Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Warchildconcert
Ga jij woensdag ook naar het Warchildconcert? Oké, dan moet ik jou niet hebben, haha! Zou jij heel graag naar het Warchildconcert willen, maar heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Juist! Tegen jou heb ik het!

Ik heb namelijk één kaartje over... Zelf ga ik dus ook, als je interesse hebt in dat kaartje, dan kunnen we daar afspreken. Het is een vrije staanplaats.

Wil je? Reageer dan!!!

X Marijke

Lotte = groot!
Vorig jaar riep Lotte al dat haar tandje los zat, terwijl er nog geen beweging in te vinden was. Natuurlijk kletste ik gewoon met haar mee, ze wilde het zo graag! Een aantal weken geleden gebeurde het echt! Haar tandje, degene die het eerst in haar mondje kwam als baby, ging steeds losser zitten.

Vanmiddag legde ze 'm zelfs tussen haar lippen, hij stak zo recht vooruit. Maar hij moest natuurlijk nog wel even blijven zitten, want we hadden nog geen tandendoosje. Dat kan natuurlijk niet! We gingen vanmiddag naar de Bartholomeusdag, een braderie hier in Schoonhoven en jawel, daar zat een kerel naambordjes ed te graferen. In zijn kraampje stonden ook tandendoosje die Lotte wel wilde hebben. Hij grafeerde Lotte's naam er nog in en het kind was de hemel te rijk.

Thuis gekomen moest dat doosje eigenlijk wel gevuld worden. Ze wees mij aan om 'm eruit te halen. Brrrrrrrrrr... ik vind dat doodeng! Maar goed, ik pakte een zakdoekje, legde het om haar tandje heen om een beetje grip te krijgen. Ik trok... het kraakte... keek in het zakdoekje... en zag niets.... Die tand zat nog gewoon op zijn plek. Na het drie keer geprobeerd te hebben en het intussen bloedde vond ik het mooi geweest. Het kippenvel stond ik mijn nek... de groeten! Hij gaat er vanzelf wel een keer uit...
Paarse regen
Ik zat wat rond te surfen, de radio stond aan op 538, gewoon lekker... Ik hoorde de dj zeggen dat ze een oude top 40 hit lieten horen. Niet veel later kwamen de eerste geluiden van Purple Rain van Prince uit de boxen. Ik kreeg gelijk kippenvel... Wat een waanzinnig nummer is dat toch! Ik stopte met surfen en besloot direct om op You Tube eens te gaan zoeken of ik het nummer kon vinden.

Gelukkig vond ik 'm en natuurlijk wil ik jullie mee laten genieten van dit juweeltje.X Marijke

Aaarghh...
Soms heb je van die dagen...... Die wil je echt niet over doen... Vanmorgen moest ik om 9 uur werken, er was markt in de stad dus ben gelijk maar doorgefietst van school waar ik de kids gebracht had. Ik moest nog bloemen bestellen bij de bloemist die aan de markt ligt. Ik ging er dus klakkeloos vanuit dat hij dan al bijtijds open zou zijn. Tja... niet dus... En dan vertel ik er maar niet bij dat ik afgelopen maandagmiddag door de stromende regen al voor de deur stond.... ook dicht...

Maar goed, ik reed door naar mijn werk, deed daar een bakkie en ging aan het werk. Ik hoefde alleen de ochtend maar, dus om 12 uur fietste ik snel weer naar school om de kids op te halen. Maar niet voordat ik een snelle vergadering had met het dagelijks bestuur van de ouderraad.

Na afloop fietsten we naar huis. Lotte deed de gangdeur open en toen kwam de lucht me al tegemoed. Ik was moe, het helemaal zat... maar kon direct aan de slag want de honden hadden een pies- en poepballet in de gang geproduceerd... Aaarghh...
"Doe niet bij een ander...
Wat je zelf ook niet leuk vind!"

Een zin die ik heel vaak roep hier in huis. Als ik de eerste woorden uitspreek, vullen Luuk en Lotte me in een zeurderig toontje aan. Ik vind het een erg belangrijke regel in huize Meijer.

