Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
In beweging
Sinds ik weer aan het werk ben, beweeg ik een stuk minder. Zo zit ik de meeste tijd van de dag voor mijn bureau en het enige wat dan veel beweegt zijn mijn vingers. Deed ik voorheen alles op de fiets, kreeg ik van mijn baas een autootje onder mijn kont, wat resulteerde dat mijn fiets verdomd weinig uit de schuur geweest is. Het is zo makkelijk om gelijk uit je werk wat boodschappen te halen. Praat ik het zo een beetje goed?

Mijn kleding verraadt dan ook dat ik toch wel een tikkeltje dikker geworden ben. Eten doe ik volgens mij niet veel anders, maar ik beweeg wel een stuk minder met een gewichtstoename als resultaat.Nu werk ik vijf dagen in de week, kom ik rond 16 uur thuis, check ik mijn mail, kook ik eten. Dan ben ik het zat, ik zie mezelf dan niet nog naar een sportschool gaan. Ik heb eerder een duur abonnement daar genomen, niet om te sporten, maar om hun te sponsoren...

Vorige week kreeg ik enorm last van mijn rug. Ik kon niet meer op of neer, potverdorie, wat deed dat pijn. Ik kon met mijn vinger de pijn aanwijzen. Vorige week vrijdag belde ik de fysio, maar ze was op cursus en haar collega zat bomvol. Ik moest het weekend door zien te komen. Zaterdags heb ik echt lopen janken van de pijn, heb zelfs de HAP voor raad gebeld.

Een warmtekussen en paracetemol, ibuprofen werden mijn vrienden tot ik maandag de fysio weer belde. Ik was gewoon op mijn werk, ze vroeg of ik in 5 minuten bij haar kon zijn. Dat ging natuurlijk niet lukken, dus we spraken af voor de dag erna.

Ze vertelde me dat er een ruggewervel scheef stond, dat veroorzaakte de pijn. Met flink geweld duwde ze 'm weer terug op zijn plek. Autsch! De dag erna leek het wel of er een tros kamelen over mijn rug gedenderd waren, alles voelde bont en blauw aan. Inmiddels is dat wel verdwenen, ik mag me dinsdag weer bij haar melden.

Ze vertelde doodleuk dat het goed voor mijn rug zou zijn als de spieren om mijn ruggewervel sterker zouden worden, sporten zou iets voor mij zijn... Braaf als ik kan zijn, startte ik iedere ochtend met sit ups. Ja, echt!

Voor de SInterkerst kochten we voor de kids een X-Box met een Kinect daarbij. Er zat een spel bij en voor Lotte nam ik er nog een dansspel bij. Sinds gisteren zijn Lotte en ik aan het dansen geslagen en tot Lotte's grote verbazing won ik een aantal keer van haar. Ha!

Ik heb me voorgenomen om na de feestdagen weer flink op mijn eten te letten en vooral met Lotte te blijven dansen met de X-Box. Tja.. je moet toch wat hè?


Onze kerstwens!
Luuk en Lotte op canvas
Gisteren kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeau waar ik enorm blij mee ben. Een poosje terug heeft Ries mooie foto's gemaakt van Luuk en Lotte voor dit doel. Dit bleef even liggen en nu is daar dan de canvas voor aan mijn paarse muur!

Ik heb er een foto van gemaakt. Zonder flits, anders veranderen de kleuren zo. Hopelijk krijg je er een goed beeld van zo.
Vrijdag 3 december 2010
Het is alweer ruim een week geleden dat ik een jaartje ouder werd. Er lag sneeuw, ik kan me geen verjaardag herinneren dat dat eerder zo was. Alleen in dat opzicht was het dus al een bijzonder dagje.

Al vroeg ging mijn wekker, want ik mocht ook dit jaar Sinterklaas die de school van Luuk en Lotte zou gaan bezoeken helpen met aankleden enzo. Toen dit klusje geklaard was, keek ik samen met collegamama's naar de aankomst. Altijd leuk! Toen dit gedaan was, mocht ik snel naar huis om een cd voor Lotte op te halen. Ze zou samen met haar vriendinnetje een dansje doen voor de Sint, maar was de muziek vergeten. Mama sjeest wel heen en weer.Direct erna speerde ik naar de supermarkt en haalde wat boodschappen. Thuis gekomen vond ik eigenlijk wel dat ik een kop thee verdiend had. Ik nam één slok toen mijn telefoon ging. School belde, ze hadden een probleempje... De man die onder de Sint zat heeft zelf al een baard, tja dan plakt een witte snor iets minder makkelijk. De snor zat niet meer op zijn plek, hihi! Ik liet de thee voor wat het was en reed met een noodgang weer naar school. Plakte de snor weer op zijn plek en keek bij Lot in de klas hoe die oude man daar ontvangen werd.

