Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Het virus van Lotte
Mijn dochter heeft een virus.... het virus van tante Til.... ze wil alleen maar ROZE... Vanmorgen heeft ze de stoomboot van Sinterklaas gemaakt op school... je raadt het al... een ROZE boot...
 
De juf vertelde toen ik Lot op ging halen: 'Ze ging lekker plakken, maar toen alle ROZE stippen op waren, is ze er ook maar mee gestopt...' De juf boodt nog aan om er paarse stippen bij te plakken, maar nee, het moesten ROZE zijn...
 
En eigenlijk gaat het met alles zo. Het moet ROZE zijn, anders is het niet zo leuk. Tekeningen die ze op school maakt, zijn steevast met een ROZE potlood gekleurd. Ondergoed? Ze heeft ROZE en blauwe... alleen als er echt geen ROZE meer in de kast ligt, dan mag er een blauwe aan haar billen, anders kan je het vergeten.
 
Afgelopen zaterdag heeft Sinterklaas een fantastisch kado in haar schoen gedaan; een ROZE koffertje met daarin een ROZE borstel, ROZE neplippenstift, ROZE nepoogschaduw, een ROZE föhn, een ROZE spiegel, ROZE krulspelden... Die klaas kent mijn dochter maar goed! ;-)
 
Zou ze ooit nog van dat ROZE virus afkomen??
 
X Marijke
Tweede trainingsdag
Gisteren had ik mijn tweede en tevens laatste trainingsdag van Creata. Ik heb mijn creativiteit weer laten spuien ;-)
 
Allereerst hebben we kaarten gemaakt waarbij we verschillende technieken gebruikt hebben. Toen ik met de laatste bezig was, drong het ineens tot me door dat ze alle drie een hoog berengehalte hebben. Ach, dat kan de pret niet drukken toch?
 
's Middags zijn we gaan scrapbooken en eerlijk gezegd vond ik dat leuker als de kaarten. Scrapbooks is een mooi woord voor een opgeleukt fotoalbum. Ik had een aantal foto's van mijn kids meegenomen. Het valt alleen erg tegen wat je in zo'n middag kan doen, het bleef bij mij met twee bladen, maar ik kreeg een doos met fröbelmateriaal mee, dus het plan is om er thuis nog verder aan te werken.... dat zeg ik tactisch hè ;-)
 

Gisteren kreeg ik van het rayonhoofd al een party in mijn schoenen geschoven. Het gaat om een groep van zo'n 25 vrouwen.... waarvan de meeste tussen de 50 en 65 jaar oud zijn.... slik... Gelukkig gaat het pas om volgend jaar maart, dus ik kan me nog een poosje geestelijk voorbereiden ;-)
 
Komt best goed allemaal!!
 
X Marijke
Mila
Selma was op de trein gezet, daarna kon onze route verder gezet worden richting Noordwijk! Om 2 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming, maar aangezien ik om half 3 had afgesproken zijn Luuk en ik eventjes de winkelstraat ingegaan. En tja, als je dan in de Hema loopt en daar van die oh zo schattige babykleertjes ziet hangen.... gezwicht..... Mila zou er nog een pakje bijkrijgen ;-)
 
Op zo'n manier is het snel half 3 en zijn we naar Rob en Nienke gelopen. De kinderwagen had ik uit de auto gehaald en zo zijn we naar binnen gereden. Snel heb ik Rob even uitgelegd hoe alles werkt, want natuurlijk wilde ik snel naar boven om de nieuwe Noordwijkse schone te bewonderen.

 
Tante Maayke en oma Loes waren al boven en al snel werd Mila in mijn armen gelegd. Och wat is dat weer klein en wat is het een mooi meisje! Ook Luuk vond haar reuze lief, hij kon niet van haar afblijven.
 
Luuk wilde haar ook heel graag vasthouden en uiteraard gebeurde dat ook. Op één of andere duistere manier zijn de foto's die ik daarvan gemaakt heb niet op mijn camera terechtgekomen jammer genoeg!
 
