld voor dat matras te vragen!

Zaterdag

Overdag had ik een rustige dag. Ries ging met een model naar de Lek om te shooten. Ik deed boodschappen, bracht Luuk en Lotte naar het zwembad, las lekker in mijn boek in de tuin. Kortom een prima dagje. 's Avonds had ik nog een feestje in de planning. Om half 10 werd ik opgepikt door Helga om naar de verjaardag van Frederique, Danny en Mirjam te gaan. Alle drie werden/worden ze veertig en dat moest natuurlijk gevierd!

Binnen draaide een dj, buiten namen we plaats om een lekker drankje te doen. Toen het later werd en buiten wat afkoelde zijn we naar binnen gegaan om de voetjes van de vloer te doen en natuurlijk ook weer een drankje te doen en nog één en nog één, haha!

Ik zal niet te veel in detail treden, maar het was maar goed dat ik slechts een beetje aangeschoten was, zodat ik iemand tot twee keer toe uit de bosjes kon trekken, haha! Het was een heerlijk feest!

Zondag

Susan, pa en ik!Vandaag waren we bij mijn vader en Marga uitgenodigd. 17 Juni was hij jarig en vierde het eigenlijk niet. Zoals jullie konden lezen, ben ik toch naar Almere gegaan met mijn nichtje, maar ze hadden ons gevraagd een zondag te komen om lekker bij hun te komen eten. Zo reden we zondag dus naar Almere.

Bij aankomst bleek Marga grieperig te zijn. Er was in De Kemphaan in Almere een evenement met de veelzeggende naam: 'Groetjes uit Thailand'. Kraampjes met allerlei lekkers, optredens, boxwedstrijden, van alles wat met Thailand te maken had. Zelfs de temperatuur had zich aangepast, het was werkelijk bloedheet.

We keken rond, aten een ijsje om daarna weer naar Marga terug te gaan, die inmiddels de tafel had gedekt. We dronken een drankje voordat we aan tafel mochten. Ondanks de griep had Marga toch een heerlijke maaltijd gemaakt en we smulden daar heerlijk van.

Tegen half 9 reden we weer weg uit Almere na een heerlijke dag! Of eigenlijk na een super weekend!!PS De foto die bij zondag staat is gemaakt op mijn vaders verjaardag. Links naast me zit mijn nichtje, de surprise!
Joseph
Nelleke twitterde vorige week de vraag wie er gratis naar Joseph toe wilde. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want toevallig had Lotte het die week ervoor nog over gehad. Ilse en Bianca waren er ook geweest en waren enthousiast, dus het leek haar ook wel wat.

Nelleke liet me snel weten dat de kaartjes voor ons waren. Ik was blij, Lotte euforisch, haha! Ze was blij dat het niet zo lang meer duurde voordat het zover zou zijn, dan hoefde ze niet zolang te wachten. Slim ding!

Zondag was het natuurlijk moederdag, maar mijn vader en Marga zijn op vakantie, dus daar konden we niet naartoe. De weg naar de hemel wil ik voorlopig nog niet weten, dus ook mijn moeder hoefden we niet met een bezoekje te vereren. Mijn schoonmoeder natuurlijk wel! Ries had 's morgens een afspraak, dus na mijn ontbijt op bed vertrok hij.

Tegen half 4 was hij weer thuis en vertrokken we direct naar Montfoort. Daar dronken we wat en aten een heerlijk taartje waarna Ries Lotte en mij naar Utrecht bracht. De Giro d'Italia was net afgelopen, maar alles was nog afgezet en zag roze, dus het laatste stuk liepen we naar het Beatrix theater.

Daar aangekomen haalden we eerst de kaartjes op. Heel even nam ik een andere naam aan, hihi! Had ik met Luuk gegaan, dan hadden we een restaurant op moeten zoeken, maar Lotte wordt al blij van een patatje. Toen ik de rij bij de Burger King zag, besloten we om te draaien en hebben we bij zo'n shoarmatentje een frietje voor Lot en een Turkse pizza voor mij besteld. Niets mis mee!

We liepen weer terug naar het theater en lieten ons op perfecte plekken in de rode stoelen zakken. Lotte was danig onder de indruk van de zaal. "WAUW!" riep ze bij binnenkomst. Op rij 16 zaten we in het midden van de zaal. We konden alles perfect zien. De show was nog niet begonnen, maar we genoten al van ons kleine teentje tot onze kruin.

Al snel startte de show. Ik moest even wennen aan het feit dat er alleen maar gezongen en niets gesproken werd, maar dat duurde niet lang. Ik vond het een leuke musical. Hij belandt niet op de eerste plek, maar was leuk.