Zo vliegt een ochtend snel voorbij. Een ochtend waar ik eigenlijk meer had willen doen dan dat er uiteindelijk uit mijn handen kwam. 's Middags waren de kids gezellig vrij en al bijtijds stonden mijn vader en Marga op de stoep. Ik had net de stofzuiger in mijn handen. Marga nam 'm over zodat ik die mooie bos rozen in het water kon zetten.

Ondertussen stroomden de e-cards, smsjes, bloemen, echte kaartjen en zelfs een heliumballon per post binnen. (Dank, dank, dank!!) Ook de nodige afzeggingen jammer genoeg. Maar met dit weer en werkende mensen kan ik me dat voorstellen. Verwachtte ik een kamer vol, bleef dit uit. Helga en gezin kwamen ook nog even een bakkie doen. Gezellig!

Tijd voor het eten! Als je jarig bent, mag je zeggen wat je mag eten, hihi! Omdat het wellicht wat hectisch zou worden, had ik voor patat gekozen. Altijd lekker! (En makkelijk!)

De volgende dag zou Helga jarig zijn. Zo werd ik 41, zij zou 40 worden. Een dag die je niet zomaar overslaat vonden we. Helga huurde een zaaltje, uitnodigingen werden verstuurd, een dj geboekt en plannen gemaakt.Jammer genoeg zeiden er voor dit feest ook erg veel mensen af. Niet iedereen kwam van dichtbij en als je de vooruitzichten bekeek was het dan ook niet meer dan logisch. Ik vond het enorm sneu voor Helga, maar zoiets heb je niet in de hand. Ik zou die nacht zeker drie logéetjes krijgen, het werden er nul.

De kids gingen op het laatste moment toch mee en weet je.. We hebben er gewoon een hele gezellige avond van gemaakt. Helga had voor de gelegenheid ook Sinterklaas uitgenodigd en tja, als je jarig bent, dan weet je dat je de Sjaak bent. Het was een enorm leuke avond! Ik heb genoten!!

Shame!
Sommige nummers worden mooier naarmate je ze vaker hoort. Met Shame van Robbie Williams en Gary Barlow is dat zeker het geval. Wat een práchtig nummer is dat!! Genieten!!Mooi!


Gemaakt door Erik Degeling tijdens het bedanketentje voor de vrijwilligers van de fanclubdag 2010.

Jarig!
Vandaag is geen dag als alle anderen. Deze morgen moet ik me om half 8 al melden om de Sint iets ouder, behaarder te laten lijken en netjes in de kleding steken. Altijd weer een leuk klusje. Daarna kijk ik natuurlijk even naar de aankomst om daarna als een speer boodschappen te gaan doen.

Dan heb ik even tijd voor mezelf, waarschijnlijk niet lang, want om 12 uur zijn Luuk en Lotte uit van school. 's Middags hebben ze gezellig vrij. Als het goed is krijgen we dan visite, altijd gezellig!

Snel iets eten maken en opeten, optutten om daarna naar de veertigste verjaardag van Helga te gaan. Zaterdag is ze pas jarig, maar we vieren het een dagje eerder in een zaaltje. Gezelligheid alom! We gaan er een mooi feestje bouwen!

Een drukke dag, maar weet je wat het leukste is? Ik ben vandaag hartstikke jarig, haha!!Wist je dat...
... ik na de fanclubdag niet meer gelogd heb?

... ik het gevoel heb iets goed te moeten maken.

... het bedank etentje met Marco een geweldige avond was?

... er veel over gelogd is, maar nog lang niet genoeg?

... ik het heel erg naar mijn zin heb op mijn werk?

... het alweer december is?

... ik afgelopen vrijdag Ine's paarse muur bekeken heb?

... hij harstikke paars is?

... onvoorspelbaar een leuk spel is, zeker als je het met lieve mensen speelt?

... er sommige mensen akelig fanatiek zijn?

... ze daardoor soms een tikkeltje vals spelen?

... mijn vader en Marga eind volgende week al voor een paar maanden naar Spanje gaan?

... het belachelijk koud is buiten?

... Ries en ik afgelopen zondag naar de Mrs. Globe verkiezing waren?

... de dresscode gala was.

... ik het stiekem erg leuk vond om Ries weer eens in pak te zien?

... ik ogen te kort kwam, heerlijk mensen kijken!

... nog maar twee nachtjes moet slapen voor ik weer een jaar ouder wordt?

... ik nog een foto heb die ik absoluut nog met jullie moet delen!"Lijk je kompleet op jezelf te staan
Je bent niet alleen"