Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Beste wensen
Wij willen iedereen een heel gezellig uiteinde en vooral een heerlijk, gezellig, warm, liefdevol, gezond, logvol, mooi, borsatorijk 2005 toewensen!!
 
X Richard, Marijke, Luuk en Lotte
Dordrecht :-)
De kids hebben vakantie, Richard is vrij, ik heb mijn kans waargenomen om een dagje met een vriendin te stadten. Mijn lieve vriendin Sabine woont sinds kort samen met Robert in Zwijndrecht, het werd hoog tijd dat ik daar eens een kijkje ging nemen.
 
Om even over 10 uur ben ik in de auto gestapt en naar Zwijncity gereden. Na een klein misverstandje met mezelf ben ik er heelhuids aangekomen. Ik had voor hun hond Balou, een hele lieve Rottweiler, een groot bot meegenomen. Toen Sabine de deur open deed begroette ook Balou me enthousiast. Ze werd alleen nog enthousiaster toen ze rook wat er in het tasje zat wat ik bij me had. Ik haalde het bot met de rode strik eromheen uit het tasje en gaf hem aan Balou. Zo blij als een kind rende ze de kamer in en liet hem aan iedereen zien. Sabine neemt meestal ook wat mee voor mijn kids als ze komt, dat heb ik dus ook gedaan
 
Na een lekkere kop thee en uiteraard een bezichtiging van hun mooie huisje zijn we naar het stadje gelopen. We zijn met het pontje gegaan, grappig joh! Het is niet zo'n grote 'autopont' als die wij hier in Schoonhoven hebben, maar een passagiersboot, heel handig!
 
In Dordrecht aangekomen moesten we een stukje lopen om bij de winkels te komen, het was voor mij de eerste keer dat ik in Dordrecht was. En dan kijk je toch anders naar een stadje dan als je er al tig keer geweest bent. Gelukkig had ik mijn camera in mijn tas gestopt en heb ik wat (al zeg ik het zelf) mooie plaatjes geschoten. Op een gegeven moment stonden we op een brug en Sabine zei: 'hee kijk daar, drie zwanen!' Het waren nog jonge zwanen, want ze hadden nog niet helemaal hun goede kleurtje, maar braaf waren ze wel. Ik vroeg lief of ze even voor me wilden poseren en daar kwamen ze al aangezwommen, hihi, en ze vertrokken ook braaf weer toen ik zei dat ik klaar was met fotograferen.
 
Toen zijn we toch maar lekker gaan shoppen. Winkel in, winkel uit, je kent het wel. Erg leuke bezigheid vind ik altijd  Zeker als de uitverkoop net in volle gang is! Bij de Free Record Shop heb ik de nieuwe cd van Bløf gekocht en bij The Sting een mooie trui voor Ries, een zwart vest en een zwart shirt voor mij. Het mag wel uniek genoemd worden dat ik helemaal niets voor Luuk en Lotte heb gekocht... Tussendoor hebben we een gezellig eetcafé opgezocht, waar we heerlijk hebben geluncht.
 
Moe maar voldaan zijn we weer terug naar dat leuke pontje gelopen welke ons weer naar Zwijndrecht bracht. Daar hebben we nog een lekker koud colaatje gedronken en hebben we nog even zitten kletsen. Waar zo'n gesprekje al niet goed voor is, hihi! We hadden het over een X-box en ik vertelde dat Richard zo'n ding graag wilde hebben, voor de kids natuurlijk...  Robert vertelde toen dat hij nog een Playstation 1 in de kast heeft staan waar hij niets meer mee doet, omdat hij versie 2 inmiddels in zijn bezit heeft. Ik mocht hem gratis en voor niets mee naar huis nemen, wat een lieverd hè!! Terwijl ik dit verslagje zit te typen heeft Ries hem al aangesloten en hij zit al heerlijk te spelen, hihi!
 
Sabine, ik vond het heel gezellig en ik vind het leuk je volgende week weer te zien!!
 