Ondertussen kreeg ik van Nathalie een smsje dat zij in de file stond. Jammer want zo hebben we elkaar maar kort gezien. Van bijkletsen is het niet gekomen ;-) Asmara zag alleen de baby maar, Aron darentegen vond er volgens mij niet zo gek veel aan, hij heeft even met Luuk gespeeld en daarna scoorde Rob punten door chips op tafel te zetten!
 
Om 4 uur heb ik mezelf ertoe gezet om dit mooie prille gezinnetje te verlaten en zijn Luuk en ik naar huis gereden. We waren amper op de snelweg en ook wij belandde in de file. Maar na zo'n geweldig weekend kan mijn humeur door zo'n file niet meer verpest worden.
 
Ik hou verder mijn mond.... kijk naar de foto's en geniet!!
 
X Marijke
Weekendje Selma
Zoals ik in mijn vorige logje al schreef was Selma dit weekend bij ons op bezoek. Een poosje terug stelde ze dat voor en het leek mij ook een heel gezellig idee.
 
Vrijdag heeft ze op onze kids gepast terwijl Richard en ik het etentje van mijn vader hadden. In de auto onderweg van het station naar huis had ik uiteraard een cdtje van Marco opstaan, dit keer de cd van het sportpaleis. Selma reageerde gelijk enthousiast en vroeg of ik dan misschien ook de dvd had. Jaja, die heb ik op de fanclubdag gekocht. De bezigheid voor die avond was bepaald :-').
 
De volgende ochtend moest Richard werken en zijn wij lekker lang in onze pyjama blijven lopen. We hebben voor de afwisseling na de avond ervoor de dvd van de kuip opgezet en Selma en de kids hebben er gezellig op staan dansen!
 
Nu heb ik niet de allermoeilijkste kinderen, maar je moet toch maar afwachten of het klikt, maar al heel snel zat Lotte op Selma's schoot. Dat zat wel goed!
 
Op een gegeven moment zijn we toch maar gaan aankleden en zijn we met zijn viertjes naar het stadje gelopen. We hebben wat boodschapjes gedaan en bij de visboer hebben we lekker kibbeling gegeten.
 

Daarna zijn we naar de welkomstreceptie van Fé gegaan. Fé is de dochter van een vriendin van me, zij is een paar maanden terug vanuit China bij hun komen wonen en dat is natuurlijk een feestje waard.
 
Thuisgekomen ben ik eten gaan maken en is Selma nog even met de kids gaan spelen. Wraps met oosterse mix stond op het menu en daar hebben we met zijn allen lekker van gesmuld.
 
Na nog even gespeeld en wat gedronken te hebben was het de hoogste tijd om de kids naar bed te brengen. Uiteraard moest Selma van de kids mee, boven werd er natuurlijk ook weer een feestje gebouwd ;-)

 
Zo.. de rust was weer in de tent en Richard stelde voor om gezellig een filmpje te kijken. Democratisch kozen we voor The bone collector, deze film had Selma nog nooit gezien en ik had em ook al een poosje niet gezien. Het is een erg goede film vonden we allemaal.
 
Die middag had ik bij de supermarkt al een fles Bailey's ingeslagen, chippies erbij, geef toe, dat klinkt toch als een goede zaterdagavond. Hihi, na één glas hadden we allebei al genoeg... wat een zuipschuiten hè!
 
De volgende ochtend heb ik lekker broodjes in de oven gedaan, eitjes gekookt, kortom een prettig ontbijtje in elkaar geflanst. We hebben lekker gegeten, maar we konden niet te lang blijven zitten, want Selma moest weer op tijd de trein halen. Na een frisse douche zijn Luuk en ik Selma naar de trein in Gouda gaan brengen. Wat ik daarna ben gaan doen, wijd ik een nieuwe log aan... :-)
 
Sel, ik heb een enorm leuk en gezellig weekend gehad, wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!!
 
