Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
Midweek vakantie
Je kijkt er lang naar uit en dan ineens is het zomaar voorbij... Gistermiddag zijn we thuisgekomen van een heerlijk midweekje vakantie. En, we hebben het heel gezellig gehad, ik heb genoten!
 
Ten eerste hebben we lekker gerelaxed, maar zeker ook leuke dingen gedaan. Hiernaast zie je een foto van 's morgens; televisie aan, languit op de bank en kijken maar! Klinkt al niet verkeerd toch?
 
Na verse broodjes gehaald te hebben gingen we lekker ontbijten en plannen maken voor de dag. Maandagmiddag zijn we aangekomen en hebben de koffers uitgepakt. Daarna zijn we het park gaan verkennen  en zijn we gaan eten bij het restaurant. Dat vinden de kids al een belevenis op zich ;-) Het eten was lekker, maar niet bijzonder, was dus niet voor herhaling vatbaar. Dat Luuk niet verlegen is, wist ik al een poosje... Hij vroeg de ober doodleuk of hij even in de keuken mocht kijken hoe zijn toetje gemaakt ging worden. En jahoor, het mocht. Luuk stapte achter de ober aan de keuken binnen, met uiteraard in zijn kielzog Lotte. Ze bleven wel erg lang weg, maar uiteindelijk kwamen ze met een heerlijk toetje in hun handen naar buiten. Die koppies, zo trots!
 
Daarna zijn ze zoals iedere dag in bad gegaan, want ja dat hebben we thuis niet, dus dat is superleuk! We hadden een 6 persoons huisje, dus de kids hadden allebei een eigen slaapkamer... wel zo relaxed ;-) Na het bad was het tijd om te gaan slapen. Voor Lotte was dat geen probleem, zij sliep al voordat ik de slaapkamer verlaten had. Luuk was iets lastiger, hij was bang zei hij... Misschien kwam er wel een boef met een bijl door zijn raam... Na wat overredingskracht is hij toch gaan slapen.
 
Dinsdag zijn we op het park gebleven. We zijn allereerst lekker gaan zwemmen, daarna zijn we weer naar het huisje gegaan waar Lotte even haar middagdutje kon doen. Tegen vieren hebben we haar wakker gemaakt, want je kon in het speelcentrum gaan bowlen. En dat wilde Luuk wel. Ze hadden van die stootbanden in de goten liggen, dus dat ging een stuk makkelijker. Zo makkelijk dat Luuk eerste werd van zijn baan. Trots dat hij was!!
 
De weersvoorspellingen voor woensdag zagen er erg gunstig uit, dus we besloten om naar Koningin Julianatoren in Apeldoorn te gaan. We zaten nog even te dubben om toch naar de Apenheul te gaan, maar daar waren we al es geweest, dus we besloten voor de Julianatoren. En ik moet zeggen, een schot in de roos! Luuk is niet zo'n held met wilde atrakties, en daar was in dit park bijna geen sprake van en Lotte kon met bijna alles ook meedoen. Helemaal leuk dus! Lotte heeft het vooral nu nog over de helicoptertjes waar zij mocht sturen en mama achterin (opgepropt) zat. Alweer een leuke dag dus!
 

Donderdag wilde ik graag gaan shoppen in Arnhem en gelukkig wilden ze met me mee ;-) Ik was nog nooit in Arnhem wezen winkelen, maar ik moet zeggen: leuke stad! En, wat niet onbelangrijk is, ik heb leuk gescoord. Ik heb veel mensen over Villa Happ gehoord, maar was er zelf nog nooit geweest, tot afgelopen donderdag. Wat een leuke winkel is dat met erg veel leuke kinderkleding. Ik was direct verliefd op een oranje rokje met daarop een stoer vest met datzelfde oranje en donkerbruin erin. Dat moest ik hebben! Daarna heb ik Miss Etam onveilig gemaakt en daar ben ik ook leuk geslaagd. Ik heb een rokje (ja echt!) gekocht, een limegroen shirtje en een nieuwe spijkerbroek.
 
We waren alleen de buggy vergeten mee te nemen en ik moet zeggen.. winkelen met een dochter van twee en half die zo los loopt is lang niet zo gezellig als dat ze vast in een buggy zit... En dan begrijpen jullie vast wel wat ik bedoel... Leuk joh, je kent ze wel die kinderen liggend in de winkel omdat ze niet mee willen.... Geinig!
 
