Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Zoeken
Een teken van leven
Ik geloof dat ik de boel hier een beetje verwaarloos, maar daar heb ik een hele goede reden voor. Sinds vorige week ben ik aan de slag, hierdoor ben ik vijf dagen in de week van huis. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werk ik van 9 tot 15 uur en op woensdag van 9 tot 12 uur. Prachtige tijden, maar het hakt er wel even in.Al een jaar zat ik werkloos thuis en daarvoor was ik overspannen waardoor ik ook bijna een half jaar niet werkte. Nu vermaakte ik me prima, maar weer zo aan de slag is wel even heftig. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin. Het is voor ons allemaal erg wennen, maar het is wel super leuk!

Alles moet me uitgelegd worden, ik ben compleet sufgeluld en er is nog vééééél meer te vertellen. Beetje bij beetje leer ik mijn collega's kennen en ik geloof dat ik er wel tussen pas. Een grapje, een geintje, ik hou er zo van en zij ook! Het gaat helemaal goedkomen!!

Vorige week zag ik een oproepje van Nelleke op twitter, ze had kaartjes voor Zand gewonnen, maar kon niet, dus ze zocht iemand die er wel naartoe wilde. Ik reageerde, maar net te laat. Die avond zat ik in een restaurantje toen ik een sms van Nelleke kreeg, Hellen boodt ook kaartjes aan. Ik smste haar snel, maar ook bij haar viste ik achter het net.Geen probleem, maar dan heb je er eenmaal aan gesnuffeld, dan wil je ook. Zaterdag 's morgens keek ik op Marktplaats en scoorde twee kaartjes voor tien euro. Geen geld, dacht ik zo. Luuk wilde graag met me mee. Ik bekeek de route die we met het OV af zouden moeten leggen en toen bedacht ik me dat Frederique ook zou gaan.

Ik vroeg haar of het een optie was om met haar terug te reizen. Dat was geen probleem, maar tegelijkertijd boodt ze aan om ook de heenweg mee te gaan. Dat was nog beter, om een lang verhaal kort te maken, we hebben genoten van een heerlijke dag vol muziek, leuke mensen en lekker weer. Wat is er nou leuker om samen met je kind te staan genieten met de blote voeten in het zand.... Weinig volgens mij!Kortom, het gaat prima hier! Druk, druk, druk, ik heb weinig energie over voor andere dingen zoals loggen, maar ook dat komt wel weer goed. Als ik het ritme te pakken heb, niet alles meer nieuw is voor me en ook de rest van het gezin aan de nieuwe situatie gewend is, dan zal je zien....PS Frederique, dankjewel voor de foto's!!

Uit eten in Utrecht
Een tijdje geleden abonneerde ik me op de nieuwsbrief van My City Deal via Facebook. Ik zou dagelijks aanbiedingen in mijn mailbox krijgen van bedrijven bij mij in de buurt. Zo ontving ik een poosje geleden een aanbieding van een restaurantje in Utrecht.

T.w.v. ? 21,50 kregen we een cocktail of twee drankjes en een drie gangen menu voor slechts ? 9,50. Ik vond dat ik voor dat bedrag niet hoefde te overleggen en bestelde er snel twee. Ik vertelde mijn actie aan Helga en ook zij was enthousiast. We reserveerden bij Lisboa en vrijdagavond reden we samen naar het hartje van Utrecht.We parkeerden in de parkeergarage La Vie en al snel hadden we de Zakkendragersteeg gevonden. We werden spontaan blij van het restaurantje. Het zag er super leuk uit. Banken met kussens, olielampjes, strak maar toch gezellig! Voor het pand was een smalle strook wat voor terras door moest gaan. Er paste net smalle tafeltjes met aan ieders zijde een stoel, prima voor ons! Het was heerlijk weer, dus we kozen ervoor om daar te gaan zitten.

Wie het centrum van Utrecht een klein beetje kent. Het restaurant is gelegen in een steegje tussen het marktplein en de gracht. Zéér sfeervol! Een prima plek om een vrijdagavond door te brengen, maar iedere andere avond natuurlijk ook!

