Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Toch nog een paar foto's...
Oké, oké, ik had het beloofd het niet meer te doen, maar jullie sputterden zo tegen en ik kreeg gisteravond nog zulke leuke foto's, dat ik besloot om er toch nog een paar te plaatsen... Nog een paar foto's van de fanclubdag...

Dankjewel Ellen!

Lieke van Lexmond en Marijke

Carina opmaken terwijl Lieke toekijkt.

Carina en Marijke

Heb ik iets teveel gezegd?

X Marijke

Het boek van Jan Willem
Als ik aan vroeger denk, dat komen er uiteraard veel herinneringen boven. Eén prominente daarvan is dat mijn moeder me heel vaak voorlas. Pinkeltje, een boekje over een bakkertje (naam ben ik vergeten... mijn vader was bakker, dus dat vonden wij erg leuk!), maar het boek wat ik me nog het beste kan herinneren was Het Boek Van Jan Willem van Anne de Vries.

Jan Willem is een ondernemend jongetje van bijna zes jaar. Over hem heeft Anne de Vries in dit boek verteld: zijn avonturen bij het vissen, boodschappen doen, ruzie maken, logeren bij opa en oma, een bezoek aan Amsterdam.

Elk verhaal is een afgerond geheel, samen vormen zij Het Boek Van Jan Willem.

Een voorleesboek voor kleuters waarin zij zichzelf en hun dagelijks leven zullen herkennen.

Ik vond het een geweldig boek! Maar toen ik oud genoeg was om het huis uit te gaan, viel het van ellende uit elkaar. Plus werden mijn nichtjes waar mijn moeder destijds op paste eruit voorgelezen.

Toen ik zwanger was van Luuk ben ik op jacht gegaan naar het boek en gelukkig was het te bestellen. Helemaal blij was ik, ik had het boek nu zelf ook in bezit! 

Uiteraard heb ik Luuk eruit voorgelezen, hij vond het wel grappig. Momenteel zit ik er weer midden in, ik lees het aan Lotte voor. Gelukkig vind zij het net zo leuk als ik destijds (en stiekem nu weer). Als ik normaal gesproken tegen haar zeg dat ze naar bed moet, gaat de trucendoos open, maar als ik zeg: "Ga je mee naar boven, dan gaan we uit Jan Willem lezen.." Rent ze als eerste de trap op.

Heerlijk toch?

Heb jij ook boeken uit je jeugd waar je met warme gevoelens aan terug denkt?

X Marijke

Vijf jaar...
Vijf jaar lijkt een lange tijd,
Maar eigenlijk is het nog maar zo kort.
Vele dingen zijn er in de tussentijd gebeurd,
Het leven ging gewoon door.

Vergeten doe ik haar natuurlijk niet,
Ze heeft een prominent plekje in mijn hart.
Missen doe ik haar iedere dag,
Maar op een dag als vandaag net een beetje meer.

Ik heb het allemaal een plekje kunnen geven,
Heb me er in die vijf jaar in berust.
Toch typ ik dit met een brok in mijn keel,
Doet het vandaag toch een beetje meer pijn.

Wat zou het mooi zijn,
Als ik haar zomaar een uurtje zou kunnen spreken.
Haar vertellen wat er allemaal in mijn leven gebeurd,
Haar kleinkinderen, mijn huis, dingen van alle dag.

Als dat toch eens zou kunnen,
Maar mijn verstand weet dat dit niet kan.
Ik troost me met de gedachte dat ze op die wolk zo hoog,
Het allemaal volgt, ik weet het zeker, het moet gewoon.

Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik mijn moeder verloor,
Mijn kinderen hun oma,
Mijn vader zijn vrouw,
Toch is het goed zo, hoe tegenstrijdig ook.

Mam, ik hou van jou!!

X Marijke

Plopperdeplop!


Hier komt het verlossende antwoord, haha! Gisteren zijn Luuk, Lotte en ik naar Plop en de Pinguin geweest. Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet zo heel veel van, maar ik vond het serieus een erg leuke film! Ook de kids hebben genoten en vonden 'm zeer spannend zo nu en dan. Er zaten heel wat kleine kinderen in de zaal die Louise Appelboom maar een beetje eng vonden. Leontine acteerde zeer goed, zeer geloofwaardig!

Na de film zijn we nog even de stad in gelopen. Zomaar wat winkeltjes bezocht om daarna de bus weer naar huis te nemen. Om 17 uur waren we weer thuis na een zeer gezellige middag!

Snel hebben we een pizza in de oven gestopt, want om 19 uur stonden er weer twee modellen op de stoep die ik mocht voorzien van een laagje make up. Ik was met het tweede model bezig toen ik aangesproken werd op MSN. Nathalie vertelde dat ze iets voor me had wat ik wel erg graag wilde hebben... Een blik in mijn agenda vertelde me dat ik de rest van de week afspraken had staan. Het was inmiddels 21 uur, maar ik besloot toch om in de auto te stappen naar Almere.

Tegen 22 uur arriveerde ik bij de familie Thielen. Ik was echt van plan om maar een half uurtje ofzo te blijven. Een kop thee, een chocolaatje en ik zou weer gaan... Echt hoor! Maar ineens was het half 1......... Woeps! Ik maakte dat ik wegkwam, want het was best nog wel een stukje rijden natuurlijk. Op dit tijdstip mag ik van mezelf het gaspedaal iets harder intrappen, er reed toch haast niemand, haha! Echter was de oprit na de A12 bij Utrecht afgesloten... Grmbl... Ik nam de volgende afslag: Houten. Ik dacht bijdehand te zijn om dan richting Nieuwegein te gaan en zo binnendoor naar huis te gaan. Ik belandde op de rondweg van Houten. En weet je... die is akelig rond, want ineens zag ik gebouwen die ik al eens gezien had weer voorbij komen...