X Marijke
 
 
Gezellig etentje
Gisteravond tegen 7 uur ben ik Selma van de trein in Gouda op wezen halen. Ze was speciaal voor mij vroeger gaan werken zodat ze op tijd richting Schoonhoven kon komen, lief hè! Toen we thuis kwamen was het eigenlijk al tijd om naar het restaurant te gaan waar mijn vader het etentje gaf. We hebben snel aan Selma uitgelegd waar de hapjes en de drankjes te vinden zijn en uiteraard ook waar de kids lagen te slapen en zijn toen snel vertrokken.
 
Om kwart voor 8 kwamen we aan bij het restaurant waar de hele family al aan tafel zat. De drankjes waren nog niet geserveerd dus eigenlijk hadden we niets gemist ;-)
 

Als voorgerecht nam ik carpaccio, dat is en blijft toch altijd het lekkerste! En daarna heb ik iets geprobeerd wat ik nog nooit gegeten had. Dat ik vind altijd spannend, want een normaal stukkie vlees met een sausje kan ik thuis ook eten. Dit keer heb ik Mul met tagliatella met een lekker roomsausje besteld en ik moet zeggen het was een schot in de roos. Ik heb genoten!
 
Alleen die kreeft die er gezellig bijlag heb ik maar gelaten voor wat ie was... Ik heb geprobeerd om hem te ontleden, maar ik heb hem met dezelfde gang weer op mijn bord gelegd ;-)
 
Als toetje heb ik Brownie met vanillesaus en caramelijs besteld. Dat ijs was heerlijk, maar de brownie vond ik erg zwaar op de maag liggen dus dat heb ik niet helemaal opgegeten.
 
Het mooie van mijn familie is dat we de deur niet bij elkaar plat lopen, maar als we bij elkaar zijn is het gezellig. En daar gaat het om!
 
Dankjewel pa, het was erg lekker en gezellig en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar :-)
 
X Marijke
Mila is geboren!
Nienke en Rob hebben vanavond het leven geschonken aan Mila!!
Ze weegt 2975 gram en doet het volgens moeders prima!!
 
Ik ben een gelukkig mens!!
 
X Marijke
Wachten duurt lang...
Zow, zojuist heb ik de kinderwagen schoongemaakt :-) Aangezien Nienke momenteel in het ziekenhuis aan het bevallen is, is dat geen overbodige luxe.
 
Och wat is het spannend, vanmorgen hebben we de eerste weeën via msn opgevangen en om half 1 is ze richting ziekenhuis vertrokken. Het enige wat ik nu nog kan doen is afwachten en uiteraard haar met reiki behandelen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Die kleine zou hier toch prachtig in staan? Ik heb er alvast maar een beer van Lotte ingelegd, hihi!
 
Och wat duurt wachten toch lang.... wachten jullie met me mee???
 
X Marijke
 
 
 
 
 
 
-------------------------------
 
Update: het is geboren, kijk maar:
 

 
 
 
 
 
 
 
Dat kind komt me alleen wel erg bekend voor........
 
 
Hihi... je moet was als je aan het wachten bent hè ;-) Vergeef me....
Stiekem genieten
Toen Luuk vanmiddag uit school kwam vroeg hij aan David of hij met hem wilde spelen. En ja dat wilde David wel. Er werd besloten om bij ons te spelen, want Thomas (zijn broertje) had vandaag voor het eerst een vriendje mee naar huis.
 
Het was weer helemaal als vanouds en stiekem heb ik daar heel erg van zitten genieten! Ik was zo blij voor Luuk.
 
David is net naar huis gegaan, want Luuk moet zo naar de gym. Ik vroeg Luuk of hij het ook zo leuk vond dat David weer eens is wezen spelen. Er ontstond een grote smile op dat koppie en hij knikte ja.
 
X Marijke
Dagje training
Na het reikiweekend was het er eigenlijk bij ingeschoten om nog na te denken of ik de sieradenworkshops waar ik jullie over verteld heb te gaan doen. Ik moest nu toch de knoop doorhakken om de reden dat de dag erna, intussen gisteren, de allereerste training zou zijn. Na toch nog even wikken en wegen en uiteraard met Ries besproken te hebben heb ik uiteindelijk toch maar besloten om het te gaan doen. Het is een pittige investering, maar het lijkt me ontzettend leuk om te doen. Wie niet waagt wie niet wint!
 
