Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
10 jaar..
Lieve mam,

Op 28 oktober 2002 om 5.55 uur in de vroege ochtend overleed jij. Terwijl iedereen verdrietig was, kon ik alleen maar blij voor je zijn. Eindelijk was het lijden verlost. Twee jaar was je ziek, heeft die hersentumor je van een energieke vrouw veranderd in een vrouw die helemaal niets meer kon.

Geknokt heb je, want je wilde je kleinkinderen zo graag groot zien worden. Je jongste kleinkind, mijn Lotte, was 7,5 maand toen jij stierf. Je laatste glimlach kreeg zij van je. Je hebt ze dus niet groot zien worden, hoewel je het naar alle waarschijnlijkheid vanaf je mooie wolk haarfijn in de gaten houdt.

Vandaag is het tien jaar geleden. Een dag waar ik best tegenop gezien heb. Het is maar een datum, maar wel een datum met een randje. Ik heb besloten dat het geen zwart randje is, maar een gehaakt randje, daar was je zo dol op.

In tien jaar gebeurt veel, erg veel. Wat had ik je graag nog eens gesproken. Je zomaar allerdaagse dingen willen vertellen, advies willen vragen, samen winkelen of gewoon een bakkie doen. Dingen die ik dochters met hun moeder zie doen, waar ik dan best jaloers op ben.

Voor je dood ging hebben we vaak gesproken over hoe het er na de dood uit zou zien. Jij geloofde er niet in dat je ons dan nog zou kunnen zien. Ik ben daar wel van overtuigd. We spraken toen af dat als het wel zo zou zijn, je van je zou laten horen. Met de lampen flikkeren en dat soort grappen. Er zijn best wat dingetjes gebeurd, maar ja, het bewijs dat jij het was, kreeg ik natuurlijk niet. Kan je vandaag nog eens zo'n geintje uithalen?

Vandaag. Vandaag heeft Lotte een paardrijwedstrijd, een kür op muziek. Luuk gaat naar zijn vriendin en ik.. ik duik lekker de sauna in met een vriendin. Lekker relaxen. Waarschijnlijk een dag waarop ik je nog meer mis, maar ook eentje waarbij ik met een glimlach aan de mooie momenten terug denk.

Een bijzondere dag. Dat is 28 oktober 2012 wel. Al tien jaar ben je er niet meer.. Tien jaar...

Liefs van je dochter,

Fanclubweekend *slik*
Twee weken terug las ik een mailtje waar ik niet heel blij van werd. Nathalie vertelde me dat ik dit jaar geen vrijwilliger zou zijn. *slik* Er zouden een stuk minder vrijwilligers nodig zijn, tja, gevalletje balen, flink balen! Ik sliep er een nacht slecht van, maar zette me erover heen. Er zijn ergere dingen, ik ging me vast voor de schermen vermaken, zei ik stoer tegen mezelf. 

Toen kwam de lijst van vrijwilligers online. Ik stond er echt niet tussen. Bianca wel, mijn kamergenootje van dit weekend. *slik* Ik bekeek de lijst met namen en ik dacht: ?Tsss? zij wel..? *slik*

Het weekend brak aan. Ik had met Bianca afgesproken dat we elkaar bij de Ikea in Utrecht zouden zien, een snel rondje door de Ikea te gaan, bakkie doen en dan door naar Arnhem. Bianca zou rijden, ik liet mijn autootje staan en zou deze zondagavond weer ophalen.

We checkten in bij het hotel, zeiden allerlei bekenden gedag, brachten onze spullen naar de kamer, fristen ons wat op en liepen naar de lobby waar we anderen troffen. We stonden even te kletsen, ons te bedenken wat we met het avondeten zouden doen toen Marco daar ons kwam begroeten. Drie zoenen.. Mijn weekend was al geslaagd, haha!

We aten een broodje en konden daarna gelijk door naar de Borsatobingo. Judith en ik zochten een plekje terwijl Hellen en Mariëtta de kaartjes voor ons zou ophalen. Een grote ronde tafel hielden we bezet die al snel gevuld werden door gezellige, lieve meiden.

Cindy liep even weg van onze tafel, Marco nam plaats. ?Volgens mij is dit de leukste tafel!? riep hij enthousiast. ?Een tafel vol modellen!? Dat laatste moest ik toch wel even ontkrachten, maar Marco was het niet met me eens, haha!

