Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 bezoekers ;
en 3 gast bezoekers .
Zoeken
Vuurwerk...
Doodeng vind ik het... Buiten knalt het ene rotje na de andere vuurpijl... Op het moment van schrijven probeert er een zwart harig beest onder mijn benen te kruipen. Het blonde exemplaar hier in huis is gelukkig minder angstig. Heeft het toch nog nut dat ze ouder en dover wordt...

Maar goed... doodeng dus... Mijn bloedjes lopen de hele dag al buiten. Geweldig vinden ze het om te zien hoe anderen dat vuurwerk in de brand steken. Alleen om snel te plassen (en zelfs dat ging vanmiddag even fout...) komen ze naar binnen, voor de rest hebben ze nergens tijd voor.

Ik hou mijn hart vast, want ik zie het al helemaal voor me dat één van de kids gillend thuiskomt met een zeer oog, een halve hand, of noem het... Ik ben volgens mij helemaal geen overbezorgde moeder, maar nu knijp ik 'm toch echt. Het gaat gewoon niet om ze constant aan de hand te houden en binnen houden is al helemaal geen optie...

Doen jullie vanavond ook voorzichtig met vuurwerk? Ik wens jullie in ieder geval toch een hele fijne en gezellige jaarwisseling!!X Marijke

Cleverland
Maanden geleden berichtte ik hier al over Cleverland. Die tip had ik ook niet van mezelf, want als ik geen mailtje van Helga had gekregen, dan had ik het ook niet geweten. Ik bestelde toen gelijk vier kaartjes voor 29 december om half 10 's morgens.

Cleverland is een initiatief van Teleac/NOT, de publieke omroep die educatieve televisie, internet en radio maakt. In studio 21 op het Mediapark te Hilversum werden we 's morgens verwacht. De wekker werd gezet en al op tijd zaten we fris en fruitig in de auto. We parkeerde onze auto op het parkeerdek en zagen dat het al best druk was.

We liepen naar de plek van bestemming waar al een flinke rij stond. Groene mannetjes met flitsende lampjes stonden met bordjes in hun handen ons de weg te wijzen. Ook kregen de kids een tasje in hun handen gedrukt met allerlei leuks. Een pen met een groen lampje erop en ook een heus paspoort. Daarin stond een plattegrond, maar ook lege bladzijdes met de naam van de hallen die er waren. Het was de bedoeling dat je in iedere hal een stempel zou halen en dat werd ook vol overgave gedaan. 
Gevalletje dode mus...
Vandaag is rood, de kleur van je lippen... komt er uit mijn mobiel, dus ik neem op:

Ik: met Marijke
Ja, goedemiddag met huppeldepup
Ik: goedenmiddag!
Ik bel om u te vertellen dat u iets gewonnen heeft.
Ik: dat is leuk!
Zeker mevrouw, u heeft onlangs meegedaan aan een enquete, klopt dat?
Ik: geen idee, dat zou kunnen.
Oké, het zou iets langer geleden kunnen zijn, maar daarmee heeft u een sudokupakket gewonnen twv 30 euro!
Ik: dat is leuk zeg!
Ja hè, ik moet u daarvoor alleen nog twee vragen stellen
Ik: ga je gang!
Bent u ouder dan 18?
Ik: jazeker!
Wilt u de portokosten van 4,95 voor uw rekening nemen?
Ik: nee...
Oh oké, nou dan houdt het op...
Ik: prima, tot ziens!
Dag!

Tja... wat zal ik daar nou eens over zeggen... Ik vind dit soort dingen zo suf! Vind je ook niet?

X Marijke

ADHD?
Vandaag stond er weer een afspraak bij het GGZ in de agenda. Voor de tweede keer mocht ik op visite komen bij de arts. Luuk hoefde niet mee te komen, ze wilde alleen met mij en eventueel Ries spreken. Nu hebben we nog vakantie en het leek me leuk om daarna Gouda nog even in te gaan, dus het hele spul ging mee.

Luuk en Lotte mochten in een kamer spelen zodat Ries en ik rustig met de arts konden praten. Ze vroeg ons weer het hemd van het lijf. Niet alleen over Luuk, maar ook over onze achtergronden enzo. Luuk kwam één keer tussendoor bij ons binnen, na netjes te hebben aangeklopt, hihi! Met een grote grijns vroeg hij of hij chocomel mocht pakken voor zichzelf en zijn zusje. Nou, dat mocht natuurlijk wel!

Na afloop van het gesprek vroeg ik haar of ze al een beeld had kunnen vormen en wat nu verder de bedoeling is. Ze gaf aan dat ze wel een idee had, dit legde ze uit. Ze dacht aan ADHD, maar dan niet met een grote H van de hyperactiviteit. Ook weer geen ADD, want dat zijn over het algemeen zeer dromerige kinderen. Eigenlijk hangt Luuk daar een beetje tussenin dacht ze.

Ze geeft zeker nog geen stempel, want het verslag wat de dokter de vorige keer heeft gemaakt na het gesprek cq. onderzoek met Luuk en het verslag wat zij nu van onze gesprekken gaat maken gaan 9 januari besproken worden met het hele team. Van daaruit krijg ik een belletje om dan weer een dubbele afspraak te maken. Zo'n zelfde afspraak als de vorige keer. Een dokter voor Luuk en een dokter voor mij.

Ik vroeg haar of ze al een beeld kon geven wat dan eventueel het behandelplan zou zijn. Ze gaf meteen het woord medicijnen, Ritalin aan. Ook cursussen voor Luuk, maar ook voor ons behoren tot de mogelijkheden. Ik heb aangegeven dat ik wat sceptisch tegenover Ritalin sta, ik heb nogal wat negativiteit rond dat medicijn gehoord... Ik wil me nog eens goed in die materie verdiepen en hopelijk wat meningen en ervaringen van jullie horen.

