Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 bezoekers ;
en 3 gast bezoekers .
Zoeken
Effe...
En dan denk je nog heel stoer: "dat doe ik effe..." Dinsdag had ik al een bus verf gehaald, zo ook een kwast met de gedachte dat ik donderdag vrij was en dan wel effe die klus zou klaren. Nu ik kan je zeggen, dat is ook wel gelukt, maar alleen dat effe ging niet helemaal op.

Ik ben er gewoon de hele dag mee bezig geweest, haha! Drie van die lullige muurtjes... Maar ik moet er dan wel bijvertellen dat ik de kids naar en van school gehaald heb, een boterham met ze heb gegeten, dat houdt natuurlijk allemaal op hè. Plus dat verven niet echt mijn dagelijkse bezigheid is, ik op een gegeven moment mijn schouder en mijn arm amper meer voelde, hihi!

Maarrrrr... het resultaat is mooi!! Ik ben onwijs blij met mijn bruine wc'tje. En weet je wat nog het allerleukste is.... Die canvas van Marco staat er zo prachtig!!!X Marijke

Wereldse gerechten!
Iedere dag weer moet er wat verzonnen worden wat we op tafel gaan zetten. Natuurlijk moet het lekker zijn, maar als het enigszins kan ook nog een tikkeltje gezond. 

Ik ben degene die dat moet bedenken én maken, want mijn wederhelft kookt nagenoeg nooit. Nou ja... bijna nooit, hihi! Hij maakt wel eens shoarma, bakt wel eens een ei en pannenkoeken kan hij ook heel goed maken.

Als het aan Luuk ligt, dan kook ik iedere dag iets aparts, iets bijzonders en het liefst nog iets wat hij nog nooit gegeten heeft ook. Als ik Lotte laat beslissen wat er op tafel komt, dan zijn de mogelijkheden klein. Patat, pannenkoeken of aardappels met een gehaktbal en bloemkool, boontjes of spruitjes (ja echt!).

Ik ben geen type die uren in de keuken gaat staan, als het even kan dan moet het snel klaar zijn en erg lekker zijn. Daarom gebruik ik heel graag de Wereldgerechten van Knorr. Nee, ik heb geen aandelen, maar ik ben gewoon erg enthousiast over die maaltijden. Op de website van Knorr telde ik dat er maarliefst 24 soorten zijn. Volgens mij heb ik ze nagenoeg allemaal een keer geprobeerd.


Van de week heb ik de Risotto voor het eerst gemaakt. Met slechts kipfilet, een courgette, een bakje champignons toverde ik in een korte tijd een zeer smakelijke maaltijd op tafel. Naar Lotte kijk ik niet, want zelfs als ze het een klein beetje lekker vind geeft ze dat nog niet toe, hihi, maar Luuk, Ries en ik hebben zitten smullen.

Wat zullen we morgen weer eens eten?

X Marijke

Wist je dat...
 • het de hoogste tijd is om weer eens een logje te schrijven!
 • ik het best wel een beetje boel druk heb met van alles en nog wat.
 • ik van de week een doosje Nicotinel vond?
 • Ries stiekem aan het stoppen met roken is.
 • ik dat onwijs knap vind en stiekem wel heel erg blij en trots ben.
 • Luuk en Lotte hun eerste rapport gekregen hebben en ik ook op hun apetrots ben?
 • Lotte vannacht een akelige droom had en ik haar lekker heb laten slapen vanmorgen.
 • ze net wakker wordt.
 • ze nu nog even zappend voor de tv ligt met een boterham.
 • ik haar zo eens even onder de douche poot om daarna ook naar school te brengen.
 • ik alweer bijna een half jaar bij de HEMA werk.
 • we enorme lol hebben met collega's onder elkaar.
 • ik steeds meer lol in Hyves krijg.
 • ik nu zelfs ook begrijp hoe je kan mailen via Hyves, hihi! 
 • we 11 december bij GGZ terecht kunnen en Luuk dan de molen in gaat.
 • ik dat vreselijk spannend vind!
 • Lotte helemaal into schrijven is.
 • ik bij iedere letters die ze ziet moet vertellen welke letters het zijn
 • ze hele bladen volschrijft.
 • ik nu net de tweede guardian angel binnen krijg.
 • het nu helemaal goed gaat komen vandaag!