X Marijke
Leuk!! Sneeuw........
Het sneeuwt mam, gaan we naar buiten?Dit is leuk mam!!Mam.. sneeuw is toch wit??Mam, ik zie geen sneeuw...Mag ik weer naar huis mam?
 
Hou je muis boven de foto's en lees de beschrijving.
 
X Marijke
De kerst
Lotte, Raquel en LuukTweede kerstdag, 10 voor 12 's avonds... de kerst is al weer bijna voorbij, maar dat het gezellige dagen waren staat buiten kijf! En dat hoort toch ook zo te zijn met kerst?
 
Ine en ikDe eerste kerstdag zijn we rustig aan begonnen. Al een paar dagen lagen er kadootjes onder de kerstboom. Grappig om te zien is hoe mijn twee kinderen zo verschillend zijn. Lotte had die kadootjes wel zien liggen en dat vond ze ook wel leuk, maar ik had gezegd dat ze er alleen maar naar mocht kijken en zeker nog niet open mocht maken. Prima, dat deed ze dan ook niet, ze hoorde het vanzelf wel. Luuk darentegen... hij telde de nachten waarop hij die kadootjes eindelijk uit mocht gaan pakken, hij had ze gevoeld, geroken en weet ik niet meer ;-) Eindelijk mocht hij het deze morgen uitpakken. Ik had 3 kadootjes voor Lot, 3 voor Luuk en 2 voor Ries. Ik geloof dat ze alledrie erg blij met hun kadootjes waren :-)
 
Richard en RamonWe zijn lekker tot laat in pyjama blijven lopen en na het ontbijt hebben we ons onder de douche gezet en onze nette kleren aangetrokken. Lotte wilde ook helemaal mooi gemaakt, dus de mouse moest in haar haartjes en de fohn moest erop gezet worden. De finishing touch was toch wel de roze lipgloss ;-) Daarna zijn we in de auto gestapt en richting Montfoort gereden om een bakkie te gaan halen bij Richard zijn ouders. Richard zijn oma is er dan ook altijd en wij vinden het altijd wel leuk om haar weer even te zien.
 
Ine, Luuk, ik en LotteBij thuiskomst ben ik alles klaar gaan zetten voor het gourmetten. Gezellig met zijn viertjes hebben we gesmuld van het vlees en alles erom heen. Het is een genot om te zien hoe Luuk daarvan smult, och wat kan hij lekker eten zeg! Ik zei al eerder dat mijn kids best wel verschillend zijn... hoe goed Luuk eet, zo slecht eet Lotte... Zij heeft zich tegoed gedaan aan de stokbrood met pindasaus, erg lekker ook ;-)
 
Lotte met de roze armbandTweede kerstdag had ik met Ine afgesproken, ze hadden wat probleempjes met de puters en op deze manier konden we het nuttige met het aangename verenigen. Na een overheerlijke kop soep (waarvan Luuk er twee genuttigd heeft ;-)) zijn Ine en ik met een glas champagne gezellig op de bank geploft, Luuk, Lotte en Raquel film gaan kijken met af en toe een pauze ertussen en Richard en Ramon voor de computer gaan zitten. Zo was iedereen zoet en hebben we ons heerlijk vermaakt.
 
Dat Lotte gek is op roze was Raquel niet ontgaan heeft haar dan ook een prachtige roze armband gegeven. Ik vond het enorm leuk om te zien hoe 3 'kids' in zulke verschillende leeftijden zo leuk met elkaar op kunnen trekken. Top! Ook de mannen konden het goed met elkaar vinden, dat is prettig als je het nog es wilt herhalen ;-) Ik heb een aantal foto's toegevoegd, daar kan je aardig de sfeer op proeven.
 
X Marijke
 
Lotte met chips op schootIne en MarijkeSpelletje spelen
Fijne kerstdagen...

