Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 bezoekers ;
en 3 gast bezoekers .
Zoeken
Kijken jullie ook...
Op oudjaarsavond naar Ik Hou Van Holland? Na deze promo kijk ik zeker!!Schade is beperkt
In mijn hoofd wist ik al helemaal wat voor een logje ik erover zou schrijven. Hoe oneerlijk het was en hoe de moeite die ik de afgelopen tijd ervoor gedaan heb, zomaar in het niet verdween. Dat het zo makkelijk was om in een korte tijd veel aan te komen, maar dat je er weken over doet om hetzelfde kwijt te raken. Zo'n verontwaardigd logje zeg maar...

Maar... toen ik vanmorgen op de weegschaal stond, moest ik goed kijken... Het was nog vroeg, maar het klopte echt. Ik was maar 3 ons aangekomen en dat nadat ik niets gelaten had met de kerst. Niks slanke producten, ik ben er gewoon vol voor gegaan.

Bijna zou ik zeggen... moet ik vaker doen, haha! Bijna hè...

Smullen met tapas
Een paar weken terug nodigde ik mijn zwager, schoonzus, neef (hij is groter dan zijn moeder!) en nichtje uit om tijdens de eerste kerstdag te komen eten. Ik brak mijn hoofd over wat ik op tafel zou gaan zetten. Je hebt toch met kinderen te maken, die zet je geen boeuf bourguignon, of andere ingewikkelde gerechten voor.

Zo kwam ik via Frederique op het idee om tapas te gaan maken. Ik surfde op de site van mijn vrienden van Smulweb en vond een flink aantal gerechtjes die me lekker leken. Dinsdag haalde ik meeste boodschappen al in huis en zo begon ik op donderdag al met de gerechtjes die ik eerder klaar kon maken.Met de hulp van Lotte draaide ik een aantal tapas in elkaar en op de eerste kerstdag de rest. Potverdorie, wat valt het dan weer tegen. Denk je genoeg tijd te hebben, wordt het toch nog een race tegen de klok.

Zo serveerde ik: kipkluifjes, zalm met krabsalade, filodeegtaartjes met ricotta, gehaktballetjes, focaccia met brie, gemarineerde champignons, paprikarolletjes met geitenkaas, kerstomaatjes met pittige kaasvulling, aardappeltjes met knoflook, varkensspiesjes, ei met knoflook en peterselie en garnalen met knoflook.

Het was sneller opgegeten dan gemaakt, dat was me al snel duidelijk. Ik heb gelukkig geen klachten gehoord, sterker... Ik kreeg een applausje! Schoonzus Christel verzorgde het toetje. Voor de kids een soort ijspoppetje en wij kregen een crêpe met een bolletje ijs erin, daaromheen warme vruchtjes met saus. Smullen!

De kids gingen al snel naar boven terwijl de mannen aan de pc gingen zetten wij de karaokeset aan. Lotte en Yentl zongen ook een moppie, maar toen ze door hadden dat ze de microfoons niet meer terug kregen, dropen ze ook af naar boven. Wij hadden dikke pret en zongen als nachtegalen... *kuch*

Om half 11 vertrokken ze weer naar Montfoort en de kids naar hun bed. Vanmorgen sliepen we lekker uit om een lekker relaxdaagje te hebben. Uiteraard mocht een uitgebreid ontbijt niet ontbreken en 's avonds gingen we gourmetten zoals half Nederland. Er werd Home Alone gekeken en zo is ook deze dag zomaar weer voorbij.

Morgen vieren we, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, derde kerstdag bij mijn schoonmoeder. We gaan het dobbelspel doen en er is een Chinees buffet besteld. Wel zo makkelijk, lekker en gezellig!

De aankomende week is Ries vrij, maar het staat al behoorlijk vol gepland. Zo gaan we Lotte's kamer verven, een dagje naar Bianca en gezin op Centerparcs en natuurlijk ook nog de nodige feest- en hoogtijdagen.

Nog even en we luiden 2009 uit, wat is het toch ongelofelijk hard gegaan! Maar weet je, ik heb enorm veel zin in 2010!! Want dat wordt mijn jaar, ik voel het!!

Eten met Helga
Een paar weken terug, op 3 december om precies te zijn, was ik jarig. Een grappig feitje is dat Helga dat zelfde deed, maar dan een dag later. Even ervoor zaten we op msn te bedenken wat we elkaar zouden geven. We zijn een stel verwende mensen, we wisten niets te bedenken, maar op een gegeven moment ging er een lampje boven mijn hoofd branden. Ik deelde het met Helga.

In een plaatselijk krantje had ik een advertentie zien staan van een restaurantje in Bergambacht met de naam Barolo. Deze boden een compleet diner aan voor ? 25,- p.p. Ik stelde voor om zo'n arrangementje aan haar te geven en ik meldde er gelijk bij wat ik dan graag zou willen hebben. Juist! Hetzelfde, haha!

