Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 bezoekers ;
en 3 gast bezoekers .
Zoeken
Het afscheid
Het afscheid gisteren was mooi en warm. Ook apart, maar dat kwam door de muziekkeuze van de overledene, hij wilde dat er gospel gedraaid werd en dat is geen muziek die je alle dagen hoort. Het was ook bijzonder emotioneel. Mijn vriendin en ook haar moeder moesten heel erg huilen. Dat geeft natuurlijk helemaal niets, maar het neemt je wel mee. Ook dat geeft natuurlijk niet. Het sloopt je alleen wel, ik was echt helemaal uitgeblust na de plechtigheid.
 
Het belangrijkste is dat we er met een goed gevoel op terug kunnen kijken!
 
X Marijke
Heftig dagje
Ik heb zo'n vaag vermoeden dat het vandaag een heftig dagje gaat worden... Afgelopen vrijdag is de vader van een goede vriendin van mij overleden. Vandaag is de crematie.
 
De beste man is twee jaar ziek geweest en is dus afgelopen vrijdag overleden. Uiteraard heb ik mijn vriendin gesproken en ook haar man. Het is gewoon eng hoeveel overeenkomsten er tussen het ziekzijn en overlijden van haar vader en mijn moeder zijn. Het haalt de wonden weer helemaal open, in hoeverre ze dicht waren...
 
X Marijke
Concert Alkmaar
Al sinds zo'n anderhalf jaar ben ik operator op de chatbox van Marco Borsato. Dat is niet alleen erg leuk om te doen, maar zo nu en dan komen daar ook leuke verrassingen uit. Laatst heb ik jullie verteld dat we een echt 'Marco Borsato toetsenbord' gekregen hebben, de meet en greet en het concert in de Kuip, zo zijn we nu door Marco uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het concert op 9 oktober welke hij geeft ter ere van het 750 jarig bestaan van Alkmaar. Vanmorgen viel het kaartje op mijn deurmat.
 
Helemaal leuk dus, van een concertje van Marco zijn wij altijd wel te porren. Dat we fan zijn van Marco staat buiten kijf, dat is namelijk van ons de eerste drijfveer om operator te worden.
 
Volgende week zaterdag kunnen wij weer uit ons pannetje gaan dankzij Marco. Dankjewel daarvoor!!
 
X Marijke
Spirituele beurs
Gisteren was het dan zover en zijn we naar de spirituele beurs in Rijswijk gegaan. Toen we er aan kwamen rijden stond Sabine al op ons te wachten voor de ingang. Na de auto geparkeerd te hebben zijn we naar binnen gelopen. Kaartjes gekocht, dat was wel grappig trouwens. Ik zeg tegen die dame achter het raampje van het loket: 'drie volwassenen, een kind van 6 en eentje van 2' 'U zei een kind van bijna 2?' vroeg die dame daarop. 'Ja dat zei ik, bijna 2' hihi! Scheelde weer een kaartje
 
Eenmaal binnen keken we ons ogen uit, wat een kraampjes allemaal zeg! We zijn eerst maar es een rondje gaan lopen om te kijken wat er allemaal te zien is. Van reiki tot handlezen, van psychometrie tot hokus pokus Je kan wel als een gek van alles gaan doen, maar ten eerste kost het je een vermogen en ten tweede wordt je daar niet zo veel wijzer van.
 
Sabine besloot dat ze haar handen wilde laten lezen. Tja, bij wie... we zijn maar een rondje gaan lopen. Daarvoor leek het of er op iedere hoek een handlezer zat, als je er eentje zoekt zie je er ineens bijna geeneen meer. Maar op een gegeven moment zagen we er eentje die ons wel aansprak. Ons gevoel was goed! Het was een leuke vent zonder hokus pokus en zweverig gedoe. Precies wat we zochten. Nooit geweten dat er zoveel in je handen te lezen is en het klopte allemaal erg goed. Op het bizarre af gewoon. Er kwam zelfs uit dat Sabine een nieuwe relatie heeft! Haar verslagje kan je lezen op haar logje: http://bientje.punt.nl
 