Life and Cooking-verslag
Samen met Frederique ben ik gisteren voor de tweede keer naar Life and Cooking geweest. Dit keer was het niet live, dus ik kan 2 januari heerlijk naar mezelf gaan zitten kijken ;-)
 
Frederique ken ik al aardig wat jaartjes, we hebben samen op de gym gezeten (vroeguh...) en ook zaten we in dezelfde klas op de MAVO. Daarna ben ik haar uit het oog verloren. Maar toen Luuk naar de basisschool ging, bleek dat haar zoon in dezelfde klas zat. En zo zie ik Frederique bijna iedere dag bij het schoolhek. Grappig hé!
 
Zo gezegd zijn we gisteren samen op stap gegaan naar het Mediapark in Hilversum waar L&C opgenomen werd. Normaal gesproken is het een live programma, maar de uitzending van de tweede kerstdag en 2 januari zijn dus opgenomen.
 
Voordat we de studio inmochten werden we ontvangen in een soort kantine waar we thee of koffie kregen met daarbij een overheerlijk plakje cake. Van Selma had ik de vorige keer geleerd waar ik moest gaan zitten om als één van de eerste de studio in te mogen, dus die plekken zochten we weer op. Naast ons zat een jongen van, ik schat een jaar of 17 à 18. Hij was alleen, ik vind het dan wel grappig om zo'n jongen aan te spreken en hem te vragen of hij vaker naar L&C komt enzo. Dat viel wel mee zei hij... hij was het vorige seizoen maar 15 keer geweest... We zaten een beetje te praten en op een gegeven moment zei die jongen u tegen deze mevrouw........... ik word oud.......
 
Maar goed, het werd tijd om naar binnen te gaan en we vonden een plekje wederom op de eerste rij. Louis warme het publiek op en dat deed ie op een leuke manier vond ik. Op een gegeven moment heb ik hem toch maar verteld dat zijn gulp open stond ;-)
 
De uitzending zelf moet je zelf maar bekijken, daar ga ik niet veel over zeggen. Alleen het laatste item, daar wil ik nog wel wat over kwijt, want dat heeft enorm veel indruk op me gemaakt. Ik heb zijn achternaam niet onthouden, maar wel dat hij Robbert heet. Hetgene wat hij doet is een klein beetje te vergelijken met Char, alleen kan hij foto's maken van de 'verschijningen' die hij ziet, entiteiten. Op een gegeven moment deed hij een reading met een mevrouw in het publiek. Echt bizar hoe hij de spijker direct op zijn kop sloeg.
 
Een poosje terug was ik bij Martijn en heb daar Tineke, de vrouw van Marc (Breda) ontmoet. We hebben toen ook over dit soort dingen zitten praten en zij had een man ontmoet die dit ook kon en volgens mij is het dezelfde man. Marc, als je dit leest, vraag het es aan Tineke ajb?
 
Het was dus echt een hele bijzondere uitzending, eentje die je naar mijn idee zeker niet mag missen, als je dit soort dingen interessant vind tenminste. Toen de opname afgelopen was zijn Frederique en ik richting auto gegaan. Van alle kookluchten die Rudolph verspreidde hadden we best trek gekregen en we besloten dan ook om een restaurantje op te zoeken. Het werd het La Place restaurant vlak bij de snelweg. Daar hebben Frederique en ik heerlijk gegeten en vooral ook er flink op los gekletst. Gek hoor, iedereen was ineens weg en we waren nog de enige die er nog zaten... Op een gegeven moment vroeg iemand van de bediening of we misschien nog koffie ofzo wilden, anders kon ze de machine schoon gaan maken... Niet lang daarna zijn we opgestapt. Ik zei nog doodleuk tegen Frederique dat ze pas om 21.00 dichtgingen... Ik besefte niet helemaal dat het inmiddels al 9 uur was, hihi!
 
Frederique, ik vond het enorm gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!!
 
X Marijke
 
 
Gaatjes...

 
 
 
'Mam, mag ik gaatjes in mijn oren? Dan kan jij roze oorbellen voor me kopen...'
 
