Welkomsttekst
Welkom!

Gezellig dat je mijn logje hebt weten te vinden. Met heel veel plezier hou ik mijn logje bij met mijn dagelijkse beslommeringen en gedachtes. 
Ik vind het heel erg leuk als je een berichtje achterlaat!

Hopelijk tot snel!
X Marijke
Weblog van de maand!
Filmpje van Marco
Gastenboek
Foto album
Klokje
E-mail alert
Profiel
Naam: Marijke
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Zoeken
LCD tv...
Een aantal weken geleden schreef ik dat onze televisie naar de kijkbuishemel was gegaan. Voor ons was dit nou niet zo'n hele grote ramp, omdat wij niet zo gek veel tv kijken, maar Luuk ging gelijk op alarmfase één. Een dag geen tv is een dag niet geleefd, vind hij.

We haalden een klein tv'tje van zolder en zette deze op de daarvoor bedoelde kast. Ik vond het prima, het stond zelfs nog wel schattig ook, haha! Toen Ries echter vakantie kreeg hebben we de tv toch maar naar een reparateur gebracht.

Daar moesten we vooraf 35 euro betalen, dan pas gingen ze hem bekijken om te zien wat er aan mankeerde. Dan zouden ze ons bellen om een prijsopgave te doen. Zouden ze deze manier niet hanteren, dan kwamen de mensen nooit meer opdagen en lieten ze de tv bij hun achter om zo de verwijderingsbijdrage niet te hoeven voldoen. Er bestaan mensen en er bestaan fietsbellen.......
Avondje Lama's
Gisteravond zijn Ries en ik naar Scheveningen gegaan. Terwijl de buurmeiden thuis op onze kindjes pasten, gingen wij lekker uit. Enkele weken geleden bestelde ik tot mijn grote vreugde kaartjes voor de Lama's. Ik vind ze geweldig! Menig aflevering heb ik gezien op tv en later nog meer op You Tube. Echt in een deuk heb ik gelegen.

Het sprak voor zich dat ik me enorm verheugde op dit avondje! Twee optredens gaven de Lama's op een avond. Eentje om half 8 en één om half 11. De eerste was volledig uitverkocht, de late shift was gisteravond zelfs nog niet uitverkocht. Daar gingen we dus voor.

We kusten de kids gedag en daar gingen we richting de kust. Er stond een enorme rij voor de parkeergarage van het Circustheater, we besloten om onze auto in een garage een stukje verderop te zetten. Dat scheelde ook een flink aantal euro's, geloof me.

De opkomst van de Lama's had ik bij Suusje al op haar log gezien, maar om het in het echie te zien was natuurlijk vele malen leuker. Op een nummer van de Backstreet Boys dansten de vier Lama's, die geheel in het wit gekleed waren, de sterren van de hemel. Ik lag al in een deuk. 

Daarna volgde de show en ik heb gelachen... meer dan gelachen. Wat zijn die gasten leuk! Zo droog ook, geweldige humor. Natuurlijk is niet iedere grap briljant, maar ik heb genoten!! We hadden overigens perfecte plekken. Op loge, rij één. Betere plekken er volgens mij simpelweg niet!

Wij hebben genoten! Wanneer mag ik weer?

X Marijke

Levende beelden
Vorig jaar kon ik door een verjaardag niet naar World Statues in Arnhem, ik had me toen al voorgenomen dat me dat dit jaar niet zou overkomen. Ik wilde heel graag die levende beelden bekijken, het leek me echt super om te zien.

Na een drukke zaterdag waar we de hele dag op pad geweest zijn bij onze zuiderburen, stond ik zondagochtend al weer bijtijds naast mijn bed. Een blik uit het zolderraam vertelde me dat het prachtig weer was. Niets hield mij nog tegen om naar Arnhem te gaan. Ik streek kleding voor mijn drie huisgenoten, ik sprong onder de douche, activeerde mijn kids om de pyjama te verwisselen voor kleding. Ik was akelig actief voor een zondagmorgen.

De enige die niet zo actief was, was Ries. Hij vertelde dan ook dat hij liever niet meeging naar Arnhem. Ik baalde best wel, want ik had me verheugd op een uitje met zijn allen. Ik ken Ries ondertussen goed genoeg om te weten dat doordrammen geen zin had, dus ik besloot zonder hem te gaan. Vroeg de kids wat zij wilden, in koor riepen ze dat ze met me mee wilden. Ik pakte mijn fotocamera en wat opgeladen batterijen, waarop Ries vervolgens vroeg of ik zijn camera mee wilde nemen. Mijn oren klapperden. Dit was echt een uniek moment, want geloof me... zijn kindje leent hij niet zomaar uit, vandaar ook dat ik het niet eens gevraagd had. Mijn cameraatje schoof ik door naar Luuk, die op zijn beurt helemaal gelukkig was met het aanbod.
Nog een keertje... VTM Live
Geniet je nog een keertje mee?

KLIK!