Fijne dag allemaal!!!

X Marijke

Smeltgevaar!
Vorige week kregen we bij de Plus een soort kleurplaat in onze handen gedrukt. Toen we thuis kwamen keken we er eens beter naar en zagen we wat de bedoeling ervan was. Bovenaan stond: Sinterklaas heeft jouw hulp nodig! Dat spreekt natuurlijk al aan. Vervolgens las ik:

Stap 1: Hang deze wensposter op. Na een nacht schoenen vullen, belt Ontbijt Piet aan bij een huis waar de wensposter hangt. Wil je dat Ontbijt Piet bij jou langs komt? Kleur de wensposter mooi in en hang 'm voor het raam!

Stap 2: Geef je droomwens door. Wil jij met de brandweerauto naar school? Wil je optreden op het schoolplein? Of is er iets anders wat je heel graag wilt doen? Geef jouw droomwens door op www.nickelodeon.nl/ontbijtpiet

Stap 3: Maak een gezond ontbijt klaar. Heb jij het geluk dat Ontbijt Piet bij jou aanbelt? Maak dan een gezond ontbijt voor hem klaar. Bijvoorbeeld bruine boterhammen met kaas en een banaan. Als beloning laat Ontbijt Piet jouw droomwens uitkomen.

Lotte was direct enthousiast, Luuk iets minder, hij vind kleuren niet zo leuk, maar Lot pakte direct haar doos met viltstiften en ging driftig kleuren. Niet veel later hing die poster in haar slaapkamer voor het raam te pronken. Ik zei tegen haar dat ze dan nog wel een droomwens door moest geven. Daar wilde ze toch even over nadenken dacht ze. Twee dagen later kwam ze naar me toe, ze wist haar wens. Ik was uiteraard één en al oor! "Mam, mijn wens is dat de Zwarte Pieten beter naar Sinterklaas gaan luisteren..."

Ben ik potverdorie weer een stukje verder gesmolten......... *zucht*

X Marijke

Wat een verdriet!
Luuk heeft 's morgens altijd ontzettend haast. Hij wil niets, maar dan ook niets missen. Hij mag van mij om 7 uur de tv aanzetten tot half 8, dan gaan we aankleden, tandenpoetsen en meer van dat soort dingen, u kent ze wel. Meestal zet hij heel snel de tv weer aan als hij beneden is, want "die serie... dat is toch echt wel een nieuwe aflevering hoor mam!" Yeah right...

Vanmorgen was de reden anders, hij had gruwelijk veel haast, want hij had gisteravond een logje online gezet en natuurlijk moest er gekeken worden of er nog reacties geplaatst waren. Tot zijn grote geluk waren die er, dat had ik gisteravond al gezien. 

Ik hielp Lotte boven nog even met haar knoopjes en ook mijn tanden werden gepoetst. Toen ik helemaal klaar was en Lotte nog even aanspoorde om toch echt even op te gaan schieten, liep ik naar beneden en zag een betraande Luuk.

Natuurlijk schrok ik en vroeg wat er aan de hand was. "Je had nog zo gezegd dat ik het niet moest doen, maar ik heb niet geluisterd..." kwam er met horten en stoten uit. Ik keek al in het rond, maar zag niet alarmerends... "Wat heb je gedaan dan Luuk?" vroeg ik enigszins ongerust. "Ik... ik... ik heb een reactie gegeven op iemand op mijn logje, en.. en.. en... jij stond nog ingelogd... *snik*...."

Een zucht van opluchting volgde... Was dat alles... Pfffff.... De ergste dingen vreet hij uit zonder ook maar een traan te laten en nu was hij alleen maar verkeerd ingelogd... Het leven is hard voor een moederhart, haha! En dat rijmt!!

X Marijke

Eindejaarsstokje

Wat wil je nog doen voor 2008(!!)? of wat is je grootste doel voor 2008?