Dat moet nog 3 jaar worden...
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Strakkies rond half 3 word ik opgehaald door Frederique, dan gaan we samen naar Life and Cooking!!! Leuk leuk leuk!! Normaal gesproken wordt dit programma altijd live uitgezonden, maar voor de tweede kerstdag en nieuwjaarsdag doen ze dat niet. Uiteraard willen Carlo en Irene dan ook lekker thuis bij hun familie zijn, maar ik denk dat het ook vrij lastig is om gasten te krijgen, laat staan om de zaal vol publiek te krijgen. Dus vandaag dat vanmiddag de opnames zijn voor nieuwjaarsdag.
 
Een poosje geleden ben ik samen met Selma al eens bij L&C geweest en ik voel me zeker een bevoorrecht mens dat ik nog een keertje mag. Uiteraard krijgen jullie verslag van deze middag!!
 
X Marijke
Er is er één jarig!
MarcoLuuk heeft de hebbelijke eigenschap om 's morgens vroeg erg vrolijk te zijn. Ik heb geen ochtendhumeur, maar vrolijk zijn gaat me wel erg ver. De kreukels moeten eerst nog even recht gestreken worden
 
Zogezegd heeft Luuk daar absoluut geen last van. Zo ook vanmorgen. Zingend en fluitend liep hij door de kamer... En op een gegeven moment verliet het Lang zal ze leven zijn mond. 'Sjonge,' vroeg ik hem, 'waarom ben je in vredesnaam zo vrolijk...' Hij was gewoon blij zei hij, want een vriendinnetje uit de klas was gisteren jarig.
 
We hadden de jas al aan en liepen naar buiten terwijl ik hem vroeg of hij wist wie er vandaag jarig is. 'Nee, geen idee' was zijn reaktie. 'Nou Luuk, Marco Borsato is vandaag jarig' 'Oh mam' wist Luuk me droog te vertellen, 'gaan we er vanmiddag naar toe dan?' 'Uh, nee Luuk' zei ik iets teleurgesteld... 'Waarom niet mam?' was zijn reaktie. Tja wat zeg je dan. 'Als iedereen naar Marco zijn verjaardag gaat die hem lief vind, vrees ik dat hij een erg druk partijtje gaat krijgen, Luuk' was mijn reaktie waarop Luuk weer reageerde met: 'jammer.' En daar had ie nou es groot gelijk in!
 
Gefeliciteerd Marco!!
 
X Marijke
Vrolijk...
Gisteravond heb ik mijn logje onder handen genomen en een andere kleur aangemeten. Ik vind het zo wel fris en doet me even de regen van buiten vergeten :-)
 
Zeg nou zelf, als je hier geweest ben, word je toch gelijk vrolijk ;-)
 
XxX Marijke
Nieuw haar...
Heerlijk vind ik dat gefrut aan mijn haar, daar kan ik wel aan wennen! Zojuist ben ik bij de kapper geweest en heb mezelf maar eens verwend.
 
Ik zat te dubben of ik mijn lang gespaarde pony weer kort zou knippen, maar ik heb op het laatste moment besloten om dat toch maar niet te doen. Ik vond het toch zonde.
 
Een donkere basiskleur met daar overheen hightlights, en ik moet zeggen, ik vind het eindresultaat wel mooi geworden.
 
De foto is niet geweldig van mezelf, ik ga em vast niet inlijsten, maar het idee van mijn haar kan je er wel op zien en daar is ie voor bedoeld ;-)
 
Luuk en Lotte lagen al op bed toen ik thuiskwam, maar ze sliepen nog niet. Ik had de sleutel nog niet in het slot gestoken of er werd al van boven gevraagd of ik even naar boven wilde komen. Tuurlijk wilde ik dat. Bovenaan de trap kreeg ik al een dikke kroel van Luuk en hij bekeek me es aan alle kanten. Met de woorden: 'Mam, wat ben je mooi!' en 'Mam, heb je nieuw haar?' heb ik hem weer in zijn bed gelegd. Ook Lotte moest het allemaal eens bekijken en ook bij haar is het goedgekeurd :-)
 
X Marijke
"Je bent een wonder voor me
Denk ik, terwijl een doorn mijn vinger prikt"