Weken hielden we het menu bij en dachten telkens... nog even kijken wat ze volgende week te bieden hebben. Zo was het hoofdgerecht afgelopen week boerenkool... Lekker, maar niet in zo'n restaurant. Dus we besloten gisteren te gaan, maar er stond geen advertentie meer in de krant. Nou ja, we zouden wel zien.Toen we binnen kwamen keek de ober me verwachtingsvol aan, "Meijer?" vroeg hij. We voelden ons direct welkom en hij begeleidde ons naar een prachtig tafeltje direct aan de kerstboom. Hij vroeg direct of we te porren waren voor een glaasje prosecco, we stemden toe.

We kregen de kaart, maar vroegen aan de ober of we voor de aanbieding konden kiezen. Helaas... die aanbieding gold deze week niet. Jammer, dus we besloten in de kaart te gaan kijken, maar even later kwam ze weer terug. Ze had het met de kok overlegd en hij boodt ons aan toch de aanbieding te geven. Het voorgerecht zou iets met vlees zijn, het hoofdgerecht met vis. Helemaal goed!

Niet veel later proosten we terwijl ons een amuse aangeboden werd. Op een schaaltje lag een prikker met seranoham met een geroosterd cherrytomaatje en in het glaasje ernaast zat een Italiaans gekruide roomkaas met twee gemarineerde olijfjes erbij. Héérlijk!

Het voorgerecht was een salade met daarop kalfsfricandeau, kwarteleitjes met een truffeldressing. Het staat erg raar als je je bord aflikt, maar ik was er toe in staat! Ook van het hoofdgerecht smulden we, op een bedje van tagliatella, wortel en boontjes lag een stukje wit vis waar ik de naam van vergeten ben, dit vergezeld met een heerlijke romige saus maakte het compleet. Hoewel de patatjes ernaast ook lekker waren.

Met de excuses van de kok bracht de ober de laatste gang, het dessert. Hij verontschuldigde zich, want hij had eigenlijk teveel lekkers op het bord gelegd... Je hoorde ons niet klagen! Een bord vol verwennerijen;  bananenmouse met bolletjes granny smith, een bolletje walnotencrunch met honing, een bakje crême brullee en een bolletje karnemelk ijs met kaneel..... Potverdorie wat was dat smullen!!

Helga nam een kop koffie en ik thee om het geheel af te sluiten terwijl we bedachten dat we maar snel weer jarig moeten worden... Of nee, snel een andere reden zien te vinden om dit nog eens te doen!!

De beste wensen!
Van harte sjoelende Marco!
Lieve Marco,

Van harte gefeliciteerd met je 34ste verjaardag! Omgekeerd klinkt het veel leuker, vind je ook niet? Hihi!

Maak er een mooie dag van met de mensen om je heen die je lief zijn. Geniet van alles wat je toe komt!!Ik zag hoe je vanmorgen al sportief bezig was. Ook Marco sjoelend aan het werk zien?Liefs!
Gestalkt!
Ze zit op msn
Ze Twittert
Ze krabbelt
Ze mailt
Ze smst
Ze reageert in mijn gastenboek
En ze zit ook nog te Skip Boën.... Ik geloof never nooit dat ze daarmee gaat winnen, haha!!

Life and Cooking

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat ik mocht schitteren in Life and Cooking wat inmiddels Life 4 You heet. Ik had me in een verveelbui opgegeven voor het onderwerp: een Maatje Minder Morfose en daar werd ik warempel voor geselecteerd.

Ik moest naar Rotterdam komen waar ik een pakket van Slim Fast kreeg, waarmee je moest gaan afvallen in een aantal weken. Het was een enorm leuke ervaring, we mochten een paar keer naar de opnames komen, kregen een workshop met Rudolph van Veen en we werden na afloop zelfs getracteerd op een heerlijk dagje sauna in Scheveningen.

Tijdens het lijnen werd ik gebeld door Life and Cooking met de vraag of ik het leuk zou vinden als er een filmploeg bij me thuis zou komen om te filmen hoe het ging met het lijnen wat tijdens Life and Cooking uitgezonden zou worden. Ik moest wel even slikken, maar ik stemde toe.

Van de week zocht ik iets op mijn pc en zo kwam ik het filmpje weer tegen. Even terug in de tijd....Tja..
Stel... Je bent net op kraamvisite geweest en je zit in de auto om weer twee uur te rijden voordat je thuis bent. Je twittert wat, je slaapt wat, je smst met degene die naast je zit en... je maakt foto's.....Tegeltje


"Wees nou maar jezelf
Als je die nog kent"