Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Nieuwe laarzen
Ik ben een stomme mama... althans... dat zegt Lotte... Ik ging samen met haar net even naar de Zeeman, ik wilde nieuwe keukendoeken kopen, op de één of andere vage manier verdwijnen die dingen hier in huis... Bij de Zeeman vond ik geen leuke handdoeken, dus ik ging met lege handen weer naar buiten.
 
Lotte's nieuwe laarzenIk ben al op tijdje op zoek naar leuke bruine laarzen voor Lotte. Regelmatig loop ik de Schoenenreus binnen, tevergeefs. Naast de Zeeman zit een schoenenwinkel die weliswaar een stukje duurder is, maar meestal wel leuke laarzen hebben. Ik liep dus even naar binnen. Mijn oog viel op een leuke bruine laars waar een kaartje 25% korting ophing. Dat kaartje alleen was al leuk. Ik pakte ze, keek naar de maat, liet Lotte passen, ze waren leuk!! Lotte's oog viel alleen op een andere laars... een echte cowboylaars, eentje met een flinke hoge hak, een veel te gladde zool, stijf met allerlei glimmertjes... veel te wijs voor haar leeftijd vond ik.
 
Overbodig te zeggen dat Lotte daar totaal anders over dacht. Ze wilde ze ook even passen. Dat vond ik prima. Eenmaal aan werd de verliefdheid van Lotte op dit schoeisel nog groter. Ze was vastberaden, deze laarzen wilde ze hebben. Ze zag een kleinigheidje over het hoofd: ik wilde ze niet! Alle smoesjes werden uit de kast getrokken, de laarzen die ik uitgezocht had zaten niet lekker enzo.
 
De verkoopster kwam erbij. Ze keek mij aan met een veelzeggende blik die zei: 'jij laat dat kleine opdondertje toch niet vertellen welke laarzen jij gaat kopen???' Gelukkig was ze wel met me eens dat de door mij uitgekozen laarzen veel leuker zijn en veel beter bij Lotte passen. Lotte was echter allang boos. Met een hoofd op standje onweer onderging ze dat die onwijs, gave, superleuke laarzen terug het rek in gingen en ik die vreselijke, vooral niet lekker zittende laarzen ging afrekenen.
 
Ik ben een stomme mama!
 
X Marijke
Namen
Mijn ouders hebben mij de naam Marijke meegegeven. Persoonlijk ben ik er niet kapot van, maar lelijk vind ik hem ook niet. Officieel heet ik Maria, mijn roepnaam is Marijke.
 
Toch heeft het ook zijn voordelen om Marijke te heten... Ook al zijn de chocoladeletters allemaal even zwaar, de mijne is toch groter! Niet dat ik er langer mee doe, maar dat is een ander onderwerp, hahaha!
 
Ik vond het reuze moeilijk om namen voor mijn kinderen te verzinnen. Je draagt die naam toch de hele leven met je mee, het zou leuk zijn als je daar tevreden mee bent. Ik sta nog steeds achter de keuze die ik 7 en bijna 4 jaar geleden maakte.
 
Gewoon even nieuwsgierig... Ben jij tevreden met je naam? Of had je liever een andere gehad, welke dan?
Muis...
Na de rel om de mus bij Domino Day is bekend geworden dat er nog een dier zijn leven heeft moeten bekopen met de dood. Het is een muis dit keer... Ik lees net op de website van RTL Nieuws: De wereldrecordpoging dominostenen omgooien heeft behalve een mus, nog een diertje het leven gekost.
Afgelopen vrijdag liet ook een muis het leven. Het diertje zat met 18 soortgenoten in een pizzadoos die twee studenten bij het Frisian Expo Centre, waar de wereldrecordpoging werd gedaan, wilden afleveren.

Ze wilden de muizen in de hal met de dominostenen uitzetten, in de hoop dat de diertjes steentjes omver zouden lopen. Zo ver kwam het echter niet: het duo werd door de politie gearresteerd. Op het bureau bleek dat één van de muizen de expeditie niet had overleefd.
Ik vind het ondertussen te zot voor woorden... waar maken ze zich druk om? Er verdwijnen zoveel muizen in een klem omdat ze overlast veroorzaken. Deze jongens deden het nog heel erg muisvriendelijk. Misschien zat er nog wel een stukje pizza in die doos...
 