Dus zondagavond om kwart over 9 heb ik het rayonhoofd gebeld, helaas, ze was niet thuis. Ik heb het antwoordapparaat ingesproken en ik werd om half 11 nog teruggebeld. Allereerst begon ze een beetje schuchter, het was toch al laat, kon ze nog wel bellen, maar toen ze eenmaal wist dat ik nog niet op bed lag zei ze vol enthousiasme dat ik uiteraard nog mee kon doen. Ik heb dus nog snel mijn vader gebeld en gezegd dat het toch doorging en dat hij zich de volgende dag niet hoefde te vervelen, daar zorgden mijn kids wel voor ;-)
 
Normaal gesproken ben ik door de weeks altijd thuis, en dan zal je niet zien, moet ik weg is Luuk ziek... Met rode konen van de koorts zat hij die morgen op de bank. Ships... en nu... Luuk had flink gehoest die nacht, hij had ook wel een beetje pijn in zijn buik, maar echt ziek was hij niet. Maar met koorts naar school brengen kon natuurlijk ook niet. Ik heb de keuze aan Luuk voorgelegd, of hij ging naar opa toe of ik zou voor hem thuisblijven. Hij koos voor het eerste, hij wilde wel naar opa toe. Om half 8 heb ik mijn vader maar wakker gebeld en hem ook verteld dat Luuk ziek was, of hij dat zag zitten. Gelukkig vond ook mijn vader het geen probleem.
 
Zo gezegd zo gedaan, de kids heb ik bij opa gepoot en met opa's auto ben ik richting Zevenhuizen gegaan. Uiteraard belandde ik in de file, maar net over 10 uur was ik toch op de plaats van bestemming. Alle dames waren er al, dus ik kon zo aanschuiven, we begonnen gelijk. Allereerst kregen we een uitleg over hoe het bedrijf en de party's in zijn werk gaan. Daarna mochten we onze handen uit de mouwen steken, we gingen knutselen.
 
Als eerste gingen we een spiegel met daarom een brede lijst verven. Ik koos voor roze. Toen dat droog was moesten we een waxinelichtje pakken en het houd daarmee inwrijven. Daaroverheen moesten we een andere kleur verf aanbrengen. Toen dat eenmaal droog was hebben we met een schuurpapier licht het hout geschuurd zodat de allereerste roze kleur weer lichtjes naar bovenkwam. Zo leek het alsof het een oud lijstje is. Dat lijstje gingen we nog versieren met scratchvellen (jaja, hoor je mij ff met zo'n term hihi), de rozen waren een feit. Ik moet zeggen dat ik em erg leuk geworden vind. Onderaan zie je het resultaat.
 
Toen de verf van het lijstje moest drogen hebben we nog waxineglaasjes met glasverf opgeleukt, het lijkt net alsof je het gegraveerd hebt, maar het is gewoon verf. Daarna lieten we ons de lunch goed smaken waarna het tijd was voor de sieraden, hetgene waar eigenlijk iedereen voor kwam. Creata wil echter wel dat we alle dingen die Creata aanbiedt een keer gedaan hebben, zodat je als er vragen zijn niet met de mond vol tanden staat.
 
We mochten twee dingen maken die strakjes als voorbeeld kunnen gelden. Allereerst heb ik een halsketting gemaakt. Op de foto van je het niet goed zien, maar de ketting die ik gemaakt heb bestaat uit 3 kettingen die af en toe samen komen door een brede zilveren 'kraal'. Ik was erg tevreden met het resultaat! Het rijgen had ik toen we onder de knie, daarom wilde ik ook graag iets kettelen (hihi weer zo'n leuke term). Kettelen is werken met ijzeren staafjes waaraan je bijvoorbeeld kralen aan doet en aan het eind een oogje aanmaakt. Zo heb ik de gave armband die je rechts onder ziet gemaakt. Die is best heftig maar wel gaaf vind ik.
 