Na het badritueel kwam ook aan deze dag een eind voor de kids zodat papa en mama heerlijk op de bank tv konden kijken onder het genot van een Baileytje. Tijd geleden dat ik echt tv heb gekeken ;-)
 
Toen was het alweer vrijdag, de dag waarop we weer richting huis zouden gaan. Na het ontbijt hebben we alle spullen weer ingepakt en na de sleutel ingeleverd te hebben zijn we nog lekker het zwembad ingedoken. Wie iets beloofd moet het ook nakomen hè! Toen we uitgebadderd en gebubbeld waren hebben we de kleren aangetrokken en zijn in de auto gestapt om Schoonhoven weer es op te zoeken.
 
Met twee snurkende kinderen zijn we weer thuis gekomen. Ik vind het altijd leuk om zo'n week op een gepaste manier af te sluiten, dus zijn we lekker wezen eten in De Waag. En omdat mijn vader best wel een lastige week achter de rug had hebben we hem meegenomen. Het eten was heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!! Er zat alleen wel één minpuntje aan... Lotte kreeg op een gegeven moment buikpijn en vroeg me haar buik vast te houden. Zo gezegd zo gedaan, mijn handen werden gruwelijk warm, dus ze had echt last. Na dat een poosje te hebben gedaan werd de buikpijn minder, maar de stank groter......... We hebben snel het toetje opgegeten: soesjes gevuld met vanilleijs, slagroom en caramelsaus.......zucht... Van natafelen was geen sprake, dat wilden we de gasten niet aandoen, hahaha!
 
Conclussie: we hebben een heerlijke week gehad!
 
X Marijke
Broer jarig
Vandaag is mijn oudste broer jarig, hij is vandaag 42 geworden. Mijn broer wil niet graag op de foto, tja dan moet je wat anders hè
 
Van links naar rechts stel ik u voor: broer Ron intussen 40 jaar oud, Lex de jongste van de broers ook alweer 38 en aan de rechterkant broer Jan, sinds vandaag 42. En voor hun lig ik.... aaah lief hè!
 
Jan, gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zal vanmiddag aan je denken als ik in het bubbelbad lig!
 
 Marijke
 
PS Jan, als je wilt reageren kan je op Reaktie(s) klikken
weekje weg
Aanstaande maandag gaan Richard, Luuk, Lotte en ik er lekker even tussen uit. We hebben in Eerbeek een huisje gehuurd bij Landal Greenparc. En... daar heb ik zin in!!!
 
Jullie zullen me dus een week moeten missen, mijn log zal in deze tijd dus niet geupdate worden.
 
Aankomende donderdag is het precies 2 jaar geleden dat mijn moeder overleden is. Wat vliegt de tijd hè! Het is heel raar, aan de ene kant lijkt het alsof het vorige week was, maar aan de andere kant ook weer zo heel lang geleden. Moeilijk uit te leggen voor iemand die zoiets niet meegemaakt heeft.
 
Op de foto staat mijn moeder met mij in haar armen, die foto is me erg dierbaar.
 
Ik hoef niet persee op die dag bij het graf van mijn moeder te zijn vind ik. Maar op dit soort dagen is ze de hele dag in mijn gedachten, ze zit in mijn hart!
 
X Marijke
 
 
Vroeger...
Zoek de verschillen...  Eerste hint: zo'n uhm.... 30 jaar
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
X Marijke
Visite

 
Vanmorgen stond ik heerlijk te douchen toen Richard met Sabine afsprak om vanmiddag op visite te komen.  Ik vind het altijd erg gezellig als Sabine komt. Ik ben daar niet alleen in mijn kids genieten daar ook van en ik denk stiekem Richard ook wel ;-)
 
Ries had alleen niet verteld dat ze haar 'nieuwe' vriendje ook mee zou nemen. Nieuw tussen aanhalingstekens, want zo nieuw is hij niet meer, maar voor mij wel.
 
Sabine..... hij is goedgekeurd hoor! Ik vind het een hele leuk jongen!!
 

Luuk wilde nog even aan Sabine laten zien hoe goed hij kan fietsen, dus we gingen even naar buiten. Robert zat gelijk op de wipkip, haha! De veer is nog heel...
 
Kortom we hebben een gezellige middag gehad, wat voor mij betreft voor herhaling vatbaar is. We moeten binnenkort maar es afspreken om iets leuks te gaan doen!!
 