Als één van de kinderen iets uitspookt is de eerste zin die ik vraag: "Als de ander het bij jou deed, zou je dat dan leuk vinden?" Het antwoord is standaard nee. Hopelijk denken ze de volgende keer als er zo'n situatie voordoet na en bedenken ze zich.
Feestje...
Zijn ze niet prachtig?Het is alweer een poosje geleden dat ik gelogd heb... Niets voor mij! De laatste weken heb ik het zo belacheloos druk gehad, echt er was geen avond dat ik geen afspraak had staan, ook de weekenden stonden volgeboekt en doordat de filiaalmanager op vakantie was moest ik meer uren werken. Dit resulteerde in een gruwelijk brakke Marijke die even geen puf, zin en inspiratie had voor een gezellig logje.

Ik zal mijn leven gaan beteren, de afspraken doseren en ook eens nee proberen te zeggen. Ik heb zelfs kaarten afgeslagen voor Marco vanavond... En dat terwijl mijn agenda leeg is voor vanavond. Ik had 'm echt goed zitten, dat blijkt wel.
Maandagmorgenblues...
Het is weer echt maandagochtend... pfffff... Allereerst voltrok zich een wonder hier in huis, ik moest Luuk namelijk om half 8 wakker maken. Neem van mij aan... da's zéér bijzonder! Ik legde Luuk zijn kleren klaar om daarna naar Lotte's kamertje te gaan. Ik trok de gordijnen open, zocht kleding voor haar uit en ik dacht: doe 's gek, ik deed Lotte's cd-speler aan en niet veel later tetterde Kus door het kamertje.

Ik liep de trap op om ook mezelf van een laagje kleding te voorzien. Ondertussen hoorde ik Lotte al mopperen over de broek die ik klaargelegd had. Ik deed net alsof ik gek was, liep naar beneden om het badkamerritueel te starten. Ik zag Lotte boos op bed zitten. "DIe broek doe ik écht niet aan!" riep ze. Ik reageerde er nauwelijks op, maar zei haar wel toen ik klaar was in de badkamer dat ik haar binnen een paar minuten beneden wilde zien.

Luuk had ondertussen boterhammen voor zichzelf en zijn zus klaargemaakt en zat lekker te eten. Ik gaf nog maar eens een brul naar boven en op een gegeven moment kwam madam hard stampend naar beneden. Sorry buurvrouw... Ze ging op de stoel zitten, maar ze dacht er niet over om die boterham en die beker melk tot zich te nemen.
Vijfendertig plus...
Heb jij dat nou ook? De weken lijken voorbij te razen... Voordat je er erg in hebt is het weer weekend en nog erger... begint de werkweek weer. Geen idee wat het is, maar het lijkt ineens allemaal veel sneller te gaan. Misschien komt het doordat mijn agenda de laatste tijd zo belachelijk vol staat... Ik weet het niet...

Iemand, ik noem geen namen, zei vorige week dat het kwam omdat we ouder worden, maar daar stink ik natuurlijk niet in hè, hihi! Oké, de vier komt in zicht, maar dan nog... Nee, dat kan het simpelweg niet zijn!

Een paar weken geleden was mijn dagcrème op. Was voorheen de Etos mijn vaste winkel waar ik dit soort dingen kocht, je snapt... tegenwoordig koop ik alles bij de HEMA. Ik stond voor het rek te kijken naar vele soorten potjes, tubetjes en flesjes. Tja, welke kies je dan uit hè... Ik zag 15+ staan... Oké, dat ben ik natuurlijk wel, maar dat ging me iets te ver. Ik neigde naar de 25+ lijn, maar dat zou natuurlijk niet helemaal eerlijk zijn... Dus met pijn in mijn hart kocht ik 35+ vochtregulerende crème...

Er bestaat ook nog 45+, maar hé... daar ben ik nog láng niet aan toe...X MarijkeDie neus...
Lotte pakt de pasfoto's die ik onlangs heb moeten maken voor mijn identiteitskaart van tafel, bekijkt ze aandachtig en zegt:

"Mam, ik vind dit zo'n mooie foto van jou.."
Ik: "Oh, dankjewel schat!"
"Alleen die neus hè... die is wel groot hoor, mam!"
Ik: "Uh..."
"Oh, in het echt ook!"

Wat een lekker ding niet?

X Marijke


Nadeel...

Weet je wat het nadeel van je wenkbrauwen epileren is?
"Ik voel dat ik je kwijt raak
Vertel me als ik je moet laten gaan"