De ober kwam al snel naar ons toe en legde ons uit wat de bedoeling was van die aanbieding. We bekeken de kaart en bestelden een mojitto, we hadden er veel over gehoord, maar nog nooit gedronken... Een verrukkelijk drankje, dat was niet mijn laatste! Bij het brengen hiervan vroeg ik de ober of hij er wel zo'n dansje bij gedaan had. Hij bevestigde dat, maar dat wilden we natuurlijk wel zien. Bij de volgende mojitto zou hij ons waarschuwen.

Binnen namen vier gasten plaats en mijn verbazing was groot toen ik één van hen een mojitto zag drinken. Je snapt dat ik de ober vermanend toesprak, hij had ons mooi niet gewaarschuwd, haha! Hij boodt zijn oprechte excuses aan, het zou niet meer gebeuren. Later die avond waren we getuigen van zijn dansje, hihi!

We kregen allerlei kleine gerechtjes, zo hebben we garnalen in knoflook, sasjimi en kangoeroebiefstuk gegeten. Als toetje nam Helga een crème brullee om doordat ik niet kon kiezen tussen de witte chocolademousse en het kaneelijs, bestelde ik het beide.

Rond elf uur verlieten we Lisboa met een grote glimlach. We hebben meer dan genoten van het heerlijke eten, die leuke ober/eigenaar en natuurlijk elkaars gezelschap. Als het aan mij ligt, dan gaan we zeker nog eens terug en ik kan jullie het ook zeker aanraden!! Je snapt dat ik mijn mailbox goed in de gaten hou voor weer zo'n topaanbieding!!

Slagharen
Bijna twee weken geleden zijn we naar Attractiepark Slagharen geweest. Ries zijn vakantie was bijna afgelopen en ik had zin nog iets te ondernemen met zijn vieren. Petra, een model waar we mee gewerkt hebben, werkt daar en had ons al eens eerder uitgenodigd.

Tot op heden was het er nog niet van gekomen, tot die vijfde augustus!

's Morgens was het heerlijk weer, helaas kregen we die middag wel wat regen op onze hoofd, maar goed, dat kon de pret niet drukken! We hebben een enorm leuke dag gehad. Het was voor ons twee uur rijden, maar na een reis naar Frankrijk valt alles mee, zo vonden de kids ook. "Zijn we er nu al??" Hihi!

Ik heb een filmpje gemaakt van de foto's, kijk je mee?Voor- en nadelen
Dagelijks ben ik met mijn nieuwe baan bezig. Ik heb hier zo lang naar uitgekeken, dit is zo'n mooie kans, toch knaagt er best het een en ander aan me. Waarschijnlijk is het moeder-eigen, ben ik hier niet alleen in...

Nadelen:
 • vijf dagen in de week van huis is best veel
 • geen activiteiten spontaan begeleiden op school
 • geen overblijf meer draaien op school
 • schuldgevoel
 • alles plannen


Voordelen:

 • meer inkomen
 • na twee maanden proeftijd een auto
 • Marijke zijn ipv mama
 • gezellige collega's
 • nuttig voelen
 • leuk werk doen
 • lijnen, op het werk snoep je niet... toch?


Het lijstje voordelen is langer! Ik heb ongelofelijk veel zin om weer aan de slag te gaan! Die nadelen vinden vast ook zijn plekje en dan komt alles goed. Altijd!Liefde!
Om de zondag maar goed te beginnen!Fotofilmpje Frankrijk
In mijn vakantielogje heb ik een paar foto's geplaatst, maar je snapt dat dit lang niet alles was. Als je een fotograaf meeneemt, dan heb je veel, heel veel foto's. Hieruit heb ik een selectie gemaakt en heb er een filmpje van gemaakt.

Enjoy!Een baan!!!
Al ruim een jaar ben ik werkloos. Al ruim een jaar solliciteer ik, kijk ik om me heen of ik een leuke baan kan vinden. Sinds een aantal maanden zit de vier in mijn leeftijd, ook mijn opleidingsniveau is niet al te hoog, twee dingen die me toch wel parten zijn gaan spelen. 