Toen het gesprek klaar was liepen we naar de kamer waar Luuk en Lotte aan het spelen waren. De dokter was helemaal verbaasd hoe lief ze samen waren geweest. Ik riep al gekscherend dat ik me afvroeg wat daar nou eigenlijk deden, haha! 

Ik ben wel zéér benieuwd hoe dit verder gaat lopen terwijl ik ondertussen me in ga lezen over Ritalin en eventuele andere mogelijkheden. Uiteraard hoor ik graag ook wat jullie er van vinden.

Wordt vervolgd!

X Marijke

Er was eens...
Een dino en een varken...

Zojuist kreeg ik een filmpje van mijn collega Angelique gestuurd. Ik lag helemaal in een deuk en de tweede keer nog meer. Volgens mij is er geen betere manier om de kerstdagen af te sluiten door eens flink te lachen... Ik hoop dat je 'm net zo leuk vindt als ik!X Marijke

Sabine en Idols!
De vorige keer dat ik bij mijn vriendin Sabine was, nam ik me heilig voor snel weer terug te gaan. Toch duurde het zowat een half jaar voordat ik weer in Zwijndrecht was, en dat was gisteren! Samen met Lotte reed ik door het prachtige landschap. Echt, ik kreeg een brok in mijn keel, zo mooi was de natuur! Ik had het gevoel dat ik door een ansichtkaart reed. Ik zag dat mensen hun auto aan de kant gezet hadden om een foto ervan te schieten. Echt waanzinnig mooi!

Dit was dus geen vervelend ritje, want ik heb alleen maar zitten genieten! We werden begroet door de dames Nova en Jasmijn. Ook hond Baloe was blij ons te zien, gevolgd door een heerlijke knuffel van Sabine.
Mijn beste wensen!
Hieperdepiep!
Vanmorgen om 7.26 uur kreeg ik al een smsje met de tekst: Gefeliciteerd met je Marco he!! Fijne dag xxx Ik moest vreselijk lachen, mijn collega was gewoon al grappig op de vroege morgen!

Ze had wel gelijk, want als er iemand vandaag hartstikke jarig is, dan is Marco het wel! Gewoon de hele dag ook hè! Ik heb al veel logjes gezien waarin Marco gefeliciteerd wordt, maar ik vind dat er best nog wel eentje bij kan en nu kan ik ongegeneerd weer een leuke foto plaatsen van Marco en mij!!

Lieve Marco,

Van harte gefeliciteerd met je 41ste verjaardag! Er ligt een lekker wit wijntje in de koelkast lekker op temperatuur te komen, daar drink ik straks een lekker glaasje van, of twee... of drie... In ieder geval op jou!!

Proost!!


Dikke kus!
X Marijke

Mijn brokkenpiloot
Vanmorgen mochten we een uurtje later op school zijn ivm de kerstviering van gisteravond. Dat was voor mijn kids geen overbodige luxe, want Luuk werd vanmorgen om 8 uur pas wakker en Lotte een half uurtje later. Dat was ff lekker!

We deden met zijn allen wat we doen moesten, alleen dan eventjes later dan gewoon. Ik moest om 10 uur werken, dus het kwam allemaal prima uit. Om kwart over 9 stonden we klaar om te vertrekken. De fietsen waren uit de schuur gepakt, ik reed de tuindeur uit, Luuk fietste erachteraan, maar... nam de bocht een tikkeltje te scherp. BOEM! Daar lag hij op de grond met de fiets op zich. 

Hij gilde het uit! Maar dat verbaast me niet zo, dat doet Luuk al snel als hij pijn heeft. Dus ik riep dat hij op moest gaan staan, want we moesten naar school. Ik gaf 'm een hand om hem te helpen. Toen trok hij zijn broekspijp omhoog en Lotte riep: BLOED!!! Een flinke straal bloed liep zo zijn sok in.
Kinderfysiotherapeut
Vorige week kreeg ik het advies van de GGZ om met Luuk naar een kinderfysiotherapeut te gaan omdat Luuk zijn fijne motoriek niet is wat het zou moeten zijn. Tegenwoordig zijn daar geen verwijsbrieven meer voor nodig, vandaar dat ik zo zelf een afspraak kon maken en... dat was vanmiddag!

Om half 3 moesten we er wezen, dus rond kwart over 2 sprongen we op de fiets. Tijdens ieder ritje roep ik altijd: "Luuk, niet zo rakelings langs de auto's!" maar... Luuk rijdt nog steeds altijd vlak langs die vierwielers. Vandaag ging het bijna fout.

We reden door de straat waar allemaal auto's geparkeerd stonden, achter die auto's stond een gezin te praten. Een kind die volgens mij nog niet zo lang kon lopen, liep zo de straat op, op een haar na had Luuk dat mannetje onder de fiets. We schrokken ons helemaal dood! Mijn hart zat in mijn keel!

Gelukkig was er niets met dat ventje aan de hand, hij stond alleen een beetje verbaasd te kijken en zijn vader dom te grijnzen... 

Niet veel later waren we bij de fysio. Dat ging allemaal prima, het was vooral veel praten en uitleggen, 9 januari hebben we de volgende afspraak waar ze Luuk helemaal gaat testen. Hopelijk wordt hij er goed geholpen!

Op de terugweg, jawel, reed Luuk gewoon weer rakelings langs de auto's...

*zucht*

X Marijke

"Hoe vaak ben ik niet bijna bij je weg gegaan
Of jij bij mij!"