Ik word altijd een tikkeltje melig van bingo?s, maar de prijzen logen er niet om. Hellen won een prachtige Canon G12, super! Marco ging zeer regelmatig met een winnaar een rondje rijden in zijn Porsche, hoe leuk is dat! Cindy won een Borsato-verwenpakketje waar ze heul blij mee was.

Ik heb een heerlijke avond gehad die we afsloten in de bar van het hotel met een lekker hapje en drankje tot het de hoogste tijd was om ons bed in te duiken. Uiteraard lagen we nog even na te kletsen in bed. We gingen slapen, althans, dat was het plan wat Bianca prima lukte.. Als ik drie uur heb geslapen, was het veel.

Om kwart voor zeven ging Bianca?s wekker af, maar ik was al wakker. Ik besloot om ook maar gelijk met haar te gaan ontbijten, wel zo gezellig. Lekkere broodjes, thee, sapje, eitje, prima geregeld. Om half negen stonden de meiden op om te gaan vrijwilligen. Mariëtta zei in haar enthousiasme: ?Ga je ook mee Marijk?? Ik keek haar aan? *slik* Judith en ik bleven achter, we konden alles rustig aan doen. We trokken ons nog even terug op onze kamer. Heb de herhaling van Eigen Huis en Tuin liggen kijken tot het half elf was. De deuren zouden open gaan.

Juudje en ik deden een rondje, bekeken de kraampjes, zagen bekenden. Honderdenéén keer werd me gevraagd hoe het nu voor mij was om nu aan de andere kant te staan. *slik* Op een gegeven moment vonden we een tafel en twee stoelen waar we lekker gingen zitten. Wat is er nou leuker om mensen te kijken? Geloof me, dat kan je heel prima op de fanclubdag, hihi!

Mathijs schreef nog iets liefs in mijn nieuwe boek, Kelly en Tessa werden gespot, Marco en zijn bandje begon met soundchecken, aan de zijkant stonden we heerlijk te dansen, te genieten, mee te brullen? Heerlijk! Het eind van de dag kwam in zicht.

Bianca moest uiteraard nog helpen opruimen, de meet and greet van de rolstoelers begeleiden en daarna had ze zelf nog een meet and greet met Marco. Ik wachtte in de lobby *slik*, Kel en Tes waren zo lief om met me mee te wachten. Ik had nog een kleine hoop op een fotootje met Marco, maar dat ging niet meer lukken.We reden samen van Arnhem naar Utrecht om mijn autootje op te pikken bij de Ikea. We wilden het parkeerterrein oprijden, maar dat werd versperd door hekken die ernstig op slot stonden? *slik* En nu? Ik belde Ries op, Bianca bracht me naar de McDonalds in IJsselstein waar Ries me oppikte. Wat voelde ik me suf, geen moment bedacht dat het parkeerterrein afgesloten zou worden.

Ik zette mijn suffe actie op Twitter en Facebook en bekeek hoe ik de volgende dag met het OV naar Ikea zou kunnen. Eerst met de bus, stuk lopen, tram, stuk lopen? *slik* Ik ben niet zo?n held daarin, maar daar meldde zich mijn redder. Arina, een medemama van Lotte?s school, had het plan om de volgende ochtend naar de Ikea te gaan en ik mocht meerijden. Mijn uitslaapplan viel hiermee in het water, maar wat was ik blij dat ze dit aanbood.

Ondertussen staat mijn tuutje heelbliks voor de deur. Vandaag doen we rustig aan, beetje bijkomen van te weinig slaap en de dubbele emoties. Vanmiddag gaan Lotte, haar vriendin, haar moeder en ik naar The Voice Kids, de battles, waar ik kaartjes voor gewonnen heb. Helemaal leuk!

Ik vrees dat ik mijn laatste *slik*-moment nog niet gehad heb, het bedanketentje komt er nog aan. De enthousiaste verhalen volgen natuurlijk nog. Laat er geen misverstand over bestaan dat ik het de vrijwilligers gun hoor! Ze hebben keihard gewerkt, maar wat had ik dat ook graag gedaan. Hopelijk next year!PS de foto van Marco is niet van de fcd, maar bij gebrek aan en volgens mij wel met hetzelfde vest aan en niet onaardig om naar te kijken, toch?
"Ik lach, ik dans, ik spring, ik zweef
Teken dat ik leef ook zonder jou"