We hebben een kaartje van deze man meegenomen, want hij en zijn vrouw kunnen veel meer dan alleen handlezen. De vrouw is ook paragnost. Ik vertelde hem over Lotte en mijn moeder en hij reageerde heel enthousiast. Hij vond het mooi! En wilde daar wel verder op ingaan, maar dan liever in de praktijk bij hem thuis, daar is het een stuk rustiger en kan je op je gemak erover praten. Ook zou zij kontakt kunnen maken met mijn moeder, iets wat ik zeker wel wil doen. Dit krijgt dus zeker wel een vervolg!
 
Ook zijn we nog even bij Joop Hogendoorn gaan buurten. Bij Joop heb ik mijn reiki cursussen gedaan en hij is inmiddels wel een vriendje van me geworden. Binnenkort krijg ik van hem mijn masterschap Met hem hebben we even een babbeltje gemaakt, maar echt lang konden we niet praten, want hij moest muziek maken op de beurs.
 
Als laatste wilde ik ook graag iets doen, een stoelmassage. Dat is niet zomaar een gewone massage, maar meer het masseren van drukpunten. Ik zocht de stand op en was eigenlijk gelijk aan de beurt. Een niet onaardig uitziende meneer ging mij masseren  Type sportschool... Ik moest in een speciale stoel gaan zitten met mijn neus in een kussen, echt heel ontspannen. Hij vroeg me of ik een korte behandeling van 5 minuten of een lange van 20 minuten wilde doen.. open deur, natuurlijk wilde ik de lange versie Echt heerlijk!! Een aanrader voor iedereen! In het begin was ik er helemaal dizzy van, maar daarna voelde ik me heel erg goed, ook nu nog na een nachtje slapen.
 
Daarna hebben we ons rustig richting uitgang begeven en zijn we in de auto gestapt. We hebben Sabine bij het treinstation in Gouda afgezet, zodat zij nog maar een klein stukje naar Zeist hoefde. Kortom, ik heb een hele bijzondere dag gehad en ook Lotte zei in de auto: 'mam, het was een mooie dag.'
 
X Marijke
War Child, wordt donateur!!

Daring Market
Aanstaande zondag ga ik naar de Daring Market. Dit is de grootste spirituele beurs van Nederland . Ruim 400 stands zullen daar staan, das pittig groot dus. Je kan er o.a. tarot kaarten laten leggen, handlezen, auratekeningen, psychometrie enz enz bekijken en eventueel ervaren.
 
Ik ga samen met man, kids, Sabine en heel misschien gaan Erik en Susan ook mee. Waar ik zeker vanuit ga is dat het een hele bijzondere dag gaat worden. Vooral ook omdat mijn reikimaster Joop Hogendoorn er muziek zal gaan maken.
 
Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt? Kijk dan even op: http://www.evenementen.evenementenhalrijswijk.nl/read/beurs_item/id/17667 De beurs is zaterdag en zondag en is zeker een aanrader als je spiritualiteit interessant vind. De beurs is in Rijswijk, vlakbij Den Haag.

Zie ik je daar?
 