Sabine en ik wilde ook nog even samen op de foto!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
X Marijke
Vlinder

 
 
 
 
Vanmiddag was ik even samen met Lotte bij de Etos. Shampoo, haarverf, koortslipcreme voor zoon en manlief. En daar zag ik een foldertje liggen met deze dame op de voorkant.
 
Begin ik slijtage te vertonen of denken jullie ook dat dit dezelfde dame is als de oma uit Vlinder van Marco Borsato?
 
X Marijke
 
 
 
 
 
 
PS Prachtig nummer overigens:
 
Open je ogen maar
en zie wat ik zie
Ik weet hoe mooi je bent
Maar jij weet het zelf nog niet
 
Het komt allemaal goed
Wacht nou maar af wat de tijd met je doet
Het is nu nog te vroeg
Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
 
Weet dat de tijd zal je helpen, geloof maar gewoon wat ik zeg
Al lijken je kleurrijke vleugels voor eeuwig gevangen
Ja, toch op een dag vlieg je weg
Hoog in de lucht
Zul je de wereld heel anders gaan zien
Voel je de rust
Zul je genieten ook als het maar even is
Adem het in
Durf, dan ontdek je de liefde misschien
En als je haar vindt
Voel je bij iedere slag die je maakt dat je leeft
 
Als je geduldig bent
Gebeurt het vanzelf
Als je genieten wil
Wil het dan niet te snel
 
Het komt allemaal goed
Wacht nou maar af wat de tijd met je doet
Het is nu nog te vroeg
Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Life and Cooking
Vandaag was de dag dat ik met Selma naar Life and Cooking ben geweest.  Om 3 uur hadden we afgesproken voor de ingang van het Mediapark. Ook Linda, Lotte, Lotte's zus en haar vriendin waren ook naar Hilversum gekomen.
 
Toen we allemaal compleet waren zijn we het terrein opgegaan. Leuk is dat hoor, met 6 personen in een Opel Astra, hahaha! Selma was slim, zij was snel voorin gaan zitten. Ik had 4 giebelende meiden achterin.
 
We mochten gelukkig gelijk naar binnen toen we aankwamen bij de studio. Op aanwijzingen van Selma zijn we direct achterin die kantine gaan zitten zodat we snel bij de uitgang richting studio konden staan. Zo konden we als eerste een leuk plekje op de tribune in de studio uitzoeken. Selma had onderzoek gedaan en had bepaald waar je het beste kon gaan zitten wilde je veel in beeld komen, hahaha. Lotte en Linda zaten op die plaatsen.

 
Zoals gebruikelijk krijg je eerst uitleg over wat wel en niet mag. Het bekende: telefoons uit en dat soort dingen en wat we vooral wel moesten doen was flink enthousiast zijn. Nou dat kwam wel goed, want het was gelijk erg gezellig.
 
Het lijkt alsof het allemaal heel spontaan gebeurd en dat maakt het zo'n leuk programma, vind ik. Vandaag was de lancering van het Life and Cooking kookboek. Stiekem hadden we er een klein beetje op gehoopt dat we het boek mee naar huis zouden krijgen, maar jammer genoeg ging dat feest niet door.
 
Er waren verschillende gasten, waaronder Patty Harpenau over een boek wat ze geschreven had, Sylvana Simons ook over haar boek en over borstkanker. En last but not least: Emma... ben haar achternaam vergeten... baby Spice van voormalig Spice Girls.
 

Wat een hilariteit was dat zeg! In de reclame voordat zij zou komen werden er speciaal dranghekken neergezet. Dat moest van haar beveiliging. Toen die rekken stonden kwamen er zo'n 25 diehard fans voor de hekken staan. Sommige zelfs uit Engeland. Selma en ik verbaasden ons erover dat zij fans had, haha!
 
Toen was het tijd voor madam. Met veel bombarie kwam ze op en deden Carlo en Irene een interviewtje met haar. Ook de fans mochten haar een paar vragen stellen van erg hoog niveau... 'Heb je nog broers en zussen?' en 'Heb je tato's?'... Daarna gaf Emma een optreden en zong haar single. Wij zijn daar geen fan geworden ;-)
 
Speciaal voor haar had Rudolph een vegatarisch gerecht gemaakt... ze heeft er geen hap van genomen want de uitzending was nog niet afgelopen of ze was al weer vertrokken. Normaal gesproken zou het publiek ook gelijk de studio moeten verlaten, maar dit kon nog niet, Emma moest het gebouw verlaten hebben... Dit duurde nog even dus.