Maar soms lopen dingen anders dan je verwacht, kom je zomaar de juiste persoon tegen, dat gebeurde me vorige week.

Vorige week dinsdag was ik gevraagd om een visagie te verzorgen van een model waar ik al eens eerder mee gewerkt had. Zij had afgesproken met een fotograaf die ik nog niet kende om naar een mooie locatie in België te gaan, ik mocht mee om haar op te maken. We spraken af dat ik naar haar zou komen, dan kon ik bij haar instappen, wel zo gezellig!

Zo kwam ik bij haar aan, vertelde haar man dat hij ook mee ging, hij zou rijden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Onderweg kletsten we wat, koetjes, kalfjes, werk, je kent het wel. Zo vertelde ik dat ik op zoek ben naar een leuke job en vertelde hij dat hij op zoek is naar een 'vrouwtje zoals ik' voor zijn bedrijf. Ik wilde me niet gelijk opdringen, maar kon het toch niet laten om er een dag later in een reply op een mail die ik van hem kreeg op terug te komen.

En dag later had ik een lange mail in mijn mailbox waarin hij uitlegde wat hij zoal doet en zoekt. Die avond belden we met elkaar en maakten een afspraak voor afgelopen maandag. Ik reed naar Rotterdam, bekeek het kantoor en hadden een gesprek waar uit kwam dat ik volgende week donderdag kan beginnen... Is dat wat!

Na een jaar werkloos geweest te zijn ga ik voor 24 uur per week werken op een kantoor in Rotterdam. En weet je... ik vind dat natuurlijk superleuk, maar ook best spannend. Eén ding staat vast: ik heb er zin in!!!

Vakantie Frankrijk
In Naussannes, een klein plaatsje zo'n 15 km van Bergerac af, hebben we twee weken heerlijk vakantie gevierd. Samen met zwager Marcel, schoonzus Christel, neef Max en nichtje Yentl hadden we een mooi huis gehuurd. De eigenaars, een Nederlandse vrouw en een Frans man woonden tegenover ons huis en naast ons waren nog twee huizen die verhuurd werden. Met zijn allen deelden we een prachtig zwembad.

Christel en ik in het zwembad

Op zaterdag 17 juli reden we al vroeg hier de straat uit. Luuk en Lotte zaten geinstalleerd achterin. Een opgeladen DS, de nodige boeken, dvdrecorders voor zich en natuurlijk snoepjes en allerlei lekkers bij de hand.

We hadden er zin in, maar toch is een hele dag in de auto zitten best wel een dingetje, maar ik moet zeggen dat er echt geen onvertogen woord van de achterbank gekomen is. Daarin is een Tom Tom wel een fantastische uitvinding. Je ziet precies hoelang en hoe ver het nog rijden is, dus gezeur a la: "zijn we er al bijnaaa??" heb je daardoor niet. Prettig!

Ontspannen een kleurtje kweken

Volgens mij was het een uur of 7 's avonds toen we ons huis bereikten. Marcel en Christel waren er ook net en bekeken het huis al samen met Lenie, de eigenaresse. Snel sloten we ons aan en zagen dat we het daar echt wel14 dagen uit zouden kunnen houden. De bedden werden verdeeld en de spullen uit de auto gehaald.