Ik zou heel graag nog een kilo of vijf kwijt raken. Ik doe mijn best, maar heb er geen haast mee... Hoewel ik natuurlijk wel blij zal zijn als ik het kwijt ben.

Wat voor type blogger ben jij?

Ik probeer wel regelmatig te loggen. Eigenlijk is het een soort dagboek voor mij, ook iets voor mijn kids om nog eens terug te lezen. Ik doe het dus voor mezelf, maar het is natuurlijk wel heel erg leuk om reacties te krijgen!!

Wat verwacht je van het Borsato Jaar 2008?

Ik laat me verrassen! Marco heeft gezegd dat het een mooi Borsatojaar gaat worden, dus ik ben zeer benieuwd!! Kom maar op Marco!! Ik kan niet wachten!!! Hihi!

Wat wil je zeker nog meemaken met Marco?

Uhm... Ik heb ondertussen best al het één en ander meegemaakt met Marco. En eigenlijk is alles heel erg leuk geweest, dus wat dat betreft ben ik niet zo veeleisend. Is Marco er en ik ook, dan ben ik al blij, haha!

Wie is (naast Marco) je grootste idool/zanger(es)?

Uhm... die heb ik niet geloof ik... Ik vind best veel muziek leuk, hier staat eigenlijk altijd de radio wel aan. Maar echt een favoriet naast Marco heb ik niet.

Wie is je grote voorbeeld?

Het wordt saai, maar ik heb geen groot voorbeeld. Ik heb lieve vriendinnetjes om me heen waar ik nog dagelijks van leer. Maar ook van mijn kinderen word ik iedere dag wijzer. Dus geen groot voorbeeld, maar leren doe ik iedere dag!

Hoe vaak kijk je of je reacties/bezoekers hebt op je blog?

Als ik thuis ben, dan kijk ik heel vaak. De pc staat hier in huis, dus als ik even langsloop, dan kijk ik natuurlijk wel even. Als ik aan het werk ben, natuurlijk niet, dan kan ik pas kijken als ik thuis ben.

Wat is je mooiste Marco CLIP?

Ik vind Rood wel heel goed gelukt eigenlijk!

Vindt je het eigenlijk wel leuk om een stokje te krijgen?

Ja hoor, ik vind het wel grappig.

Heb je al gestemd op Marco in de Top 2000?

Uhh... nee...

Schaam je je soms of ben je er juist heel trots op om Marco fan te zijn?

Ik ben een hele trotst Marco-fan!!

Wat wil je nog aan ons kwijt wat we eigenlijk helemaal niet verwachten bij jou?

Ik ben een vrij open boek... Ik kan volgens mij weinig vertellen over wat mensen niet van mij verwachten.

Ik geef het stokje door aan:

Ine en Wilma

Onvoorstelbaar!!!
Stel je eens voor... Je woont samen met je kinderen van vijf en twee in het mooie Middelburg. Oké, er is wel iets mis gegaan, want je bent gescheiden, maar ook dat verloopt prima. Om het weekend gaan de kids naar papa, geen enkel probleem.

Zo ook gisteren. Je deed vast de dingen die je lekker kan doen als je voor een dagje kindloos bent. Om een uur of zes zou de vader de kinderen terugbrengen, maar dat gebeurt niet. Uiteraard ben je niet gelijk ongerust, iets verlaat, dat kan natuurlijk gebeuren. 

Maar normaal gesproken is hij heel stipt en nu dus niet. Je wordt nerveus, je gevoel zegt dat er iets aan de hand is. Je belt de politie en je neemt contact op met je ex-schoonvader. Samen met hem ga je naar het huis van je ex, opent de deur en wat je dan vind is te gruwelijk voor woorden. Je zoon Mike van vijf en je dochter Lisa van twee vind je levenloos en zo zie je je ex, hij heeft zichzelf opgehangen...

Dan wordt de grond toch radicaal onder je voeten weggeslagen, dan lazer je een flink aantal meters naar beneden. Het is simpelweg niet voor te stellen hoe je je dan moet voelen, maar het gebeurde gisteren wel iemand... Onvoorstelbaar!!!