Kortom... ik was om kwart voor 2 pas thuis... Het was een zeer gezellige dag! Maar ik heb toch wel zwaar de voornemens om vanavond echt op tijd naar mijn bed te gaan. Help je me een beetje herinneren?X Marijke

Welke film?
Morgen is de enige dag dat ik vrij ben deze week. Het lijkt me leuk om samen met Luuk en Lotte naar de film te gaan. Ik heb net de filmagenda bekeken op de site van de Goudse Schouwburg... En ik weet niet waar we naartoe zouden moeten gaan...

's Middags draaien Het Paard van Sinterklaas, Plop en de Pinguin, Ratatouille, Meet the Robbinsons en Timboektoe. Aan het begin van de avond, om 18.45 uur, draaien Heartbreak Kid en Alles is Liefde.

Is Plop niet te kinderachtig voor Luuk? Sinterklaas mag van mij nog wel even in Spanje blijven... Ratatouille heb ik stukjes van gezien, lijkt me wel leuk... maar komt volgens mij al snel op DVD uit... En de andere ken ik eigenlijk niet...

Kunnen jullie me hierbij helpen? Zijn jullie in de herfstvakantie naar de bioscoop geweest? Ik hoor jullie tips graag!!!

X Marijke

Plannen Marco!!!
Het is oud nieuws dat ik van Marco blij wordt... Maar het filmpje wat ik net onder ogen kreeg, maakt me zowat euforisch. Marco spreekt hele mooie woorden uit en...... niet onbelangrijk.... hij ziet er erg lekker uit...

KLIK!

X Marijke

Zweertje...
"Mam, mag ik verven?"
"Ja hoor, pak de waterverf maar..."
"Nee mam, ik wil met echte verf verven, die bovenin de kast staat..."
Ik keek haar schuin aan...
"Maar je hebt nieuwe kleren aan Lot..."
"Ja en? Ik ga toch niet met mijn kleren verven?"
"Doe je wel voorzichtig dan?"
"Ik zweertje mam!!" *spuug*X Marijke
Postcodebos...
Vrijdag 19 oktober kan in de boeken als een druk, maar enerverend dagje! Een aantal weken geleden had ik al vrij gevraagd voor deze dag, want groep 5 van de Krullevaar zouden naar het bos toegaan. Het schijnt een jaarlijkse traditie te zijn van Luuk zijn meester, de vrijdag voor de herfstvakantie is hij met zijn groep in het bos van Lage Vuursche te vinden.

Luuk was helemaal nerveus, hij had enorm veel zin in dit uitstapje. De kids mochten iets later op school komen om niet gelijk om half 9 in de file te belanden. Natuurlijk moest ik Lotte wel gewoon op tijd op school brengen, dus we moesten toch vroeg uit de veren. Niet dat dat voor Luuk een probleem was hoor, hij lag stiekem om kwart over 6 al tv te kijken, hihi!

Om kwart over 9 reden we met een aantal auto's gevuld met kinderen richting de snelweg. Ik had het genoegen om de meester en Luuk te mogen vervoeren. We hadden een ruim aantal moeders en auto's, dus mocht er iets gebeuren met de kinderen, dan konden de kids toch thuisgebracht worden. Een veilig gevoel gaf dat.
Lieve Sinterklaas...
Lotte zat net met het Intertoysboek op schoot op de bank. Te pas en te onpas hoorde ik: "Maaammm, mag ik dit???", "Maaammmmm, mag ik dat???" Ik reageerde daarop door te zeggen dat ze dat dan maar aan Sinterklaas moest gaan vragen. Ze keek me aan en zei: "ja maar, hoe doe ik dat dan mama?"

Goede vraag! Ik opperde het idee om dan maar een lijstje te maken en die op te sturen. Direct werd er een blaadje gepakt, een pen werd in mijn handen gedrukt, ze pakte een stoeltje, ging naast me zitten met hét boek en begon te dicteren:

Luuk
Ik denk dat ik geen uitzondering ben. Ik wil het allerbeste voor mijn kinderen. Het zou niet goed zijn als het anders was hè? De laatste tijd loopt het allemaal niet zo lekker met Luuk. Vorig schooljaar kwam de juf naar me toe, ze wilde een gesprek met me. Tijdens dat gesprek vertelde ze me dat ze vermoedens had dat Luuk ADD heeft.

Lijkt me duidelijk dat ik daar van schrok en ik moest wel even flink slikken. Ik ben op het internet gaan zoeken wat dat precies inhield en ik moet zeggen, er vielen toen wel heel veel stukjes op zijn plaats. Het verklaarde zijn gedrag, maar ook vele andere dingen. Ik verwachtte blijkbaar teveel van Luuk. Het was vaak geen onwil, maar onmacht. Ik ging met hele andere ogen naar mijn zoon kijken.

Gesprekken volgden en ik ging naar Bureau Jeugdzorg. Daar heb ik een intakegesprek van anderhalf uur gehad. Er volgde nog wat briefwisselingen en nu staat hij op de wachtlijst van de GGD. Het duurt wel een aantal maanden voordat we hiermee aan de slag kunnen.
"Je bent eigenlijk nooit weggeweest
Als een schaduw volg je mij"