X Marijke
Tand afgebroken....
Vandaag moest ik werken. Om half 9 moest ik me al melden bij de HEMA... Oef dat deed zeer, ik kon maar slecht wakker worden vanmorgen. Het viel zelfs mijn collega op; "goh Marijk... nog niet wakker?" Uhh... nee dus, haha!

Maar goed, de dag raasde voorbij. Lekker gewerkt, klanten geholpen, artikelen in de winkel gezet het zo ineens 16 uur, ik mocht weer naar huis! Ik zette snel mijn telefoon aan, direct hoorde ik het geluid van een smsje... Er was een voicemailbericht ingesproken. 1233 Werd gebeld, ik hoorde Luuk met een piepend stemmetje zeggen: "Hoi mam, ik ben gevallen en nu is er een stuk van mijn tand afgebroken. Doei..."

Dit soort berichten zijn niet goed voor een mens, zeker door het toontje waarop mijn zoon dit vertelde schrok ik enorm. Ik belde gelijk naar huis, daar kreeg ik Ries aan de lijn. Tijdens het spelen was Luuk gevallen met zijn tand op een steen en er was maar een klein randje afgebroken. Maar zo erg was het niet, de tandarts was niet nodig dacht Ries, hij kon daar toch niets aan doen.
Baron Borsato van Ooit
Marijke, Sonja en IneSinds vandaag mag je Marco Borsato niet zomaar meer met Marco aanspreken, baron Borsato is meer op zijn plaats! Vandaag is hij officieel geslagen tot baron van Ooit, in het Land van Ooit. En ik... ik was er bij!

Mijn kinderen hebben nog vakantie, dus ik besloot dat het wel leuk zou zijn om precies vandaag naar Drunen te trekken. Toen ik vanmorgen onze honden uitliet vond ik het wel heel hard waaien, maar een grote vent die mij tegen zou houden. Ik had er zin in!
Tandenfee
Luuk: "Mam, ik weet nu écht zeker dat de tandenfee mooi niet bestaat..."
Ik: "Oh hoezo dan?"
Luuk: "Nou mam, gisteravond voordat ik ging slapen heb ik met het laken van mijn dekbed mijn kies die loszat eruit getrokken. Ik heb 'm daarna onder mijn kussen gelegd en vanmorgen lag hij er gewoon nog..."
Ik: "Uhhh.... oke....."

Hihi!!

X Marijke

Weekend Gent!
Ik kom net van Ine's logje af... Ik heb zo ongeveer hetzelfde meegemaakt als zij het afgelopen weekend. Nu kan ik dat natuurlijk in mijn eigen woorden wel weer herhalen, maar het komt hoogstwaarschijnlijk toch op hetzelfde neer. Ik heb daarom besloten om dat maar niet te doen, hoewel ik wel een kleine aanvulling heb...

KLIK

Het is wel duidelijk dat we enorm genoten hebben, maar ik denk toch dat niet helemaal overkomt dat het eigenlijk veel meer is dan dat je denkt... Snap je me nog? Als je denkt: "zooow die twee hebben het leuk gehad samen..." dan is het net nog een tikkeltje meer...Ik heb stiekem al een paar logjes die over VTM Live gezien. Heerlijk om te lezen!! Net heb ik ook even een kijkje genomen op de site van Warchild. Ik heb uiteraard de foto's doorgebladerd om weer even terug in de tijd te gaan naar het fantastische festijn!

We waren volgens mij tekenent voor de sfeer van die dag, ik heb zes foto's gevonden van ons... Ik plaats er hier vier!!

X MarijkeKunst!
Je denkt dat die kerel maar gewoon lekker aan het kledderen is met verf. Het tegendeel is echter waar... Een kunstenaar aan het werk...X Marijke

Variatie?
"Goh, wat zullen we vanavond eten schat?"
"Een lekker hamburgertje... frietjes en doe er maar een kop koffie bij..."


Dit moet een echtpaar uit Engeland dagelijks tegen elkaar gezegd hebben volgens het krantenartikel welke ik vandaag op de site van de Telegraaf las...

LONDEN - Een Brits echtpaar eet al bijna zeventien jaar lang elke doordeweekse dag in een fastfoodrestaurant. Op het menu: een dubbele hamburger, een portie patat en een koffie. 

Alleen in het weekeinde wijken Mary en Lee Humphrey uit het Zuid-Engelse Eastbourne af van hun dieet. Bij wijze van afwisseling nemen ze elke zondag roastbeef als kant-en-klaargerecht. De Humphreys, allebei in de tachtig, begrijpen de opwinding over hun eetgewoontes niet. In Britse media wijzen ze erop dat ze nog steeds slank en gezond zijn. 

Een hamburger op zijn tijd is best lekker, maar ik zou daar helemaal dol van worden. Tuurlijk is het lastig om iedere dag een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten, maar om dag in dag uit hetzelfde te eten... Ik zou geen hamburger meer kunnen zien! 

Eet jij altijd gevarieerd en gezond? Zeg eens eerlijk??

X Marijke

"Ik was bang om lief te hebben
En mijn hart heeft stilgestaan"