Onvoorstelbaar.................

X Marijke

Welkom Sinterklaas!!
Gisteren is Sint Nicolaas weer aangekomen in ons land. Nagenoeg alle kinderen van Nederland zullen de komende weken stuiterend door het leven gaan... Zo ook mijn bloedjes. Gisteren zijn we met zijn drietjes naar het stadje gefietst om die beste man te verwelkomen.

Het weer werkte dit jaar perfect mee, het zonnetje scheen heerlijk! Ik kan me andere jaren herinneren dat ik mijn gewrichten op een gegeven moment amper meer kon bewegen van de kou. Gisteren genoot ik alleen maar! 

Die koppies, helemaal geweldig! Luuk en Lotte hebben allebei maarliefst twee keer een handje gekregen van de Sint en flink wat pepernoten van zijn zwarte vrienden. Met de belofte dat alle kinderen die avond hun schoen mochten zetten keerden we weer naar huis, want Luuk had nog een kinderfeestje die middag. Er waren vier kinderen in de klas jarig geweest die hun handen in elkaar geslagen hadden en de hele klas getrakteerd hebben op een middagje Ballorig. Super leuk natuurlijk!!

Vlak voordat Luuk en Lotte naar bed gingen werd de schoen in het raamkozijn in de keuken gezet. Lotte's rubber laars stond echt al weken klaar met tekeningen erin, haha! En Luuk trok zijn schoen snel uit. Bij beide ging er een wortel in voor het paard en vlak voor het slapen gaan werden er nog een paar liedjes gezongen, speciaal voor de Goedheiligman.

En wat schetst mijn verbazing toen ik vanmorgen beneden kwam... Ze hadden allebei een cadeau gekregen! Luuk had een kinderkookboek onder zijn schoen gekregen (erin paste niet, hihi), er zaten inmiddels een flink aantal roze papiertjes tussen bij de lekkere recepten die echt een keertje gemaakt moeten gaan worden. En Lotte heeft een roze ballerinaverkleedset gekregen, van de HEMA riep ze er hard bij, haha! Ze vond het prachtig! Ik opperde het idee om dat dan maar naar jazzballet aan te trekken, maar dat vond ze toch wel een onzinnig idee... "Dat doe ik écht niet hoor mama!!"

Welkom lieve Sinterklaas, fijn dat u weer in ons land bent!!!

X Marijke

Nieuwe baan!
Eindelijk mag ik het hardop zeggen!! Ik mag het nu van de daken schreeuwen... Iets wat ik niet ga doen, want weet je wel hoe koud het buiten is, haha! Ik heb een nieuwe baan!! Naast mijn werk bij de HEMA en als visagiste heb ik er een functie bij gekregen en wel als fanclub medewerker!

Omdat Bennie helaas heeft besloten om de club te verlaten zijn Annemarie, Angelique en ik gevraagd om een steentje bij te dragen bij de fanclub van Marco Borsato. Geloof me, daar hoefde ik niet lang over na te denken!

Eigenlijk deed ik al ruim een jaar met grote regelmaat klusjes voor Nathalie, maar dat wist natuurlijk niemand. En nu is het helemaal voor het echie... Best spannend allemaal!!!X Marijke

Iets voor jou?
Ben je nog op zoek naar een leuk uitje voor in de kerstvakantie? Ik heb een hele leuke voor je!! Een vriendin van mij tipte me daarstraks, ik ging een kijkje nemen en heb direct kaarten besteld. 

Het evenement is op het Mediapark in Hilversum. Zijn jouw kinderen nieuwsgierig aangelegd, vinden ze het leuk om dingen te onderzoeken, vragen ze altijd de oren van je hoofd? Dan moet je even kijken op: http://www.cleverland.nl/  

Wellicht word jij ook enthousiast en verras jij de kids met een superuitje! En... het is nog gratis ook!! Dat zijn toch de betere uitjes, nietwaar?

Wacht niet te lang, vol = vol!

X Marijke

"Je hebt gekozen voor een leven zonder mij
Je trok de deur dicht en het sprookje was voorbij"