Om kwart over 9 was het afgelopen, bezochten nog even de toiletten om daarna richting de bussen te lopen. Om 8 minuten over half 10 reed de bus weer naar Schoonhoven en om half 11 waren we weer thuis na een héérlijke avond. Super zo'n moeder-dochter-uitstapje, dat er nog maar vele mogen volgen!!

Ik heb je al vaker bedankt, maar doe het hier gewoon nog eens: dankjewel Nelleke!!

Afgelopen week
Het boek had ik al een poosje terug gelezen en toen ik hoorde dat het verfilmd zou worden, wist ik zeker dat ik daar naartoe zou gaan. Met het lezen van een boek verzin je zelf gezichten, omgevingen, je maakt er zelf een beeld bij. Ik was benieuwd of dit overeen zou komen met de film.

Afgelopen dinsdag ging ik samen met Helga naar Komt Een Vrouw Bij De Dokter. Potverdorie, wat is dat een heftige, maar prachtige gemaakte film. Aan het eind rolden de tranen, er was geen houden aan. Het beeld wat ik in mijn hoofd had, kwam heel goed overeen, ik heb genoten!

Woensdagavond stond er weer een uitje in mijn agenda. Samen met mijn schoonzus Christel en haar vriendin Nicole reden we naar Leiden, LAK theater, naar Raise Your Voice met in de hoofdrollen Ferry van Leeuwen, Lodewijk van Gorp, Lesley van der Aa en i.p.v. Han van Eijk die door ziekte verstek moest laten gaan, Nick Bult.

Van het begin tot aan het eind heb ik genoten van heerlijke muziek, prachtige stemmen en een heerlijk sfeertje. Lekker meezingen, mee wiebelen op je stoel, mee klappen, heel hard genieten. Wat was dat lekker!

Tussendoor vonden we ook nog tijd om Lotte's kamer te verven. De vlinderkamer werd onder handen genomen. Op één muur werd antraciet grijs gesmeerd, op een ander brandweerauto rood en de rest wit. Het resultaat mocht er zijn, het is nu een stoere meiden kamer! Het eind resultaat zal Lotte binnenkort wel loggen.Donderdag was het oudjaarsdag en wederom stond er een afspraak in mijn agenda. Samen met Lotte reden we om even over 9 uur richting Nijmegen, want daar huisde Bianca en haar gezin op Centerparcs. De logeerpartij van Ilse en Lotte kon door weersomstandigheden niet door gaan, er was dus iets goed te maken. Met een tas vol zwemkleren reden we naar plaats van bestemming.

Bij aankomst belde ik Bianca die ons bij de receptie op kwam halen. We liepen naar hun huisje waar ik direct een rondleiding van Ilse kreeg. De sauna, slaapkamers, badkamer, ik kreeg het allemaal te zien. Rob, Kevin, Ilse en Lotte gingen naar één of ander speelhal, terwijl Bianca en ik dat ene leuke winkeltje opzochten waar o.a. Esprit kleding voor 50% afgeprijsd was. Daarna zijn we ook naar die hal gegaan waar we een bakkie gedaan hebben.

Hierna hebben we onze zwemspullen gepakt en zijn we met zijn allen naar het zwembad gegaan. Ik heb het aangedurfd om twee keer door de wildwaterbaan te gaan, jaja! We aten er een patatje, de kids waren constant in het water te vinden terwijl wij heerlijk op ons stoeltje zaten te kletsen en te kijken. Wij vermaakten ons prima en de kids ook!

Het was geloof ik half 6 toen Lot en ik de auto weer opzochten om naar huis te gaan. Het was glibberen en glijden naar de auto, gelukkig heb ik daarna geen last meer van de gladheid gehad. Onderweg bezochten we nog even de Mac om daarna de snelweg over te zoeven, uiteraard wel goed naar links en rechts kijken, want er was al genoeg mooi vuurwerk te zien.

Om 20 uur waren we thuis, ploften op de bank neer en genoten van een avondje met het gezin. We keken televisie, aten lekkere toastjes en zo ging de klok langzaam richting 12 uur. Na het nodige gezoen trokken de kids en Ries naar buiten om hun 'vuurwerk' aan te steken, terwijl ik bij de honden bleef. Het heeft zo zijn voordelen dat ze een dagje ouder worden, want ze hoorden het allemaal een stuk minder, hihi!

Toen alle sterretjes, trektouwtjes, poppers en weet ik wat nog meer op was, kwamen ze weer naar binnen. Dronken nog wat om daarna het bed op te zoeken. Het was een gezellige avond!

Het plan was om vanavond naar Oss te gaan om daar onze traditie Winterland voort te zetten, maar helaas... Daarstraks meldde Nath zich ziek, dus hebben Ine, Kelly, Isa en ik besloten om ons uitje uit te stellen. Beterschap lieve Nath! Wordt maar snel weer beter!!!

"Je loopt zomaar weg
zomaar weg zonder te knokken"