 
Toen we uiteindelijk de tribune mochten verlaten zijn we direct op de foto gegaan met Carlo, Rudolph en Irene. Dat was maar goed ook, want gelijk na ons werd dit niet meer toegestaan. Na afscheid genomen te hebben van Selma en de rest van de meiden ben ik in de auto gestapt en richting huis gereden. Een kleine ministop bij de Mac kon ik niet weerstaan... Maar daarna ben ik snel naar huis gereden. Thuis werd gelijk de videoband aangezet en snel gekeken hoevaak we wel in beeld zijn geweest. Errug vaak!!
 
Het was een hele leuke ervaring om te zien hoe dit leuke programma gemaakt werd. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! En Selma, ik vond het erg leuk om je in het echie te ontmoeten, ook dat is voor herhaling vatbaar!!!
 
X Marijke
DVD Zien Live in de Kuip 2004

Twee vingers hoog in de lucht!! Hahaha!!
 
Gisteren kwam dan eindelijk de dvd van de kuip 2004 in de winkels te liggen. Ik was verdorie gewoon nerveus gisteren. Het moet niet gekker worden!
 
De planning was om hem 's morgens te gaan halen, maar onverwachts kreeg ik visite dus het werd verschoven naar de middag. Ik zat in de auto en ik betrapte me erop dat ik gewoon zenuwachtig was en ik werd steeds nerveuzer hoe dichter ik bij de Media Markt kwam...
 
Als hij maar niet uitverkocht zou zijn! Ik wilde die ochtend nog bellen naar de Media Markt, maar Ries zei dat het  niet nodig was... Maar ik zat toch in de rats, maar gelukkig onterecht. Er lagen nog flinke stapels dvdtjes.
 
Toen ik thuiskwam moest hij natuurlijk direct in de dvdspeler! En heb ik em helemaal zitten bekijken. Och wat is ie mooi! Ik stond weer helemaal in de kuip te genieten. Bij het nummer Jij alleen heb ik waarschijnlijk net twee secondjes mijn hoofd omgedraaid. Maar 's avonds heb ik em nog es opgezet en een paar nummers opgezocht voor mijn kinderen. Ze wilde graag een vliegende Rob zien en ik wilde ze ook graag een tappende Giovanni laten zien, dus had ik Jij alleen opgezocht. 'Whaaa zag ik dat goed???' Ff een stukje teruggespoeld en jaaaaa ik sta er ook op!
 

Op deze unieke dvd sta ik samen met mijn dinnetje Nienke te zingen. Nienke staat er zelfs twee keer op, ook nog een keertje helemaal in het begin. Zoooo gaaf!
 
Drie keer ben ik in de kuip geweest, waarvan ik twee keer vooraan gestaan heb. Zo ook de avond dat de show opgenomen werd. Een aantal keer heb ik die camera voor mijn neus zien staan, maar dat geeft natuurlijk nog geen garantie dat het dan ook daadwerkelijk op de dvd komt te staan.
 
Ik kan je niet vertellen hoe gaaf ik het vind dat ik er heel duidelijk opsta!!
 
X Marijke
Selma Live and Cooking
Dat ik veel lieve mensen ken, dat was me af even duidelijk, maar soms krijg ik ineens een mailtje en dan prijs ik mezelf weer helemaal gelukkig. Zo ook vanmiddag:
 
Hoi hoi!!!
Ik heb zojuist bericht gekregen van Life & Cooking dat ik aanstaande zondag opnieuw bij de opnames aanwezig mag zijn in verband met afzeggingen!
 
Ik dacht gelijk aan jou!
Lijkt het je leuk om zondag met mij naar de opnames van Life & Cooking te gaan?? (aanvang: 16.00u, einde: 19.00u, locatie Hilversum). Ik hoor graag van je! xxx 
 
Dit was dus een mail van Selma en zondag wordt dus de eerste keer dat ik h aar live ga zien en dat is best spannend maar ook ontzettend leuk. Ik heb al heel wat keertjes met haar op msn gesproken en op de één of andere manier klikt dat.
Ik roep al heel lang dat ik een keertje naar Life and Cooking wil, en nu gaat het er echt van komen. Twee vliegen in één klap dus; Selma Live en ook nog Cooking ;-)
 
X Marijke
Lekker ding

 
 
 
Wat een lekker ding hè!!
 
 
X Marijke
"Want het kan geen toeval zijn dat je naast me ligt
Met je armen om me heen en je ogen dicht"