Zo was het ineens 5 uur geworden en de hoogste tijd om thuis weer es op te zoeken. Toen voelde ik ook eigenlijk pas hoe moe ik was. Gelukkig stond de file de andere richting op, dus ik kon aardig snel naar huis toe! Het was alweer een hele leuke dag en ik moet zeggen dat ik eigenlijk best wel trots op mezelf en op het resultaat ben! :-))
X Marijke
Reikiweekend
Zo'n 3 en half jaar terug ben ik in de wereld van Reiki gestapt. Na een paar keer hiervoor gevraagd te zijn heb ik uiteindelijk toegestemd omdat een vriendin van mij ook de cursus ging doen. Ik dacht dat ik er veel te nuchter voor was, maar niets is minder waar.
 
10 en 11 maart heb ik die cursus gedaan, een datum die ik goed kan onthouden omdat 11 maart mijn moeder jarig was. De dag na de cursus is zij ziek geworden helaas. Dat was voor mij een reden om snel reiki 2 te halen zodat ik haar ook op afstand kon behandelen.
 
Mijn reikimaster Joop en ik hebben het altijd heel goed met elkaar kunnen vinden. We hebben dezelfde houding t.o.v. reiki en ook aardig hetzelfde gevoel voor humor, een leuke combinatie toch?
 
En omdat ik heel erg enthousiast ben over Reiki draag ik dat ook uit en daardoor heb ik intussen veel mensen enthousiast gekregen om ook een reikicursus te doen.
 
Zo ook het afgelopen weekend. Samen met Mies en Erik ben ik naar Joop gegaan waar zij hun eerste reikigraad gehaald hebben. En ik heb van Joop mijn inwijding voor het masterschap gekregen. Een erg bijzonder kado vind ik wel, en ik ben er dan ook erg blij mee.
 
Over een paar maanden gaan Joop en ik nog een keertje om de tafel om me de ins en outs van de reiki te leren. Als het goed is kan ik dan ook mensen in gaan wijden in de reiki. Spannend!!
 
Gisterochtend hadden we om half 11 bij Joop afgesproken. Joop had mij een routebeschrijving gestuurd... tja... in die routebeschrijving stond dat we 2 rotondes tegen moesten komen.... ik heb ze niet gezien... en Mies blijkbaar ook niet, want zij belde me gisteren om kwart voor 11 met de boodschap dat ze het niet kon vinden. Joop, galant als hij is, is haar toen met de auto op gaan halen en zo kwam Mies toch op plaats van bestemming terecht :-)
 

Zo begonnen we met een kop thee en een voorstelrondje. Wij kennen elkaar wel, maar Joop natuurlijk nog niet. Mies en Erik kregen die morgen hun eerste inwijding en leerden ze hoe je de voorkant van iemand behandelt. Mies ging op de behandeltafel liggen en ik begon haar te behandelen. Op een gegeven moment ging haar nek zeer doen en werd ze zelfs misselijk. Dat is best heftig als je het niet verwacht. Gelukkig ging het daarna alleen maar beter met Mies, haar stralende lach kwam weer terug :-)
 
Ook voor Erik was het best een heftige ervaring, maar hij had al es een reikibehandeling van me gekregen, dus hij ging er minder groen in als Mies.
 
Die middag heb ik de Masterinwijding gekregen. Het blijft toch altijd een beetje hokus pokus vind ik hoor, maar ik heb inmiddels wel ondervonden dat het echt werkt, dus die hokus pokus neem ik voor lief ;-) Ik moet in het begin altijd wel mijn lach inhouden hoor, zeker toen Joop die tekens in mijn hand ging schrijven, dat kriebelt!!
 
De sfeer was het hele weekend uitermate goed, we waren allemaal erg relaxed. Gelukkig is Joop ook een nuchter man die ook van een geintje houdt, dus op zijn tijd werd er zeker wel gelachen.
 
Ik hoop van ganzer harte dat de reiki voor Mies en Erik brengt wat het mij heeft gebracht. Ik kan wel zeggen dat het mijn leven heeft verrijkt of eigenlijk verreikied ;-)
 
Mies en Erik, dankjewel voor jullie vertrouwen!
 
X Marijke
"Ik ben de verliezer
Verliezer in een ongelijk gevecht"