X Marijke
Vinkeveense Plassen

Het is inmiddels al weer een poosje geleden, maar als ik zo naar buiten kijk dan kan ik een zonnetje wel gebruiken. Gelukkig is het hier wel droog, maar lekker zwemmen in de Vinkeveense Plassen zit er niet echt meer in. Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden, maar in de vakantie zijn we een middagje naar de oom en tante van Richard geweest. Zij hebben een woonark aan de Vinkeveense Plassen, en met prachtige weer is het daar heerlijk toeven! Dus hebben we de zwembroeken, handdoeken, bandjes en nog meer van dat soort reut ingepakt en zijn we naar Vinkeveen getogen. Luuk vind het wel stoer om dan te zwemmen, maar echt een held is het niet dus alleen durfde meneer niet het water in. Gewapend met bandjes om zijn armen en een band om zijn middel en zijn moeder naast hem durfde hij het water wel in. Het is altijd wel grappig om te zien hoe Luuk het vertrouwen weer krijgt hoe langer hij in het water is. In het begin houdt hij me stevig vast en begint ie al te gillen als ik mezelf iets losser van hem maak. Maar omdat hij me dan bijna verzuipt als hij met zijn arm om mijn nek hangt, wurm ik me  er dan toch stiekem tussenuit, totdat hij heerlijk alleen en los in het water ligt. En dan is het ineens een hele stoere boy en vraagt ie zes keer in een kwartier hoe knap hij wel is Lotte vond het minder geslaagd. Het water is natuurlijk niet helder daar, de bodem zie je niet. Waarschijnlijk vond ze dat een beetje eng, want ze ging het water absoluut niet in. Toevallig had ik die ochtend bij de Etos een bootje gekocht en die had ik meegenomen. Daar wilde madam wel in, dat vond ze wel interessant. Het lijkt al weer zo lang geleden dat het van dit mooie weer was... zucht...
Whaaa ik wil de zon terug!!!!!!!!!!! X Marijke
 
Interview with ...
http://www.theinterviewwithgod.com/windowmovie.html 
 
X Marijke
Nummer 1
YESSSSSSSS!!!!!! Marco en Ali B komen in de top 40 binnen op nummer 1!!!!!!!
Drie hoog kippenvel, onvoorstelbaar, super!!!!!! Ook ik heb de single afgelopen zaterdag gekocht, dus ook dankzij mij staan ze nu op één  Dit is Marco zijn achtste nummer 1, nummer zeven was al een record, dus dan is dit het zeker. Toppie hoor!!
 
 
Gefeliciteerd Marco, Ali B en niet te vergeten de band!!
 
 Marijke
Bezige bij
Ik begin me een beetje zorgen te maken... Waarom vraag je je af, ik zal het je uitleggen... Het lijkt wel of ik gestoken ben door een werkbij. Gisteren was het zondag en dan hoor je lekker rustig aan te doen en je vooral niet te druk maken, dat is toch de bedoeling van een zondag? Ja toch?
 
Ik zal je eens opsommen wat ik gisteren allemaal voor werk verzet heb... Als eerste ben ik met Lotte's kamertje begonnen. Haar kledingkast heb ik helemaal leeggehaald en alles wat niet meer past heb ik in vuilniszakken gedaan en naar zolder gebracht (je weet nooit ) Daarna heb ik orde geschept in de chaos, dus losse troep opgeruimd, gestoft, gezogen, stapel kleertjes opgeruimd, Lotte's kamer was klaar.
 
Toen heb ik Luuk zijn kamer ook onder handen genomen, en neem van mij aan, dat was geen overbodige luxe... Luuk heeft zelf de losse rommel van de vloer gehaald en ik heb alle boekjes uitgezocht en geordend, kleding uitgezocht, gestoft (jeetje, die plank was blauw ipv grijs..)en gezogen. Het lijkt nu weer op een leuke jongenskamer.
 
Daarna ben ik doorgegaan naar onze slaapkamer; bed verschoond, gestoft, gezogen, spiegel en lampjes op laten hangen. Ook op zolder hangt nu een schilderij aan de muur ipv op de grond tegen de muur aan, ook het prikbord in de wc hangt nu aan de muur. Tja en als je dan toch bezig bent, heb ik de badkamer ook nog even gesopt. Dus die glimt nu ook weer aan alle kanten.
 
Tussendoor is de wasmachine ook een aantal keer vol gedaan en daarna de droger ingegaan, met andere woorden: 'wat doe ik hier, er ligt een berg wasgoed op me te wachten!!'
 
Als dit te lang gaat duren, bellen jullie de krant en wellicht ook de huisarts even, want dat zit ik in een identiteitscrisis
 
X Marijke
"Zie je dan niet door je tranen heen
Hoeveel ik van je hou"