X Marijke
Gedichten
Het gedicht wat ik kreeg:
 
Beste Marijke,
 
 
Surprise!
Poehee, wat een weekend... Ik had in mijn hoofd al helemaal een schema gemaakt hoe het zou moeten lopen, maar bij de allereerste activiteit ging het al mis... Ik moest om 10 uur in Gorinchem zijn voor mijn tweede les visagie. Super op tijd zat ik in de auto met al mijn weekendspullen achterin, klaar om te vertrekken. Ik stak de sleutel in het kontakt en draaide hem een stukje rond. Normaal gesproken start dan de motor... Nu dus niet... Ik gooide er wat krachttermen uit om vervolgens Ries even te roepen. Waarschijnlijk was de accu plat, dus hij wilde proberen om de auto aan te duwen. Dat valt nog niet mee met zijn tweetjes... De buurman liep voorbij en zwaaide vrolijk naar ons... %$#%...
Eerste echte rapport
Luuk zijn allereerste grote jongens rapport is binnen!! Gruwelijk nieuwsgierig heb ik hem bekeken, ik ben trots op hem! Het schrijven is nog niet je-van-het, maar de rest doet hij prima!
Wehkamp.....
Vorige week heb ik in een maffe bui een broek bij Wehkamp besteld. Ik begon me al een beetje af te vragen wanneer ik mijn bestelling in huis zou gaan krijgen... Kom ik net thuis, zie ik de post op de mat liggen, met bovenop een brief van Wehkamp.
 
Nieuwsgierig maakte ik die brief open, mijn zonnige humeur verdween als sneeuw voor de zon... Ik citeer:
 
Geachte heer, mevrouw,
 
Wij hebben uw bestelling ontvangen.
 
Uit onze gegevens blijkt dat u bent toegelaten of toegelaten bent geweest tot de 'Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen'.
 
Hiervoor geldt het volgende:
Alleen wanneer het volledige bedrag van uw bestelling vooruitbetaalt kunnen we uw bestelling accepteren.
U kunt uw betaling overmaken naar .......
Voor informatie kunt u bellen met onze adviseurs op telefoonnummer ...
 
Met vriendelijke groet,
 
...
Klantenservice Wehkamp
 
Ik snap best dat ze met dit soort zaken voorzichtig zijn, maar het is inmiddels 4 jaar geleden dat we hiervan verlost zijn. In 1997 zijn we failliet gegaan en daar zijn we inmiddels genoeg voor gestraft. Jaren lang zijn we door het stof gegaan, maar we hebben ons leventje weer helemaal op kunnen pakken.
 
En dan krijg je zo'n onvriendelijke, nare brief op de mat welke me een enorm kutgevoel geeft. Nogmaals, ik begrijp de beweegredenen, maar misschien kunnen ze ook wel zien hoelang dit geleden is en wellicht een iets vriendelijkere, menselijkere brief daarvoor schrijven. Blijft dit nu mijn hele leven achtervolgen??? Je snapt dat ik die bestelling niet eens meer wil!
 
Bah!
 
X Marijke
Luuk
Sinds de zomervakantie zit Luuk in groep 3, voor de oudere onder ons: dit is de eerste klas, waar je dus leert lezen, rekenen en schrijven. Luuk heeft er heel veel plezier in, hij vind het leuk!
 
 
Aanstaande donderdag gaat hij zijn rapport mee naar huis krijgen en ik vind dat spánnend! Ik ben erg benieuwd hoe hij het echt doet op school. Luuk zit thuis te schrijven en te lezen, het gaat echt heel erg snel. Het enige wat ik meegekregen heb van de juf is dat hij het nog erg lastig vind om stil op zijn stoel te blijven zitten. Het is heel gek, maar dat verbaasd me nou totaal niet, haha!
 
Zodra ik zijn rapport gekregen heb, zal ik jullie op de hoogte brengen... of misschien zet hij het zelf wel op zijn logje... ik zal hem eens aansporen ;o)
 
X Marijke
Weekend
CursusruimteZo! Het weekend is weer voorbij. Een druk weekend was het... wederom ;o) Zoals gezegd in mijn vorige logje ben ik zaterdagochtend naar de visagiecursus geweest. Ik moest er om 10 uur zijn. Gorinchem ligt hier niet zo gek ver vandaan, maar... er ligt wel een slootje water tussen, dus ik moest overvaren met het pontje. Op zich niet zo erg, maar als je aan komt rijden en dat schattige bootje vaart net voor je neus weg, dan is 'ie ineens niet meer zo schattig...
Cursus!
Het rijmt niet geheel bij mijn vorige log... maar ik ga morgen beginnen met een cursus Visagie.
 
 
Het zal inmiddels bekend zijn dat mijn echtgenoot zich de laatste tijd bezig houdt met modelfotografie. Goede make up is daarbij geen overbodige luxe, er wordt dan ook veel gevraagd om visagie bij zo'n shoot. De visagisten liggen niet voor het oprapen, dus het leek mij erg leuk om zo'n cursus te doen.
 
Van de week zat ik te surfen op het internet en vond zo'n cursus niet zo gek ver van hier vandaan. Ik vroeg een informatiebrochure aan welke ik gisteren op de deurmat vond. Mijn verbazing was groot toen ik zag dat morgen, zaterdag dus de cursus al begint. Ik heb daarom net maar even gebeld met de vraag of ik nog in die cursus pas. Ze antwoordde bevestigend, dus ik ga morgen de studiebanken weer in!
 
Best spannend maar ontzettend leuk!
 
X Marijke
"Voelbaar vliegen de vlinders
En ik word zomaar verliefd op je lach"