We liepen een rondje om te zien hoe het zwembad er in het echt uit zag en om zomaar even rond te neuzen. Samen met Christel bekeek ik alles, we waren blij, de plaatjes op de website waren niet geduldig, het zag er gewoon nóg beter uit. We liepen terug naar het huis, toen we nog een gast zagen lopen. Ik zei tegen mijn schoonzus: "Dat lijkt Ferry wel..." Ze keek me vragend aan toen ik uitlegde welke Ferry ik bedoelde. "Die kale uit de band van Marco? Tja, hij is wel kaal, maar of hij het is..." Niet veel later gaf ik die man een hand en uit zijn mond kwam: "Hallo, ik ben Ferry van Leeuwen." Dat was lachen, zit je 1200 km van huis, heb je twee weken een huis geboekt in the middle of nowhere, kom je gewoon een 'bekende' tegen.Ik besloot al snel dat ik hem absoluut met rust ging laten. Nu ben ik geen hysterische fan, dus normaal hoeven ze ook niet voor me te vrezen, haha, maar in een vakantie zit je er al helemaal niet op te wachten, bedacht ik me. Meer dan af en toe een praatje is er niet geweest en dat was ook goed. Uiteraard hoopte ik nog op een leuk miniconcertje daar in dat leuke prieeltje, maar helaas, haha!

Ze waren daar met een ander stel met twee kinderen. Die vrouw had zo'n bekend gezicht, maar kon het niet plaatsen. Thuis kon ik het niet laten om toch even te googlen en al snel kwam ik er achter dat onze buurvrouw gewoon Esther Hart was, haha!

Kasteeltje

Maar goed, onze vakantie! Veel hebben we bij het zwembad gelegen, lekker zonnen, af en toe een duik, een boek lezen, een spelletje doen, gewoon kijken naar de kids in het zwembad.... Kortom: vakantie! Maar ook hebben we een kasteel bezocht, naar de markt in Bergerac geweest en ook hebben we kano gevaren. Dat laatste vond ik echt super leuk.

We reden bijtijds naar de plaats waar je dit kon doen. We bestelden met handen en voeten een kano. Lotte, Luuk en ik gingen in een boot, zo ook Christel en Max en Marcel en Yentl deelden ook een kano. Ries bleef buiten schot, hij had het al eens gedaan en het leek hem leuker als hij de route afreed, af en toe stopte en foto's van ons maakten. Helemaal leuk!

In het bubbelbad

Er stond een aardige stroming, dus eigenlijk was bijsturen voldoende om op het eindpunt uit te komen. Vanaf het eerste moment genoot ik van de prachtige, ongerepte natuur. Ook vond ik het heerlijk om die peddelende kids voor me te hebben. Wat minder vond ik dat Max, die achter ons voer me werkelijk zeiknat spetterde, haha! Maar ik heb hem teruggepakt, mijn peddel spetterde ook leuk, haha!

Genieten met een hoofdletter! Dat wil ik zeker nog wel eens een keer doen!

Kano varen

In één van de eerste dagen bezochten we de Mc Donalds. We hadden onze bestelling gekregen en vonden een plekje buiten op het terras. We hadden eerst een aantal winkels bezocht, we hadden trek gekregen. Een hamburger, wat frietjes, het ging er allemaal prima in. Ik slurpte aan mijn rietje, waarop ik zei: "De rietjes zijn tegenwoordig gebogen hè? Ook in Nederland.." Of iets in die strekking. Waarop iedereen, behalve neef Max, ontkennend reageerde. De rietjes in Nederland zijn recht, dat wisten ze heel zeker.

Maar Max en ik wisten het ook zeker, dus een weddenschap legden we vast. Als Max en ik gelijk hadden, dan trakteerde Christel en hadden zij gelijk, dan zou ik de pineut zijn. Onderweg naar huis twitterde ik de vraag. We hebben vreselijk gelachen om de reacties, want ze waren erg verdeeld. Zelfs dagen later werden er foto's getwitterd, het bleef een hot item tijdens onze vakantie, we hebben er erg veel lol om gehad.

Luuk

En weet je wat nou het allerleukste is? Max en ik hebben gewonnen! Joehoe, de rietjes bij de Nederlandse Mc Donalds restauranten zijn gebogen!

Kortom, onze vakantie was heerlijk! We zijn weer lekker bijgetankt, veel lol gehad, heerlijk gegeten, een mooi kleurtje gekregen, prachtige foto's gemaakt, leuke dingen ondernomen... Volgens mij hoort een vakantie zo te zijn!

Lotte
"Kom jij uit de schaduw in het licht
Met die lach op je gezicht"